Ons pleintje nu:

maandag, april 08, 2013

Kersenbloesems en magnolia's

We hebben vannacht onze ramen open gezet en ik word rond vijf uur gewekt door het vogelconcert buiten.  Mijn hemel wat een gezang, maar je wordt er wel vrolijk van.  Natuurlijk blijf ik nog wel een paar uur liggen, maar het lekker weer helpt me vroeger opstaan dan gewoonlijk.

Saskia is al naar school, maar Rick doet het vanochtend rustig aan.  Hij probeert ook een doktersafspraak te krijgen voor zijn rug en heeft geluk, ze hebben laat in de middag een annulering en hij kan dan komen.  Ik hoop dat ze hem kunnen helpen, want hij kon zelfs gisteren in de bioscoop niet gewoon zitten van de pijn!

Tegelijkertijd verlaten we het huis.  Ik hoef niet eens een jas aan, zo warm is het al!  Sharon wacht me al op en ik ga weer meerdere spiergroepen voelen morgen!  Vooral de arm- en schouderspieren krijgen vandaag veel aandacht en trillen naderhand zelfs helemaal!

Het halve uur cardio gaat ook snel en dan haast ik me naar huis om van dit prachtige weer te gaan genieten.  Als eerste neem ik Cosmo mee voor een lekkere wandeling.  Ook hier in de buurt bloeit al van alles, waaronder de "treur" kers, in het Engels heet hij weeping cherry, met zijn mooie roze bloesem.  Het is al minstens 22 graden, heerlijk!


Gauw maak ik me klaar om naar de stad te gaan en loop naar de metro.  Ik heb mijn nieuwe Ecco sandalen aan om ze een vuurdoop te geven.  Hier hoop ik deze zomer mijn rondleidingen op te gaan doen.  Ze werden hoog aangeprijsd om hun voetbed, dus ik ben benieuwd.  Ze zitten in ieder geval als gegoten.

De trein staat al klaar en een half uurtje later stap ik bij McPherson Square uit.  Eerst ga ik bij Cosi lunch eten.  Zij hebben heel lekker knapperig dun brood met tandoori kip erop.  Het smaakt me in ieder geval prima.

Overal hier in de stad staan behalve kersenboompjes ook enorme magnolia's in bloei.  Echt prachtig!  Langzaam loop ik naar het Tidal Basin en zie van verre al dat de boompjes een stuk verder zijn dan zaterdag.  Het is nog niet helemaal op zijn hoogtepunt, maar een heel aantal bloesems zijn nu toch wel uit.

Het is vanmiddag wel druk, maar natuurlijk minder dan in het weekend.  Ik loop van het Washington Monument richting het Jefferson Memorial, ongeveer halverwege rond de grote vijver.  Veel mensen laten hun honden uit, waaronder ook een acht weken oud labradoodle puppy.  Die mensen hebben ook een drie weken oude baby. 

Misschien ben ik overdreven voorzichtig, maar ik zou geen van beiden deze drukte in nemen.  De puppy nog minder dan de baby, want die ligt wel beschermd in de wagen.  De puppy heeft echter nog lang niet alle inentingen en er zijn hier ook oudere honden. Bovendien is het beestje duidelijk bang van alle grote dingen om haar heen. Schattig is ze wel en ik kan het niet laten even te knuffelen.

Ook Abraham Lincoln moet natuurlijk deze mooie bloesems komen bekijken met zijn hoge hoed op.  Maar, wacht, Abe Lincoln is al bijna 150 jaar dood... Deze man heet ook Abe en als ik zeg dat hij een goed costuum aanheeft, antwoordt hij dat hij dat iedere dag draagt.  Hij lijkt echt op de president wiens memorial op een steenworp afstand hiervandaan ligt.

Door parkjes omlijnd met bloeiende magnolia's loop ik naar het Farragut West metrostation.  Mijn eerste baan in de VS was in het gebouw boven dat station.  Wat is het hier intussen veranderd!  Maar ja, in de jaren tachtig was Washington een schaduw van wat het nu is.

Met de metro ga ik naar Federal Center SW, dichtbij het Capitool, want ik wil de bloesems hier ook fotograferen.  Die waren vrijdag nog niet helemaal uit.  De magnolia's maken een mooie voorgrond voor de koepel.  Helaas zijn de fonteinen niet aan bij mijn volgende stop en zijn de grote magnolia's weg bij de National Gallery of Art pyramides.

