Ons pleintje nu:

dinsdag, januari 11, 2011

1/11/11 of 11/1/11, de tweede datum met enkel enen

Mijn eerste actie iedere ochtend is altijd een sterke kop Starbucks koffie zetten. Daarmee en met mijn ontbijtkeuze van de dag, vandaag Weight Watchers ei en kaas muffins, voor degenen, die daar nieuwsgierig naar zijn, ga ik mijn email, Facebook en het AllesAmerika forum bijlezen.

Vanochtend zit er een interessante email tussen. Niet, dat ik niet alle emails, behalve die mij goedkope Viagra of een of andere fantastische relatie beloven, waardeer. Deze email komt van het programma Met Het Oog Op Morgen van de NOS en vraagt mij mijn visie op de schietpartij in Tucson en wat ik in mijn omgeving aan politieke verzuiling waarneem.

Met alle persoonlijke gebeurtenissen van de afgelopen dagen heb ik nog niet over mijn gevoelens over deze schietpartij geblogd. Iedere schietpartij is afschuwelijk, natuurlijk, maar deze lijkt een politiek tintje te hebben. Er wordt gespeculeerd, dat het de culminatie is van al het moddergegooi tussen de Republikeinen en Democraten van de afgelopen jaren.

Lijkt, want bovenstaand is allerminst bewezen. De schutter is een 22-jarige jongeman, die op zijn medestudenten al jaren op zijn minst vreemd overkwam. De verhalen daarover lezend, moet ik toch weer aan de schietpartij bij Virginia Tech denken. Ook die dader werd allang vreemd gevonden door zijn medestudenten en toch kon die tragedie plaatsvinden.

Meer nog, dan de vraag, of deze schietpartij een politieke motivatie had, zou ik willen, dat er gekeken wordt of actie kan worden ondernomen als iemand duidelijk afwijkend gedrag vertoont. Deze dader schijnt zeer beangstigende gedichten te hebben geschreven, bijvoorbeeld. Mensen voelden zich allerminst op hun gemak bij hem.

Het blijft natuurlijk een heel grijs gebied tussen ongewoon gedrag en gevaarlijk gedrag. Dat toch telkens weer zo'n psychopaat door de mazen glipt, terwijl er zoveel voortekenen waren, vind ik pas echt eng.

Enfin, ik wissel wat emails uit met Thijs van Met Het Oog Op Morgen, die vertelt ook andere NederAmerikanen te hebben aangeschreven. Hij vraagt, of hij mij morgenochtend mag opbellen en dat mag natuurlijk. Ik ben gewoonlijk niet zo politiekerig, dus ik hoop, dat ik een beetje onderlegde antwoorden zal kunnen geven.

Het is weer een ijskoude dag, dus ik neem Cosmo mee voor een korte wandeling (Kai loopt iedere middag langer met hem) en ga dan naar de sportschool. Daar doe ik een uur op de stairmaster en gebruikt Sharon mij als voorbeeld voor een van haar klanten. Ik schijn de perfecte houding op die machine te hebben. De klant vindt vooral mijn zeer bezwete voorkomen een advertentie voor het trappen lopen.

Thuis krijg ik een lijstje van Katja en Kai en ga ik voor het eerst in meer dan een week naar Whole Foods. Dat zegt heel wat over hoe anders de afgelopen week was, want zolang niet gaan is heel ongewoon voor mij.

De rest van de middag besteden we voornamelijk met kleine Zorro. Katja heeft hem hier beneden en hij probeert heel dapper dichtbij Meike te komen. Die blijft rustig, maar te dichtbij en er wordt flink geblazen. Ook Snickers is nogal blazerig en Cosmo is bang voor Zorro.

Na even achter de bank verstoppen durft Zorro heel wat! We lachen wat af om zijn capriolen en de reacties van de andere dieren daarop. Leah brengt Diego om kennis te maken en die piept en blaft naar het kleintje, dat heftig terugblaast en gromt.

Hopelijk komt dat goed, want Diego kon het ook al niet goed met Sushi vinden. Dit beestje lijkt zijn mannetje te kunnen staan en de hoop is, dat hij Diego zal laten zien, dat er niet met hem te sollen valt.

Rick heeft vanavond een werkfunctie, dus de kinderen en ik eten samen. Inmiddels heeft het geijzeld, waardoor het volgens Leah spekglad is en dwarrelen de sneeuwvlokken naar beneden. Veel zal er niet van blijven liggen, maar sfeervol is het altijd wel.

De wegen zijn wel schoon, dus Rick komt zonder kleerscheuren thuis. De haard gaat aan en Rick krijgt eindelijk ook de kans om met Zorro te spelen. We zullen het katje (en Katja natuurlijk) weer missen straks.

Nog een filmpje:


En nieuwe kittenfoto's van gisteren en vandaag hier.

