Ons pleintje nu:

vrijdag, januari 23, 2015

Laatste "na de brand" werk gedaan aan het huis

Rick blijft vanochtend thuiswerken, wachtend op de laatste werkers aan ons huis.  Ik besluit eens heel Nederlands te doen en maak beschuit met (pure chocolade) muisjes voor ons tweeen als ontbijt.  Rick vindt dat ook erg lekker en ik ben op een hagelslag als ontbijt toer.

Na nog een paar koppen koffie vertrek ik naar Lifetime.  Ik werd al met een flinke hoofdpijn wakker en dan is het zaak om te gaan sporten en daarna de warmte van de hot tub en sauna op te zoeken.  Ik moet zeggen, de cardio gaat vandaag niet makkelijk en ik ben dan ook blij als het uur voorbij is!

Gauw kleed ik me in bikini en ga in de hot tub zitten bubbelen.  Dat voelt weer heerlijk en de sauna ook.  Ik neem me voor binnenkort ook weer eens na de lunch te gaan, want nu "moet" ik iedere keer weg om te gaan lunchen.

Helaas is de hoofdpijn meteen terug als ik naar buiten stap.  Mijn lichaam functioneert weer eens als barometer, want er komt erg slecht weer aan.  Katja en Kevin moeten er vanavond doorheen rijden, dus hopelijk blijft het bij regen.

Voor de lunch besluit ik naar Panera te gaan.  Ik heb nu hun linzen en quinoa soep al een paar keer geprobeerd en vind het vandaag een prima dag om ook de soba noedels soep te bestellen.  Ik moet zeggen dat ik die bijna nog lekkerder vind!

Na het eten loop ik even Just $1 naast het restaurant binnen.  Daar wil ik kijken of ze "googly eyes" hebben voor een mogelijk fotografiethema volgende maand.  Die vind ik inderdaad en ik zie ook sleutelhouders, die om je pols gaan.

Laat ik nu net tijdens het eten bij een Facebook vriendin in Nederland hebben gezien dat de hare gebroken is en ze ze niet in Nederland kan vinden.  Gauw neem ik een foto en zet hem op haar Facebook.  Ja, ze wil er graag twee paar hebben en ik neem dan ook maar gelijk een pakje envelopen mee om ze in te versturen.

Na haar adres verkregen te hebben rijd ik naar postkantoor wat maar een blok verderop is.  Niet veel later zijn ze onderweg en heb ik iemand blij gemaakt met deze kleinigheid, of althans als ze zijn aangekomen dan.  Wat een toeval dat ik die dingen, die ik anders nooit ergens heb gezien, nu net tegenkwam!

Ons postkantoor is helemaal vermoderniseerd en nu staat er levensgroot onze zip code op de muur.  De perfecte foto voor het maandthema "Nummers"!  Ik vraag de medewerkster of ik een foto mag nemen en dat mag.  Iemand achter me in de rij is nieuwsgierig waarvoor dat is en het gesprek komt op fotografie van lokale dingen.  Erg leuk altijd zo'n spontaan praatje met wildvreemden.

Als ik ons plein op kom rijden zie ik de mannen nog steeds bezig met onze dakgoot.  Dit is het laatste projekt dat nog af moet, daarna is het huis weer helemaal zoals voor de brand.  Het heeft dus bij elkaar iets meer dan zeven maanden geduurd voor het echt helemaal klaar was!

Voor de sneeuw komt laat de honden gauw uit.  Het is waterkoud en inderdaad begint het niet veel later te sneeuwen.  Saskia komt ook even thuis.  Kaylee moest haar studieboeken ophalen en het is leuk Saskia weer even te zien al is ze voornamelijk weg naar Whole Foods en haar piercing winkel.

Eergisteren probeerde ik de klok van mijn grootouders op te winden en om de een of andere reden stopte hij daarna de hele tijd met lopen.  Michael van Alabaster Clocks bood heel vriendelijk aan vanavond na zijn werk weer langs te komen en krijgt hem meteen weer aan de praat.  Ik hoef er ook niets voor te betalen, echt fantastische service van dat bedrijf en Michael!

Als Rick thuiskomt rijden we door de dikke sneeuwvlokken naar Sea Pearl.  Hun happy hour is favoriet bij mij.  De sushi kost $1 per stuk of een rol voor $4.  Ook bestellen we een bak van hun gefrituurde spruitjes bladeren met granaatappelzaadjes en voor mijn favoriete Mosaic crispy rice cake.  Voor Kai en Katja en Kevin, die intussen op weg zijn hierheen, bestellen we eten om mee te nemen.

Thuis gaat Rick met Saskia de documentaire kijken, die haar ervan heeft doen overtuigen dat ze als major "Environmental Science" wil.  Ik heb teveel pijn om me daarop te concentreren en ga met de benen omhoog op mijn luie stoel.  Die documentaire kijk ik liever op een middag.

Net voor negenen komen Katja en Kevin aan en zijn we weer even met zijn allen.  Nadruk op even, want een uurtje later vertrekt Saskia weer naar Richmond.  Morgen is het verhuisdag voor Kevin en Katja.  Hopelijk valt het weer wat mee.

2 reacties:

Anoniem zei

Die sleutelhanger bandjes gebruiken wij op ons werk voor onze sleutels naar de medicatiekamer.
Welke documentaire is dat die Saskia heeft doen overtuigen?

Annemiek

Petra zei

@Annemiek - Cowspiracy