Ons pleintje nu:

vrijdag, april 01, 2011

Aprilgrappen

Zoals iedere ochtend lees ik als eerste met een kop koffie erbij mijn Facebook pagina. Tot mijn grote verbazing zie ik daar dat Katja "in a relationship" is met een jongen, waarover ik haar nog nooit gehoord heb. Dat is raar, want zij vertelt mij vrijwel alles. Of zou ik niet goed opgelet hebben tijdens haar verhalen?

Voor het eerst in weken ga ik weer eens naar Sharons klas. Zoals altijd kletsen we gezellig tussen het gewichten heffen door. Na dat uur doe ik nog een half uur op de crosstrainer.

Het weer is nog steeds grijs en koel. Na Cosmo's wandeling heb ik het echt koud! Gelukkig zien de temperaturen er voor volgende week een stuk beter uit. Om op te warmen haal ik pho voor de lunch.

Inmiddels is Katja ook online en vraag ik haar om de details van haar "relationship". Ik vind het een beetje verdacht, dat die precies vandaag is begonnen. Maar zij lijkt heel blij en vertelt honderduit over hoe leuk deze jongen wel niet is. Net als ik het dan toch geloof, komt het met een grote lach: "April fools!" Ha ha, heel goed gevonden, want iedereen op haar Facebook is erin gestonken.

Al Italiaans lerend neem ik zo af en toe een pauze om de hilarische Aprilgrappen op een aantal websites te lezen. Jullie hebben in Nederland vast al de Heineken bierpad voor Senseo en het Bolletje beschuit voor linkshandigen gezien. Hoe komen ze erop!

Hieronder een aantal van de leukste Amerikaanse grappen, die ik tegenkwam (hopelijk werken de links na vandaag ook nog):
ThinkGeek heeft een Playmobil Apple Store en veel andere bijzondere dingen te koop vandaag.

Bij Whole Foods Market zorgen ze erg goed voor hun insekten en kun je lipbalsem met de geur van je favoriete kaas krijgen (de hele hoofdpagina is erg leuk).

Helaas is de kop, die altijd half vol is, uitverkocht bij Life is Good.

Vandaag kondigde Starbucks hun nieuwe programma aan: Mobile Pour. Barrista's zullen op een step je favoriete drankje komen bezorgen.

Jammer genoeg zijn de "bags of crap" uitverkocht bij Woot.com, maar je kunt nog steeds hun Crapshoot spel spelen.

Geen keyboard of muis meer nodig voor Google's Gmail, gebaren zullen voortaan voldoende zijn.

Door de telescoop van het National Air and Space Museum
werd iets vreemds waargenomen voor de zon.

Hootsuite komt met een nieuw spelletje, dat zelfs een baasknop heeft, die het doet lijken of je aan het werk bent.

en tot slot heeft Groupon het patent op April Fool's Day aangevraagd. En hier nog veel meer leuke grappen online.

Hiermee eindigt mijn 2375ste blogpost en dat is geen 1 aprilgrap.

12 reacties:

Annemiek zei

Leuk die 1 april grappen. Ik vertelde hier van de Heiniken beer pad, en dat vonden ze wel een goede. Katja had je goed te pakken.

Bente zei

Ik had nog niet van de bierpad gehoord. Moest erg lachen om Gmail Motion.
Katja had je ook goed te pakken.
Ik werd hier slechts gek van de jongste die om de haverklap een April fool kwam uitproberen.

Petr@ zei

Grappig, hoe mensen toch in sommige grappen trappen. Maar sommige grappen zijn dan ook wel erg goed bedacht. Ik doe het ze niet na.

Je eerste gevoel bij Katja's verhaal bleek dus toch juist;
een 1 april grap.

Fijn weekend.

Nel zei

Ook in Zeeland waren er leuke en minder leuke grappen.
Ik noem er eentje :
In Middelburg zouden ze bij Miniatuur Walcheren een achtbaan hebben aangekocht van hotel-casino Sahara uit Las Vegas die op 16 mei gaat sluiten. Daarna zou die verscheept worden naar Nederland en daar geplaatst. De directeur vertelde in het filmpje hoe alles zou gaan en waar hij zou komen. Klonk wel heel geloofwaardig. Veel mensen hadden zoiets ; Joepie.

Sandrah zei

Hilarisch al die 1 april grappen. Erg leuk om ieder jaar weer het nieuws erop na te lezen. Ik zal nooit vergeten dat jaren geleden gemeld werd door Radio Utrecht dat beren losgelaten zouden worden in Amelisweerd. Helemaal vol stond het met mensen. Hadden ze allemaal knuffelberen neergezet... :-)

Sandra

Sally zei

Eigenlijk had ik helemaal niet in de gaten dt het 1 april was. Heb dan ook gen grap ontdekt. Wel leuk nu ik ze zo lees op je site. En een goede van Katja haha

Nina zei

Haha, ik ben door helemaal niemand ge-1aprilgrapd. Wel lekker rustig. Die van Katja vind ik wel goed! ;-)
Hoewel ik het echt crap vind om dat op Facebook aan te geven, je 'burgerlijke staat'. Mijn vriend en ik zijn dus wel Facebookvrienden, (dat nog net...;-)) maar geen geliefden. 'We' zijn niet "Facebook official", zoals dat schijnt te heten. Heerlijk.

Heb je zelf nog flauwe 1aprilgrappen uitgehaald?

B. zei

Ik heb deze 1 april volledig aan mij voorbij laten gaan. Ik had vorig jaar een goeie grap bedacht voor mn schoonbroer die altijd allerlei voertuigen op de front lawn heeft staan, iets waar mn schoonzus niet van is gecharmeerd. Toen had ik bedacht dat ik de nacht voor 1 april, hun voortuin omtover in een typische car sale lot, met vlaggetjes en borden met alles moet weg, maar helaas, een week voor 1 april, ruimde hij alles op:-(. Dit jaar was alles nog steeds netjes, zonde hoor.

naomi zei

Hallo

Ook ik heb niets van 1 april gemerkt. Druk gehad met werken en kwam om 23.30 thuis dus ook geen nieuws gezien. Maar moest wel lachen om jouw grappen die je verzameld hebt.

Groetjes Naomi

Anoniem zei

Hier ook geen 1 aprilgrappen meegekregen. Vorig jaar wel, toen had onze krant (NRCnext) onder het mom van 'supersize is hot' een nogal groot formaat krant gemaakt.
Marjon

soraya zei

haha leuke 1 april grap van Katja :)

Petra zei

@Annemiek - Ha ha, ja die bierpad vond Rick ook wel een idee.

@Bente - Dat soort "aprilgrappen" horen echt bij die leeftijd, LOL.

@Petra - Ik vind het ook zo knap! Zo'n ThinkGeek of Whole Foods website, wat een fantasie.

@Nel - Ha ha, die is ook leuk! Leuk, dat miniatuur Walcheren nog bestaat, daar ging ik meer dan dertig jaar geleden heen!

@Sandra - Hi hi, ook een supergrap!

@Sally - Doen ze er in Dubai ueberhaupt iets aan?

@Nina - Hele relaties worden via Facebook begonnen en afgekapt. Inderdaad zijn jullie nu niet officieel, LOL!

@B. - Ai, dat is jammer, want was wel superbedacht.

@Naomi - Niemand op je werk deed wat? Behalve Katja's grap en de websites heb ik er eigenlijk ook niemand over gehoord, nu ik erover nadenk.

@Marjon - Dat is ook een leuke!

@Soraya - Ja, he? Een paar van haar vriendinnen waren echt boos, omdat ze erin waren gestonken hi hi.