Ons pleintje nu:

zondag, september 23, 2012

Werken in en rond het huis

Zaterdag

Het mag dan officieel de eerste dag van de herfst zijn, de temperatuur vandaag is ronduit zomers te noemen!  We beginnen met ons ontbijt in het zonnetje op het deck te verorberen.  Hoe vaak dat nu nog gaat kunnen is de vraag, dus extra hard genieten maar.

Daarna vertrek ik naar de sportschool en Rick gaat verder aan het opruimen van zijn kantoor.  Dat is heel hard nodig en zal waarschijnlijk het merendeel van het weekend in beslag nemen.  We hebben eindelijk een weekend met niets in de planning, dus de perfecte tijd.

Na mijn halve uur cardio bij de sportschool rijd ik de cul de sac weer in en zie mijn buurvrouw Wendy hard aan het wieden in hun voortuin.  Ik kijk eens naar onze voortuin en die is ook om ons voor te schamen zo volgegroeid met onkruid!  Zo erg dat het het pad na de voordeur bijna versperd.

Nu ben ik absoluut geen liefhebster van onkruid trekken, maar besluit dat er niets anders opzit.  Ik doe een paar tuinhandschoenen aan en trekken maar.  Na een uurtje heb ik al een hele berg groen liggen en er is nog veel meer.  Onvoorstelbaar wat een verschillende soorten onkruid is er.  Van grassen tot baby boompjes, vooral maples en het soort tulpenboom dat hier overal groeit.


Rick komt vragen of ik zin heb lunch te gaan halen en daar zeg ik geen nee tegen.  We eten bij Panera, voor mij mijn geijkte tonijnsandwich op tomaten-basilicum brood en Rick neemt de rosbief op asiago brood.  Daarna lever ik weer een bon in bij Robeks voor een overheerlijke beker Green-V sap.  Helaas is dat mijn laatste coupon, dus ik drink het maar heel langzaam op.  Hun sap is me te duur zonder korting.

Gesterkt gaan we verder met de voortuin, want Rick heeft besloten me te helpen.  Het is nota bene 28 graden, dus flink warm, maar heerlijk om buiten te zijn.  Tegen drieen is de tuin helemaal opgeruimd.  Wat een verschil met eerder vandaag, ik heb spijt geen "voor" foto te hebben genomen.  In ieder geval hoeven we ons niet meer te schamen als mensen naar de voordeur komen.

Omdat mijn enkel weer pijn doet, ga ik de rest van de middag met een glas ijswater op het deck zitten lezen.  Saskia komt terug van het Maryland Renaissance Festival waar ze met vrienden heen is geweest.  Wij hopen daar over twee weken heen te gaan, altijd een van mijn favoriete uitjes in de herfst.

Dit weekend is er in het nieuwe Mosaic District dichtbij ons een nieuwe bioscoop geopend, Angelika.  Of althans, ze noemen zichzelf een "film center" en de "blockbuster" films zullen we er niet vinden.  De films, die zij tonen, zijn echt "kunst" en winnaars van filmfestivals e.d.

Rick en ik willen het eens gaan bekijken en kiezen de film "Liberal Arts".  Het theater is ontzettend modern.  Er is ook een cafe met popcorn en hot dogs, maar de popcorn heeft verschillende smaken en de hot dog is ook een luxe versie.  Verder verkopen ze wijn en bier, die ook mee de zaal inmogen.  Dat doen Rick en ik dus ook prompt.

Liberal Arts blijkt een erg onderhoudende film, die een mooi zicht geeft op het Amerikaanse collegeleven.  De voorstukjes van films, die eraan komen, vond ik ook interessant, dus ik ga hier zeker nog vaker heen.  Zelfs Rick, die gewoonlijk meer van de actiefilms is, vond dit een leuke film.

Na afloop rijden we naar Chevy's vlakbij en krijgen een tafeltje op hun terras.  Dit is een van de restaurants waar ik praktisch altijd hetzelfde bestel.  Hun vis in de vistaco's is namelijk gegrilde zalm en ze zijn zoals altijd weer superlekker! 

De rest van de avond genieten wij nog van een drankje in de warmte buiten op het deck.  Pas tegen negenen wordt het echt te koel daarvoor, maar dan hebben we ook wel alle "buitentijd" uit deze lekkere dag gehaald.

Zondag

Brrrr, what a difference a day makes!  Na lekker uitgeslapen te hebben, gaan Rick en ik op weg naar Starbucks.  Het ziet er buiten precies hetzelfde uit als gisterochtend, maar de temperatuur is enorm gekelderd.  Het is maar een graad op vijftien opeens, even flink wennen.
 
