Ons pleintje nu:

woensdag, augustus 22, 2012

Great falls met Saskia

We genieten nog even van Saskia's laatste vakantiedagen.  Al te snel zal haar wekker weer om half zes afgaan.  Hoewel, met de neus piercing is slaap niet zo makkelijk voor Sas.  Ze zou blijven logeren bij Kaylee, maar kwam (toen ik allang op een oor lag) rond middernacht toch maar hier slapen.  Ze vertelt dat ze kennelijk toch wel vaak op die kant van haar neus slaapt.  Tja, wie mooi wil zijn...

Rick doet het ook nog wat rustiger aan.  Veel mensen zijn nog op vakantie, dus hij kan met ons ontbijten en dan wat later naar zijn werk vertrekken.  Het is zulk mooi weer dat we lekker buiten onze koffies en yoghurts (of in Saskia's geval amandelmelk met cereal).

Dan vertrekt Rick naar zijn werk en ik naar Anytime Fitness.  Daar zie ik Sharon, die me vraagt hoe ik me voel.  Gelukkig een stuk beter, maar zij haalt me over om tot vrijdag alleen cardio te doen om mijn schouders echt rust te geven.  Aangezien ik gewichten alleen toch al niet zo leuk vind, neem ik dat advies graag aan. 

Steeds verder lees ik in Fifty Shades of Grey en ik moet toch tot de conclusie komen dat, ondanks dat het allemaal zeer grafisch beschreven is, het verhaal geen verbloemde porno roman is, zoals sommige critici doen voorkomen.  Er is een reden dat zoveel mensen de serie hebben gelezen en ik begin die langzaam te zien.

De van heeft hard benzine nodig, dus ik tank bij de Shell bij. Met onze Giant kaart krijg ik maar liefst 50 cent per gallon korting.  Altijd meegenomen nu de benzineprijzen weer omhoog gaan.  

Daarna rijd ik naar het postkantoor.  Niall liet me via Facebook weten dat daar een foto, die Saskia heeft genomen, hangt.  Het Vienna postkantoor rouleert kunstwerken van plaatselijke scholieren aan hun muren.  Nu is het de beurt aan Madison High School en Saskia's foto van een kersenbloesem hangt daar ook. 

 
Saskia's foto
 

Als ik binnenloop vraagt een medewerker of ik iets op kom halen.  Ik antwoord dat ik een foto kom nemen van mijn dochters bloesemfoto, die hier hangt.  Hij loopt mee en wil weten welke foto het is en waar ze hem heeft genomen. 

Opeens zijn er allerlei bewonderaars van Saskia's foto, want er staan nogal wat mensen in de rij en allemaal hebben ze er wel wat goeds over op te merken, zo leuk!  De medewerker vertelt dat ze een paar jaar geleden dit programma wilden afschaffen, omdat niet alle postkantoren het doen.  Gelukkig is dat niet gebeurd en er komen, volgens hem, zelfs grootouders het werk van hun kleinkinderen bewonderen.

De tijd vliegt weer en mijn maag rammelt.  Ik haal een halve tonijnsaladesandwich bij Panera en heb een onbedwingbare zin in het "Crazy Carrot" sap van Robeks. Dat bestaat uit het sap van wortel, tomaat, paprika en citroen.  Ik heb het niet eerder op, maar het is net zo lekker als het klinkt.

Thuis wachten Saskia en Cosmo me al op, want we gaan bij Great Falls wandelen.  Saskia wil graag rijden, zodat ze de weg erheen weet.  Dat gaat allemaal prima.  Het is alweer even geleden dat we hier waren en Cosmo vooral is zeer enthousiast om terug te zijn.  Ik ben ook blij om hem weer eens een lekkere natuurwandeling te geven.

We lopen naar Riverbend Park en daarna naar de verschillende uitkijkpunten boven de watervallen.  Er zit meer water in dan ik had gedacht, want we hebben hier wel geen enorme droogte zoals elders in het land, maar we hebben wel een tekort van meer dan twintig centimeter regen.  Kayakers werken hun baan via de watervallen naar beneden, altijd een fascinerend gezicht.  Saskia vindt het duidelijk ook leuk om te zien.

Intussen vind ik het stiekem heel leuk dat mijn jongste zoiets samen met mij wil doen.  Great Falls en helemaal een "hike" daar waren een tijdlang echt dingen, die ze pertinent weigerde.  Ze laat zelfs doorschemeren dat zij alleen of met een paar vriendinnen ook best (een deel van) mijn rondleiding zou willen doen.  Ik vind sowieso dat de kinderen hier veel te weinig weten van de stad waar ze vlakbij wonen, dus dat zou ik erg leuk vinden.

Weer thuis vertrekt Saskia meteen voor een wandeling met Kaylee naar Caffe Amourri en komt met incense van Terra Christa terug.  Tegenwoordig ruikt het huis ook regelmatig naar incense, zoals op het moment dat ik dit schrijf.  Rick vindt het eng en brandgevaar, ik vind het lekker ruiken. 

Gelukkig zijn de dames terug voor het vervaarlijk begint te rommelen om ons heen.  Cosmo is weer helemaal zenuwachtig.  Maar het blijft bij rommelen, geen drup regen hier.  We eten dus weer buiten, want het is precies de juiste temperatuur om buiten te zijn.
 
