Ons pleintje nu:

zondag, oktober 28, 2012

Stilte voor de superstorm Sandy

Zaterdag

Oei, kennelijk heb ik een "bug" (virusje) opgelopen in het vliegtuig, want ik word met flinke keelpijn midden in de nacht wakker.  Met een keeltabletje gaat het wel weer en val ik weer in slaap.  En niet zo'n beetje, want ik word pas om half elf wakker!  Kennelijk werken de drie uur verschil met San Francisco toch nog wel door.

Doordat ik me niet zo lekker voel, besluit ik een rustdagje van het sporten te nemen.  Wel heb ik een massage gepland met Matthew.  Dit keer anderhalf uur en die heeft hij hard nodig.  Het worden zelfs twee uren en dan nog zijn niet alle knopen eruit gewerkt.  Af en toe zegt hij zelfs "wow!".  Tja, wat kan ik zeggen ik zit helemaal in de knoop, maar gelukkig niet met mezelf, ha ha.

Het is dus al halverwege de middag als ik weer thuiskom.  Saskia is intussen alweer naar haar werk.  Ze baalt ervan dat ze vanavond moet werken, want ze had een Halloween feestje willen geven.  Ze staat ook op Halloweenavond op het rooster tot haar ongenoegen.  Maar ja, zij heeft tenminste een baantje en vele anderen niet.  Daar is ze zich ook wel van bewust, gelukkig.

Op het nieuws gaat het over niets anders dan de naderende "superstorm" Sandy.  Sandy is een orkaan, die volgens de meteorologen samen gaat komen met twee grote weerssystemen, die uit het westen komen.  Als dat allemaal zal gebeuren gaan miljoenen mensen hier aan de oostkust, waaronder wij, een van de grootste stormen van de eeuw meemaken.

Voorlopig is er echter nog niets aan de hand.  Er schijnt zelfs nog een waterig zonnetje.  Rick en ik nemen Cosmo dus mee voor een wandeling door de buurt.  Ik grijp ook mijn camera om nog wat laatste herfstkleurenfoto's te maken.  Al die bladeren zullen er na Sandy wel af zijn, helaas.

De rest van de middag ga ik voor op het stoepje lezen.  Intussen harken een paar buren hun bladeren uit de tuin.  In plaats van ze in zakken te doen, schuiven ze ze langs de stoep.  Ik moet er eigenlijk wel om lachen, want dat lijkt me nou vechten tegen de bierkaai.  Met de verwachte windstoten van meer dan 100 km/u van Sandy waaien die bladeren natuurlijk over een paar dagen zo weer hun tuin in.

Rick stelt voor om bij Cafe de Luxe te gaan eten.  Ik zie al uit naar hun lekkere tonijnbiefstuk.  Alleen staat die tot mijn ongenoegen niet meer op het menu!  Ik vraag het de manager, die net langsloopt, en zij vertelt dat hun leverancier steeds slechtere stukken tonijn bezorgde en daar steeds meer voor vroeg.  Nu zijn ze op zoek naar een nieuwe leverancier.  Toch goed dat ze kwaliteit zo hoog in het vaandel hebben.

Gelukkig staat er nog meer dan genoeg ander lekkers op het menu.  Ik heb met mijn keelpijn enorme zin in soep, dus bestel de tomatensoep, die super smaakt.  Als hoofdgerecht neem ik de mosselen, die lekker groot en erg lekker zijn.  Ik mis de tonijnbiefstuk (bijna) niet.

Thuis maken Rick en ik een lijstje van dingen, die we morgen nog willen doen voor "Sandy" komt.  We hebben al genoeg water, want daarvan heeft Rick vanochtend nog het laatste pak bij Wegmans kunnen scoren.

Zondag

We worden wakker door het gerammel van de lamellen tegen het raam.  De wind staat kennelijk onze richting op.  Het is nog lang niet de wind, die de "Frankenstorm", zoals de naderende superstorm zo vlak voor Halloween in de media wordt genoemd.  Ook vandaag is het nog stilte voor de storm.

Rick haalt ons traditionele zondagse Starbucks ontbijt.  De artisan veggie omelet sandwich gaat er weer goed in. 

Daarna gaat Rick buiten aan het werk, want er moeten grote takken van bomen verwijderd worden voor ze op onze schuur kunnen vallen.  Ik vertrek naar de sportschool en doe een uur op de crosstrainer.  Het gaat niet zo goed als ik zou willen, want ik voel me niet honderd procent, maar ik maak het uur vol.

