Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 20, 2015

Voorbereidingen voor een familieweekend

Min veertien is het als we opstaan.  Rick brengt me weer heel lief een lekker warme kop koffie, zodat mijn handen en keel tenminste warm zijn.  Ik zou zo graag in mijn flanellen pijama blijven, maar kleed me toch maar in mijn sportkleding.

Cosmo is de enige van ons, die wel zin heeft om naar buiten te gaan.  Hij mag dan ook in de achtertuin gaan.  Op dagen als deze ben ik extra blij met die grote omheinde tuin.  Ook ben ik weer eens blij met mijn trouwe elliptical boven.


Na een ontbijt van een muffin met ei doe ik mijn interval routine daarop.  Intussen begin ik aan de laatste aflevering van dit seizoen Downton Abbey.  Jammer dat ik straks alweer moet wachten tot volgend jaar voor het vervolg van de verhalen.  Gelukkig komt er tenminste nog een seizoen.

Om half twaalf komt Scarlett langs.  Zij heeft ons huis nog niet gezien na de brand, dus ik leid haar rond om de verschillen te laten zien.  Hoe stressvol de brand en de tijd uit huis ook was, ik geniet nu iedere dag weer van ons nette "nieuwe" huis.

We bespreken waar we willen gaan lunchen en kiezen Bazin's.  We hebben elkaar alweer een aantal maanden niet gezien en hebben dus heel wat te bespreken.  Scarlett's zoon is net zo oud als Saskia en heel wat met hem te stellen.  Wat is het toch moeilijk om volwassen te worden!

We hebben beiden nogal last van winter "blues" (en met ons vele anderen).  Scarlett gaat er zelfs voor aan de anti depressiva, maar dat is mij net een stap te ver.  We zijn het er ook over eens dat het niet helpt als mensen zeggen dat de lente "om de hoek" is.  Er staat ons nog zeker een ijskoude week te wachten.  Vreemd genoeg helpt het mij wel om te zien dat ik niet de enige ben die worstelt.

We bestellen beiden salades als lunch en Scarlett begint met een kreeft chowder.  Omdat zij een voorafje neemt, bestel ik de warme olijven, een klein hapje, maar erg smaakvol.  Ik kan het niet laten en bestel mijn favoriet hier, de met mosterdzaad gegrilde zalm met salade van gemengde groentes.  Scarletts gegrilde kipsalade ziet er ook prima uit.

Na nog een sterke kop koffie als "toetje" gaan we de kou weer in.  Scarlett rijdt ons in haar zeer comfortabele en sportieve Mercedes naar Bed, Bath & Beyond.  Mijn van is een fijn vehikel en ik roep altijd dat voor mij een auto enkel hoeft te rijden en praktisch zijn, maar als ik zo'n auto zie heb ik een ietsje pietsje zin om me toch in iets sexiers te verplaatsen.

Bij Bed, Bath & Beyond kopen we wat snacks, voor mij ook een zakje Schoolkrijt.  Verder neem ik nieuwe kleedjes mee voor onze gastenbadkamer en de badkamer van de kinderen.  Die heb ik al sinds onze terugverhuizing willen vervangen en voor de kinderen vooral kies ik een betere kleur, aqua, die past bij hun muurkleur.

Op de terugweg stoppen we nog bij Pie Gourmet.  We krijgen dit weekend Ricks vader en vriendin en Katja en Kevin te logeren.  Het schijnt ook te gaan sneeuwen en ijzelen, dus ik neem een paar quiches en fruitvlaaien mee voor morgenavond.  Scarlett kende deze winkel nog niet en neemt ook een quiche voor het avondeten mee.

Scarlett zet mij weer thuis af en we spreken af volgende week als het enigszins lukt naar de bioscoop te gaan.  Kai en Saskia staan me al op te wachten, want die willen boodschappen gaan doen in Vienna en natuurlijk is daarbij mijn credit card gemoeid.

