Ons pleintje nu:

zondag, maart 04, 2012

Een rustig zonnig weekend

Zaterdag

Het heeft vannacht nog tot een stuk na middernacht gespookt buiten, dus ik sliep pas toen Cosmo weer een beetje rustiger werd. Zijn thundershirt werkt helaas helemaal niet. Ik slaap dus vanochtend lekker uit. Er staat toch niets bijzonders op het programma.

Saskia is al op en heeft lekker geslapen. Ze voelt zich duidelijk beter, al is aan haar stem te horen dat haar keel nog flink opgezwollen is. Je weet echter dat een tiener zich beter voelt, als ze vraagt of ze naar de mall mag. Natuurlijk is daar geen sprake van, vooral niet als Saskia klaagt over duizeligheid als ze even staat! Veel protest tegen dat verbod krijg ik dan ook niet.

Kaylee komt dan maar hierheen om Saskia gezelschap te houden. Ik plant mezelf boven op onze crosstrainer met mijn boek. Terwijl ik daar sport trekt de grijze bewolking weg en als ik klaar ben is de lucht weer stralend blauw.

Voor de lunch trakteer ik mezelf op Vietnamese vis pho en ijs "bubbel" koffie van Pho Thang Long. Het is weer heerlijk lenteachtig weer, dus ik eet het buiten in het zonnetje op. Ik stuur Saskia en Kaylee ook naar buiten voor een korte wandeling.

Leah is gisteravond thuisgekomen en net als ik Cosmo meeneem voor zijn middagwandeling, komt zij naar buiten met Diego. We lopen samen een rondje met de honden en Leah vertelt dat ze al bij een aantal law schools (hier ga je na je vierjarige diploma pas rechten studeren) is aangenomen.

Katja en zij praten nog zo af en toe, maar heel veel contact hebben ze niet. Dat is jammer, maar soms gaat dat zo met vriendschappen en wie weet komen ze elkaar later weer nader. In ieder geval is de vijandigheid van ongeveer een jaar geleden er niet meer.

Als ik terugkom haal ik mijn Kindle om buiten te gaan zitten lezen. Ik loop even Saskia's kamer binnen om Flapjacks kattenbak schoon te maken en zie tot mijn verbazing dat de meisjes op Saskia's bed in slaap zijn gevallen! Kennelijk is Kaylee ook erg vermoeid.

Op het moment is het bankje voor ons huis een idyllisch leesplekje met de bloeiende magnolia boven mijn hoofd en de narcissen naast me.


Snickers houdt me graag gezelschap in het zonnetje


Rick belt halverwege de middag dat Katja en hij toch nog lekker geskied hebben en hij nu huiswaarts komt. Ik ben blij dat ze nog een beetje van de (weliswaar heel natte) pistes hebben kunnen genieten.


De rit vanuit Snowshoe bedraagt zo'n vier uur, dus Rick is op tijd terug voor het avondeten. Hij heeft enorme trek en wil naar Cafe Deluxe. Hij gunt zich niet eens de tijd om te verkleden, dus gaat in zijn skibroek naar het restaurant.

Dit is zo'n restaurant, waar ik altijd hetzelfde bestel. Hun tonijn mignon, bijn rauw, met geroosterde tomaat en frietjes. De tonijn is zo zacht, heerlijk! Rick vertelt over hun avontuurlijke paar dagen of eerder de avonturen die geen doorgang vonden. Ze wilden gisteravond bijvoorbeeld gaan snowmobielen, maar ook dat ging niet door vanwege zwaar onweer. Hij heeft in ieder geval wel lol gehad met onze oudste.


Ook vanavond was er weer een prachtige zonsondergang

Zondag

Alweer daagt een prachtig zonnige dag, maar de lentetemperaturen van gisteren zijn weer tijdelijk vertrokken. Het voelt venijnig koud, als we op weg naar Starbucks gaan met een harde wind.

Terwijl Rick op ons wekelijkse ontbijt wacht, loop ik naar de Safeway om zonnebrandsprays te kopen voor Katja en mij volgende week. Duidelijk is het daar hier het seizoen nog niet voor, want er staan maar een paar flesjes en niet het soort dat wij gebruiken. Gelukkig heeft de CVS ernaast wel ruime keuze.

Van Starbucks heb ik eens hun nieuwe wrap besteld, met chicken sausage en ei. Ik moet zeggen dat die ook weer prima smaakt. Het is lekker pittig en een leuke afwisseling.

Na weer een uur op de crosstrainer boven begin ik met inpakken. Het is wel vele malen makkelijker en compacter om voor een zomerse bestemming in te pakken, zeg! Ik kan me nog niet voorstellen dat Katja en ik morgen op het witte sstrand van Cable Beach zullen zitten!

Tijdens mijn wandelingen met Cosmo neem ik mijn fototoestel weer mee op zoek naar letters. Sommigen vroegen of ik ook al "toekomstige" letters fotografeer. Eigenlijk is het de bedoeling dat de foto's ook op die dag gemaakt zijn, maar omdat ik op reis ga heb ik er voor de zekerheid vandaag wel een paar voor de komende dagen gefotografeerd. Of ik die ook ga gebruiken weet ik nog niet. Het is wel een heel leuk thema deze maand.

Katja moest vandaag nog van alles doen in Blacksburg en Zorro verstopte zich, toen ze net op het punt stond te vertrekken, onder het bed van haar huisgenoot. Pas tegen drieen sms-t ze dat ze op weg is.