16 reacties:

Anja zei

Succes morgen tijdens je telefoongesprek, het gaat je vast lukken om onderlegde antwoorden te geven.
Wat een lief, schattig Katje is Zoro, ik moet lachen dat Cosmo er bang voor is.

Christa Goes zei

Hoi,

Uit het feit dat Kai met de
Cosmo wandelt iedere dag begrijp ik dat hij nog niet terug naar school is. Heeft hij zo'n lange kerstvakantie of is dat gezien jullie recente verdrietige omstandigheden.

Veel plezier met Zorro, hij ziet eruit als een leuke kater!

Groetjes,
Christa

Nicole zei

Wat leuk dat je gebeld wordt! Succes met het gesprek. Heb je enig idee hoe laat het hier (en op welke zender) het uitgezonden wordt? Ga ik luisteren.

En wat is Zorro toch een schatje! Maar ja, ik moet het kitten nog tegenkomen dat niet schattig is ;-)
Ik hoop dat Diego zal leren om zich te gedragen in zijn buurt.

Hihihi... ik moest als verificatie zozon intypen en typte bijna automatisch zorro ;-)

Anoniem zei

Succes met je telefoongesprek. Mocht het uitgezonden worden kan ik waarschijnlijk wel een kopie van de uitzending voor je krijgen, ik werk bij Beeld en Geluid, de archieven van de omroepen.
Geldt trouwens ook voor tv programma's van de publieke omroepen.
Ik kan me voorstellen dat je die kleine straks gaat missen, hij brengt weer wat leven in de dierenbrouwerij (hum, mooi scrabble woord).
Groet, Bea

Ilse zei

Ben benieuwd naar je telefoongesprek. Leuk dat het daar sneeuwt, hier lijkt het plots lente. Niet dat ik daarover klaag natuurlijk..

Tine zei

Veel succes met je telefoongesprek en Zorro is echt een schattig katje :)

Tink zei

Wat helpt met het laten wennen van hond en kat aan elkaar of kat en andere kat is bv een handoek of t-shirt waar het poekie op geslapen heeft bij Diego in z'n mand te leggen, zo went hij aan haar geur en andersom ook. Een oud tshirt of een doekje waar Diego op geslapen heeft en dit in het poezemandje doen. Het is natuurlijk lastig als het kitten geen mandje heeft maar op bed slaapt, maar het helpt ook al als je het in haar reismandje doet als ze weer met Katja mee gaat. Dieren gaan voornamelijk op geur af dus dat is heel belangrijk voor ze. Ik laat ook altijd adopters die een hond uit onze rescue adopteren een gebruikt kussensloop of een tshirt waar in geslapen is opsturen en leg die dan in de crate van de adoptie hond zodat ze al aan de geur van aar nieuwe baasjes kan wennen en de overgang van ons huis naar haar nieuwe huis niet zo groot is. Het helpt echt want ik merk dat ze veel rustiger zijn als de dag daar is dat ze opgehaald worden. Ze herkennen duidelijk de geur.

Karin (dh) zei

Wat een schattig beestje die Zorro! De hond van onze (bevriende) buren was eerst ook heel bang voor onze Teun die dan ook steeds een hoge rug had en veel stampij maakte als ze elkaar tegenkwamen. Wij (de mensen, zeg maar) hebben ons er weinig mee bemoeid en nu hebben ze een soort van haat-liefde verhouding, ze tolereren elkaar, net als de kat van onze andere buren die vaak hier komt ´uitrusten´ van de kleine kindertjes uit zijn eigen gezin (heet trouwens ook Zorro). Dikke vrienden zullen het misschien niet worden, maar het gaat allemaal goed met af en toe een kleine aanvaring....

Annemiek zei

Succes met het interview. Die man was erg gestoord, maar waar leg je de grens. Om iemand te dwingen om hulp te krijgen voor een geestesziekte is veel nodig. Bart vertelde over al die figuren bij hem op school, dingen die ik nu pas te horen krijg, zoals een van de jongens in zijn apartement die gaten in een deur sloeg toen hij boos was!
Ik hoop dat de dieren niet helemaal opnieuw hoeven te wennen aan Zorro als hij weer terug komt!

B. zei

Heel veel succes met het telefoon gesprek, ik zou bloed nerveus zijn haha. (sorry, dat helpt natuurlijk niet)..
Ik weet echt niet wat ik ervan moet denken. Aan de ene kant denk ik, zie je nou die * republikeinen, aan de andere kant is het waarschijnlijk gewoon de daad van een jongen die geestelijk in de war is. Of het is een beetje van beiden.
Wij gaan naar Tucson over een paar weekjes en de shooting is 15 minuten van waar wij zitten, niet dat ik denk dat het nog een keer zal gebeuren maar je gaat er dan toch niet helemaal gerust naar toe...

naomi zei

Hallo Petra

Het is een bijzonder verhaal over die schietpartij.In de link die ik geplaatst hebt van het rtl nieuws komt bij 40 sec. een jongen in beeld die vertelt over het vreemde gedrag van de schutter. Maar wij vonden hem ook heel vreemd met roze, groen haar. Je mag iemand niet beoordelen maar toch wel apart. Succes met je telefoon gesprek. Is dat voor de radio of tv?

