Ons pleintje nu:

maandag, mei 28, 2012

Memorial Day 2012Al vrij vroeg ben ik wakker, maar een heel knuffelige en spinnende Flapjack gaat op zijn rug op mijn buik liggen.  Dan kan ik me natuurlijk niet meer veroeren, want dat is te schattig!  Pas als een van de kinderen hun deur opent, springt Flapjack weg en tegelijkertijd staat Rick op.  Geen excuses meer, uit dat bed met mij!

Alweer een heel warme dag belooft het vandaag te worden.  Er is zelfs een "heat advisory", want de temperatuur zal tot boven de dertig gaan en de vochtigheidsgraad hoog zijn.  Die combinatie zorgt ervoor dat het voelt als rond de veertig graden.  Op zich niet zo erg, maar zo vroeg in het jaar zijn we daar nog niet aan gewend.

Boven ga ik een half uur sporten, want naar de sportschool gaan zou gekkenwerk zijn met de braderie ervoor gaande.  Dat is een warme aangelegenheid, maar al kletsend met mijn broer in Canada gaat de tijd snel.  Uiteindelijk doe ik zelfs meer dan een half uur, want ik wil tenminste 5000 stappen gezet hebben op mijn Fitbit.

Saskia vertrekt al naar Viva Vienna met een paar vrienden en rond lunchtijd volgen Rick, Kai en ik.  Deze kermis en braderie vindt ieder Memorial Day weekend plaats in het oude centrum van Vienna.   Tot onze verbazing vinden we meteen een parkeerplaats en lopen dan naar Church Street. 

Daar is het flink druk en heel heet!  Ik heb het niet vaak te warm, maar er staat geen zuchtje wind en met zoveel mensen blijft de hitte ook erg tussen de huizen hangen.  Ik heb volgens mij nog nooit zo snel een Diet Coke opgedronken, ik heb er zelfs buikpijn van.

De standjes zijn wel leuk en we kopen een nieuwe Hokies halsband voor Cosmo.  Zijn oude is wel erg vaal nu.  We zoeken ook nog naar dingen met het VCU logo, maar Kai's school is weinig vertegenwoordigd.  We zien enkel een barbecue schep met een VCU ram. De maakster van de halsband vertelt dat sommige scholen hun logo erg beschermen en zij bijvoorbeeld van VCU niets kan vinden.  Jammer voor Kai, een riem met VCU erop voor Cosmo zou perfect zijn.

Verder bewonder ik nog het standje van een plaatselijke fotograaf.  Ik vind het altijd leuk ideeen op te doen voor fotolocaties in de buurt.  Ook een leuk idee van deze man is ieder seizoen eenzelfde plekje te fotograferen en er dan een vierluik van maken.  Een van de redenen dat voor mij fotografie slechts een hobby zal blijven is dat de markt hier werkelijk verzadigd is met goede fotografen. 

Behalve verder nog een standje met leuke fantasiefiguren (maar ik houd me in) zijn het voornamelijk adverterende banken, kerken en politieke organisaties.  Vooral nu het een verkiezingsjaar is zijn de laatsten goed vertegenwoordigd.  De Republikeinen en Democraten hebben beiden standjes en mensen, die tussendoor lopen en proberen stickers en tuinbordjes uit te delen.

Kai ziet Pat, zijn muziekleraar van School of Rock, die hem met veel enthousiasme begroet.  Erica van Vienna Patch zwaait naar mij en vraagt naar Katja.  Zij gebruikt regelmatig foto's van mij voor plaatselijke stukjes en interviewde Katja als Virginia Tech studente uit Vienna na de schietpartij daar vorige december. 

Door de hitte en mijn lege maag begin ik me niet lekker te voelen.  We gaan dus gauw op zoek naar iets te eten.  Het is vreemd, want ik heb wel trek, maar er is heel veel warm (en zwaar) eten en daar heb ik geen zin in.  Bij het standje van Pure Pasty koopt Rick wat pasties en deelt er een met mij.  Op hun menu staat ook een gazpacho, het gerecht voor dit weer!  De koude soep smaakt voortreffelijk en vult me net genoeg met de halve pasty van Rick erbij.

