Ons pleintje nu:

woensdag, augustus 06, 2014

Aruba 3: Hollandse lekkernijen

Om kwart voor acht hoor ik de hotelkamerdeur en zie dat Rick niet meer in de kamer is.  Ik sta dan ook maar gauw op en sms hem om te vragen waar hij is.  Hij zit weer te werken aan zijn app bij Bugaloe en vraagt mij daar ook heen te komen.

Eerst boek ik een populaire excursie voor zaterdagmiddag bij De Palm Tours.  Maar goed ook, want hij is bijna volgeboekt. We hebben deze excursie nog nooit gedaan en zijn erg benieuwd.  Na afloop zal  ik er meer over schrijven.

Na een enorme ijskoffie bij de Dunkin Donuts te hebben gehaald schaar ik me bij Rick.  Genietend van de koffie kijk ik hoe de verkopers op het strand alles voor de dag in gereedheid brengen.  Daar komt nog heel wat bij kijken.  Alle jet ski's moeten weggebracht worden, boten in positie gebracht etc.


Om negen uur moet ik van mezelf gaan sporten.  Een uur op de elliptical, gelukkig heb ik mijn spannende boek, dit keer speelt het in het Hollywood van 1933.  Ook het uitzicht op strand en zee helpt mee.

Boven in de kamer zijn de kinderen ook al op en we maken ons klaar om te gaan brunchen.  Dat is wat we onze oer-Hollandse pannenkoekmaaltijd altijd maken, omdat die zwaar genoeg is om geen lunch nodig te hebben.  Dit jaar proberen we, na jaren Linda's, de nieuwe Diana's Pancake Place bij de oude molen uit.
 

We nemen plaats op het terrasje en meteen komt de serveerster naar buiten om onze drankbestelling op te nemen.  De keuzes van pannenkoek zijn ook gauw gemaakt, alleen Saskia eet niet mee.  De mijne mag met spek, appel, kaas en champignons.  De anderen nemen andere combinaties.

De pannenkoeken zijn wat kleiner en minder dik dan bij Linda's, iets wat we allemaal lekkerder vinden.  Een pannenkoek van Linda's kon ik nooit op, deze wel.  We zijn het er allen over eens dat we hier voortaan onze pannenkoekmaaltijd gaan eten, ook omdat de bediening werkelijk heel goed was.

De meisjes willen terug naar het zwembad, dus we zetten hen af bij het hotel.  Katja voelt zich ook niet lekker, klinkt als een beginnende verkoudheid.  Ik krijg dan ook opdracht daar wat voor haar voor te halen.

Bij de DA drogist kijken we eerst of ze ibuprofen hebben, maar daarvoor moeten we naar een apotheek.  Wel koop ik er lekkere ruitjesdropjes en Dextro.

Kai heeft helemaal geen leesvoer mee en bij de Bruna winkel naast de DA gaat hij op zoek naar boeken.  Hij vindt er twee en ik een vijftal Suske en Wiske's.  Ik heb er nog veel meer niet gelezen, maar de rest, die ze hier hebben, zijn heel oude nummers.

Bij de Superfood zien we dat er ook een viswinkel is met een haringkarretje ervoor.  Het zal toch niet?  Jawel, hoor, ze verkopen maatjes haring, gerookte paling en Hollandse garnalen (en heel veel andere vis, maar die zijn voor mij het belangrijkst.).

Natuurlijk kan ik het niet laten en bestel een haring met uitjes.  Voor de haringkar maakt Rick een foto van een zeer tevreden haringhappende Petra.

Na wat benodigdheden bij Superfood gehaald te hebben en voor Rick een saucijzebroodje, gaan we terug naar het hotelkamer.  Daar brengen we de rest van de middag door aan het zwembad met af en toe een duik in zee.

Terwijl ik in het zwembad zit hoor ik een drietal Nederlandse dames praten over Arubaville, het restaurant waar we vanavond heen zouden gaan.  Hun commentaar klinkt niet erg goed, dus ik vraag ze ernaar.

Voorheen was dit een heel goed restaurant, maar nu is het meer een bar met eten geworden, vinden zij.   Daar het best een eindje rijden is, besluiten wij onze plannen dan maar om te gooien en maken een reservering bij het restaurant in het hotel.

We drinken nog een cocktail aan het zwembad en maken ons dan klaar voor de avond.  Terwijl Katja en ik onze haren aan het foehnen zijn gaat opeens de stroom uit in onze badkamers.  Balen, want ons haar is nog nat.  Dan maar in een paardestaart doen.
"Vriendjes" aan het zwembad

Tegen zonsondergang lopen we naar Piet's Bar bij het Hyatt hotel.  Daar is ook het een en ander veranderd en de barkeeper lijkt allerminst geinteresseerd.  Vroeger was hier Luz, maar die is er vandaag niet, of misschien werkt ze hier niet meer. 