 
Deze kleuren zal ik weer zo missen, stomme storm!
 

Dan ga ik met een lijstje benodigdheden naar Whole Foods.  Daar is het een drukte van jewelste, net als bij de benzinestations waar ik onderweg lange rijen zag staan.  Rick heeft vanochtend getankt en vertelde dat het inderdaad enorm druk was.  Kennelijk neemt iedereen na de grote storm in juni, toen de benzinestations zonder stroom zaten, de waarschuwingen serieus.

Gelukkig is alles wat ik nodig heb nog voorradig bij Whole Foods, inclusief lekkere sushi voor mijn lunch.  Onderweg naar huis bedenk ik me dat we in juni graag ijs gehad zouden hebben, maar alles was toen uitverkocht.  Rick vindt de suggestie om te kijken of we een paar zakken kunnen bemachtigen een goede.

Tot onze verbazing is het gelijk bij de eerste winkel, Magruders, raak.  Waarschijnlijk weten niet veel mensen dat deze supermarkt ook zakken ijs verkoopt.  We kopen er drie en hopen dat we het niet nodig zullen hebben.

Rick heeft zin in een drankje van Starbucks en daar kan ik me ook wel in vinden.  Rick neemt de salted caramel moccha en ik een groene thee.  Ik vraag de barrista wel er wat ijsblokjes in te doen, want hun thee is altijd zo heet dat ik er blaren van in mijn mond krijg.  Als traktatie nemen we er ook een salted caramel cake pop bij, heerlijk!

Nu zijn we er helemaal klaar voor.  We hebben genoeg kaarsen en zaklantaarns, eten, water en ander drinken, auto's vol benzine.  Toch hoop ik van harte dat de waarschuwingen dat we dagenlang zonder stroom kunnen komen te zitten niet bewaarheid worden. 

Langs de hele kust van Virginia tot Massachusetts worden orkaankrachtwinden voorspeld.  Mijn zusje in Massachusetts belde dat zij ook allerlei voorzorgsmaatregelen hebben genomen.  Miljoenen mensen zullen door deze storm worden getroffen, dus laten we allemaal duimen dat het mee gaat vallen.

Rick haalt Grieks eten van Plaka Grill.  Hun avgolemono soep is precies goed voor mijn verkoudheid.  Ik hoop dat die niet verder doorzet, want ik voel me grieperig.  Balen na die leuke reis naar San Francisco, maar gelukkig had ik dit niet daar. 

Als ik een paar dagen uit de lucht ben, weten jullie waar het aan ligt.   Het zwaarste van de storm moet morgenmiddag en -avond over ons heenkomen.  Het laatste nieuws is niet gunstig staat hier te lezen.

De foto's van San Francisco staan inmiddels online en ook de herfstfoto's van gisteren:
Napa Valley foto's

San Francisco 1

San Francisco 2

Laatste (?) herfstfoto's van dit seizoen
 

17 reacties:

Cisca zei

Pff, ja, balen he, weer een orkaan. Ik hou mijn hart ook een beetj evast, want het ziet er echt uit dat het veel erger is dan Irene. Hier is de Y in ieder geval dicht morgen en overmorgen. Hoop dat het meevalt!

Bente zei

Hoop dat de storm meevalt en dat jullie niet zo lang zonder stroom zitten als wij.

Wilma Loeffen zei

Ik heb nog genoten van je verslag van SF. En wat een geweldige foto's weer.

En dan nu gelijk dit stormavontuur er achteraan.We kunnen alleen maar hopen dat het voor jullie mee zal vallen.

Groetjes Wilma

Anoniem zei

Bedankt voor je reis- en fotoverslag Petra. Ik heb ervan genoten.
Zet je nu maar schrap voor de orkaan Sandy. Vanuit Belgie (Zaventem) vertrekken er al geen vliegtuigen meer richting Oostkust USA, dat wil toch wel wat zeggen. Sterkte dus voor de volgende tijd en hopelijk brengt de orkaan niet al te veel schade.
Groetjes van Hilde uit B.

Danielle zei

Wat een schitterende foto's van SF!! Ik was er al erg benieuwd naar, maar nu weet ik zeker dat ik daar een keer naar toe wil. Eerst volgend jaar naar Florida, ook geen straf.
Ik zag net op het nieuws al wat beelden van een heleboel water en ondergelopen straten in Virginia. Ik hoop dat het allemaal met een sisser afloopt, maar de voorspellingen zijn niet best. Heel veel sterkte met deze storm!!

