Ons pleintje nu:

woensdag, januari 15, 2014

Laatste dag in Alabama

Na weer een goede nachtrust sta ik om kwart over acht op.  Christine is ook al op en we genieten van een ontbijt van Griekse yoghurt, vers fruit en een paar koppen koffie.  Het weer is veel mooier dan werd voorspeld dus we besluiten weer een stevige wandeling te maken.

Het is wel een stuk frisser dan gisteren en er staat een stevige bries.  Ik ben blij ook wat warmere kleding en handschoenen mee te hebben gebracht.  We lopen een uur in flink tempo door Christine en Chucks mooie buurt.

Een antieke truck onderweg

Thuis maken we ons gauw klaar om naar Huntsville te gaan.  Christine wil me daar een aantal dingen laten zien.  Het duurt even voor we een parkeerplaats vinden en als we die eenmaal vinden blijkt de parkeermeter niet te werken!  Gelukkig vinden we even later een heel gunstig gelegen parkeergarage.

De magen rammelen intussen alweer en we vragen een tafeltje bij Pane E Vino.  Onder het genot van een glas rose smullen we van ontzettend lekkere champignonravioli.  Ik bestel die van mij met tomatensaus en Christine neemt de alfredo saus.  Een heel goede keuze voor lunch, Christine is ook blij dat ze het ontdekt heeft.

Nu is het tijd om het kunstmuseum hier te bezoeken. We bekijken eerst de permanente collectie van Amerikaanse impressionisten.  Daarna zien we een heel interessante tentoonstelling van Donato Giancola, een moderne kunstenaar, die zowel fantasieschilderijen, zoals van Tolkiens boeken, als ruimtevaartschilderijen.

Een zeer getalenteerd iemand is hij en we genieten van de schilderijen.  Het is ook erg leuk om het werk van iemand van onze generatie zo te bekijken.   Sommigen van zijn werken zijn nog te koop, maar oef, daar moeten we even de loterij voor winnen!

De volgende kamer heeft een verzameling zilveren dieren van Buccelati.  Onvoorstelbaar de details, die deze zilversmid in zijn dieren heeft kunnen krijgen!  Vooral de giraffe vinden wij super, echt een schattige kop van zilver heeft die.
Schattig, toch?

Als laatste lopen we door een tentoonstelling van Cal Breed, een lokale glasartiest.  Ook heel erg mooie dingen daar!  Al met al een ontzettend interessant museum en weer heel anders dan anderen, die ik heb bezocht.

Op de terugweg rijden we nog door de historische buurt in Huntsville, Twickenham.  Allemaal mooie huizen uit de negentiende eeuw, ieder huis weer een ander architectuur.  Erg mooi, maar het is koud buiten, dus we rijden er alleen doorheen, geen foto's, helaas.

Christine was haar tas vergeten, dus die gaan we eerst ophalen.  Dan halen we boodschappen bij de Publix. Het zal weer een heel lekker maal worden.

Thuis openen we een rose champagne fles om Christine's verjaardag dit weekend te vieren.  Deze dagen zijn omgevlogen, morgenavond vlieg ik alweer terug.  Het is moeilijk om zo ver van mijn beste vriendin(nen) te wonen, maar aan de andere kant hebben we tijdens zo'n bezoek ook echt de tijd om helemaal weer te genieten van elkaars gezelschap.

4 reacties:

Anja zei

Fijn dat jullie zo van elkaars gezelschap hebben genoten!! Nog een fijne dag morgen en een goede vlucht terug naar huis!

Anoniem zei

Wat fijn om met jouw beste vriendin Christine een paar dagen door te brengen en haar verjaardag al een beetje vervroegd te vieren. Geniet nog van je laatste dag samen en een behouden terugvlucht.
Groeten van Hilde uit B.

Petra zei

@Anja - Het was weer kwaliteitstijd samen

@Hilde - Dank je, ook vandaag was nog een erg leuke dag samen

Anoniem zei

Leuke trip en wat fijn de je de mogelijkheid hebt om die quality time met je vriendin te hebben.
Alvast een gezellig weekend.
Groet, Bea