Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 05, 2011

April doet wat hij wil

Vannacht heeft het flink huisgehouden en de dertig graden van gisteren is weer verleden tijd. Sterker nog, het is maar liefst veertig graden Fahrenheit (22 graden Celsius, Fahrenheit klinkt altijd spectaculairder) kouder dan gisteren. Het is een regenachtige, koude en winderige ochtend.

Gelukkig heb ik een personal trainer afspraak met Sharon. Daarom moet ik wel naar de sportschool. Onderweg vallen me de vele kleuren in de natuur op. Er zijn rode maples, wit bloeiende perenbomen, lichtgroene struiken, gele forsytia, roze kersenbloesems en meer. Dit is een van de kleurrijkste tijden van het jaar. Het is wel funest voor mensen met allergien, want de lucht zit vol pollen.

Het uur met Sharon vliegt voorbij. Naderhand doe ik nog een half uur op de crosstrainer. Helaas regent het nog, als ik Cosmo uitlaat. Hij heeft een hekel aan regen, dus wil na een paar blokken al niet meer verder. Blij, dat ik hem gisteren een lange wandeling heb gegeven.

Bij Whole Foods haal ik wat boodschappen. Saskia en ik eten op het moment hetzelfde ontbijt, Griekse yoghurt met vers fruit. Vooral bosbessen, frambozen en aardbeien gaan er goed in. Die zijn in deze tijd van het jaar vrij duur, maar ik ben allang blij, dat Saskia een gezond ontbijt eet. Voorheen sloeg ze die maaltijd vaak over.

Saskia blijft goed bezig met sporten op de meeste dagen en een gezond dieet. Ze ziet er bijzonder goed uit, maar nu passen haar kleren natuurlijk niet meer. Ik heb dus beloofd vanmiddag met haar te gaan winkelen voor wat zomerkleding.

Direct uit school gaan we naar Tysons Corner. We beginnen bij Delia's, waar Saskia dit keer alleen maar een korte broek vindt. Ik heb nog een kaartje met $20 korting, dus dat scheelt lekker veel.

Bij PacSun heeft Saskia veel meer succes. Daar slaagt ze met een leuke bikini, korte broek en een heel aantal topjes. Ze is helemaal enthousiast, want ze voelt zich nu goed over haar lichaam en ik moet zeggen, vrijwel alles staat haar leuk.

Op weg naar de van lopen we langs Esprit. Daar zie ik een paar leuke dingen voor mij in de etalage. Saskia moedigt me aan naar binnen te gaan. Daar zie ik nog meer leuks en neem me voor hier terug te komen. "Waarom probeer je ze nu niet aan", vraagt Saskia. Eigenlijk vind ik dat nog beter, dan kan zij mij raden over wat wel en niet leuk staat.

Tot mijn verbazing slaag ik met maar liefst twee rokjes, een capribroek en vier topjes! Ze hebben veel blauw met wit, wat ik altijd graag draag. Ik had nog wel meer kunnen kopen, maar Esprit is niet de goedkoopste winkel, dus ik laat het hier maar bij. Toch grappig, hoe de mode in een bepaalde winkel opeens helemaal je smaak kan zijn.

Bij Old Navy probeert Saskia nog een paar rokjes aan, maar die zijn of te groot of niet leuk. Wel slagen we er nog met wat sportkleding, die daar spotgoedkoop is. Saskia kiest een paar leuk gekleurde sportbh's en ik een zwarte capri met handige zakken erin. Dan zijn we uitgeshopt en gaan tevreden huiswaarts.


Mijn "buit"

Rick heeft het er al een tijdje over, dat hij zo'n zin in Indiaas eten heeft. Gisteren kwam er in een van die kortingsbonnen envelopes een aanbieding van twee gerechten voor de prijs van een bij een voor ons nieuw restaurant, Bollywood Bistro in Fairfax.

Daar was Ricks kans, hij wil er vanavond eten. Aangezien ik Indiaas eten ook heel erg lekker vind, komt er van mijn kant geen protest. Na even zoeken vinden we het restaurant. Het ligt in een nieuw aangelegd winkelcomplex.

Het decor in het restaurant is heel modern. Het menu ook, er staan een paar klassieke Indiaase gerechten op, maar allemaal met een modern tintje. Ik bestel een kippesoep met mosterdbladen, die werkelijk heerlijk licht is. Rick houdt het bij de papadom met verschillende sausjes.

Als hoofdgerecht bestel ik gamba's uit de tandoor oven. Rick neemt een pittig gerecht met lamsvlees en kerrie. Een van de redenen, dat hij Indiaas zo lekker vindt, is de vele gerechten met lam. Die zijn aan mij niet besteed, maar gelukkig is er, in tegenstelling tot het Afghaanse restaurant, veel andere keuze.

Het eten is goed, de bediening snel en vriendelijk, maar toch... Na een korte evaluatie zijn we het erover eens, dat Jaipur, hier heel dichtbij, ons favoriete Indiase restaurant blijft. Maar het is altijd leuk nieuwe restaurants te ontdekken.

