Ons pleintje nu:

donderdag, augustus 28, 2014

Tien weken na de brand

Rick moet de hele week vroeg naar zijn werk.  Aangezien ik niets op mijn agenda heb staan blijf ik tot bijna negen uur liggen.  Schandalig lui, maar het voelt heerlijk.

Beneden in het restaurant bestel ik een eiwit omelet met groentes en ham.  Intussen lees ik de Wall Street Journal.  Ik neem me voor als we terug in ons huis zijn de Washington Post, die we vrijdag en in het weekend krijgen, te gaan lezen.  Het heeft wel wat zo'n krant bij het ontbijt.

Toen ik de kamer uitging lag Kai nog in diepe rust en Cosmo ook op zijn bed.  Ik zie hem dan ook vandaag niet bij het ontbijt verschijnen.  Ook als ik weer boven kom blijft het stil.  Pas als ik na tienen naar de sportzaal wil zie ik licht in Kai's kamer.  Hij was gisteravond nog heel laat aan het werk en gaat "brunchen" bij Taylor Gourmet, want het hotel ontbijt heeft hij gemist.

In de sportzaal doe ik eerst mijn dubbele Max Capacity training met tien pond gewichten.  Daarna nog iets meer dan een half uur op de elliptical en ik ben weer klaar voor vandaag.

Kai heeft het te druk met vertalen om Cosmo een goede wandeling te geven.  Ik lijn Cosmo aan en ga door het Mosaic District wandelen.  Cosmo krijgt altijd al veel aandacht, maar hier helemaal.  Om de haverklap wil iemand hem aaien of wordt mij gevraagd welk ras hij is.   Cosmo laat het zich allemaal welgevallen.


Voor de lunch kan ik het niet laten terug naar Sweet Green te gaan.  Dit restaurant is verslavend met zijn heerlijke salades, geen wonder dat het er altijd zo druk is dat de rij tot buiten de deur staat.  Ik bestel dit keer weer de salade met watermeloen en feta, zo lekker en gezond!

Op de kamer doe ik wat correspondentie voor het huis en mijn rondleidingen. Intussen sms-t Saskia me dat ze van haar graduation geld een derde tattoo wil laten zetten.  Of ik dat goed vind.  Lief dat ze het vraagt, maar ik heb niets meer te vinden.  Gelukkig is het wel weer een smaakvolle tattoo.

Daarna maak ik me klaar om naar het zwembad te gaan.  Het is prachtig zomerweer en het water precies de goede temperatuur.  Het geeft me echt een vakantiegevoel hier te zijn.


Terwijl ik lig te lezen zie ik Lorraine aan komen lopen.  Zij komt bij mij zitten en we kletsen gezellig.  We zijn altijd al goede buren geweest, maar na de brand heb ik echt het gevoel dat zij een goede vriendin is geworden.

Na een uurtje zien we Serena ook aan komen lopen.  Zij is vroeg uit haar werk gekomen toen ze mijn Facebook foto van het zwembad zag.  Het is zo gezellig met zijn drieen!  We nemen af en toe een duik om af te koelen en hebben zeer veel conversatiemateriaal. 

Voor we het weten is het half zes en tijd om huiswaarts te gaan.  Ik rijd nog even langs het huis waar Rick ook blijkt te zijn.  Vandaag lijkt er, behalve wat werk aan Kai's kamer, niet heel veel gedaan te zijn.  De brand is nu precies tien weken geleden, onvoorstelbaar, de hele zomer hebben we niet thuis gewoond!

Rick wil eigenlijk in Vienna gaan eten, maar ik heb mijn natte bikini nog aan en dat lijkt mij niet prettig.  We besluiten vanavond bij Matchbox te gaan eten en dan morgenavond in Vienna.

Kai gaat mee eten en we worden als oude bekenden aan de bar bij Matchbox begroet.  Ashley, een van de barkeepers, vertelt ons dat de mensen aan het einde van de bar net hebben afgerekend dus we wachten tot zij opstaan.  Dit restaurant is zo populair, wachten op een tafeltje zou eeuwig duren.  Het helpt om vrienden achter de bar te hebben, zodat we vrijwel meteen daaraan plaats kunnen nemen.

