Ons pleintje nu:

woensdag, maart 30, 2016

Adelaar bij Great Falls!

Weer een schitterende zonnige dag daagt. Het is wel vrij koud bij het opstaan, maar de kleuren buiten maken alles goed. Ik zet koffie en maak een paar gepocheerde eieren als ontbijt.  Terwijl dat allemaal pruttelt en draait loop ik de achtertuin in om even van de prille natuur te genieten.


In de boom met ontluikende roze bloesems zie ik een vrouwelijk cardinaaltje en ze zingt haar lied naar hartelust.  Grappig genoeg had ik er niet eerder bij stilgestaan dat niet alleen de mannetjes zingen.  Natuurlijk moeten ze elkaar wel vinden.  Ik zag laatst een heel grappig plaatje met vogels, die elkaar allerlei vulgaire sexy dingen toeriepen en wij mensen, die dat horen als een mooi lied in de natuur.
Het concert van de cardinaaltjes

Na mijn ontbijt ga ik gauw naar boven en doe mijn uur op de elliptical. De kersenbloesems in Washington zijn over hun hoogtepunt, maar die in onze achtertuin is nog erg mooi.  Ik geniet tijdens het sporten van het uitzicht erop. Het is met de jaren uitgegroeid tot een flinke boom!
 
Kai komt op Facebook en we kletsen even.  Arme Bea en hij hebben allerlei problemen een goede dermatoloog te vinden.  Haar dermatoloog is op vakantie en Kai vindt dat hij maar lang wegblijft.  Als echte Amerikaan is hij er niet aan gewend dat een vakantie langer dan twee weken kan duren.  Welkom in Europa, schrijf ik terug.

Maar niet leuk voor hen, want ze moesten naar twee andere plaatsen om te proberen een verwijzing naar een hogere specialist te krijgen en dat werd onverrichterzake, want die doktoren kenden Bea's medische geschiedenis niet.  Kai schrijft dat ze er meer dan genoeg van hebben, maar gelukkig komt Bea's dokter vrijdag terug.

Tot mijn schrik zie ik dat ik over twintig minuten al een lunchafspraak heb.  Gauw fris ik me op en haast me naar het Mosaic District.  Ik ben ietsjes laat en Sara sms-t al als ik parkeer.  Ik tref haar al aan een tafeltje bij Iron Chef House.

Sara kiest de chirashi, die ik volgende keer ook neem, zoveel vis!  Ik ben echter ook best tevreden met mijn bento box met sashimi, sumai, een mini loempiaatjes, salade en noedels.  Meer dan genoeg lunch voor mij.  We kletsen gezellig en bespreken onze volgende "happy hour" over twee weken.

Om twee uur komt Chris Cosmo en mij ophalen.  We gaan met haar en PJ naar Great Falls.  Voor Chris is het al lang geleden dat ze erheen ging en ik wijs haar mijn weg.  Ik heb mijn parkenpas mee, maar het hokje is gesloten en mensen laten de $10 achter in een envelop. Met mijn pas rijden we dus zo door.

Het is zulk prachtig weer dat er heel wat wandelaars zijn.  Cosmo en PJ ontmoeten een aantal vriendjes waarvan de eigenaars ze gelukkig elkaar laten besnuffelen.  Anders gaat Cosmo zo blaffen.  Ook worden ze door heel veel kinderen geaaid.  Ze zien er dan ook erg "fluffy" uit.

PJ, een golden retriever, is dol op water en springt af en toe in de rivier.  Daarna rolt ze blij in de modder.  Binnen de kortste keren is ze een heel vieze viervoeter.  Ze schudt zich ook zo lekker uit, blij dat ik mijn beste kleding niet aan heb.  Cosmo is helemaal niet geinteresseerd in water en blijft dus keurig schoon.

We lopen naar waar we het adelaarsnest aan de Maryland kant goed kunnen zien en ik wijs het Chris.  Ik zoem mijn fototoestel lens erop in en zie dan een adelaar onze kant op komen!  Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt.  Chris is helemaal opgewonden, want zij heeft nog nooit een adelaar in het wild gezien.

Hij, want ik ben vrijwel zeker dat het de vader van het paar is, strijkt neer hoog in een boom vlakbij ons.  Ben ik even blij toch mijn DSLR mee te hebben genomen.  Ik krijg een aantal goede foto's, vooral als hij overvliegt.

We lopen terug naar de uitkijkpunten over de watervallen.  Daar zien we een reiger vissen en ook dat is iets nieuws voor Chris.  Ik besef me hoeveel geluk ik heb dat ik zo vaak naar dit park kan gaan. We lopen nog een stuk door het bos en zien dan ook een vos hard wegrennen. Helaas te snel voor een foto.
De watervallen zelf vervelen ook nooit!

Voordat we terug naar de van gaan werpen we nog een blik op de watervallen en zien daar twee kayakers, die het nog frigide water gaan trotseren.  Ook altijd een mooi gezicht, Chris vertelt dat zij dat ook zou kunnen doen, want ze heeft ooit een cursus gedaan en moest zonder boot de waterval af, voeten eerst.  Wauw, zo leer je nog eens wat over een vriendin!

Met twee tevreden honden rijden we huiswaarts.  Daar geef ik Cosmo eten en dan bedenk ik waar ik vanavond wil gaan eten.  Zo fijn om weer zelf ergens heen te kunnen rijden met daglicht!  Ik besluit Four Sisters een bezoek te brengen, want ik ben dol op Vietnamees en Rick niet.

Aan de bar bestel ik hun heerlijke loempiaatjes, die nergens anders zo lekker zijn en altijd nostalgisch voor mij, want zo at ik ze als kind in Senegal.  Een oudere dame zit naast me en bestelt iets wat eruit ziet als een enorm omelet. 

We raken aan de praat en ze biedt mij een stukje van het omelet aan, zeer smakelijk, maar zo'n enorm ding zie ik me niet bestellen!  Na dat enorme omelet ding krijgt ze nog een rundvleesgerecht wat er ook erg goed uitziet.  Ik geniet intussen van mijn vis met groentes, die ik in rijstpapier wikkel.  De dame biedt mij ook een stukje van het biefstukgerecht en dat is ook heerlijk!

Dat vind ik altijd zo leuk als je aan de bar plaatsneemt in restaurants hier.  Vrijwel altijd is er even een praatje met de andere aanwezigen.  Ik kan mijn gerecht niet delen, want daarvoor heb ik er al teveel een rotzooitje van gemaakt, maar de dame zegt dat ze toch al veel te veel eten heeft.  Ik bedank haar voor het delen en neem afscheid.

Twee deuren verderop is Pastry Xpo waar ze heerlijke macarons hebben. Die kan ik dit keer niet weerstaan en koop een doosje.  Thuis gaan de voeten omhoog, want ik heb vandaag weer meer dan 20000 stappen gelopen.  Ik verzorg de dieren en dan is het lekker tv kijken.

Meer foto's van Great Falls staan hier

4 reacties:

Anja L. zei

Zo te lezen heb je een leuke dag gehad en nog een leuk etentje ook.
Groot gelijk dat je 's avonds lekker op de bank gaat.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Wat jammer dat die bloesems zo snel uitgebloeid zijn. Die grote boom bij jullie is goed uit de kluiten gegroeid. Hier heb ik slechts een paar struiken in bloei zien staan, de grote bomen laten aarzelend hun eerste groene blad zien. Mooi en fris dat ontluikende groen.
Laatst bij het NOS journaal een filmpje gezien uit Japan met wel honderden kersen-bloesembomen in bloei.Zo indrukwekkend . Hoogtepunt van het seizoen, miljoenen mensen komen er naar kijken. Gisteren een documentaire "Wild Japan" over het Japanse eiland Hokkaido waar ook van die prachtige bloesem te bewonderen was.
Ook de herfst heeft van die schitterende kleuren en omdat dit slechts 14 dagen duurt komen er in deze korte periode weer veel toeristen op af.
Een eiland waar 200 beren leven en wel 1000 kraanvogels.
Vorig jaar had de Bellagio in Las Vegas hun tuin in deze sfeer. Zo mooi en rustgevend, kraanvogels waren gemaakt van bloemen.
Lastig als je op korte termijn een specialist nodig hebt en hij is met vakantie. Is er dan geen waarnemer of zo ? Het is hier heel gewoon dat specialisten en ook huisartsen 3 weken met vakantie gaan. De huisartsenpraktijk is gesloten en er zijn a
altijd waarnemers. Hoop voor Bea dat ze snel naar de dermatoloog toe kan.
Fijne dag,
Wil

Sandrah zei

Gave foto's van de adelaar! En het is altijd weer leuk om te zien hoe de natuur weer tot leven komt na de winter.

Ik heb ook zo'n hond die van water en vooral ook van modderbaden houdt. Ze gaat er maar al te graag in liggen rollen.

Sandra

Petra zei

@Anja - Het was leuk om de vakantie van een vriendin samen te hebben vallen met een van Ricks reizen.

@Wil - Geloof het of niet maar alleen al rond het Tidal Basin in Washington staan meer dan 3750 Japanse kersen en door de stad heen en langs de rivieren staan er nog vele malen meer. Geen wonder dat de lente zo'n druk toeristenseizoen is hier. Ik hoef die in Japan dan ook niet te gaan zien, al staat Japan op ons te bezoeken lijstje. Wat ik ervan begrijp is alleen de dermatoloog, die Bea oorspronkelijk zag, bevoegd haar door te verwijzen.

@Sandra - De kleuren zijn zo mooi, echt een palet. Met alle esdoorns en bloeiende bomen is het een genot door de buurt te rijden.