Schattige foto's van Zorro weer gaat langzaam beter. En succes met de kou en de sneeuw.

Groetjes Naomi

http://www.rtl.nl/xl/#/u/85940ef6-c0c7-4606-8f8f-717fc381d81c/

Nina zei

Wat spannend dat je gebeld gaat worden, veel succes en plezier met het gesprek! Als je ergens te horen bent, dan "horen" wij dat toch vast ook wel weer?!!

Ik weet het niet over die dader...er komen wel meer mensen 'raar' over en je hebt ook wel mensen waar 'niemand' zich prettig bij voelt, maar je kunt toch van tevoren niet goed inschatten waartoe iemand wel of niet in staat is, denk ik. Politieke daad? Dat denk ik niet, maar we weten het natuurlijk niet. (heb jij iets gehoord over 'DE' zedenzaak nu in NL?) Het moet ook niet zo worden dat iedereen maar aan een bepaald 'plaatje' moet voldoen en doe je dat niet, dat het dan is: JAMMER! Je ziet: ik kan het niet zo goed onder woorden brengen, maar vraag me dus wel af in hoeverre je zulke dingen aan kunt zien komen.

Geweldig dat je je zo voorbeeldig gedraagt op de stairmaster! ;-)

Wilma zei

Wat bijzonder dat een Nederlandse omroep jou benaderd.
Er zijn zovelen bloggers, dat ik me afvraag hoe ze dan toch bij jou terecht komen. Erg leuk, succes tijdens je telefoongesprek.

En wat een schattig beestje die Zorro,
Enig om mee te kunnen genieten door die filmpjes.

Groetjes Wilma

Elke zei

Zo'n jong geweld in huis zorg altijd wel voor leven in de brouwerij!

En proficiat nog met je meer dan 2300 blogs!

Natasja zei

Wat grappig, ik heb dat mailtje ook gehad. Geen idee hoe ze bij mij terecht zijn gekomen. Leuk dat je morgen geïnterviewd wordt! Spannend!

Petra zei

@Anja - Dank je, er was niet veel te onderleggen, helaas. Cosmo is hilarisch met Zorro, die tien keer zo klein is.

@Christa - Ja, Kai heeft nog vakantie en Katja ook. De colleges hebben veel langer vrij. Zij gaan dinsdag terug naar school.

@Nicole - Nou, niet dus, allerlei opwinding voor niets. Ha ha, leuk, die type"fout".

@Bea - Wat een leuke baan lijkt me dat! Ja, Zorro brengt zeker leven in de brouwerij. Als we niet zoveel zouden reizen zou ik zo een nieuw dier nemen, maar het reizen is moeilijk.

@Ilse - Van mij mag het morgen lente worden!

@Tine - Dank je! Het is een ondeugdje, dat katje!

@Tink - Bedankt voor de suggesties, Katja gaat ermee werken.

@Karin - Wat grappig, dat die kat ook Zorro heet. Leuk verhaal over de verhoudingen tussen de dieren. De hoop is, dat Diego niet agressief wordt, maar Zorro is aardig moedig.

@Annemiek - Inderdaad, op een heel persoonlijk vlak hebben wij dat vraagstuk over psychiatrie ook meegemaakt (niet blogwaardig). Ik denk, dat dieren elkaar herinneren aan hun lucht, dus hopelijk vergeten ze Zorro niet straks.

@B. - Ik was inderdaad best nerveus, maar het stelde eigenlijk niets voor. Weer wat geleerd. Ik wil ook nog eens graag naar Tucson en Katja gaat al jaren naar Virginia Tech waar een nog ergere schietpartij plaatsvond.

@Naomi - Inderdaad grappig, hoe die persoon ook niet doorsnee is met zijn gekleurde haar. Ik denk, dat dat juist laat zien, hoe vreemd de schutter was. Iemand met gekleurd haar lijkt me juist toleranter jegens "vreemde" persoonlijkheden.

@Nina - Dat gesprek liep dus op niets uit, had er ook niet heel veel van verwacht. Inderdaad is het heel moeilijk die grens tussen "gewoon vreemd" en "gevaarlijk", wie kan dat bepalen?

@Wilma - Ik was zeker niet de enige, die ze benaderden. Het katje is superlief, ik ben heel blij voor Katja, al heeft die er 's avonds nog erge moeite mee, dat Sushi er niet meer is.

@Elke - Geweld is echt het goede woord, LOL!

@Natasja - Het viel nogal tegen, eigenlijk, maar toch een grappige ervaring. Had jij er nog op geantwoord? Ik heb ook geen idee, hoe ze aan onze adressen kwamen.

@