Ons pleintje nu:

woensdag, mei 28, 2014

Een relaxdagje, hard nodig!

Heerlijk heb ik vannacht geslapen!  Zo lekker dat maar moeilijk wakker word.  Gelukkig is Saskia zonder aanmaning van mij op tijd naar school vertrokken.  Op mijn telefoon zie ik een van de redenen daarvan, Saskia mocht vandaag met biologie een haai ontleden en stuurde ons daar foto's van.

Een lekker gezicht een ontlede haai bij de koffie, maar het wordt een leuke familie uitwisseling van sms-jes ook met Katja en Rick, die natuurlijk ver weg zijn.  Santiago ligt in dezelfde tijdzone als de onze, vreemd want het is zo ver weg.

Na een bakje cottage cheese en vers fruit maak ik Saskia's lunch en breng die naar haar school.  Ze sms-t dat ze het heel lief vindt dat ik haar telkens lunch breng.  Gelukkig wordt dat dus op prijs gesteld.

Daarna heb ik geen excuses meer en is het tijd voor een uur interval op de elliptical.  Ik ben nog steeds bezig in Dan Brown's The Lost Symbol (Het Verloren Symbol) en verbaas me erover hoeveel van dat boek ik ben vergeten.  Het is bijna een compleet nieuw verhaal voor me.  Ik lees heel snel en onthoud daardoor niet veel voor lang.

Na het uur besluit ik de lentespullen in huis en voor het huis te gaan verruilen voor de zomer.  Ik heb nog leuke slipper hangers voor de voordeuren en de vuurtoren uit de Outer Banks van vorig jaar, maar geen leuke kleine vlaggetjes meer.  Ik neem me voor die vanmiddag te gaan kopen.

Binnen is het ook zo weer omgetoverd in de vrolijke oranje, turquoise en lichtgroene tinten van de zomer.  Ik vind het altijd leuk ieder seizoen wat andere spulletjes neer te zetten.  Zo lijkt het weer een heel nieuwe kamer.


Kai vraagt om Noodles & Company voor de lunch.  Hij is hard aan het werk aan een vertaalopdracht dus ik wil hem daar wel op trakteren, al heb ik er gisteren ook gegeten.  Genoeg varieteit op hun menu en vandaag kies ik de Japanese pan noodles.

We eten buiten op het deck waar het heerlijk vertoeven is.  Ik blijf dan ook lekker lui lezen.  Kai neemt zijn laptop naar buiten om daar te werken.  Om ons heen zie ik allerlei onweersbuien op de radar en hoor zelfs af en toe een donderklap, maar wij houden het droog en zonnig.
Zijn tweede naam is "Luilak" ;)

Aan het einde van de middag bedenk ik me dat ik nog vlaggetjes voor de voortuin wilde gaan uitzoeken bij Michaels.  Het duurt even voor ik ze daar vind en kies een paar leuke uit.  Ik had graag iets strandachtigs gehad, maar een vuurtoren"schilderijtje" van Thomas Kincaid is het enige wat ze daarvan hebben.  Voor het tweede vlaggetje kies ik een panda met de tekst "Come hang out here" erop.
Lekker zomers

Voor het avondeten haal ik sushi voor mezelf en kip katsu voor Kai van Yama.  We eten het buiten op en worden intussen weer toegezongen door onze cardinaal.  Ook zie ik het eerste vuurvliegje  van dit jaar.  De zomer is zeker in aantocht!
 
En hier nog een leuke foto van Anja en mij, gisteren met Anja's fototoestel genomen door een Nederlandse kennis.

5 reacties:

Anja zei

Gezellig die zomer accessoires binnen en buiten!!
Ik sta niet graag op een foto maar dit is een leuke foto van ons samen!

Petra zei

Ik vond het een erg leuke foto van ons beiden, daarom plaatste ik hem op Facebook. We staan er allebei erg leuk op. Alexandra is een goede fotografe!

Marion2 zei

Wat een fijne zomerse dag. Ik vind het ook altijd leuk om de accessoires in huis per seizoen te wisselen. Zelfs met de zeep (van Bath& Body Works) op het aanrecht, doe ik dat. Het ziet er gezellig uit bij jou en ik vind het ook wel een wat 'strand' uitstraling hebben.

Becs zei

Wat een leuke foto van jullie samen! Volgens mij hebben jullie het altijd heel gezellig samen. En leuk inderdaad al die accessoires

Petra zei

@Marion - Inderdaad, lekker beachy.

@Becs - Zeker hebben we het leuk met elkaar!