Toch hoop ik een goed aantal mooie foto's genomen te hebben.  Ik loop terug naar Federal Center SW en krijg gelukkig een zitplaats.  Mijn sandalen hebben zich goed gehouden, alleen heb ik wel een blaar onder mijn linker grote teen, maar die was al begonnen tijdens de rondleidingen. 

Saskia is aan het werk en Rick nog niet thuis, dus ik loop terug van de metro. Onmiddellijk vertrek ik weer naar Whole Foods.  We hebben gisteren afgesproken te gaan grillen.  Voor mij haal ik zalmburgers en voor Rick bisonburgers.  Daarbij spinazie en zoete aardappelfrietjes en het is een heerlijk maal.

Thuis maak ik een Aperol Spritz en ga met de voeten omhoog buiten zitten.  Rick komt een half uurtje later thuis en we maken het avondeten.  Helaas is het met de zon weg net iets te koel om buiten te eten, maar dat zal snel genoeg komen.

Het smaakt allemaal prima en na het eten is het tijd voor The Voice.  Erg leuk dat deze Nederlandse show hier ook zo aan is geslagen.  Het zijn de blinde audities, die ik altijd het vermakelijkst vind.  De coaches hier in de VS zijn Adam Levine, Shakira, Usher en Blake Shelton.  Morgen weer zo'n lekkere zomerse dag, dus ik ga op tijd naar bed om daar van te genieten.

Foto's van vandaag staan hier.

7 reacties:

Anoniem zei

Oh wat mooie bloesemfoto's. Schijnbaar is het nu echt lente bij jullie.
Geniet ervan want bij ons kondigt zich nu regenachtig weer aan en we zullen nog wat geduld moeten hebben om bloesems te zien.
Groeten van Hilde uit B.

Susan Rohloff zei

Wat een prachtige foto's weer, zou het wel in levende lijve willen zien. Heerlijk dat warme zonnige weer ook, hier begint het langzaamaan ook op te warmen, maar die zon zullen we voorlopig niet zien, is de hele week regen voorspeld!

Tineke zei

werkelijk schitterende foto's bloeiende prunussen en magnolia's . Is die heer in 'costuum' een Amish?
Hier is het zo droog , dat we blij worden van regen, maar ook mooier weer schijnt onderweg te zijn. Zondag al voor het eerst buiten gegeten in de tuin.

jolanda zei

Voor jonge honden is het wel een goede socialisatie om zo de stad in te gaan. Hoe jonger, hoe beter en hoe normaler ze het gaan vinden. We zijn met onze hond als puppy ook veel gaan wandelen bij winkelcentra. Volgens onze dierenarts mocht dat na de inentingen van 8 weken. Dan starten hier ook de eerste puppycursussen. Maar waar je aan begint; een baby en een puppy kosten beide veel tijd en aandacht.

Washington lijkt me erg mooi zo in de lente. De lente is mijn favoriete jaargetijde. Alles fris, nieuw en vol energie.

Sophie zei

Prachtig! Dit is voor mij altijd het hoogtepunt van jouw fotografie jaar :) Echt nu al jaren achter elkaar geniet ik daar zo van. En elk jaar zeg ik ... Wie weet...ooit..
Het gaat er van komen hoor, dat ik een keer langs kom en foto's kom maken! Maar voor nu heb ik erg genoten van jouw foto's.

naomi zei

Oh wat heerlijk dat je gewoon weer de stad in kon om van de bloesem te genieten. Het verveelt mij niet echt genieten zo mooi. Blijf fotografeer lekker door. Zo mooi die kleur.
Groot gelijk dat je van het bassin naar het capitool de metro hebt gepakt je hebt genoeg gelopen.

Fijne en geniet ze dag. Joepie eindelijk echt lente.

Liefs Naomi

Petra zei

@Hilde - Het is zeker genieten!

@Susan - Het weer hier is zeker een van de redenen dat ik nergens anders meer zou willen wonen

@Tineke - Nee, die heer leek op Abraham Lincoln en kennelijk kleedde hij zich daarom ook zo

@Jolanda - Inderdaad, veel werk een puppy en een baby. Ze zullen wel samen opgroeien, dus dat is wel leuk.

@Sophie - Lijkt me heel leuk als je hier eens komt fotograferen

@Naomi - Mijn voeten vinden de bloesems wat minder, ha ha!