Ons pleintje nu:

dinsdag, april 29, 2014

Filmmiddagje op een regenachtige dag

Het maakt toch zoveel verschil met het opstaan of de zon schijnt of de regen op het dak klatert.  Dat laatste is vanochtend het geval en prompt blijf ik langer liggen.  Toch is het ook wel een gezellig geluid.

Minder gezellig vind ik het om Cosmo erin uit te laten.  Vooral als hij bij terugkomst zich eens lekker uitschudt tegen mij aan.  Ik ben meteen helemaal nat!  Rick vindt het allemaal zeer vermakelijk en vertrekt grinnikend naar zijn werk.  Morgen mag hij Cosmo zijn ochtendwandeling in de cul de sac geven!

Saskia heeft een late dag, maar ook weer eens een aanval van "senioritis".  Volgens haar doen ze niets dan herhalingen voor de AP examens op school en zij wil liever thuis studeren.  Tja, ik laat dus maar weer eens een berichtje achter op de "attendance line".  Ik ken dat berichtje zo langzamerhand uit mijn hoofd!

Na mijn wafels, vers fruit en koffie ontbijt beantwoord ik wat achterstallige emails nu mijn laptop weer goed lijkt te werken.  De rondleidingsaanvragen voor juli vliegen me als het ware om de oren en email beantwoorden op mijn telefoon is nogal onhandig.

Dan is het tijd voor het dagelijkse sporten.  Vandaag lekker makkelijk een interval op de elliptical boven.  Het uur gaat al lezend snel voorbij en na nog een keer nat geregend te zijn voor een korte wandeling met Cosmo haast ik me onder de douche en net als ik klaarben gaat de bel en zijn Anja en Lia er.

We kletsen even hier en besluiten dan pho te gaan eten bij Pho Thang Long.  Deze Vietnamese soep is nieuw voor Anja en Lia en alle drie bestellen we de kip pho.  Het is smullen en perfect eten voor deze kille regenachtige dag.


Na het eten gaan we naar Target, want ik heb een nieuwe zonnebril nodig en wil ook graag nog een van de sport bh, die ik vorige week kocht.  Ik vind zonder problemen twee erg leuke zonnebrillen voor maar $12,99 per stuk, maar mijn maat is er niet meer van de bh.  Dan maar kijken of die online nog te krijgen is.

Dit Mosaic District is een leuk Europees aandoend winkelcentrumpje.  We hebben nog even tijd voor onze film begint en kijken wat rond in een paar van de winkeltjes.  Paper Source heeft veel grappige dingen, maar wel duur.  Lou Lou heeft allerlei sieraden, die ik leuk vind, maar ik koop ze toch maar niet. 

Als laatste gaan we Ah Love Oil & Vinegar binnen.  Daar proef ik bacon olijfolie en die smaakt wel lekker, maar niet genoeg om te kopen.  Alles ziet er lekker uit en ruikt ook goed, maar ook hier vertrekken we met lege handen.  Ik vraag me vaak wel af hoe deze winkels overleven, ze zijn zo gespecialiseerd.

Bij het Angelika Film Center kopen we kaartjes voor The Other Woman.  Dat blijkt de perfecte film voor een sombere dag.  We lachen regelmatig hardop, echt een heel leuke film is het en een aanrader. 

Thuis nemen Anja en Lia weer afscheid en ik laat Cosmo weer uit.  Het arme dier houdt ook helemaal niet van regen, maar ik moet nog een dagelijkse "buiten" foto maken.  Terwijl ik een mooie prober te krijgen van een heel natte tulp staat Cosmo zielig te piepen.  Gelukkig voor hem duurt het niet lang.
 
Rick komt thuis met een verrassing, sushi van Sushi Yama!  Hij hoefde mij natuurlijk niet te vragen of ik daar zin in heb. 

Vandaag is het ook Kai's verjaardag, tweeentwintig is hij alweer!  We hebben zijn verjaarsetentje zondag al gehad, maar vanavond skypen we met hem om hem ook vandaag even "persoonlijk" te feliciteren.
Kai was een schattig babietje met een wat moeilijke start in het leven (geboorteverhaal hier)


15 reacties:

Anja zei

Wow een heftig geboorteverhaal, gelukkig is het allemaal goed gekomen met Kai. Felicitaties voor de jarige!
De film is een echte aanrader, het was een perfect uitje voor deze regendag.

Anoniem zei

Felicitaties voor Kai zijn verjaardag, na een ietswat moeilijke start is hij toch een flinke jongeman geworden mede dank zij jullie goede zorgen.
Je ziet wel Petra na een oproep om reacties te geven dat je lezers wel degelijk reageren.
Nu is er terug de robot met letters wat wél moeilijker is dan met cijfers.
Groeten van Hilde uit B.

jolanda zei

Nog van harte met en voor Kai. Tijd vliegt, zo is hij geboren en zo studeert hij af.

Zijn die AP-examens van Saskia nog belangrijk voor college of is het een formaliteit?

