Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 13, 2010

Halverwege de week alweer

De warmte van de afgelopen dagen is vertrokken, maar verder is het perfect weer vandaag. Na de dertig graden is het frisjes, maar voor Nederlandse begrippen met 22 graden nog erg lekker. De lucht is strak blauw en ik kan het gewoon niet opbrengen weer binnen in de sportschool te gaan voor mijn beweging.

Al mijn spieren doen om de een of andere reden pijn (ik vermoed, dat mijn lichaam weer barometer speelt, want er moet morgen heel slecht weer komen), dus ik besluit dat hard sporten vandaag toch al geen goed idee is. Ik vraag me ook wel een beetje af, of dat golfen me geen parten speelt. Mijn nek en schouders zijn daar niet blij mee, merk ik iedere keer. Maar ik vind het zo leuk, dus ik ga er toch even mee door, misschien wordt het met vaker doen beter.

Het is alweer even geleden, dat Cosmo en ik op het W&OD pad liepen (dit stuk). Ik rijd naar het Community Center en van daaruit lopen we de vijf kilometer naar de volgende grote oversteek. Opvallend vind ik, dat er langs het pad al veel meer herfstkleuren te zien zijn, dan in onze buurt.

Het is niet druk op het pad en ik geniet van de rust en de gele en rode kleuren, die zo mooi afsteken tegen de blauwe lucht. Ik heb er spijt van mijn spiegelreflex camera niet mee te hebben. Aan de oever van de beek zie ik ook allerlei schildpadjes zonnen.

Net als ik me afvraag, of we vandaag ook nog herten zullen zien, zie ik drie nieuwsgierige koppen boven het struikgewas uitsteken. De herten staan nog gaan tien meter bij ons vandaan en toch duurt het even voor Cosmo ze doorheeft. Zo kan ik snel een foto nemen voor hij begint te blaffen en de herten hard wegrennen, duidelijk hun witte staarten, waarnaar ze genoemd zijn, tonend.


Na tien kilometer zijn we terug bij de van. Saskia belt, waar ik ben, want zij hebben vanochtend de PSAT's gedaan en zijn vroeg uit.

Shannon is er ook en de meisjes willen dolgraag Noodles voor lunch. Daar ben ik ook wel voor te vinden, want ik heb trek in Japanese pan noodles.

De halve high school lijkt in het restaurant te zijn neergestreken! Wij nemen ons eten mee naar huis en bij Starbucks haal ik mijn nieuwe favoriete drankje, passion ijsthee.

Het is te koel om op het deck te zitten, dus we houden een picknick in het zonnetje voor het huis. De meisjes vinden het duidelijk heerlijk om een middagje vrij te hebben en ik vind het wel gezellig.

Shannon gaat nu telkens met Saskia mee naar haar personal training sessies. Dat maakt het voor Saskia leuker en Sharon heeft er geen problemen mee, die vindt het volgens mij wel grappig, die twee meisjestieners. Zijzelf heeft een jongere dochter, haar tieners zijn allemaal jongens.

Na de training lopen we even naar Great Harvest. Saskia hoopt, dat ze hun Jack O'Lantern broden daar al hebben, maar die zullen er vrijdag pas zijn.

We mogen, zoals altijd, een snede van een van de broden proeven. Ik neem een stukje spinazie feta brood, heerlijk! Ik ben de enige, die dat lekker vind, dus ik koop er geen heel brood van. Saskia en Rick zijn dol op hun witte brood, dus ik neem daar een nog warm exemplaar van mee. Shannon en Saskia eten thuis meteen een stukje, want vers warm brood is natuurlijk niet te versmaden.

Op de warme stoep voor het huis installeer ik me met mijn nieuwe boek (A Total Waste of Makeup van Kim Gruenenfelder). Snickers, onze kater, die ook wel van een lekker warm zonnetje houdt, ligt naast me. Hij is zwart met wit en past goed bij de Halloween versieringen. Zijn zachte vacht voelt heerlijk op mijn voet.


De Monarchs komen nog steeds op de vlinderstruiken af

Zo lang mogelijk zit ik buiten. Het is moeilijk voor te stellen, dat er regen in aantocht is, want er is geen wolkje aan de lucht te bekennen. Als Rick thuiskomt, begin ik aan het avondeten. Shannon blijft ook eten, want ik heb altijd teveel, nu we maar met zijn drieen zijn.

Tot mijn grote vreugde wordt de meergranen rotini met ham en erwten en een sausje van gesmolten Boursin heel goed ontvangen. Saskia vraagt me zelfs het veel vaker te maken, zo ongeveer het grootste compliment van onze kieskeurige tante.

Eigenlijk zou ik dit gerecht ook zo graag met zalm en spinazie maken, dat lijkt me echt zalig. Daar wacht ik maar mee tot Katja en Kai ook thuis zijn, want aan Saskia is dat niet besteed.

Heeft iemand een heel lekker (en makkelijk) recept met macaroni en kaas? Dan hoor ik het graag. We kunnen hier geen geraspte Goudse kaas krijgen, dus dan zou ik het zelf moeten raspen, maar als het recept lekker is, heb ik dat er graag voor over.

