Ons pleintje nu:

maandag, mei 20, 2013

Even bijkomen van alle emoties

Kennelijk was ik ontzettend moe, want na pas om zes uur even wakker geworden te zijn slaap ik helemaal door het opstaan van Rick en Saskia heen.  Pas om kwart over negen word ik wakker!  Wauw, dat komt echt heel weinig voor.

Gelukkig staat er vandaag ook bijna niets op het programma.  Ik neem de tijd om te ontbijten met bosbessen wafels en koffie.  Intussen lees ik emails, Facebook en het Alles Amerika forum.  Wat zou het makkelijk zijn om dit gewoon de hele dag te doen, want ik heb het gevoel niet vooruit te branden te zijn.

Na drie dagen niet sporten en nog steeds wat onbestendig weer vragen mijn spieren toch wel erg om beweging.  Eerst doe ik een 100-10 routine en neem dan mijn Kindle mee naar boven voor een uur en een kwartier (mijn boek was leuk) intervals op de nieuwe elliptical trainer.  Wat een heerlijk ding is dat, ik ben er helemaal blij mee.

Het is inmiddels al na twaalven als ik klaar ben.  Gauw spring ik onder de douche, zeer gemakkelijk met de sportkamer vlak naast onze badkamer.  De zon komt af en toe te voorschijn en de temperatuur schiet ook omhoog zie ik op mijn Weather Bug.  Tijd voor een rokje en t-shirt, dus, eindelijk is het zomers!

 
Deze foto vanuit de auto gisteren wilde ik jullie niet onthouden.  Die rode schuren en silo's zijn zo typisch voor het Virginia landschap

Vorige week had ik de heerlijke nieuwe garden pesto saute van Noodles & Company met asperges en feta en daar heb ik weer enorme zin in.  Ik eet dat voor mijn lunch op hun terras en ga daarna gelijk langs de Rite Aid om maandelijkse recepten, die automatisch gevuld worden, op te halen.  Ik koop ook meteen een nieuwe (goedkope) zonnebril, want ik ben de mijne weer eens kwijt. 

Intussen hoor ik op de radio dat er een tweede dag van zware tornado's wordt verwacht in het middenwesten van Amerika.  Zo eng, allemaal!  Ik ben blij dat Chuck en Christine in deze buurt zijn op het moment, want waar zij wonen in Alabama is ook "tornado alley". 

Dit keer wordt Oklahoma telkens zwaar getroffen, later hoor ik dat vandaag een zware tornado recht over een basisschool kwam.  Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers.  Moeder Natuur kan zich zeker als een terroriste gedragen!

Mijn volgende stop is de kennel.  Cosmo is heel blij mij weer te zien en heeft een gratis bad gehad.  Hij ziet er ook helemaal pluizig uit.  Gedeeltelijk omdat hij nu flink in de rui is en zo'n bad maakt alle plukken los.

Thuis pak ik dus ook de Furminator en haal er zo een tweede Cosmo uit!   Ik gooi de haren de tuin in, hopend dat de vogels er nog iets aan zullen hebben bij het bouwen van hun nestjes.  Ik kan werkelijk wel blijven kammen, er komen de hele tijd nog plukken uit, maar Cosmo heeft er op een gegeven moment genoeg van.
 
De pioenrozen in de tuin van de buren zijn uit, zo mooi

Het is inmiddels helemaal zonnig en lekker, dus ik ga op het deck zitten lezen.  Het cardinaaltje laat zich ook weer herhaalde malen zien en zingt zijn lentelied.  Minder vind ik het dat ik ook al een paar muggen zie!

Rick komt thuis met heerlijk Thais eten van een restaurant waar we nog niet eerder van hebben besteld.  Het wordt een van mijn favorieten.  Er zijn summer rolls, rijstpapier gevuld met groentes en tofu, satay (anders dan de Indonesische, maar ook met pindasaus dus het komt in de buurt) en voor mij een Tom Yum soep en Rick heeft een kipgerecht dat enorm heet is.

We eten buiten, maar als de zon ondergaat wordt het ook meteen een stuk koeler.  Tijd voor The Voice.  Dit is echt mijn favoriete zangcompetitie op de Amerikaanse televisie.  De zangers zijn zo goed, al van het begin af aan, dus de winnaars zijn van professionele kwaliteit.

