Ons pleintje nu:

maandag, januari 16, 2012

Dr. Martin Luther King Jr.'s Birthday

Brrrr, het is koud geweest vannacht! Dat zeg ik niet gauw, maar bij het opstaan is het 15 graden in onze kamer. Rick doet dan toch de verwarming maar even aan, die we boven eigenlijk haast nooit gebruiken. Saskia heeft bij Kaylee gelogeerd, dus we zijn samen thuis.

We ontbijten samen en dan vertrekt Rick naar zijn werk. Helaas krijgt hij feestdagen, zoals vandaag Dr. Martin Luther King's birthday, niet vrij. De scholen zijn wel uit, vandaar Saskia's logeerpartij.

Voor ik naar de sportschool ga, breng ik Katja's ski's naar Leah. Zij gaat vanavond terug naar Blacksburg en Katja was ze hier thuis vergeten. Wanneer ze die ski's gaat gebruiken, weet ik niet, maar ze zitten daar dichtbij een skiheuvel. Het moet alleen even langer koud blijven voor goede sneeuw.

Sharon wacht me al op en heeft vooral flink zware beenoefeningen voor me in petto. Het is enorm druk met high school en college studenten en natuurlijk mensen, die vandaag wel vrij hebben. We moeten dus regelmatig schipperen met waar we de oefeningen doen, want dit is maar een klein sportschooltje. Na afloop voelen mijn benen als pudding!

Door mijn leuke boek wordt het gewoonlijke halve uur op de crosstrainer zomaar een uur! Dan belt Saskia of ik haar op kan halen. Ik ben zo in mijn boek dat ik even vergeten ben dat ze niet op school zit. Ik vraag haar hoe ze zich voelt, waarop ze verbaasd "goed" antwoordt. Oh ja, Saskia is nog bij Kaylee, natuurlijk.

Eigenlijk had ik meteen door willen gaan met boodschappen doen, maar het is ook erg koud buiten, dus misschien toch maar beter om niet bezweet door te gaan. Thuis kijk ik ook naar het weerbericht voor Newburyport en dat ziet er koud uit! Ik leg alvast wat spulletjes klaar, maar wat zijn winterkleren toch dik! Hopelijk past het straks allemaal nog met mijn enorme kussen.

Als ik weer in de van stap, zie ik dat de benzinemeter op rood staat. Al heb ik helemaal geen zin om in de vrieskou te tanken, ik doe het toch maar. Vorige keer reden we opeens met "0 miles to empty" op de snelweg, dus dat wil niet weer. Bij de Shell krijg ik 30 cent korting met mijn Giant kaart, toch handig telkens weer.

Morgen vertrek ik dus naar mijn zus in Massachusetts. Ik zag op mijn blog dat het al bijna anderhalf jaar geleden is dat we elkaar zagen! Wat vliegt de tijd toch. De kinderen zullen alweer flink veranderd zijn. Ik wil wat leuks voor iedereen meebrengen en ga daarvoor even in Vienna shoppen.

Bij Whole Foods haal ik een lekkere doos Lake Champlain chocolaatjes voor Ayesha en David. Dit zijn verreweg de lekkerste bonbons in Amerika.

Voor de kinderen ga ik bij Michaels kijken. Iets creatiefs heeft altijd succes. Ik kies een paar heel leuke kleurboeken, die net als glas in lood zijn, en stiften. Daar kunnen ze weer even mee bezig.

Opeens voel ik mijn maag knorren. Ik ben helemaal vergeten lunch te eten! Rick wordt altijd boos als ik hem dat vertel, maar soms, als ik veel aan mijn hoofd heb, vergeet ik te eten. Toch onvoorstelbaar voor iemand, die zoveel van eten houdt, als ik!

Bij Starbucks laat ik een mozzarella en tomaat sandwich opwarmen. Ik neem er een lekkere hete (blaren in mijn mond heet, oei) passiethee bij. Het is gezellig hier, dus ik eet het in het cafe op.

Gelukkig lijkt alles in mijn tas te passen. Mijn kussen neemt echter altijd enorm veel plaats in. Het is niet echt reisvriendelijk, maar het garandeert mij minder pijn, vooral als ik in vreemde bedden slaap.

Na een koude wandeling met Cosmo, want die zal hij de komende dagen vrees ik niet krijgen, laat mijn Fitbit 14969 stappen, 13 trappen en 9,41 mijl (bijna 16 kilometer) zien. Nu is mijn energie echter ook wel op, ik merk nog steeds de gevolgen van de sinusitis.

Rick komt thuis en biedt aan om alleen naar La-Z-Boy te gaan om onze meubelen te bestellen. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor. Rick is dol op Indiaas eten (ik ook, hoor, maar niet zo erg als hij) en komt met onze favoriete gerechten van Bombay Bistro terug.

Het meubilair zal over zes tot acht weken bezorgd worden. We zullen ook het tapijt en de tafels vervangen. Ik kan echt niet wachten om deze kamer op te knappen. De tafels vallen uit elkaar, mijn stoel is gescheurd en heeft dus dat "gat", de andere stoelen hebben scheuren, die we maar met kussens verbergen. We kunnen dus niet wachten deze kamer weer met trots te tonen, want hier is waar we onze gasten voornamelijk ontvangen.

Op Facebook kwam ik dit artikel tegen. De voorspelling van een journalist in 1911 over hoe de wereld er in 2011 uit zou zien. Er staan toch een aantal accurate voorspellingen bij. Ik zou niet weten hoe het er in 2111 uit gaat zien (als de wereld dan ueberhaupt nog bestaat).