Lotte zei

Inderdaad wat een heftig verhaal!! fijn dat hij er niks aan over heeft gehouden. gefeliciteerd en een fijne dag!
Groetjes Lotte

Gerda Heek zei

Nog van harte gefeliciteerd met Kai! Ik liep een paar dagen achter maar ben weer helemaal bijgelezen. Groetjes uit Harderwijk.

Ingrid zei

Gefeliciteerd met Kai!! En wat goed dat je zoveel aanvragen voor rondleidingen hebt, dat loopt echt lekker.

Het olijfolie winkeltje klinkt als de keten Oil&Vinegar die hier in NL zit. Allemaal heerlijke oliën en azijn plus hapjes en keukenwaar. En heerlijke winkel om in rond te struinen, te kijken en te proeven.

Anoniem zei

Nog van harte met Kai en hopelijk schijnt de zon vandaag weer!
Groetjes, Evelyn

Marion2 zei

Hartelijk gefeliciteerd met Kai! Hij is net zo oud als mijn jongste, geloof ik.

Krijg je geen problemen met school vanwege de vele ziekmeldingen? Wat zal je blij als dat niet meer hoeft!

Prachtige foto's van de tulp. Kan zo als illustratie dienen.

Lieke Beers zei

Van harte gefeliciteerd!!!! Wat worden ze snel groot he. Ik weet nog als de dag van vandaag dat mijn zoontje geboren werd en nu wordt hij over ruim 2 maanden alweer 1 jaar.

Anoniem zei

Wat een geboorteverhaal.Fijn dat het allemaal goed verlopen is.
Gefeliciteerd met Kai.Tijd vliegt want mijn jongste dochter wordt morgen alweer 46. Ook haar geboorte ging niet van een leien dakje maar verliep dankzij een heel team voorspoedig.
Groetjes Wil

Sandrah zei

Van harte gefeliciteerd met Kai! Inderdaad een heftig verhaal, maar het is gelukkig helemaal goed gekomen met hem.

Sandra

Anoniem zei

Sorrie Petra, was een paar dagen busy busy.
Nog van harte met Kai. Wat een nare omstandigheden bij je bevalling maar wat een leuke zoon hebben jullie.
De foto's zijn weer prachtig.
En wat fijn dat de aanvragen om je oren vliegen.
Sterkte met al het water wat er naar beneden komt.
Groet, Bea

Petra zei

@Anja - Ja, misschien is Kai daarom wel zo speciaal voor mij

@Hilde - Ik heb dat weleens uitgezet, maar helaas vinden de spammers dit blog iedere keer vrijwel meteen weer (en het is Google die bepaalt wat jullie moeten ingeven).

@Jolanda - Inderdaad! Ja, de AP examens kunnen haar extra credits geven voor college. Zo hoefde Katja bijvoorbeeld geen Engels meer te doen dankzij haar AP credits.

@Lotte - Dank je wel!

@Gerda - Ook jij bedankt!

@Ingrid - Ik herinner me Oil & Vinegar in Utrecht, leuk winkeltje

@Evelyn - Helaas, vandaag was het nog erger weer.

@Marion - Over die problemen met het vele verzuim maken Rick en ik ons ook druk, maar Saskia absoluut niet, zucht.

@Lieke - Oh, geniet ervan, dat is zo'n leuke leeftijd!

@Wil - Alvast gefeliciteerd met je dochter!

@Sandra - Kai heeft er gelukkig niets aan overgehouden, behalve een litteken van oor tot oor.

@Bea - Ja, dit jaar is juli wel heel erg druk. Ik hoop maar dat ik al die rondleidingen achtereen kan volhouden straks!

Ann zei

Amai - de moeite zeg, de geboorte van Kai ... Ik kan me voorstellen dat je dankbaar bent ...

Tink zei

Petra, mijn Fynn heeft ook een bloed hekel aan regen. Hij is dol op zwemmen maar regen vindt hij maar niets. Omdat we vaak in de herfst naar de kust gaan met de RV en dit nu een keer Oregon is en je dus kans op regen hebt heb ik een regenjas voor hem gekocht.
Dat maakte alle verschil van de wereld! Je kan ze gevoerd met fleece krijgen voor extra warmte maar dat had hij niet nodig. Hij heeft een leuke groene, het is een soort cape die onder z'n hals en z'n buik met klittenband sluit en het ligt helemaal tot aan z'n staart. Blijft prima zitten, ook tijdens het hard achter een bal aanrennen
Eerst vond hij het niets maar dat moest even wennen, nu vindt hij het prima en gaat graag mee naar buiten. De jas heeft ook reflecterende strepen zodat ze met naar donker weer ook goed te zien zijn voor automobilisten. Het scheelt enorm niet zo'n kletsnatte vacht te hebben, echt een aanrader, zeker met Cosmo's dikke vacht! Als je de link wilt hebben stuur me dan even een FB berichtje want ik moet het even opzoeken. Niet alle honden jassen zijn hetzelfde, het meest voorkomende probleem is dat ze afglijden, deze doet dat absoluut niet,