Ons pleintje nu:

dinsdag, mei 15, 2012

Tijd voor zomers decor

Het was alweer warm boven gisteravond. Nu ik de basement heb meegemaakt en er zo lekker heb geslapen, was de beslissing snel genomen. Cosmo en ik gingen beneden slapen.

Rick vertelt vanochtend dat het wel lekker koel werd, dus vanavond ga ik het weer boven proberen. Ik vind het toch maar ongezellig daar beneden, al zal ik het zeker gaan begruiken voor een "recharge" als ik een paar nachten slecht heb geslapen.

Het heeft vroeg in de ochtend hard geregend, maar de zon schijnt nu. Ik loop een stuk met Cosmo en eet daarna ontbijt op het deck. Het is wel erg vochtig, maar de temperatuur is heerlijk. Ik besluit vandaag het decor binnen en voor het huis te veranderen van lente naar zomer. Maar eerst is het tijd om te sporten.

Sharon heeft vandaag ook een cardiodag en staat naast mij op de Cybex crosstrainer.  Het is vochtig warm in de zaal en Sharon werkt hier, dus zij is de enige, die aan de thermostaten mag komen. 

Het blijkt dat het klaslokaal en de zaal met cardioapparaten op dezelfde thermostaat staan.  Niet handig, want er is een yogaklas gaande en die instructrice wil het warm hebben.  Wij mogen daar dus lekker onder lijden, grrr!  Nu moet ik erbij schrijven dat ik een hekel aan die yogalerares heb, ze vindt dat ze heel wat is.

Na het uur hard zweten, ik troost me maar met de gedachte dat je in de warmte meer calorieen verbrandt, ga ik huiswaarts.  Daar ruim ik de lentespullen op, wel met wat spijt, want ik ben altijd dol op het prille van de lente en de zachte kleuren. 

Als ik de zomerspullen van zolder haal blijken een aantal dingen verpest, omdat kaarsen eroverheen gesmolten zijn.  Zo heet wordt het dus daarboven!  Gelukkig is het morgen vuilnis ophaaldag, dus alles kan dan mooi mee. 

Kai is inmiddels ook op en we gaan samen eten bij Panera.  De panini's daar zijn zo ontzettend lekker!  Daarom bestel ik er een en krijg prompt een saaie boterham met kalkoen.  Eerst denk ik nog dat Kai's sandwich die van mij is, maar dat is niet het geval.  Ik heb geen zin in een boterham, dus klaag bij de man, die me de sandwich gaf, en dat blijkt toevallig de manager te zijn. 

Hij draagt meteen een van de medewerksters op om mijn panini te maken.  Dan zie ik hem naar voren lopen en met de man achter de kassa praten.  Die heeft mijn bestelling niet herhaald, waardoor de fout kon gebeuren.  Ik moet zelf ook beter worden in vragen om de bestelling terug te lezen, dan voorkom ik zulke dingen ook.

De lunch smaakt goed en na afloop halen we een smoothie bij Robeks naast Panera.  Of althans, Kai neemt een smoothie met allerlei fruit, ik kies de "Green-V", wortel, cellery en spinaziesap.  Het is werkelijk meteen mijn favoriete drankje.  Alleen is het helaas vrij duur, dus het zal een traktatie blijven.

Om te kijken of ik nog wat leuke dingen voor de family room kan vinden, ga ik naar Target.  Daar vind ik echter alleen een leuke zonnebril en een bot voor Cosmo.  Het is een van de weinige keren dat ik deze winkel niet met een winkelwagen vol en $100+ aan waren verlaat.  Ook Walmart, die hier nu een Super Center heeft, heeft niet wat ik zoek.  Zo zie je, je kunt een gigantische zaak vol hebben en nog niets vinden.

Pas bij Michaels heb ik de jackpot.  Ze hebben allerlei leuk en kleurrijk spul en het is nog 40% afgeprijsd ook!  Ik houd het thema lichgroen, lichtblauw en donkeroranje.  Ook vind ik een paar leuke deurversieringen en vlaggetjes voor voor het huis.  Het ziet er allemaal weer erg leuk uit.  De zomer mag beginnen.


Dat doet die dan ook meteen, want het wordt maar liefst 27 graden.   Ik ga dan ook op het deck zitten met mijn computer.  Terwijl ik daar zit, komt mijn Cardinaal vriendje me weer toezingen.  Hij zal ongetwijfeld mij niet als doel van mijn muzikale liefdesnoten hebben, maar ik geniet er toch van.  Ik probeer hem ook weer eens op de foto te zetten.  Dat is altijd een uitdaging, want ik heb wel een goede zoemlens, maar die zou eigenlijk nog groter moeten zijn.
Als Rick thuiskomt stelt hij voor bij Glory Days op hun terras te gaan eten.   Mijn crabcake is erg lekker en het is gewoon zo leuk om buiten te kunnen eten.  De luchten zijn wat dreigend, maar het blijft droog.Rick heeft zelfs nog even tijd om het gras achter te maaien voor het onweer dan toch echt aankomt.  Hoewel, we horen het rommelen en zien het bliksemen, maar het komt niet over ons.  Dat is vaker het geval.  Onweren trekken regelmatig om ons heen.  Hoe dat komt weet ik niet, maar voor Cosmo vooral is dat een goed iets.