Ook doe ik nog steeds mee (en hopelijk voor de rest van het jaar) aan een foto per dag. Mijn blog daarvoor staat hier. Vandaag is het een abstract.

15 reacties:

Cisca zei

Koud is het, he? Ik vind het echt verschrikkelijk. Brrr.

In Massachusetts is het vast veel kouder, bedenk ik me nu... Maar toch heel veel plezier, wat zal het leuk zijn om ze weer te zien!

Sally zei

leuke foto weer vandaag.Kanp toch elke keer weer die inspiratie. Veel plezier bij je zus.Hopleijk valt het met de kou nog een beetje mee.

Sally zei

Arghh ik word echt gek van steeds al die spelfouten. Dat rot toetsenboard ook..sorry hoor.

Petr@ zei

Gelukkig dat alles weer past in de koffer. Altijd weer passen en meten, zeker met zulke dikke winterkleren.

Je hebt een drukke periode voor je; eerst naar je zus en dan naar NL. Wel allemaal leuke dingen natuurlijk.

Heel veel plezier en geniet van het weerzien met je zus en haar gezin. Ik kijk alweer uit naar je foto's; zij wonen in zo'n mooi gebied.

Suus zei

Het heeft even geduurd, ene druk weekend achter de rug, dus weer bijgelezen.
Je hebt een leuk weekend achter de rug. En een mooie tijd die er aan komt.

Ik hoop dat je niet veel last zult hebben van de kou.

Ik vind het onwijs knap van Katja dat ze het werk doet bij de rescue squad (toch?) Het zal niet altijd makkelijk zijn.

Ik wil je onwijs veel plezier bij je zus wensen.sen. Geniet er van!

Groetjes,
Suus

marianne zei

Leuk om te lezen, die voorspellingen uit 1911. Wel schokkend als je ziet dat de gemiddelde levensverwachting toen - eigenlijk nog best kort geleden - maar 35 jaar was.

Veel plezier bij je zus!

Annemiek zei

Die van de foto's is een geweldige voorspelling die pas in de laatste 15 jaar is uitgekomen. Het zou leuk zijn als die schrijver eens een kijkje kon komen nemen.
Goede reis vandaag.

Alice zei

Ik moest wel echt effe lachen. 15 graden in de slaapkamer is bij ons lekker warm. In onze slaapkamer is het op een warme winterdag ongeveer 10 graden en als het vriest een graad of 5. Komt vooral omdat altijd onze twee ramen openstaan. Heerlijk vinden we dat.

Wat fijn dat je jou zus binnenkort terug ziet!

Anoniem zei

Goeie reis naar je zus en geniet van het samen zijn.

Groet, Bea

Els zei

Goede reis gewenst!
Ik kan me voorstellen dat je heel blij zal zijn om je zus terug te zien, geniet van jullie tijd samen.

naomi zei

Hallo

Al eerste veel plezier bij je zus en kinderen en geniet ervan.

Ik zat voor je kussen te denken is zo'n vacuum stofzuig ding hoes niet iets voor je kussen om hem compacter te maken. Het was hier vandaag ook lekker koud maar wel met een blauwe lucht en zonnetje. Echt genieten vindt ik dat.

Het is bij ons ook altijd 15 graden in huis, hebben alleen de cv aan in huiskamer. Rest van huis niet.

Groetjes Naomi

Sandrah zei

Net als Naomi moest ik ook al denken aan zo'n vacuum-verpak-ding. Of misschien is het iets voor je kleding. Heb het nooit zelf geprobeerd, dus weet ook niet of het echt iets is.

Veel plezier bij je zus en haar familie!

Sandra

Nicole zei

Brrr... het is ineens wel koud bij jullie. Ik heb het raam eigenlijk altijd open in mijn slaapkamer, dus 15 graden is warm voor mij. Ik heb wel een waterbed, dus altijd lekker warm.

Heel veel plezier bij je zus! Wat zal het fijn zijn om haar en de kinderen weer te zien. Hoe lang blijf je?

Je foto's voor de Picture a Day challenge zijn allemaal erg mooi. Het viel me wel op dat de commentaren die ik op je andere blog geplaatst had, niet bewaard bleven. Alhoewel ik vaak niet verder kwam dan: mooi! Hahaha...

Petra zei

@Cisca - De kou hier viel vandaag wel mee, gelukkig.

@Sally - Ik vind die foto iedere dag best een uitdaging! Maak je niet druk om de spelfouten :).

@Petra - Inderdaad, helaas regende het vandaag, hopelijk morgen beter weer.

@Suus - Ja, rescue squad. En dank je.

@Marianne - Dat had ik ook niet gedacht dat er zo'n verschil.

@Annemiek - Die van de foto's vond ik ook heel bijzonder.

@Alice - Maar daar hebben jullie dan waarschijnlijk wel het dekbed voor. Wij niet, brrr!!

@Bea - Dank je wel.

@Els - Het is heel erg leuk elkaar weer te zien!

@Naomi - Dat is niet eens zo'n gek idee. Alleen weet ik niet of ze daar groot genoege zakken voor hebben.

@Sandra - Ja, of de kleding, ik ga eens kijken.

@Nicole - Het probleem is dat ons dekbed niet warm genoeg is. Ik ben dol op een koude kamer, als je lekker warm in bed kunt liggen. Ik blijf tot vrijdag hier. Vreemd dat je commentaar niet blijft op de andere blog. Iemand anders laat wel succesvol berichtjes achter.

Alice zei

@ Petra: ons zomerdekbedje. Moet bekennen dat ik totaal niet van warmte hou als ik slaap.