Anja zei

Prachtige foto’s van SF. Sterkte met „Sandy”, hoop dat het meevalt!

Marion2 zei

Ik hoop heel erg dat de storm voor jullie meevalt. Sterkte!

Hester zei

Spannend die orkaan. Hopelijk valt de overlast en schade mee.
Mooie foto's van SF
Groeten
Hester

Anoniem zei

Hallo Petra,

Hier lieten ze gisteravond ook in het nieuws zien dat er bij de oostkust van de VS een enorme storm nadert. Om die reden vliegen er even geen vliegtuigen vanuit hier naar jullie. Ook werd gevreesd voor enorme stroomuitval vanwege het feit dat de kabels bij jullie nog zo vaak boven de grond hangen. Vond ik ook heel vreemd bij jullie.

Goed dat jullie en je zusje dus voorzorgsmaatregelen hebben getroffen. Ik hoop dat het voor jullie allemaal heel erg mee gaat vallen en dat de schade beperkt blijft.

Vandaag is Ellen 15 jaar geworden!

Groetjes,

Anika

Theo zei

Ik wens jullie Good Luck!

Theo

Nel zei

Op de webcam is te zien dat het behoorlijk waait. Ik hoop uit het diepst van m'n hart dat alles goed met jullie gaat. Ik wens jullie enorm veel sterkte.

Anoniem zei

Heel veel sterkte!
Hoop dat het mee gaat vallen.

Groetjes, Jacqueline

Ineke zei

Zie op jullie webcam dat het al flink regent! Sterkte voor jullie allemaal.

Anoniem zei

Wat een leuke trip heb je (weer) gemaakt Petra met dito foto's. Ik vind SF ook zo leuk was er 3 jr geleden en mij vielen al die zwervers ook zo op, wat zijn het er veel (ik kwam uit Pebble Beach /Carmel Valley toen en daar waren helemaal geen zwervers).
Ik herken dat wel van die knopen van de massage, mijn masseur vorige week zei: you feel like a rock... ook leuk compliment :-)
Hoop dat de schade die Sandy aanricht mee zal vallen, zonde inderdaad van al die mooie herfstbladeren die er nu meedogenloos eraf gerukt zullen worden. Hoop je gauw weer te "zien" op je blog
Groetjes, Evelyn
PS: just out of curiosity, alle spullen voor de storm zoals petrol, kaarsen, water, batterijen etc begrijp ik maar waarom heb je zakken met ijsklontjes nodig??

Anoniem zei

Sterkte met de storm. Er liggen al aardig wat blaadjes op de oprit zie ik!
Mooi foto's van SF.
Groetjes Anja L.

Anoniem zei

Ook ik heb weer genoten van je reisverslag en de schitterende foto's. Mooi die skyline van San Francisco.Pier 39 en de zeeleeuwen hebben we destijds ook allemaal gezien tijdens de stop van de cruise. Wij hebben toen onder de Golden Gate Bridge door gevaren en dat is tijdens zonopkomst zeer spectaculair.
Sterkte met de komende storm. Las net dat er al 7500 vluchten gecanceld zjn.
Groetjes Wil

Petra zei

@Cisca - Ik ook, stay safe!

@Bente - Dat hoop ik ook!

@Wilma - Het lijkt erger te worden dan eerst gedacht :(.

@Hilde - Het is de grootste storm die wij ooit hebben meegemaakt.

@Danielle - De voorspellingen worden steeds slechter. Ik wou maar dat het vast woensdag was.

@Anja - Dank je.

@Marion - Jij ook bedankt.

@Hester - Zeker spannend.

@Anika - Ja, in de oudere buurten loopt de electriciteit nog boven de grond. Alles na 1975 heeft de stroom ondergronds, maar dan nog is er kans op uitval, want transformators e.d. kunnen ook uitvallen met zo'n storm. Gefeliciteerd met Ellens verjaardag, wat voelt dat alweer oud, he, 15?

@Theo - Dank je

@Nel - Het begint nu erg op te pikken.

@Jacqueline - Dank je

@Ineke - Ja, we hebben al meer dan 5cm regen en er komt nog heel veel aan.

@Evelyn - Als de stroom uitvalt weten we niet hoe lang en willen we bepaalde etenswaren koel kunnen houden.

@Anja - Ja, de mooie kleuren zullen na deze storm wel gedaan zijn.

@Wil - Die zeeleeuwen, ik kan er uren naar kijken!