We beginnen bij Rite Aid waar zij allerlei toiletspullen kopen en ik hoop eindelijk eens een lotion voor mijn handen te hebben gevonden, die werkt.  Met dit droge koude weer zijn die zo ontzettend droog! Als iemand daar nog een wondermiddel voor weet hoor ik het graag.

Bij Whole Foods werkt Saskia haar lijstje om mee terug naar Richmond te nemen af.  Ik koop spullen voor het weekend en Kai ook.  Ze hebben hier allerlei soorten Uniekaas en ik neem een stuk jong belegen mee.  Ik weet dat Ricks vader daarvan houdt.
Ricks Valentijnsdagrozen zijn uitgebloeid dus tijd voor een nieuw boeket tulpen

Thuis pakken we alles uit en dan vertrekt Saskia naar haar vriendin en Kai weer naar boven.  Ik leg de kleden in de badkamers, die er daarna weer keurig uitzien.  Ik herinner me niet of die kleedjes ook in Europa norm zijn in badkamers.  Ik ben er met dit koude weer zeer dankbaar voor, want met blote voeten op de tegels staan is een kwelling.
De "kinder"badkamer

Rick komt thuis en stelt voor om naar Trio te gaan.  Saskia heeft al gegeten en Kai wil dat wij iets voor hem meenemen.  Rick en ik nemen plaats aan de bar van het restaurant.  Ze hebben ontzettend comfortabele barstoelen.

We bestellen cocktails om het begin van het weekend te vieren.  Ik kies een Moscow mule, wodka, limoen, verse gember en gemberbier in een koperen beker.  Die cocktail had ik voor het eerst in Seattle en sindsdien ook in New Orleans en hier.  Hij staat op vrijwel elk menu.  Ik houd van gember en het is niet te zoet dus ik vind hem heerlijk.

Ook het eten is perfect.  Ik heb de tonijnbiefstuk, die zo zacht is dat ik er bijna geen mes voor nodig heb.  Ik krijg er heel lange bonen bij, allemaal even lekker.  Rick heeft een kipgerecht dat er ook goed uitziet.  Zoals altijd aan de bar is het ook erg gezellig en iedereen kletst over koetjes en kalfjes, natuurlijk zijn die op het moment vooral ijs en sneeuw.

Saskia en Rick gaan vanavond naar de Spongebob film.  Die doet mij helemaal niets, dus ik blijf lekker thuis onderuitgezakt tv kijken.  Daar hoort ook Shark Tank bij waar vanavond een vroeger klasgenootje van Katja deelneemt.  Zij verkopen Taaluma Totes.

Over Katja gesproken, zij en Kevin komen net aanrijden.  Ik heb alvast een pizza voor ze besteld, die tegelijkertijd wordt bezorgd.  Ook Django en Zorro zijn weer mee.  Het is heel gezellig meteen weer, ik ben blij dat ze konden komen.



15 reacties:

Bente zei

Met jouw temperaturen durf ik helemaal niet meer te klagen. Bij ons komt het niet onder de nul, maar het was deze week toch koud en de komende dagen is het weer grijs met regen. Ik kan ook niet wachten tot de lente begint.

Over badkamerkleedjes: jazeker heb je die ook in Nederland. Het is daar ook koud he!

Je vroeg tips voor droge handen. Die heb ik ook en ik gebruik twee cremes.
Een hele goedkope van de Family Dollar: Vitamin E Cream van Clear Basics. Een wit met blauwe pot.
En als het echt erg is (ik smeer het ook op mijn lippen!) dan gebruik ik uierzalf. Dat is een soort vaseline maar met wat toevoegingen en ik zweer er bij. Het is wel heel vettig en je moet het een tijdje laten intrekken.
Als je het in NL gaat kopen let dan op dat je de zalf koopt en niet de creme, die werkt stukken minder goed.

syl zei

Die matjes kennen we hier ook :-) we hebben hier nu alleen vloerverwarming in de badkamer. Ideaal.