Al lopend zien we deze en gene, die we kennen, maar we zijn hier eigenlijk ook om Nialls standje te bewonderen.  Hij staat er met zijn Caddie Tours, gespecialiseerde reizen naar Ierland.  Onvoorstelbaar dat het alweer bijna twee jaar geleden is dat we met hen daarheen reisden!

Terwijl Niall en Rick kletsen, zie ik dat de oude bibliotheek van Vienna, een laat 19e eeuws houten gebouwtje met een kamer, open is.  Hier heb ik altijd al binnen willen gaan en Kai en ik gaan een kijkje nemen.  Ze hebben dit gebouwtje verplaatst van de huidige locatie van de bibliotheek (die vele malen groter is).  Deze bibliotheek ging begin jaren zestig dicht na meer dan 60 jaar (geopend in 1897).  De boeken, die er toen te leen waren, staan er allemaal nog.  Erg leuk om te zien!

Kai en Katja (die niet mee wilde naar Viva Vienna) willen graag lunch van Viva Vienna, maar alles is zware en vaak gefrituurde kost.  Ze kiezen daarom in overleg Panera.  Terwijl Kai daar hun lunch haalt, ga ik naar Robeks ernaast.  Dit keer is "mijn" drankje Green V wel aanwezig en ik drink het met graagte op.  Het is sap van penen, selderij en spinazie en ik vind het een heerlijke combinatie.

Tussen drie en zes uur gaat vandaag de kennel open om honden op te halen.  Ik besluit er precies om drie uur te zijn, gokkend dat de meeste baasjes nog thuis moeten komen van het strand en dus later zullen zijn.  Dat heb ik goed gegokt, want er is maar een persoon voor mij en de receptioniste verwacht inderdaad tussen vijf en zes een stormloop. 

Cosmo komt gezond en tevreden naar buiten.  Een volgende keer gaan we proberen hem mee te nemen, want de Residence Inn liet honden toe en Busch Gardens heeft vijftig kennels, waarvan ik me niet kan voorstellen dat die bij het opengaan van het park al vol zullen zitten.  We zagen gisteren maar een hond.

Rick heeft intussen het gras gemaaid en we hebben het beiden warm genoeg om enorme zin in een duik in het zwembad te hebben.  Daar is het een drukte van jewelste en we zien heel wat bekenden.  Tot mijn verbazing is het water zo warm dat ik er zo in kan.  Dat is heel ongewoon voor eind mei! 

Nu kan ik ook eindelijk mijn onderwaterfototoestelletje, dat ik voor Kerst heb gekregen, uitproberen.  Ik zwem ermee en maak foto's onder water en net boven water.  Het lijkt allemaal prima te gaan.  Voorheen had ik een Olympus, die ondanks herhaalde malen naar de fabriek teruggestuurd te zijn, nog steeds niet waterdicht was.

Sowieso ben ik zeer tevreden over dit toestelletje, de Canon D10.  Ik maak er tegenwoordig meer foto's mee, dan met mijn SLR, ook macro's.  Vooral de macro lens erin is heel erg goed.  Maar waar ik hem voornamelijk voor heb is onderwaterfotografie en dat ga ik straks in augustus in Aruba weer veel doen. 

Na een uurtje zwemmen en lezen springen Rick en ik nog even in de hot tub thuis.  Die heeft Rick te vol gemaakt laatst, dus we gutsen het overtollige water eruit.  Eigenlijk is me dit nu te heet, maar als ik eruit kom merk ik dat het inderdaad werkt.  Opeens is de hitte buiten te verdragen. 

Net als vrijwel alle Amerikanen willen wij vanavond ook barbecuen.  We haasten ons dus naar Whole Foods, want we vrezen dat hun spiezen wel uitverkocht zullen zijn.  Gelukkig zijn er nog genoeg over en we kopen een paar kip en biefstukspiesjes en voor Rick ook een paar met lamsvlees.

