Ons pleintje nu:

maandag, mei 02, 2016

Een lekkere dag met een wild einde en goed nieuws voor Katja

Het is flink mistig als ik wakker word en ik draai me nog een paar keer om. Rick maakt zich klaar voor zijn werk en als hij vertrekt besluit ik ook eens op te staan. Ondanks de mist is het best een aangename temperatuur buiten en ik zet de achterdeur open.


Na een paar koppen koffie en een English muffin met ei en kaas van Weight Watchers maak ik me met frisse tegenzin klaar om naar Lifetime Fitness te gaan. Ik heb vandaag geen personal training.  Geluksvogel Sharon zit voor een onverwacht lang weekend voor de verjaardag van een vriendin in Cancun, Mexico.  Wat zou ik daar ook graag zitten!

Mijn lidmaatschapskaart voor Lifetime ligt altijd in de van, maar Rick heeft het DRAAKJE vorige week laten wassen en ik zie de kaart nergens.  Ik bel Rick en vind de kaart zodra hij opneemt, natuurlijk. Terwijl ik praat met Rick vind ik het zo lekker buiten dat ik gewoon niet weer op een saaie machine wil staan!

Cosmo gaat maar al te graag mee voor een heel lange wandeling.  Het is genieten van alle kleuren en het wordt steeds warmer.  Ik luister naar het vogelconcert en ben zo blij een wandeling als beweging verkozen te hebben! 
Zo'n genot, al die verschillende "liedjes"
Mooie tuinen en bloemen onderweg
 
Zelfs onkruid is mooi en lelietjes van dalen ruiken zo lekker!

Zoveel huizen hebben zo'n azalea haag

Zelfs als we al bijna tien kilometer onderweg zijn trekt Cosmo mij nog mee het park in.  Duidelijk geniet hij net zoveel als ik.  Langzamerhand komt de zon ook tevoorschijn, eindelijk na zes dagen somber weer. Het is maar heel tijdelijk dus ik neem me voor er optimaal van te genieten.
Net voor ik thuis ben krijg ik een Facebook berichtje van Katja op mijn telefoon.  Ik zie "I got accepted..." en maak het gauw open.  Ze is aangenomen voor de versnelde verplegingsopleiding van New York University!  Hoera! 

Katja was zo onzeker en down vorige week dat dit wel heel welkom nieuws is.  Het is wel een heel duur programma dus ze hoopt nog bij Rutgers University aangenomen te worden, maar ze kan in ieder geval zeker deze herfst beginnen.

Na mijn douche ga ik Vienna in.  Dit weekend is eindelijk Chop't geopend en ik wil hun salade proberen.  Ik heb een lijstje van ingredienten uitgekozen en kies als groente spinazie.  Alles wordt ge"chopped", d.w.z. in stukjes gehakt en gemixt.  Ik vraag er spa dijon dressing op en neem het mee.

Voor ik ga eten rijd ik nog naar Whole Foods en haal daar avondeten.  Ik kies dingen, die Rick kan grillen, maar mocht het gaan onweren zijn ze ook makkelijk te bakken op het fornuis.  Op het deck smul ik van de Chop't salade, daar ga ik vaker heen!

Terwijl ik zit te eten zie ik opeens uit mijn ooghoek wat ik denk dat een vlinder is.  Het blijkt "onze" kolibrie te zijn!  Al ongeveer een maand heb ik een buisje met suikerwater aan het raam hangen en het viel me al op dat het leek dat er minder water inzat en ze vliegt er inderdaad meteen heen. