Ons pleintje nu:

maandag, oktober 17, 2011

Burke Lake

Tot mijn teleurstelling is het bewolkt als ik opsta. Ik had op zon gehoopt, want had Burke Lake op mijn programma staan. Met bewolking heb ik daar geen zin in. Ik hoop dus maar, dat de zon zich later vandaag, zoals beloofd, nog zal laten zien.

Steeds meer merk ik, dat vooral mijn rechterbeen opspeelt qua pijn. Vooral in mijn heup en enkel. Die enkel heb ik, toen ik 21 was, gecompliceerd gebroken en heb toen maandenlang met loopgips gelopen. Dat was destijds nog flink zwaar. Deels stammen mijn fibromyalgieklachten daar ook van, die zijn het ergst aan mijn rechterkant.

In ieder geval heb ik vandaag weer flink last van dat been. Dat vertel ik Sharon. Zij stelt voor, dat we, na kort opwarmen, beginnen met flink strekken. Als Sharon mijn been pakt en strekt, merk ik, hoe stijf dat is! Na afloop voel ik me wel iets beter en neem me meteen voor toch intensiever te gaan rekken en strekken. Ik heb er meestal geen geduld voor, maar het moet echt.

Door de pijn houdt Sharon de beenoefeningen vandaag licht. In plaats daarvan concentreren we ons op het bovenlichaam en de buikspieren. Na het uur is het nog steeds bewolkt, dus ik besluit dan toch maar in de sportschool mijn cardio te doen. Tijdens het halve uur op de crosstrainer zie ik buiten de zon langzaam tevoorschijn komen en krijg weer hoop.

Tegen de tijd, dat ik thuiskom, zijn de wolken weg en lacht me een stralend blauwe lucht tegemoet. Cosmo zeurt om een wandeling en ik kan het gewoon niet laten. Burke Lake Park roept onze naam. Ik ben blij mijn oorspronkelijke plan toch te kunnen uitvoeren.

De lange rit naar Williamsburg gisteren heeft mijn benzinetank wel vrijwel geleegd. Ik heb niet genoeg om naar het park te rijden, dus gooi eerst de van vol. Dan rijd ik door de drive thru van McDonald's voor het eerst sinds dit filiaal is verbouwd. Het ziet er mooi modern uit!

Met een kip snack wrap en een diet Coke zonder ijs ga ik op weg naar het park. Het is zo'n 18 kilometer rijden, vrijwel rechtdoor, want het ligt aan de 123, de hoofdweg, die ook door Vienna loopt. Eerst kom ik door Old Town Fairfax en daarna wordt het mooi met de beginnende herfstkleuren.

Cosmo is helemaal opgewonden, als we aankomen. We zijn hier al een tijd niet geweest, maar volgens mij herkent hij het toch. Bij de eerste blik op het meer zie ik, dat er al lekker wat kleuren zijn. Nog niet op zijn hoogtepunt, maar genoeg om mooie foto's te kunnen maken. Ik besluit de iets meer dan 7 kilometer rond het meer te gaan lopen.

Onderweg komen we een aantal andere wandelaars en joggers tegen. Een paar hebben een hond en ik ben ervan overtuigd, dat er toch een bepaalde lichaamstaal is tussen de dieren. Cosmo blaft luid tegen twee ervan, terwijl hij bij anderen gewoon doorloopt of even ruikt.Zo af en toe stop ik om de prachtige uitzichten in me op te nemen en te fotograferen. Ook moet ik uitkijken niet te struikelen, want als ik niet langs het meer loop, kijk ik naar boven. De kleuren met de felblauwe lucht zijn zo prachtig. Het is bijna windstil, dus prachtige weerspiegelingen in het water. Intussen vermaakt Cosmo zich ook prima met de eekhoorns en chipmunks, die op ons pad komen.

Het is ronduit genieten en ik sta in tweestrijd tussen lekker doorstappen en mijn tijd nemen, want het is hier zo mooi en sereen. Er vliegen zelfs geen vliegtuigen over, dus het enige geluid zijn een paar krekels en de eekhoorntjes. Ik besluit af en toe even echt te stoppen, maar tussendoor wel flink de pas erin te zetten, want zeven kilometer is verder, dan het lijkt.

Na zo'n anderhalf uur zijn we terug bij de van. Cosmo heeft duidelijk ook genoten en hij valt prompt in slaap. Ik ben blij hem die lange wandeling te hebben gegeven, want dat gaat morgen niet lukken.

Saskia is vanuit school direct naar Anytime Fitness gegaan. Als die een plan maakt, houdt ze zich daar ook aan, ik vind dat bewonderenswaardig. Ze doet een uur cardio en ik haal haar daarna op. Duidelijk zit haar iets dwars.

In de auto komt het eruit. Een jongen, met wie ze in de achtste klas goed bevriend was, heeft vandaag een drug overdosis genomen op school. Volgens het verhaal oxycotton (oxycontin), niet bepaald een ongevaarlijk iets. Hij was bewusteloos en Saskia zag hem op de brancard liggen met een deken over zijn gezicht. Ook zag ze politie en de principal van de school in de kliniek.