Al de hele middag heb ik me verheugd op mijn maaltijd hier.  De zalm met erwten, champignons en gnocchi is zo ontzettend lekker!  Dit is zo'n restaurant waar ik echt een favoriete maaltijd heb, al zijn sommige voorafjes, salades en pizza's hier ook erg lekker.

Rick gaat terug naar het huis om onder anderen de ijskast uit te mesten, die volgende week het huis uit moet om de vloer te laten leggen.  Ook gaat hij de zolderspullen, die niet op de vloer stonden, terugzetten.  Daar, zag ik vanmiddag, zit ook mijn trouwjurk bij.  Ik had geen idee waar die was, dus mijn oma's gezegde "wie weet waar het goed voor is" gaat weer eens op.

Kai en ik gaan terug naar de kamer waar ik tv kijk en Kai verder aan zijn werk.  Hij stuurt vanavond ook zijn aanmelding in voor EU vertalerstraining.  Als hij wordt aangenomen begint die cursus in maart in Brussel.

8 reacties:

Anoniem zei

Nog je trouwjurk gevonden na zoveel jaren. Zou je jurk nog passen, denk je? Het proberen waard als je terug in jouw huis woont binnen een paar weken.
Hopelijk kan Kai naar Brussel komen voor de Eu vertalerstraining in maart.
Fijn weekend en groeten van Hilde uit B.

mexigirl zei

Fijn zo'n man die na zijn week nog ff de koelkast uitmest en de zolder.
De tatoe is een mooie copie

En nu maar hopen dat Kai zijn droom kan Gaan waar maken in Brussel

naomi zei

Jemig wat een tijd 10 weken na de brand. Gelukkig zie je verbetering komen en knapt het huis op. Knap dat Kai al zover met Frans is en wow zich ingeschreven voor opleiding in Brussel. Dan gaat dat Frans zeker van pas komen. Hij zal het wel fijn vinden om nu even de kamer voor zichzelf te hebben. Liefs

jolanda zei

Kai is goed bezig met zijn vertaalwerk. Wil hij uiteindelijk nog steeds naar Duitsland? Gaat het goed met Saskia qua school, gezondheid?

En dat het al weer 10 weken is... wat zul jij blij zijn weer thuis te zijn. Bij tegenslag leer je je vrienden kennen.

Marie zei

Tien weken! Wat vliegt de tijd! Ik hoop voor jullie dat het renovatie werk op schema blijft en dat jullie spoedig weer in jullie mooie huis kunnen wonen. Fijn weekend wens ik jullie toe!

Marion2 zei

Wat heerlijk, zo'n middag bij het zwembad. Het lijkt me dat je dan ook weer even helemaal thuis kunt voelen.

Wat zou het bijzonder zijn als Kai in Brussel wordt toegelaten! Gaat hij zich in een taal specialiseren of meerdere? Het lijkt me helemaal bij hem passen.

Anoniem zei

Zeer mooie vlinder tatoeage van Saskia,komt goed tot z,n recht in die jurk!
Dit filmpje schijnt ook leuk te zijn,maar ik versta maar n enkel woord engels.

Vader geeft dochter weg, kijk en geniet van een bevlogen vader !

https://www.youtube-nocookie.com/embed/eqEkPjUbmIA?rel=0

groetjes Joke

Petra zei

@Hilde - Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag allereerst! Ik denk dat ik die jurk nog wel aan zou kunnen.

@Mexigirl - Rick is zeker een fijne man :). Ja, ik hoop ook voor Kai dat hij aangenomen gaat worden.

@Naomi - Kai vindt die kamer voor zichzelf inderdaad heel fijn. Zo kan hij ongestoord werken.

@Jolanda - Ja, hij wil volgende herfst in Mainz een masters doen en daar heeft hij ook Frans voor nodig.

@Marie - Vandaag helaas was minder, vertragend, nieuws. Jij ook fijn weekend.

@Marion - Voor het mastersprogramma tolken in Mainz heeft Kai Engels, Duits en Frans nodig.

@Joke - Ja, is een mooi filmpje, inderdaad.