12 reacties:

Anja zei

Fijn dat jullie zo goed geslaagd zijn tijdens het winkelen.

naomi zei

Hallo

Heerlijk he om zo goed te kunnen slagen in 1 winkel. Ik had dat dit voorjaar bij Vero Moda. Daar vindt ik nu ongeveer alles leuk.

Ongelooflijk zulke schommelingen in het weer van 30 naar 9. Ben benieuwd naar volgende week het weer.

Vandaag laatste dag werken en dan morgen huis in orde maken en koffer pakken.

Moet zeggen dat Stitch (mijn hond dus) af en toe zijn naam eer aan doet. Zo is hij hartstikke lief en zo is hij duivels. Net als in de film.

Groetjes Naomi

Anoniem zei

Leuke buit heb je voor de zomer.
Ik ben op een missie, reeds 12,5 kg afgevallen en zelfs de capri's die ik vorige maand in Florida heb gekocht (ook al een maat kleiner) zitten ruim.
Maar mij hoor je niet klagen, gewoon hier nog een maatje kleiner.
Groetjes, Bea

Nicole zei

Zo ik ga eens bijlezen na een hele drukke week.
Jammer dat het weer zo omgeslagen is. Toevallig hebben wij vandaag een hele lekkere dag na een paar mindere dagen. Zo blijft het lenteweer ons steeds verrassen.
Fijn dat jullie zo goed geslaagd zijn met shoppen. En wat goed dat Saskia zich zo goed aan haar dieet houdt. Ik ben benieuwd naar foto's van haar (hopelijk heb je die net niet gepost, want ik lees niet chronologisch...)

Sally zei

Tjongewat een raar weer.
Gezellig zo'n geslaagd middagje winkelen. Leuke 'buit' hoor.

Nina zei

Misschien is vers fruit uit de diepvries een goede optie voor in de yoghurt? Het smaakt en is echt vers en uiteindelijk volgens mij goedkoper, tenminste hier wel. (Hollander hè ;-))

Goed dat je toch naar de sportschool bent gegaan - Cosmo haalde zijn neus op bij dat hondenweer...

Lekker is het hè om bij shoppen zo je slag te slaan! En dan jullie allebei, dat is al helemaal lekker!

Petr@ zei

Jammer dat de temperatuur zo enorm omlaag is gegaan.
Maar natuurlijk wel prima weer om te gaan shoppen. Grappig hoe je soms goed kunt slagen in een winkel, waar je anders niet komt.

Mmm, lekker, Indiaas eten.

Sandrah zei

Dat komt mij bekend voor. Een hond die niet graag naar buiten gaat oals het regent. En ook over het niet rustig mee wandelen als andere honden in zicht zijn. Zo'n hond heb ik ook!

Leuk geslaagd. Esprit is vaak ook mijn merk. Ze hebben weer erg leuke dingen.

Sandra

HennyB. zei

Leuke kleding heb je gekocht, nu nog het mooie weer erbij en jij bent er klaar voor!! Leuk om met Saskia te winkelen en dan zo goed te slagen en wat fijn dat ze zich zekerder voelt over haarzelf.

Elke zei

Lekker zomerse kleding!
Petra, plaats eens wat foto's van 'de nieuwe Saskia'. Ik ben zo benieuwd hoe ze er nu uit ziet.

Onze zoon is ook een grote fan van Indisch, vooral omdat je daar lekker pikant kan eten. Zelf vind ik het ook wel lekker, al vind ik Thai lekkerder.

Bibi zei

Wat goed van Saskia dat ze het zo volhoudt!
Heerlijk Indiaas eten:-)

Petra zei

@Anja - Ik kan niet wachten alles echt te dragen!

@Naomi - Stitch vind ik echt een super naam! Succes met inpakken!

@Bea - Wat knap van je, 12,5kg!!! Gefeliciteerd! Heerlijk om dan kleinere maten te kunnen kopen.

@Nicole - Saskia wil (nog) niet op de foto, als ik een stiekeme krijg, zal ik hem plaatsen ;).

@Sally - Dat soort weer zijn jullie natuurlijk absoluut niet gewend. Ik benijd je wel, hoor, telkens lekker warme klimaten :).

@Nina - Probleem met bevroren is, dat hiet ontdooid moet worden en daar neemt Saskia de tijd niet voor. Nu maakt ik het fruit schoon en kan zij gewoon een handje in haar yoghurt gooien. Het zou wel goedkoper zijn, maar ach, ik ben al blij, dat ze zo gezond eet.

@Petra - Ja, ik merk, dat mijn favoriete winkel erg varieert.

@Sandra - Toch fijn te lezen, dat Cosmo niet de enige is. Esprit heeft wel vaker leuke dingen, inderdaad.

@Henny - Langzamerhand wordt het toch wel warmer, ik kan niet wachten!

@Elke - Ik wil wel een foto maken, maar Saskia (nog) niet. Ik zal binnenkort weer proberen. Heb je weleens Vietnamees gegeten? Dat is mijn favoriete Aziatische eten (na sushi dan) en daarna Koreaans.

@B. - Ja, het was erg lekker!