America's Got Talent is weer begonnen en het is enorm vermakelijk. Ik mis Piers Morgan wel, maar Howard Stern is een goed alternatief.  We horen heel veel moois, ik ben benieuwd wie het dit jaar gaat worden.  Eerlijk gezegd zie ik dit keer meer echt heel goede acts dan in voorgaande jaren.

PS: Ik vind reacties nog altijd erg leuk, wie leest er mee? 

20 reacties:

Famke zei

Ik nog! Onze kids zijn ook thuis van collge dus meegenieten met jullie.

Karin Enyeart zei

Heej Petra, ik dacht vanavond, kom, ik lees ook eens een stukje, vond het erg leuk geschreven, en dat ga ik zeker nog vaker doen!
groetjes, Karin

Danielle zei

Hoi Petra,
Ik lees je blog altijd 's morgens voordat ik naar mijn werk ga dus blijft er weinig tijd over om te reageren. Ik zal wat vaker reageren (vooral op woensdag mijn vrije dag). Ik vind je blog erg leuk om te lezen en heel inspirerend.
Groetjes, Daniƫlle

Claire zei

Hoi, das wel een unicum met zo weinig beide winkels weer verlaten. Dat lukt ons bijna nooit :-)
Maar het ziet er erg mooi uit!

Dat soaje klinkt heerlijk, dat ga ik in oktober ook maar eens uitproberen.
Zag overigens op de site van cnn een artikel over de beste / grappigste commencement speeches met een referentie ook naar de speech van michelle obama bij Virginia Tech

Marie zei

ik lees mee! natuurlijk! sorry dat ik niet altijd een reactie achterlaat, maar ik probeer het wel zo vaak mogelijk te doen! soms loop ik een paar daagjes achter en moet ik een 'lees-inhaalslag' maken haha.

Anoniem zei

Je salontafel ziet er gezellig uit, met al die zomerspulletjes. En je voordeur ook!

Hier laat de zomer nog op zich wachten. Zelfs de lente is nog nauwelijks begonnen. Temperatuur is ook vandaag weer slechts 10 graden C.

Groetjes,

Anika

Karin L zei

Ik lees mee (al lang), maar reageer weinig. Vraagje: Hoe ben je ooit in de U.S.A terecht gekomen? Ik meen gelezen te hebben, met je ouders.Waarom besloten zij te emigreren? Ben beniuwd naar je verhaal.

Groetjes Karin

jeanny zei

Natuurlijk lees ik je blog nog. Soms een dagje overslaan en soms heel vlug. En natuurlijk hou ik je fitbit uitslagen bij. Met je rondleiding door Washington haal je wel hele hoge uitslagen!!
Ik geniet nog volop van je mooie foto's!!!! Groetjes uit Oisterwijk

Els zei

Zo fijn dat je zo vaak buiten kon zitten: ontbijt, avondmaal en ook nog wat computeren, klinkt zalig. Daar kunnen wij momenteel alleen maar van dromen, wij hebben een verlengd weekend voor de boeg, maar dreigt koud en nat te zullen worden.

Anoniem zei

Gezellig toch die zomerse kleuren in huis. Ik heb enkele jaren geleden al diverse kussens, kaarsen en vaasjes in de kleuren aqua, zachtgroen en lichtgeel aangeschaft. Wat die kaarsen betreft, kan je die niet beter in de koelkast bewaren ? Ik had eens voor Cathy de nodige kaarsen meegebracht ( zijn bij ons veel goedkoper ) maar die smelten in Las Vegas helemaal weg bij die temperatuur daar .
Ook bij ons zijn programma's van RTL niet altijd via de computer te bekijken.Voor sommige moet je betalen en dat weiger ik. Dan maar gemist. Ben trouwens niet weg van wat zij te bieden hebben , enkele uitzonderingen daar gelaten.
Bepaalde programma's van de BBC kan ik ook niet via de computer bekijken. Dan lees je niet in uw regio te bekijken.
Ik heb me eens verdiept in de universitaire opleidingen in de VS.
Dat scheelt behoorlijk met Nederland. Interessant om dat eens te volgen. Wat ik nu begrijp is dat als Katja naar medic-school zou gaan ze nog eens 4 jaar moet studeren. En ze heeft er nu al 4 opzitten. Dat wordt dan wel een hele lange studie voordat ze klaar is. Hoor graag van je hoe dat er precies aan toe gaat.
Groetjes ,Wil

Sally zei

ja ik lees nog altijd trouw mee.
Leuk die zomerspullen voor in je huis. Nu in weer een jonge hon din huis heb wordt mijn huis steeds kaler want alles moet ik voor haar wegzetten -_-

Ineke zei

en ik lees ook nog altijd trouw mee :-).
Tante woont op het Valkenbosplein!