9 reacties:

Tineke zei

zo, ik ben bijgelezen, wij hadden dit weekend onze dochter uit Amerika bij ons na haar werkweek in nl. Je ziet er mooi uit in je blauwe outfit , evenals Katja en Saskia. Saskia is een kop kleiner als Katja; grappig dat is bij ons ook zo met de oudste en jongste dochter.
Een mooie en ja emotionele happing is een graduation. In nl kennen we dat massale niet.
Hier regent het sinds gisteren ook met 'bakken' Ik stond voor de molen op een streekmarkt bij een kasteel; gelukkig hadden we wel veel aanloop en de rondsleiding door het gerestaureerde kasteel was geweldig

Anoniem zei

Lekker hoor zo even bijkomen.
Fijn dat je crosstrainer zo goed bevalt, hij ziet er ook zeer professioneel uit.
Gisteren was ons hoogtepunt.
Onze kleinzoon is geboren. Hij heet Levi.
Ik ben nu al blij dat ik hem straks een dag voor mezelf heb.
Als Kim weer aan het werkt gaat, gaat deze oma een dag oppassen.
Het weer hier is een en al nattigheid, hopenlijk komt dat eind van de week goed.
Groet, Bea

Lotte zei

Wat is het bij jullie toch altijd prachtig groen...heerlijk die natuur!!

Groetjes lotte

Anoniem zei

Hallo Petra,

Ik heb net je blog weer bijgelezen. We zijn pas een ruime week in Engeland geweest en ik ben weer druk met een nieuwe baan.

Gefeliciteerd met de graduation van Katja. Een hele happening wordt er bij jullie van gemaakt. Leuk!

Groetjes,

Anika

Anoniem zei

Leuk om te lezen hoe het afstuderen gaat in Amerika. 'net als in de film' :)
Ik wilde altijd al weten of ze de 'caps' mochten houden. En of je dan die van jou wel terug kon vinden...... Want in de film worden ze allemaal in de lucht gegooid.
Het is hier al dagen aan het regenen. Gelukkig was het zondag juist heerlijk! Toen ben ik naar de 'Utrechtse fabriek' geweest. Een gezellige markt met/van allemaal webwinkeltjes.
Marjon

naomi zei

Ik ben jaloers op 2 van jouw uitspraken vandaag rokje aan vanwege zomerse temperaturen en buiten eten. Hier is het nat, winderig en koud met een graad of 8/10 en voor vrijdag misschien zelfs nachtvorst. Het weer is zo van slag. Gelukkig ziet het er over 3 weken voor mij heerlijk zonnig uit.

Heerlijk zo'n dagje bijkomen na het drukke weekend en lekker je eigen sportding hoef je de deur niet uit.

En nu je concentreren op de voorbereidingen op Hawaii gaat toch ook opschieten ondertussen.

Liefs Naomi

Anja zei

Heerlijk zo’n dagje bijkomen.
Fijn dat de nieuwe elliptical trainer zo goed bevalt.
Hier is het alles behalve zomer, brrrr ik word een beetje somber van al die regen.

Anita zei

Ik was gisteren in South Oklahoma City. Had een vergadering in de morgen. Toen ik de wolken ziek zag worden heb ik de radio aangezet. Iedereen in auto's moesten zien dat ze weg kwamen. Ben plankgas naar het zuiden gereden. Ik reed 85-90 mph and troopers passed me. Ze zetten de turnpike af. Kwartier later hoorde ik op de radio dat Moore aan de beurt was again...
Weet je nog dat je in een casino vlak bij Shawnee aan de I-40 hebt geslapen met Kyle? Zondag is daar een EF 4 langs gegaan. Auto's lagen like toys overal op de interstate. Twee doden daar.

Petra zei

@Tineke - Dat lengte verschil tussen Saskia en Katja lijkt maar zo. Katja droeg hoge hakken. In werkelijkheid verschillen ze maar een paar centimeter. Leuk dat je dochter uit Amerika er was. Lekker Nederlands, een molen en een kasteel, leuk!

@Bea - Van harte gefeliciteerd! Ik ben gelijk even naar je Facebook gegaan, maar helaas nog geen foto's van het nieuwe wereldburgertje!

@Lotte - Ja, ik kan er ook altijd erg van genieten.

@Anika - Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Ik schrijf je zo even een email, ben nieuwsgierig :).

@Marjon - Die caps mogen ze inderdaad houden, maar bij de high school, als ze ze in de lucht gooien, kan het zijn dat ze de cap van een ander krijgen. Ze zijn toch allemaal hetzelfde.

@Naomi - Nou, inderdaad, Hawaii is minder dan een maand weg, onvoorstelbaar!

@Anja - Dat kan ik me goed voorstellen, ik kan ook niet tegen somber weer.

@Anita - Wow, ja, nu heb ik ook een goed beeld waar het was. Eng, hoor! Wat zul jij een zucht van opluchting hebben geslagen toen je veilig uit de weg van die tornado's was!