Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 15, 2015

Burke Lake

Het eerste berichtje dat ik zie als ik wakker word is dat Saskia ziek is.  Ze had vannacht koorts en voelt zich duizelig.  Ik sta werkelijk op het punt weer naar Richmond te rijden om haar te verzorgen, maar Rick verklaart me voor gek, want ik was gisteravond doodmoe na die rit.

De vlammende boom in de achtertuin van de buren is een mooi ontbijt uitzicht op het moment

Gelukkig is er Facebook chat en sms en naarmate de dag vordert gaat het gelukkig wat beter met Saskia.  Na mijn ontbijt van wafels en koffie vertrek ik naar Anytime Fitness.  Als ik wegrijd zie ik een FedEx envelop bij de voordeur liggen.

Daarin zit mijn nieuwe debit card met chip!  Ik ben blij dat ik hem nog zag liggen, want er wordt hier zelden of nooit gestolen, maar mijn kaart daar zo open en bloot op de stoep vind ik geen prettig gevoel.  Nu hebben zowel mijn credit card als debit card een chip, eindelijk!  Een aantal winkels, waaronder Target gisteren, hebben nu ook betaalmachines, die de chips lezen.

Bij Anytime Fitness dacht ik eerst een half uur cardio te gaan doen, maar Sharons klant van tien uur blijkt niet te komen opdagen .  Ik vind het prima om met de personal training te beginnen en achteraf cardio te doen.

Sharon heeft een half uur intervals voor me in petto en de tijd vliegt.  Ook het halve uur cardio dat ik erna doe gaat snel.  Het is weer prachtig herfstweer al gaat de temperatuur gestaag omlaag.

Thuis maak ik me dan ook gauw klaar en neem Cosmo mee in de van.  Eerst haal ik een dunne bagel met tonijnsalade van Manhattan Bagel en rijd dan naar Burke Lake.  Onderweg zie ik al heel wat mooie vlammende hersftbomen, al is het gros nog groen.

Het Burke Lake pad is bijna acht kilometer lang en de energie ontbreekt me dat helemaal te gaan lopen.  Ik loop echter een flink stuk genietend van het mooie uitzicht.  Iedere herfst is dit weer een geliefde plek om heen te gaan.  De kleuren zijn nog niet op hun hoogtepunt, maar vooral het rood is al erg mooi.

Mijn zwartwitte foto van de dag

Na zo'n anderhalf uur zijn Cosmo en ik tevreden terug bij de van.  Dit pad is druk bezocht door andere hondenwandelaars dus Cosmo heeft heel wat "vriendjes" ontmoet.  De komende paar weken hoop ik hier met mooi weer nog een aantal keren heen te gaan.

Cosmo zet ik thuis af en rijd dan door naar Whole Foods.  Vanavond wil ik een pastamaaltijd met grote garnalen maken.  Ik koop meergranen pasta, garnalen, erwtjes, champignons en een pot met fra diavolo (pittige) pastasaus.  Ik ben benieuwd, maar denk dat het lekker gaat zijn.
Deze boom is iedere herfst weer een van mijn favorieten in de buurt

Voor buiten op het deck zitten is het me nu te koel, maar voor op het vlinderbankje in de zon is het lekker.  Ik ga er een uurtje zitten lezen in gezelschap van Cosmo en de Halloween engerds in de tuin.  Als de zon achter de huizen verdwijnt wordt het te kil en vertrek ik naar binnen. 

Rick komt vanavond wat later thuis en ik begin vast aan de pastasaus zodat we niet na achten eten.  Terwijl ik sta te koken hoor ik een hinderlijk piepje op een andere verdieping.  Duidelijk is een rookmelder batterij aan het leeggaan, maar welke is het?  Zo irritant dat ze eerst iets van ieder kwartier piepen!

Boven vouw ik dan ook maar even de was weg, terwijl ik wacht op het volgende piepje.  Rick is helemaal onder de indruk als hij thuiskomt, want niet alleen is het maar zelden dat het eten al staat te pruttelen, maar ook de was is dus gedaan.  Ik voel me helemaal goede huisvrouw vandaag, ha ha.

Het piepje is ook niet boven dus moet het in de basement zijn.  Als Rick vanavond de oorzaak niet vindt zullen we er tenminste niet door wakker worden gehouden.

Samen maken we de rest van het eten en mijn samenraapseltje is een groot succes.  Voor herhaling vatbaar, want makkelijker kan niet.  We smullen er beiden van, de garnalen maken het een echt gerecht.

Het is erg gezellig zo met zijn tweetjes, maar ik vind het wel een erg leuk vooruitzicht dat de meisjes (en Kevin) er dit weekend zullen zijn.

Foto's van Burke Lake staan hier

6 reacties:

Anoniem zei

Mooie foto,s weer van Burke Lake...de kleuren in de natuur daar,
zullen nu snel roder worden,nu bij jullie de temperaturen ook snel zakken zie ik.
Dat is ook weer wennen.
Echt weer weer om ziek te worden,beterschap voor Saskia!
Fijn weekend

groetjes Joke

Anoniem zei

Prachtige foto's. Dat is genieten.
Geniet van je weekend met je meisjes en Kevin en waarschijnlijk een stoet aan dieren.
Groet, Bea

Anoniem zei

Prachtige foto's! Het is heerlijk om dan buiten te zijn.
Vervelend dat Saskia zich niet lekker voelde, beterschap voor haar.
Ik heb al een paar keer een reactie gegeven op een andere dag van jou maar dat die is verdwenen. Komt dat doordat ik geen vraag krijg van dat recapta? Ik hoef soms alleen maar te bevestigen dat ik geen robot ben en verder niks. Die reacties komen op dat moment wel onderaan je bericht maar later zijn ze verdwenen.
Fijne vrijdag!
Anja L.

Anoniem zei

Fijn weekend, zal wel druk worden met die diereninvasie erbij.
Wel heel gezellig.
Groetjes Wil

Jurgen de Bruin zei

Die piepjes van de rookmelders starten bij ons altijd midden in de nacht. Je hebt dus nog geluk. ;-)

Petra zei

@Joke - Dat zal zeker wennen worden opeens! Ik heb nog geen echt winterkleding aangehad, maar dat zal dit weekend veranderen

@Bea - Zeker een stoet aan dieren! Vijf katten en twee honden!

@Anja - Ik heb er geen idee van wat er met de reacties gebeurt. Ik heb zelf ook problemen met reageren op een paar Blogger blogs :(

@Wil - Ja, ik zie er erg naar uit

@Jurgen - Bij ons ook, inderdaad, dit is een uitzondering.