De grote bonen zijn trouwens kouseband. Hier overal te koop. Worden vooral in Surinaamse producten gebruikt, bijvoorbeeld roti. Zeker eens proberen wanneer je in Nederland bent!

Handcreme die goed werkt is die van rituals. En dan niet het pompje maar de tube in glanzende kleurtjes. Geen idee of rituals ook bij jullie te koop ia, maar anders in NL zeker even een rituals winkel binnenlopen (vaak zit het ook in een v&d). Als Saskia ook van al die hebbedingetjes qua verzorging houdt, dan vermaak je je wel even in die winkel. Ruikt er zo lekker.

Tineke zei

Ja Rituals, ruikt heel lekker.
Zelf gebruik ik Weleda produkten; de duindoorn handcreme is heerlijk; ook voor je gezicht etc. Ook de weleda olie's zijn heerlijk als je onder de douche vandaan komt. In de Vs heb je een website; waar mijn dochter de weleda produkten besteld en je ideeen op kunt doen voor hun andere produkten.
Gezellig ; een familieweekend. Hier is de voorjaarsvakantie begonnen en vertrekken 2 zussen met gezin naar de wintersport.
Ik sta straks op de molen en heb vanmiddag 2 familie verjaardagsfeestjes en morgen gaan we een oude auto museum(pje) bekijken

Anoniem zei

Ja hoor, hier ook kleedjes in de badkmer. Veel te koud anders die vloer, zeker 's nachts😄.
Ik smeer van alles op mijn handen maar ik geloof dat het niet uitmaakt wat je er op smeert maar vooral dat je het regelmatig doet.
Gezellig zo'n familie weekend maar ook wel erg druk lijkt me.
Sterkte met de kou en een heel fijn weekend.
Anja L.

Anja zei

Hopelijk komt er snel een einde aan de kou. Ik gebruik neutrogena handcreme, bij de Giant gehaald.
Geniet van je weekend!

naomi zei

Wat een leuk en lekker druk weekend vol met familie geniet er lekker van. En ja ook wij hebben gelukkig matjes in de badkamer anders veelste koude tegels. Ik leg op vakantie ook rustig een handdoek op de grond als er geen mat is.

Ik gebruik altijd handcreme van rituals en mijn tip is je handen insmeren voor je gaat slapen kan het de hele nacht intrekken. Helpt mij goed. Ik ben groot fan van de ritulas producten bv. ook de douche mousse zo heerlijk en alles ruikt lekker.

Voor in welke plaatsen zoek je restaurant tips en wat voor soort restaurants?

Liefs Naomi

Anoniem zei

Hier nog iemand met met matjes in de badkamer, heerlijk. Ik ben ook fan van Rituals, de handcreme uit de roze tube is heel goed. Mijn man gebruikt uierzalf voor zijn (ruwe) handen en dat werkt ook heel goed. Gezellig weekend in het vooruitzicht, geniet er van!
Groetje van Henny Breedijk.

Anoniem zei

Ook ik heb een lekkere dikke badmat in mijn badkamer. De granieten vloer is anders veel te koud.
Ik gebruik twee cremes, eem Vaseline for hand and nails van Unilever, staat altijd in de keuken.En Neutrogena die ik 's avonds en 's nachts goed in laat trekken. Helpt ook goed bij kleine kloofjes.
Fijne weekend met de familie bij elkaar.
Groetjes Wil

Karla zei

Verse kokosolie doet wonderen, ik weet alleen niet waar ze het verkopen. Een cliënte van mij laat het maken in Curacao.

Petra zei

@Bente - Dank voor de tips, ik ga eens op zoek naar die creme.

@Syl - Ik dacht al dat dat kouseband was, had het hier niet eerder gezien

@Tineke - Rituals is vast een winkel waar ik Saskia binnen zal krijgen zo te lezen.

@Anja - Misschien smeer ik inderdaad niet vaak genoeg.

@Anja - En jij geniet van je bezoek aan Nederland

@Naomi - Ik weet nog niet waar we zullen zijn. Ik ga volgende week een schema maken

@Henny - Het is zeker heel gezellig zo met zijn allen

@Wil - Duidelijk moet ik 's nachts ook creme opdoen

@Karla - Vers kunnen we die niet krijgen, maar lijkt me wel gewoon te vinden

Anoniem zei

Beste Petra,
Welk seizoen heb jij gezien van 'Downton Abbey'?
Ik had vroeger ook last van winter 'blues' en ik had eens gelezen dat dagelijks 1 uur wandelen goed is om 'blues' te voorkomen en sindsdien ga ik alle dagen (365 dagen per jaar) 1 uur flink doorstappen buiten, en wonderlijk mijn probleem is sindsdien opgelost.
Groeten van Hilde uit B. en een aangenaam weekend met jouw familie.

Tink zei

Ik weet het ik ben in de minderheid, althans hier op het blog maar ik ben geen fan can de zomer en zeker niet van die hete migraine veroorzakende temperaturen. Van die temperaturen dat je hele lichaam plakt van het zweet, je gewrichten opzwellen en nog meer pijn doen, je kilo's vocht vasthoud dus je een opgeblazen rhino voelt.nee voor mij hoeft het niet en ik ben altijd blij als de herst in aantocht is. Wat ook niet helpt is dat ik photosensitivity heb wat zoiets is als een zware allergy voor UV stralen. Dat begint al in het voorjaar. Mijn lichaam ziet UV stralen als gevaarlijke indringers en valt ze aan, veroorzaakt een autoimmuun reactie vaak gepaard gaande met ontstoken gewrichten en vorig jaar was ik bedekt met bulten of zoals ze hier heten hives die blaren veroorzaken en ontzettend jeuken. Ik hen 10 keer liever pijn dan jeuk over je hele lichaam, daar wordt je echt gek van. Ik kan natuurlijk al weinig buiten maar in de zomer als iedereen plezier heeft ben ik helemaal gebonden om binnen te blijven en kan alleen naar buiten als het donker is. Ik ben ook nog een grote aantrekkings spot voor mosquitoes.

Ik vind het fantastisch hoor als alles groen wordt en ik geniet van het groeien van onze veggies en alles ziet er zo kleurrijk uit maar ik geniet niet van het buiten zijn. Net zoals jij het vreselijk vindt om de wintermaanden binnen te zitten zo is dat voor mij de zomer. Ik klaag er nooit over want er is toch nooit iemand die het begrijpt of sympathiseert. Ik kan daar depri van worden. Geïsoleerd binnen zitten terwijl anderen een terrasje pikken of in het zwembad hangen is niet tof.
Heb jij wel eens zo'n winter depressie lamp geprobeerd? Ik lees dat ze daar goede resultaten mee behalen.

Tink zei

Ik las net een artikel dat coconut butter/olie wonderen doet voor handen.

Petra zei

@Hilde - Seizoen 5, het laatste dus. Wat dat wandelen betreft, dat is dus precies het probleem. De laatste tijd is het zo ontzettend koud geweest dat werd afgeraden langere tijd buiten te zijn. Een kennis van mij kreeg "frost bite" (bevriezing van de huid) toen ze op de schoolbus van haar dochtertje stond te wachten. Zodra het enigszins kan (zoals vandaag) ga ik inderdaad een uur of langer naar buiten, maar deze extreme kou heb je in Nederland en Belgie zelden of nooit.

@Tink - Erg naar om zo opgesloten te moeten zijn in de zomer! Grappig dat je die lamp noemt, die heb ik inderdaad net ontvangen

Ron zei

Check on the badmatjes..... ;-)