Standje met pompoenen en chrysanten, herfstkleuren!

Rick neemt daarom een warme hazelnoot latte, maar ik houd het nog even stug bij een ijs Americano.  Daarbij hun lekkere "artisan" sandwich met kaas en een groenteomelet en Petra is in de zevende hemel.

Al te gauw is dat lekkere ontbijt echter weer op en moet er gesport worden.  Rick heeft zich ook bij Anytime Fitness aangemeld een paar weken geleden, dus we gaan gezellig samen.  Hij gaat op de loopband en gewichten doen, ik stel de crosstrainer een stuk zwaarder in dan voorheen.  Ik wil mijn routines een beetje veranderen.

Na het sporten beginnen we aan het onkruid in de achtertuin.  Daar zijn met de jaren de bomen zo hoog geworden dat er nog maar weinig zon op het enorme plantenbed valt.  Daardoor is er een stuk minder onkruid dan in de voortuin, maar we zien ook dat veel van onze planten, die oorspronkelijk niet voor in de schaduw zijn geplant, ook niet gedijen. 

Eigenlijk heb ik enorme spijt van dit bed wat wij er later in hebben laten zetten.  Het is meer gedoe dan het waard is.  Alleen het vijvertje met fontein en vissen vind ik leuk, maar die hadden we ook zonder bloemenbed kunnen laten installeren. 

We zijn al klaar als het lunchtijd is en het was een stuk minder werk en minder warm, dan gisteren.  Rick stelt voor om pho te halen voor de lunch.  Daar zeg ik natuurlijk nooit nee tegen.  In vergelijking met gisteren voelt het ook opeens een stuk "kouder" met maar 20 graden, dus dan is soep ook lekker.

Rick gaat verder met zijn kantoor opruimen en ik ga op het bankje in de voortuin zitten lezen.  Lekker even wat vitamine D opdoen.  Cosmo houdt me gezelschap.  Ik merk echt dat hij rustiger aan het worden is, want hij blijft veel meer in mijn buurt dan voorheen. 

Opeens hoor ik sirenes en komen er een brandweerwagen en ambulance de straat achter ons inrijden.  Ze blijven tot mijn schrik staan bij het huis op de hoek.  Daar woont de dame, die in de negentig is, maar nog zo vief dat ze een hele peuterschool runt.  Hopelijk is er niets ernstigs met haar aan de hand.  De ambulance vertrekt zonder sirenes, dus misschien valt het mee.

Rick roept mij, want Meike is in de achtertuin aan het spelen met een babymuisje.  We kijken er even naar, maar Meike is niet de snelste of agressiefste en duidelijk ook niet degene, die ons regelmatig "muis"cadeautjes op de drempel bezorgt.  Na een paar minuten krijgen we medelijden met het muisje en gaat Rick het redden.  Het is werkelijk schattig!

 
 
Zodra de zon achter de huizen zakt, wordt het te koel buiten.  We bestellen vanavond Zpizza, want die hebben ook veganistische pizza's, dus we eten voor het eerst in lange weer eens gezellig met zijn drieen.  Door de weeks eet Saskia altijd heel vroeg als Rick nog niet thuis is, dus dit is even heel gezellig.  Vanavond gaan we de Emmy's kijken, ik ben benieuwd.
 
Andere dingen, die mij vandaag bezighielden hebben beiden met dieren te maken.  Vorige zondag werd onverwachts een pandabeertje geboren bij de National Zoo hier in Washington.  Mei Xiang, die moeder, leek het goed te doen met het kleintje (en klein zijn ze, deze was 100 gram!).  Vanochtend kwam echter het nare nieuws dat het beertje om onbekende redenen overleden was.  Ik ben er de hele dag een beetje verdrietig door geweest.
 
Vrolijker nieuws is dat Katja en haar huisgenootjes een nieuwe kitten hebben.  Een ongeveer vijf weken oud grijs gestreept vrouwtje, die ze een paar weken geleden onder hun huis vonden.  Ik mocht het diertje net bij Katja via Skype bewonderen.  Gelukkig heeft ze ons wel beloofd dat het niet haar kitten is, maar een van haar huisgenoten zich erover zal ontfermen.  Vijf katten in de vakanties is ons echt teveel!
 