Petr@ zei

Vreselijk om te moeten sporten in een warme zaal. Naderhand zou je spontaan een koude douche nemen.

Oei, ik heb gekeken op de site met smoothies en wat een heerlijke dingen allemaal. Gelijk even gekeken waar ze allemaal zitten, zodat ik er van de zomer in het echt van kan genieten. Ik ben echt dol op smoothies!

Heerlijk om buiten te kunnen eten. We hadden vanmiddag het kinderfeestje van Zion en ik was al blij dat het droog bleef! De kinderen gingen langlaufen op een speciale baan en kregen het al snel warm gelukkig (het was zo'n 10 graden, brr).

marijke zei

Hoe kan je nou met bijna lege handen uit Target komen? Onbegrijpelijk! ;-) Wij gaan in juni terug naar San Francisco, en ik moet er dan wel 80 kilometer voor om rijden, maar ik zal een Target bezoeken. ;-)

Sandrah zei

Haha! Je zou inderdaad denken dat Target en Walmart alles moeten hebben wat je maar nodig kunt hebben. Zo zie je maar.

Ik kan niet wachten tot de temperatuur hier wat hoger wordt. Ook ik wil wel weer eens lekker genieten van het zonnetje...

Sandra

Anja zei

Ook ik lees nog altijd trouw mee. Gezellig al die zomerspullen, hier is de zomer ver te zoeken :-(( Ik mis het Utah-weer.

Petra zei

@Famke - Heerlijk, he?

@Karin - Leuk dat je ook meeleest en bedankt voor het compliment.

@Danielle - Dank je, ik voel me gevleid dat ik inspirerend kan zijn :).

@Claire - Het lukt mij ook vrijwel nooit. Grappig die referentie naar Michelles speech. Hij was dan ook erg goed.

@Marie - Een reactie is ook zeker geen verplichting, hoor :). Ik vind ze alleen erg leuk om te krijgen!

@Anika - Brrr, wat koud nog! Ik zal wat warmte sturen, want dat is toch zelfs voor Nederland koud in mei!

@Karin - Niet helemaal met mijn ouders. Ik geloof dat ik er al eens over heb geschreven, ik zal het straks eens opzoeken en de link plaatsen (als die er is). Mijn vader kreeg een baan bij de Wereldbank, zo kwamen mijn ouders, broers en zus hier. En de reden dat ze emigreerden was dat ze er financieel vele malen beter op zouden worden.

@Jeanny - Ja, jij loopt anders ook heel wat af. Je staat meestal tweede in mijn vriendenlijstje (onder mezelf)>

@Els - Ja, ik denk dat ik er nog meer van geniet, wetend dat het in Nederland (en andere delen van Europa) zo koud is.

@Wil - Kaarsen in de ijskast, daar heb ik nog nooit aan gedacht! Inderdaad, de Medical School duurt minstens nog eens vier jaar en daarna dan nog specialisatie, als ze dat zou willen. Hetzelfde geldt voor Law School, advocaat worden dus.

@Sally - Maakt ze zoveel stuk dan? Gelukkig is Cosmo nooit destructief geweest.

@Ineke - Dat is dan zeker niet ver van het huis van mijn oma en opa.

@Petra - Zeg dat wel, brrr! Ja, Robeks heeft heerlijke dingen!

@Marijke - Ja, dat is voor mij ook heel ongewoon, hoor.

@Sandra - Ze hebben wel van alles, maar vooral Walmart is vaak helemaal mijn smaak niet. Veel te ouderwets, Target heeft nog wel veel vrolijke dingen.

@Anja - Dat kan ik me zeker voorstellen!

Petra zei

@Famke - Heerlijk, he?

@Karin - Leuk dat je ook meeleest en bedankt voor het compliment.

@Danielle - Dank je, ik voel me gevleid dat ik inspirerend kan zijn :).

@Claire - Het lukt mij ook vrijwel nooit. Grappig die referentie naar Michelles speech. Hij was dan ook erg goed.

@Marie - Een reactie is ook zeker geen verplichting, hoor :). Ik vind ze alleen erg leuk om te krijgen!