Katja was nota bene beledigd toen ik haar gisteravond op het hart drukte alvast wat dingen te doen, zodat ze vanochtend op pad zou kunnen gaan. Volgens haar ging dat makkelijk lukken en Rick vond ook dat ik overdreef. Ik ken haar langer dan vandaag, duidelijk. Nou ja, gelukkig hoeft ze niet veel in te pakken, zwemkleding, korte broeken en t-shirts.

Wij hebben al Katja's geliefde zalmkabobs besteld voor het avondeten, die tegelijk met haar aankomen. Zorro en Tigger, de gecko, zijn er natuurlijk ook. Zorro voelt zich meteen weer thuis. Terwijl Katja inpakt, regelen Rick en ik Kai's "study abroad" voor de zomer. Hij zal naar Wenen gaan voor het merendeel van juli.

Vanavond is er ook weer een nieuwe episode van "Once Upon A Time", onze favoriete serie. Iedere aflevering is weer een interessant verhaal, maar je moet het wel vanaf het begin hebben gevolgd merk ik aan Katja. Die snapt er niets van.Arme Cosmo, Snickers en Flapjack vinden zijn eten ook erg lekker.

11 reacties:

Margreet zei

Haha, die laatste foto, zo leuk! Heel veel plezier volgende week met Katja!

Sally zei

fijn dat Saskia zich ietsje beter voelt. fijn idee als je zlef volgende week weg bent. Alvast een leuke vkantie gewenst met Katja. Ik moest toruwens even glimlachen om je 'trage dochter' en jouwreactie dat je je dochter langer kent dan vandaag want ook hier komt dat dus geregeld voor.

Anoniem zei

Gelukkig Saskia knapt weer op. Fijn hoor. Geniet maar fijn met Katja. Ik hoop dat jullie heel veel zon krijgen.

Groetjes,Jacqueline

Anoniem zei

Oh ik zie nu waar Cable Beach is op de Bahamas. Daar zijn wij een paar jaar geleden ook 2 keer geweest. Heerlijk daar. Toen waren er ook zoveel prachtige bloemen. Jullie gaan er zeker genieten.

Nog een keer groetjes, Jacqueline

Marielle zei

Heerlijk op vakantie!! En gelukkig is Saskia alweer iets beter dan ga je ook lekkerder weg. Geniet ervan!!

Petr@ zei

Fijn dat Saskia zich iets beter voelt. Voor jou ook fijn, nu je er een paar dagen niet bent.

Leuk dat Kai naar Wenen gaat. Wat gaat hij daar doen? Gaat het vooral om de Duitse taal?

Katja heeft het goed voor elkaar; eerst met vader een paar dagen skiƫn en dan aansluitend met moeder naar de zon. Heerlijk!

Veel plezier op de Bahamas!

Marieke zei

Veel plezier op de Bahama's!

Hester zei

Fijn dat Saskia zich beter voelt en een fijne vakantie gewenst!

naomi zei

Hallo

Fijn dat Saskia zich beter voelt. Geeft jouw ook een geruster gevoel nu je even weg bent.

Veel plezier met Katja op de Bahamas. Ik ben juist altijd een paar dagen vooruit aan het pakken. Kan dat niet op het laatste moment.

Wat leuk dat Kai een maand gaat stage lopen in Wenen en ach hij is toch in Vienna deze zomer. Zo grappig die naam combi.

Ik vindt je D erg mooi en snap dat je iets smokkelt met je reizen in het vooruit zicht.

Ik moet zeggen dat ik nu buiten ook naar letter vormen loop te kijken. Ik zou morgen die foto van de E maken.

Groetjes Naomi

Bianca zei

Goed te weten dat dat vest niet werkt, dan koop ik die ook maar niet voor Marley. Zielig als ze zo bang zijn voor onweer, hij mag hier dan op bed slapen anders komt hij van angst en ellende bijna door de slaapkamerdeur heen.
Mooie foto van Snickers met die gargouille (?)

Petra zei

@Margreet - Ja, die beesten, never a dull moment!

@Sally - Ja, je leert ze kennen, he? En Rick maar diplomaat zijn, LOL.

@Jacqueline - Het scheelt dat Saskia zich beter voelt, toch wel echt zorgen om haar. Grappig dat je hier ook bent geweest, ik dus ok al vele jaren eerder.

@Marielle - Dat gaan we zeker doen!

@Petra - Kai gaat daar Duits studeren, hij krijgt credits voor zijn afstuderen. En ja, Katja heeft het prima deze spring break!

@Marieke - Dank je!

@Hester - Dat Saskia zich beter voelt is heel fijn voor mijn gemoedsrust.

@Naomi - Inderdaad, Vienna en Vienna, grappig. Ik ben dus nog nooit in Wenen geweest, dus benijd Kai wel. Leuk dat je nu ook op letters let. Morgen de F!

@Bianca - Ach, die Marley, ook weer zo'n grote hond met zo'n klein hartje. Je wilt ze toch zo beschermen! Ik kan dan niet slapen, als hij zo bang is :(. Zelfs vuurwerk op tv resulteert in een bange Cosmo. Het is een gargoyle :) en ik heb er twee op onze stoep, want die jagen de boze krachten weg. Ik houd van fantasiefiguren, duidelijk, en Rick heeft er ook wel iets mee.