Saskia is bang, dat het ernstig is, en checkt meteen online. Daar is niets te vinden, dus misschien valt het mee. Wel heel heftig voor haar om mee te maken. Deze jongen "rookte" ook een Sharpie permanente viltstift, heel triest. Alles kan zo tot "drug" gemaakt worden.

Rick komt thuis met Libanees eten van de Wooden Bakery, die we zaterdag ontdekten. Als voorafje hebben we gevulde druivenbladeren, maar die vind ik een beetje te zuur. De kip shawarma sandwiches zijn echter ontzettend smakelijk! Gerold in dunne pita met een lekkere saus en heel malse gekruide kip, het gaat er goed in!

Maandagavond is altijd een leuke tv avond. Eerst "How I Met Your Mother", dan de nieuwe comedy "2 Broke Girls", "Two and a Half Men" (tot nu toe vind ik Ashton Kutcher nog maar matig) en dan "Mike and Molly". Rick en ik hangen dus lekker voor de buis. Morgen weer vroeg dag, want ik heb een rondleiding.

Foto's van Burke Lake staan hier.

15 reacties:

Annemiek zei

Prachtig die herfstkleuren, bij jullie nu ook zo ongeveer piek. Hier is veel weggewaaid dit weekend.
Erg die overdosis, hopelijk niet fataal!

Sally zei

He vervelend die pijn. Stretchen helpt inderdaad vaak. Ik blijf het knap vindne hoe je er mee omgaat en elke dag sport.
En wat een prachtige foto's weer. Wbt die overdosis, ik hoop dat het meevalt en dat die jongen nu geholpen wordt. erg ook voor de ouders. Hopelijk is het ook een waarschuwing voor ander leerlingen op school.

Anja zei

Prachtige foto’s, ik kan me voorstellen dat je genoten hebt van de wandeling. Triest van die jongen bij Saski op school.

Anoniem zei

Wat hebben jullie toch een schitterende natuur in de buurt.
De foto's zijn zo mooi, het is al genieten om er naar te kijken.
Succes vandaag met je rondleiding.
Groetjes, Bea

Nina zei

Heerlijk dat je plannetje richting Burke Lake toch nog uitgevoerd kon worden! En nu het rekken en strekken van Sharon erin houden...succes. (ik vind het ook stomvervelend) Wat goed dat het voor Saskia zo goed werkt, dat sporten na school. Even je hoofd leeg, misschien is het dat ook wel.

Maar hoe komt zo'n jongen nu toch aan oxycontin??? Ik zag een tijdje geleden op de Nederlandse tv dat het in sommige staten in de VS heel makkelijk is aan dat soort pijnmedicatie te komen via 'painclinics', maar dacht niet dat Virginia daar bij zat...?! Naar voor Saskia dat ze hem heeft zien liggen, ik hoop dat ze dat beeld uit haar hoofd kan krijgen of er in ieder geval niet zoveel last van zal hebben. En uiteraard hoop ik dat het weer goedkomt met die jongen...weet niet hoe ik dit moet zeggen, maar ik heb liever dat het (heel erg domme! laat ik dat voorop stellen) 'stoerdoenerij' is van die jongen om zoiets te nemen dan dat het een serieuze verslaving of een wanhoopsdaad was.

Leuk dat Rick eten had gehaald bij die Libanese bakkerij.

Petr@ zei

Prachtige foto's van Burke Lake. Fijn dat het toch nog opklaarde. Niets vervelender dan het weer die roet in het eten gooit.

Wat een akelige ervaring voor Saskia. Je hoort helaas dat veel kinderen rotzooien met medicijnen als drugs. Dat zal waarschijnlijk toch makkelijker verkrijgbaar zijn. Hopelijk komt het goed met die jongen en zal dit ook een goede les zijn voor alle ouders, die wellicht allerlei medicijnen voor het grijpen hebben thuis (ik wil niet zeggen dat dat in dit geval zo was, natuurlijk).

Two and a half men met Ashton Kutcher is hier nog niet te zien, maar ik kan me voorstellen dat het niet zo leuk is als met Charlie Sheen. In sommige gevallen kunnen ze maar beter een serie stopzetten dan de hoofdrolspeler vervangen.

Ann zei

Kan een kinesist je niet verderhelpen, Petra, om je van de ergste pijnen af te helpen ?
Geen House MD-fans ?
Groetjes !

Anoniem zei

Zo ik ben weer terug van lang weekend in een zonovergoten Noordwijk, dan is Nederland toch wel weer mooi!Leuk Williamsburg, 1 van mn favo stadjes in de US......

Wat erg van die jongen bij Saskia in de klas. Ik heb onlangs een reportage gezien over een mega gevaarlijke drug in Rusland, Crocodile. Het ergste dat ik ooit heb gezien op dat gebied, is meth en crack heilig bij.