 

9 reacties:

Margreet zei

Ach, ik wist wel dat het beertje geboren was, maar niet dat het ook al weer dood was. Jammer.
Hier hebben de poezen regelmatig muizen (of slangen en konijnen) en die kan ik echt niet redden. Ze worden dan snel doodgebeten als ik eraan kom.
Kan me voorstellen dat je vijf poezen teveel vindt. Hier wordt alweer om nog een hondje gezeurd, maar voorlopig even niet.

Danielle zei

Wat een heerlijk weekend zeg en wat een lekker weertje nog. In Nederland is het een stuk minder, maar toch valt het me nog reuze mee, zaterdag was zelfs lekker. Alleen dat werken in de tuin, dat zal ook nooit mijn hobby worden :).

Petr@ zei

Ik ben zo jaloers op jullie temperaturen. Zaterdag was het nog lekker, maar gisteren en vandaag is het koud, brrr. En vandaag ook nog nat en somber. Niks aan.

Wat leuk om eens een heel ander soort film te gaan kijken. In de gewone bioscoop draaien dat soort films niet, dus denk je er ook niet aan.

Ach, wat zielig dat het pandabeertje is overleden. Al enig idee waarom/waaraan?

Leuk dat Katja en haar huisgenoten een kitten hebben. Maar ik kan me goed voorstellen dat je blij bent dat een ander meisje zich hierover ontfermt.

Rickelodeon zei

Jeetje... Wat een leuk blog joh! Ik benijd jullie wel hoor. Wat had ik ook graag in Amerika gewoond. Ik ben vorig jaar 10 dagen in New York geweest. Ik keek m'n ogen uit. Helaas zie ik geen mogelijkheid om te emigreren omdat ik geen werk in Amerika kan vinden. Groetjes uit het koude kikkerlandje!!

Marion2 zei

Klinkt als een heerlijk weekend!

Ook hier is zo'n soort filmtheater. Ik mag er graag heen gaan. Ik houd "jullie" film in gedachten.

Els zei

Ik vind muisjes ook wel schattig, zo lang ze niet binnen in huis zitten...
Ik kan me wel voorstellen dat je blij bent dat Katja het kitten niet als het hare gaat houden.

Anoniem zei

Joh, waar 4 katten zijn kunnen er ook 5. Laat het mijn man niet horen, want wij wonen best klein en hebben 2 binnen katten en 2 grote honden met een 3de op komst. Hij wilde niet aan 3 honden, maar dat heb ik er "op slinkse wijze, doorgedrukt" LOL. Nee hoor valt wel mee. Maar goed dat hij het vooral tegenhoud.

Ben wel jalours op jullie weer hoor, tjee dat is beter dan hier. Maar dat is het heel de zomer wel geweest denk ik. Al hebben we wel een paar weken lekker weer gehad. Ach voor Nl begrippen mogen we niet klagen, al doen we dat wel natuurlijk.

Wij hebben geen tuin, gelukkig voor ons, jammer voor de honden. Want daar zouden ze zich fijn kunnen vermaken. Misschien als we nog eens verhuizen!?

Groetjes Tine.

naomi zei

Goed bezig geweest dit weekend met onkruid wieden. hoort zeker niet bij mijn hobby's, Daarom is achtertuin ok betegeld maar ook daar groeit toch nog wel eens onkruid tussen. trek je er makkelijk uit. Nu kan je de tuin weer spoedig gaan versieren met Halloween, en ik lekker van de foto's genieten.

Het is hier erg onstuimig weer wind/ regen/ onweer. Ik hoop dat het droog is morgen, dagje naar de Efteling. Gister had ik mijn winterjas zelfs al aan. Maar vandaag weer iets minder kil.

Leuk zo'n filmtheater met net wat andere films in de buurt. Lekker dat ze er wijn en bier schenken. is on-VS hier zie je het wel in de bios.

Liefs Naomi

Petra zei

@Margreet - Snickers bijt zijn prooi ook dood, maar Meike is niet zo'n muizer, gewoonlijk.

@Danielle - Nee, ik hoop dat het onkruid lang wegblijft, want ik vind er niets aan om het te trekken.

@Petra - Ze denken nu dat er iets mis was met haar (het bleek een vrouwtje) lever.

@Rickelodeon - Leuk dat je een berichtje achterliet!

@Marion - Dit is volgens mij zo'n theater waar ik ook regelmatig alleen heen zal gaan.

@Els - Inderdaad ja, binnen in huis vind ik ze ook minder!

@Tine - Rick is nog meer tegen meer huisdieren dan ik, zou het iets mannelijks zijn?

@Naomi - Veel plezier bij de Efteling!!