10 reacties:

Sally zei

hier had de jongste ook PSAT's maar had daarna gewoon (weliswaar verkort) les.
Helaas geen tips voor je macaroni en kaas. Ik kook dat vanuit een potje ;-}

Suus zei

Dat het toch nog zón heerlijk weer is, dat is wel genieten.... Ik geniet nog na (brandende plekken) van een warm weekend Parijs..

Ik hou er zo van als ik dat bij jou lees, in de middag daar eten halen, dan daar... heerlijk... alleen al om de vele verschillende tentjes zou ik ieder jaar (of vaker) naar de USA wilen!

Ingrid en Michael zei

Wat een schitterende foto van die vlinder, het is mij echt nog nooit gelukt om zo'n mooie close up te maken! Las dat je gisteren weer kopjes&graatjes hebt gegeten, geloof toch dat ik het ook bij traditioneel zou houden hoor! Wat goed dat Saskia het trainen zo vol kan houden, en dat jij hebt gekozen lekker de buitenlucht in de gaan. Volgens mij is een lange wandeling uitstekende beweging voor je!

Oh ja, ik kook heel graag de recepten van Jamie Olivier heb bijna al zijn boeken, dus moest aan zijn "killer mac&cheese" denken toen jij een recept vroeg. Heb het ook online gevonden voor je (ik neem aan dat je deze link kunt openen, laat anders even weten);
http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetarian-recipes/a-killer-mac-n-cheese

groet, Ingrid

Bas N. zei

Hoi Petra,

Op deze pagina vind je meerdere recepten die je misschien wel zullen aanspreken:

http://www.ah.nl/recepten/zoek?rq=macaroni+kaas

Tink zei

Ik gebruik voor m'n macaroni met kaas (en ham voor de liefhebbers) een combinative van Irish cheddar, Goudse of and NL kaas en een stukje Gruyere wat er altijd zo' heerlijk apart nootachtige smaak aan geeft. Alle kazen zijn te krijgen bij Trader Joe's.

Ik laat eerst een uitje zachtjes met de deksel op de pan garen in 5 min. Doe dan de eventuele ham erbij, de al dente macaronie en tot slot de kaas. Even deksel op de pan tot alles goed gesmolten is, klaar. Als we een variatie willen doen we aan het einde ook blokjes bleekselderij erdoor zodat je lekker knapperige groentetjes hebt. Een verassende combi :-)

Natasja Valentijn zei

Allereerst complimenten voor de prachtige foto van de vlinder! Ik maak ook vaak een pastagerecht met gesmolten Boursin. In Nederland heb je Boursin Cuisine, speciaal voor dat soort gerechten, maar met het 'gewone' boursinkaasje lukt het ook prima. Vaak doe ik er nog een champignon door. Heerlijk hè!

Volgens een collega van John verkopen ze bij de Costco Nederlandse blokken kaas. Moet je maar eens een keer kijken.

Brin zei

Ik maak mijn macaroni met kaas en ham met een gewone bechamelsaus en geraspte Zwitserse Emmental, dan nog eventjes de oven in.
Als het eens heel vlug moet gaan heb ik wel dit:
Bak in een steelplan wat spekblokjes aan. Voeg er een bokaal tomatensaus van Bertolli aan toe (Basilicum of Zongedroogde tomaten) voeg er dan een potje Philadelphia kaas met bieslook aan toe. Laat even meewarmen, niet koken. Dit sausje serveer ik dan met penne pasta. Het valt bij iedereen in de smaak en is in een mum van tijd klaar!

Anoniem zei

He he, ik ben eindelijk bijgelezen op je blog. Zelfs het Monacoverslag had ik nog niet gezien, we hebben vreselijk drukke dagen gehad. Nu zitten we lekker bij te komen op een campground in Verona, VA.

Wat een geweldig mooie staat Petra, we hebben vandaag weer met volle teugen genoten rondom Roanoke! We blijven hier morgen ook nog, Virginia is prachtig.

We hebben door alle drukte Great Falls over moeten slaan, maar wel Arlington Cemetry en Old Town Alexandria bezocht naar aanleiding van al jouw tips.

Groetjes,
Monique

Petra zei

@Sally - Ha ha, ik ook altijd, vandaar, dat ik eens wat meer "keukenprinsesserig" wilde zijn.

@Suus - Oei, brandende plekken lijkt me niet zo lekker. Wij wonen eigenlijk helemaal verkeerd voor mij, veel te veel keuze aan verschillende cuisines ;).

@Jesse - Hij is met mijn kleine cameraatje gemaakt op de macro stand. Heb je een Canon? Die hebben heel goede macrolensjes. Bedankt voor de Jamie Oliver suggestie!

@Bas - Bedankt voor de link!

@Tink - Dat klinkt heerlijk! Ik ga eens experimenteren.

@Natasja - Die kaas van Costco heb ik nog niet gevonden, moet toch maar weer eens terug daarheen (heb er een hekel aan ;)).

@Brin - Dat sausje klinkt ook erg lekker! Ik ga toch eens wat meer experimenteren met pasta.

@Monique - Ik loop ook helemaal achter op jouw blog. Ik wil echt tijd hebben om het allemaal te lezen en dat lukt telkens niet. Fijn, dat jullie "mijn" staat ook zo waarderen!

Kristel Holsbeek zei

Bijna bijgelezen;-)
Een paar dagen vergeten te lezen of geen tijd en het loopt op...