Het wordt een lekkere maaltijd met zijn allen op het deck.  De buren links van ons eten ook buiten en we kletsen even over de rand van het deck.  De buurman rechts vertelde ons in het zwembad al dat ze gisteravond een nieuwe huisgenoot hebben gekregen.  Het is een vijf maanden oude zwart-witte Deense dog, die Apollo heet.  Die naam vinden Rick en ik geweldig, want zo heette Ricks husky.

Apollo en zijn baasjes komen net naar buiten als wij aan ons toetje beginnen.  Door het hek maken Cosmo en Apollo kennis en het worden vast goede vriendjes.  Apollo heeft ook een blauw en een bruin oog, dus dat zal een band scheppen, ha ha.  Omdat Apollo nog moet wennen wachten we nog even met een directe kennismaking, maar wat een leuke hond wordt dat als buur voor Cosmo!

Als toetje hebben we kersen en watermeloen.  Heerlijk zomerse vruchten, ze gaan dan ook helemaal op.  Na dit weekend hebben we allemaal het gevoel dat de zomer inderdaad is begonnen. 

Het is nu na half tien en ik zit nog buiten te typen.  Ik heb al een paar vleermuizen zien vliegen en de bomen om ons heen lijken wel Kerstbomen.  De vuurvliegjes zijn duidelijk al uit, vroeg voor de tijd van het jaar, zoals alle insekten (helaas de muggen ook).  Dit liedje is een van mijn favorieten, want ik ben dol op "fireflies".

Foto's van vandaag staan hier.

7 reacties:

Annemiek zei

Hier ook al zo heet. Kan me niet voorstellen hoe het bij jullie dan is. Ik heb lekker met een boek onder een boom gezeten, lekker niks doen is ook fijn :)

Ineke zei

En nog meer lekkers....die pastys lijken op de empanada's die wij in Portugal ook zo lekker vonden.

naomi zei

hallo wat een heerlijke dag heb je gehad. Lekker weer en meteen naar het zwembad en zelfs het water in kunnen. Echt het vakantie gevoel. Ook leuk dat je naar de braderie bent geweest. Zeker een leuk idee om elk seizoen van een zelfde plek foto te maken. Wat leuk dat die oude bibliotheek open was kon je er binnen kijken.

Liefs Naomi

Anja zei

Heerlijk dat het zwembad weer open is, ik mis het zwembad in Utah :-(

Petr@ zei

Wat een supergezellige dag, Petra.

Mmm, de pasties zien er echt heerlijk uit.

Fijn dat het water zo heerlijk warm was. Bij ons zwembad was het zaterdag knap koud (wordt verwarmd door een fabriek en die zijn in het weekend gesloten), dus alleen even er in en snel er weer uit; alleen om even af te koelen.

Jesse zei

Dat green V drankje klinkt precies als iets wat ik ook graag zou lusten! Lekker gelijk ook al je groenten binnen, gezond hoor.
Wat een kleurige foto's van vandaag, grappig om alle reclame borden voor eten te zien met bijna allemaal deep fried erop. Is inderdaad lastig iets te vinden wat je dan wil eten. Goed te lezen dat je de canon een prettig foto toestel vindt. Wil wat zeggen dat je die vaker bij je hebt dan je slr!
Groet,
Ingrid

Petra zei

@Annemiek - Helemaal waar, lekker ontspannend!

@Ineke - Empanada's hebben we hier ook veel, de pasties zijn net weer iets anders en inderdaad heerlijk.

@Naomi - Ja, vakantiegevoel is het zeker. Dat bibliotheekje heeft me al een tijdje geintigreerd, dus ik ben blij er eens in geweest te zijn.

@Anja - Dat kan ik me goed voorstellen.

@Petra - Dat had ik dus ook verwacht, even erin en dan gauw er weer uit. Het was dus een aangename verrassing.

@Ingrid - De borden waren kleurig, maar het eten niet bepaald ;). Mijn SLR is trouwens ook een Canon, hoor. Ik neem die altijd mee voor een "serieuze" fotosessie, maar bijvoorbeeld bij rondleidingen is zo'n kleintje veel handiger.