Wat een prachtige herfst foto's, krijg er gewoon zin in de herfst van!
Groetjes, Evelyn

Anoniem zei

In zo'n park lopen daar wil je toch wel even 18 km verder voor rijden.Wat een kleuren weer.
Vervelend voor Saskia dat ze dit moet meemaken. Nu maar hopen dat de school er aandacht aan besteed hoe gevaarlijk die drugs toch zijn.
Ik had in 1991 een hernia en doe nu nog regelmatig de oefeningen die de fysio mij toen gegeven heeft.Kan niet anders zeggen dat het helpt.Anders ben ik ook zo stijf als een plank.
Groetjes Wil

Elke zei

Prachtig he, die herfstkleuren!

Vreselijk dat zo'n dingen gebeuren zoals met die jongen. Neemt de school dan de gelegenheid om met de jongeren te praten over drugs en de mogelijke gevolgen? Of wordt het doodgezwegen?

Karin (dh) zei

Schitterende foto's weer, echt genieten!
Balen hoor dat je rechterkant zo opspeelt, knap dat je dan toch door je pijn heen bijt, heb ik echt bewondering voor! Hopelijk brengt het rekken je wat verlichting.
Trouwens, (misschien denk je wel waar bemoeit ze zich mee..)heb je er wel eens aan gedacht het gebruik van de crosstrainer met Sharon te bespreken? In het verleden heb ik dagelijks 10 km gecrosstrained en merkte toch dat ik daardoor vaker een blessure opliep omdat het zo'repeterende en statische beweging is op dat ding, en je belast je benen toch met je gehele lichaamsgewicht. Ik had vooral last van mijn knieƫn en enkels. Sinds ik de afstand heb teruggebracht naar 5 km gaat het een stuk beter.De rest (en meer) doe ik nu op de hometrainer, boring, maar zonder blessures.

naomi zei

Hallo

Wat goed dat je toch blijft en gaat sporten. Compliment van mij. Wat een prachtige foto's van het park en mooie herfst kleuren. En dan loop je ook nog 7 km goed hoor.

Wel genieten daar samen met Cosmo te lopen.

Wat erg van die jongen op school en dat ze het gezien heeft. Oxycontin is hier een opiaat. ligt bij mij in het ziekenhuis in een speciale kast met sleutel. Dan denk ik toch hoe kom je eraan. hoop dat alles goed komt met hem.

Groetjes Naomi

Sandrah zei

Wat een schitterende foto's weer. Ik kan me goed voorstellen dat je genoten hebt van de wandeling.

En wat naar voor Saskia om dat mee te maken. Hopelijk komt alles goed met haar klasgenoot.

Inderdaad, strekken en stretchen is zo goed, maar stomvervelend! Ik herken het. Ik hoop voor je dat het jou wel helpt.

Sandra

Petra zei

@Annemiek - De piek hier is nog een week of zo weg, maar in de Shenandoah is het nu hoogtepunt. Gelukkig is het jochie ok.

@Sally - Inderdaad weer een waarschuwing voor de andere leerlingen.

@Anja - Het is zo genieten daar!

@Bea - Ja, en dan laten de foto's het nog niet eens zo goed zien.

@Nina - Geen idee, hoe hij daaraan kwam, maar ik weet natuurlijk ook niet of het dat echt was. Dat is wat Saskia andere kinderen hoorde zeggen.

@Petra - Ja, ik herhaalde, wat Saskia van andere kinderen had gehoord, maar het kon natuurlijk ook iets heel anders zijn.

@Ann - House heb ik al een tijd niet meer gekeken. Maar zo'n kinesiologist vind ik wel interessant klinken.

@Evelyn - Ik vind de herfst prachtig, wou alleen, dat de winter er niet op volgde!

@Wil - Ik denk erover ook naar een fysiotherapeut terug te gaan en daar weer eens mee te werken. Eerst eens kijken of het stretchen helpt.

@Elke - Nee, doodgezwegen wordt het zeker niet. Er werd vandaag over gesproken op school. De jongen is ok, maar is tien dagen geschorst.

@Karin - Wat is een hometrainer? Een fiets? Ik wissel wel af met de stairmaster, maar dat is eigenlijk ook veel dezelfde beweging.

@Naomi - Het was schitterend in dat park. Ik weet ook niet zeker, dat hij oxycontin had, hoor, dat is van horen zeggen.

@Sandra - Ja, ik heb er gewoon het geduld niet voor, maar het moet wel, zucht!

Bianca zei

verschrikkelijk die drugs en wat ze al niet bedenken om te "roken" of te snuiven. Hopelijk valt het mee en leert hij er iets van of wordt nu gedwongen door zijn omgeving om er wat tegen te doen.
Aan de andere kant zou je zo iemand toch een ongelooflijke schop onder zijn kont willen geven om zoiets (op school) uit te halen.

Prachtig bij jullie ook die herfstkleuren al.