@Anika - Brrr, wat koud nog! Ik zal wat warmte sturen, want dat is toch zelfs voor Nederland koud in mei!

@Karin - Niet helemaal met mijn ouders. Ik geloof dat ik er al eens over heb geschreven, ik zal het straks eens opzoeken en de link plaatsen (als die er is). Mijn vader kreeg een baan bij de Wereldbank, zo kwamen mijn ouders, broers en zus hier. En de reden dat ze emigreerden was dat ze er financieel vele malen beter op zouden worden.

@Jeanny - Ja, jij loopt anders ook heel wat af. Je staat meestal tweede in mijn vriendenlijstje (onder mezelf)>

@Els - Ja, ik denk dat ik er nog meer van geniet, wetend dat het in Nederland (en andere delen van Europa) zo koud is.

@Wil - Kaarsen in de ijskast, daar heb ik nog nooit aan gedacht! Inderdaad, de Medical School duurt minstens nog eens vier jaar en daarna dan nog specialisatie, als ze dat zou willen. Hetzelfde geldt voor Law School, advocaat worden dus.

@Sally - Maakt ze zoveel stuk dan? Gelukkig is Cosmo nooit destructief geweest.

@Ineke - Dat is dan zeker niet ver van het huis van mijn oma en opa.

@Petra - Zeg dat wel, brrr! Ja, Robeks heeft heerlijke dingen!

@Marijke - Ja, dat is voor mij ook heel ongewoon, hoor.

@Sandra - Ze hebben wel van alles, maar vooral Walmart is vaak helemaal mijn smaak niet. Veel te ouderwets, Target heeft nog wel veel vrolijke dingen.

@Anja - Dat kan ik me zeker voorstellen!

Petra zei

@Famke - Heerlijk, he?

@Karin - Leuk dat je ook meeleest en bedankt voor het compliment.

@Danielle - Dank je, ik voel me gevleid dat ik inspirerend kan zijn :).

@Claire - Het lukt mij ook vrijwel nooit. Grappig die referentie naar Michelles speech. Hij was dan ook erg goed.

@Marie - Een reactie is ook zeker geen verplichting, hoor :). Ik vind ze alleen erg leuk om te krijgen!

@Anika - Brrr, wat koud nog! Ik zal wat warmte sturen, want dat is toch zelfs voor Nederland koud in mei!

@Karin - Niet helemaal met mijn ouders. Ik geloof dat ik er al eens over heb geschreven, ik zal het straks eens opzoeken en de link plaatsen (als die er is). Mijn vader kreeg een baan bij de Wereldbank, zo kwamen mijn ouders, broers en zus hier. En de reden dat ze emigreerden was dat ze er financieel vele malen beter op zouden worden.

@Jeanny - Ja, jij loopt anders ook heel wat af. Je staat meestal tweede in mijn vriendenlijstje (onder mezelf)>

@Els - Ja, ik denk dat ik er nog meer van geniet, wetend dat het in Nederland (en andere delen van Europa) zo koud is.

@Wil - Kaarsen in de ijskast, daar heb ik nog nooit aan gedacht! Inderdaad, de Medical School duurt minstens nog eens vier jaar en daarna dan nog specialisatie, als ze dat zou willen. Hetzelfde geldt voor Law School, advocaat worden dus.

@Sally - Maakt ze zoveel stuk dan? Gelukkig is Cosmo nooit destructief geweest.

@Ineke - Dat is dan zeker niet ver van het huis van mijn oma en opa.

@Petra - Zeg dat wel, brrr! Ja, Robeks heeft heerlijke dingen!

@Marijke - Ja, dat is voor mij ook heel ongewoon, hoor.

@Sandra - Ze hebben wel van alles, maar vooral Walmart is vaak helemaal mijn smaak niet. Veel te ouderwets, Target heeft nog wel veel vrolijke dingen.

@Anja - Dat kan ik me zeker voorstellen!

naomi zei

Zo nu zal ik ook nog reageren. Lekker gewerkt vanavond en net nog even de aflevering van The duggarfamily terug gekeken. Blijft leuk en verbazen. En dan nu mijn dagelijks ritueel.

Ik vindt wallmart leuk maar wel ouderwets ja. Ken Target niet, maar je bent zeker goed geslaagd. Ik heb je verhaal van je emigratie ooit op de site van het AA-forum gelezen. kan je die tekst anders niet kopieren.

Ik zou ook zo graag heerlijk buiten zitten maar heb nog steeds mijn winterjas aan. Zo balen en ga al over een maand op zomervakantie. Nog geen gevoel van zomer.

Denk dat mijn reactie wel weer lang genoeg is ga mijn bed maar weer op zoeken. Morgen weer werken op hemelvaartsdag.

Groetjes Naomi