Er is verder niemand aanwezig, dus onze beslissing is snel gemaakt.  Hier willen we geen geld uitgeven en we lopen langs het strand naar Bugaloe.  Hier is een heel andere atmosfeer, live muziek, veel mensen en de drankjes en friet met pindasaus zijn lekker. 

We maken ook mooie zonsondergang foto's en lopen dan naar de Sunset Grille, het restaurant in het hotel.  Hier is het rustig, helaas, ik weet nu dat dit hotel ook te koop staat  en er zijn kleine tekenen waaraan je dat kan zien.  Tegels, die afbrokkelen bijvoorbeeld, maar aan het personeel is niets te merken, al weten ze dat hun toekomst onzeker is.

Ook in dit restaurant treffen we vrolijke Arubanen, ze dansen zelfs als we binnenkomen.  De serveerder, John, is zeer attent en Juan, degene, die het eten komt brengen, een grote grapjas.  Maar als we vragen over de toekomst wordt het serieuzer. 

Niemand weet wie dit hotel gaat kopen, maar de RIU, die ook het Westin heeft gekocht, is een goede kanshebber.  Zij hebben ook "onze" Westin opgekocht.  Wij vinden het niets, want wij willen niet all inclusive en RIU is dat.  De keuzes hier aan Palm Beach worden voor ons erg beperkt, helaas.

Het eten is overigens ontzettend lekker.  Ik heb de tonijn tartaar en dan de spinaziesalade, beiden erg goed.  Saskia heeft groentepasta, die ze lekker vindt.  De rest heeft de filet mignon, die er zeer mals uitziet en iedereen vindt het duidelijk lekker.

Het plan was om na het eten naar het casino te gaan nu we toch in het hotel zijn.  Alleen hangt daar absoluut geen sfeer.  Er is een Blackjack tafel met een paar mensen en wat mensen spelen roulette, maar verder staan de dealers en croupiers er verveeld bij.  Ik moet meteen weer hoesten van de rook en we besluiten ons geld maar te houden.

Rick en Katja gaan gelato halen aan de overkant en de rest van ons gaan terug naar de kamer.  Het was weer een heerlijke dag.  Vandaag is er ook, na twee dagen stilstand, weer verder gegaan aan ons huis, gelukkig.

Foto's van vandaag staan hier.

5 reacties:

Anja zei

Mooie sunset foto’s. Heerlijk....haring met uitjes!!
Hopelijk zet de verkoudheid niet door bij Katja!!

Tineke zei

Leuk een molen waar je pannekoeken kunt eten , hebben wij vorige week in Burg Haamstede gedaan. Maalt de molen daar ook het meel zelf , werkt hij nog?
Waarom wil Rick de app in de vakantie afmaken, maakt Rick wel meer apps ?
Wij gaan vandaag in de buurt van Wijk bij Duurstede fietsen.

Anoniem zei

Zo leuk om weer over Aruba te lezen. Wij gaan met een cruise naar Panama Canal, en maken ook een stop in Aruba. Wij hopen dat de winkels en restaurantjes dicht bij de kade zijn van de cruiseschepen. Heerlijk om dan weer echte pannenkoeken te eten!
Nog veel plezier in Aruba.
Ida

Petra zei

@Anja - Ze voelde zich vandaag wel wat beter geloof ik

@Tineke - Nee, de molen is uit Friesland hierheen verhuisd, maar heeft hier nooit gewerkt. Ja, Rick maakt wel meer apps, het is een hobby van hem

@Ida - Ik raad je aan wat weg te gaan bij de kade van de cruiseschepen.

Coralie zei

Wat leuk dat jullie je weer aan typisch Hollandse lekkernijen te goed kunnen doen! En die haring-foto, geweldig. Ik kan daar ook af en toe van smullen, Pascal vindt het niks.
Ik lees echt uit je verhalen hoe zeer je geniet van het met de hele familie op pas zijn, fijn dat jullie zo hecht samen zijn en de kinderen het samen zo goed kunnen vinden.
Wat knap dat Saskia zo veel moeite blijft doen, lijkt me niet makkelijk om overal iets van je gading te vinden.
Vraagt ze dan ook of pasta met ei gemaakt wordt? Want dan wordt het wel erg lastig anders.
Geniet nog lekker!