Hij blijft toch zo schattig?


Foto's van vandaag staan hier.


8 reacties:

Tineke zei

Mooie foto van Saskia; leuk om het werk van je kind zo tegen te komen.
Je schrijft over het boek ; wat ik overigens niet ken : 'grafisch' maar je bedoelt misschien 'beeldend' , grafisch klinkt nogal abstract.
Lekker een natuur wandeling, hier zijn de temperaturen weer aangenaam en ik geniet van de fietstocht naar mijn werk, waar het na terugkomst van de vakantie weer ouderwets hectisch is, de dag vliegt om.

Anoniem zei

Leuk dat er zo'n project is met foto's. Hier zijn inmiddels alle postkantoren opgedoekt, is er ergens een hoekje bij een supermarkt.
Fijn dat je weer een maatje hebt om te wandelen. Het is altijd boeiend om te zien hoe een kind zich ontwikkeld.
Fijn dat de pijn minder is.
Groet, Bea

Ingrid zei

Hahaha ik denk dat je verschillende meningen zult hebben of crazy carrot lekker is. Ik ben het 100% met je eens en hoop het over 4 weken ook te kunnen uitproberen.... Maar ik ken vele anderen die zouden gruwelen bij deze combinatie!
Wat een nobel streven van Saskia om veganistisch te eten en leven. Benieuwd wat ze hier voor blijvends uit zal halen. Ik eet zelf ook heel bewust en vooral geen vlees waar dieren voor hebben moeten lijden. Weinig vlees en dan liefst biologisch zodat de dieren een vrij leven hebben gehad en niet in een hokje zijn opgefokt en allerlei troep binnenkregen om ze zo snel mogelijk groot te krijgen voordat ze gruwelijk worden afgemaakt. Bah.....

Marion2 zei

Wat een leuk idee om foto's op te hangen. En helemaal leuk natuurlijk als er een foto van je kind is uitgekozen.

Houdt maar goed in de gaten of de piercing goed geneest. Bij mijn jongste is het op een gegeven moment gaan ontsteken (het genas maar niet, er bleef steeds een klein wondje bestaan) en dat is uitgelopen op wondroos.

Wat is "incense"?

Rita Meyer zei

Incense is wierrook. Wat leuk dat Saskia helemaal jouw kant opgaat met fotograferen, wandelen en zelfs wil rondleiden!

Petr@ zei

Leuk die neuspiercing van Saskia. Ik heb er zelf een gehad toen ik tiener was en het klopt dat het weer dichtgroeit (gaat heel snel; na een paar dagen uit, gaat het er al vrij moeilijk weer in). Wel blijf je altijd zien dat er een gaatje in heeft gezeten (niet heel duidelijk hoor). Dat tranen uit je oog komt (is mij verteld) omdat de traanbuis wordt geraakt. Bloeden deed het bij mij niet, gelukkig.

Wat leuk dat ze met je mee is gegaan naar Great Falls. Ze is echt enorm aan het veranderen qua interesses en maakt inderdaad (zoals met haar voeding) een hele individuele ontwikkeling door. Leuk om dat zo op te merken na al jarenlang je blog te volgen.
Het zou zeker leuk zijn als ze met vriendinnen jouw rondleiding wil doen.

Hoe bevalt het Katja en Kai weer terug op college?

Becs zei

Wat gaaf dat Saskia haar foto op de muur hangt! Toch wel iets om trots op te zijn. Ik ben benieuwd naar je verdere mening van de boeken, ik heb ze nog niet gelezen, maar wil ze wel lezen. Ik heb net iets gelezen van iemand die er na een x aantal bladzijdes mee is gestopt omdat ze het 10x niets vond. Grappig dat de meningen zo kunnen verschillen.

Petra zei

@Tineke - Ja, misschien beeldend, maar dat klinkt te "mild". Het is bij tijden schokkend wat er beschreven wordt.

@Bea - Hier doen de postkantoren het ook niet goed. Zou me niet verbazen als we binnen afzienbare tijd er ook geen meer zouden hebben.

@Ingrid - Ja, ik houd wel van die groentesappen, maar inderdaad. Ik kan heel goed zonder vlees, maar ben wel echt dol op vis, dus veganistisch is niets voor mij.

@Marion - Tot nu toe ziet het er goed uit, hopelijk blijft dat zo. Incense is wierrook.

@Rita - Oh, jij antwoordde al :). Het is inderdaad leuk om opeens ook een meer "vriendin"-achtige verhouding met Saskia te hebben.

@Petra - Katja verveelt zich, want ze heeft dit semester maar een vak. Hopelijk krijgt ze dus een van de baantjes waar ze op gesolliciteerd heeft. Kai is helemaal in zijn nopjes, want testte in een hoger niveau Duits.

@Becs - Ik moet toegeven dat ik herhaalde malen heb overwogen te stoppen met het eerste boek. Maar ik had recensies gelezen en die klonken beter over de volgende twee boeken en inderdaad kan ik boek twee niet wegleggen. Het roept ook allerlei emoties op, ik vind ze wel erg goed geschreven.