Ons pleintje nu:

maandag, december 14, 2015

Nog een recordwarme decemberdag

Het is weliswaar bewolkt buiten als ik opsta, maar al 17 graden!  Ook vandaag zullen de warmterecords geevenaard of verbroken worden.  Na mijn ontbijt ga ik dan ook zonder jas naar Anytime Fitness.

Het lijkt echt niet zo warm, als de lichtjes om tien uur nog aan zijn!

Sharon wacht me al op en we doen een half uur gewichten.  Daarna kan ik mezelf er niet toe zetten op een van de saaie ellipticals cardio te doen. Bovendien hoop ik dat ik niet verkouden word, want ik voel me niet honderd procent en heb de hele tijd een niesgevoel.
Het is zo warm dat de irissen in de voortuin in de knop staan

Thuis lijn ik Cosmo aan en komt de zon zelfs weer tevoorschijn.  Zo bizar om met korte mouwen langs alle kerstversieringen te lopen.  Cosmo bepaalt dit keer onze route, want hij stribbelt telkens tegen als ik af wil slaan.  Duidelijk had hij zin in Southside park, want daar leidt hij me heen.
May the force be with you!

Voor de lunch haal ik een linzensoep van Panera en eet die voor het huis.  De wind staat echter op die kant dus het is wat koeler. Achter het huis op het deck is het warmer en ik neem mijn kleurplaat mee op het deck.  Het is een van mijn favorieten en ik vind hem mooi als hij klaar is.

Langzamerhand moet ik toch eens mijn "te doen" lijstje af gaan werken.  Met deze warmte komt er niets uit mijn handen, want ik wil er alleen maar van kunnen genieten.  Ik heb echter wat dingen te doen in Vienna.

Als eerste rijd ik naar het postkantoor om een pakje door te sturen, maar daar is het zo druk dat er geen parkeerplaatsen open zijn!  Ik heb geen zin in lang wachten en er is geen haast bij het pakje dus ik besluit het morgen weer te proberen.

Bij Just $1 koop ik wat kerstinpakspullen en versieringen. Een hele stapel en het kost vrijwel niets, altijd zo handig.  Ik kom hier eigenlijk voornamelijk met kerst en de rest van het jaar niet.  Ze hebben allerlei leuke tasjes, dozen en ander inpakspul.

Als laatste ga ik langs Whole Foods.  Ik neem avondeten mee en kijk wat rond of er nog iets voor de stockings van de meisjes te vinden is.  Met dat laatste slaag ik helaas niet.  We zijn bijna klaar met winkelen, maar nog een paar kleine dingetjes voor de stockings zou leuk zijn.

Op de terugweg spettert het wat en daar ben ik eigenlijk blij om, want ik had me voorgenomen vanmiddag Ricks cadeautjes in te gaan pakken.  Ik haal alles naar beneden, zet een Hallmark kerstfilm aan en doe zoveel mogelijk in de net gekochte kersttasjes.  Ik ben helemaal niet goed in netjes inpakken, dus ben blij dat er maar een paar dingen zijn, die echt niet in een tasje passen.

Volgens mij is dit wel het vroegst ooit dat ik helemaal klaar ben voor Rick.  Ik heb, behalve dingen van zijn lijst, ook een aantal leuke dingen zelf voor hem bedacht. 
Cosmo is ook helemaal in kerststemming

Als ik aan het opruimen ben loop ik langs mijn nieuwe kerstboompje voor.  Dat ziet er niet uit zoals het hoort, het hele midden gedeelte is donker!  Nou ja, dat is wel erg snel, ik neem toch aan dat er een garantie op zit.  Een telefoontje naar Hamacher Schlemmer en een nieuw boompje is onderweg. Als dat aankomt kan ik de kapotte gratis terugsturen, helemaal goed.

We eten zalm, doperwtjes en worteltjes en zoete aardappelfrietjes vanavond.  Tot mijn schrik zie ik dat mijn sambalpotten vrijwel leeg zijn!  Ik baal, want ik heb net een bestelling bij Kaas & Co gedaan.  Aan de sambal heb ik echter helemaal niet gedacht.

Natuurlijk gaan ook vanavond de kerstprogramma's weer aan. Ik voel me nog steeds niet optimaal, of het door het weer is of een beginnende verkoudheid, geen idee.  Ik hoop het eerste, want met een reis naar Michigan eind deze week zit ik niet op een verkoudheid te wachten!

4 reacties:

Pascale zei

Ongelooflijk, die warmte bij jullie! Hier heb ik de hele dag binnen gezeten (behalve 3 keer een foto maken in de achtertuin), er viel zoveel sneeuw. Dan ben ik helemaal blij dat ik vanuit huis werk en me niet in het chaotische verkeer hoef te storten.

Morgen komt mijn "leverancier" weer op bezoek met m'n Sambal Badjak :) Maar wat betreft kerstinkopen loop ik hopeloos achter.

Ik hoop dat je niet verkouden wordt, slik maar gauw vitamine C!

Anoniem zei

Raar hè, het weer tot nu toe. Hier wordt het aan het einde van de week 15 graden of hoger. Het kerstgevoel bij mij is nog ver weg hoor. Het is dat het laat licht wordt en vroeg weer donker (ik ben net een mol als ik naar het werk ga) zodat je weet dat het december is.
Wat een pech dat je er achter komt dat je sambal op is terwijl je net een bestelling weg hebt.
Fijne dinsdag!
Anja L.

Ron zei

Ik heb hier gister ook met de jas open gelopen... 14 dec. !! Beetje kou zou wel mogen. Alhoewel dit voor jou veel fijner is natuurlijk. Enjoy while it lasts... :-)

Petra zei

@Pascale - Ik heb de meetlatten gezien, wat een pak sneeuw! Ik slik me inderdaad vol vitamines en zink!

@Anja - Geen problemen met kerstgevoel hier. Ik zie wel op tegen de kou straks in Michigan, want daar zijn we natuurlijk helemaal niet voor geacclimatiseerd

@Ron - Ja, het is veel fijner voor mij en ik geniet er zeker van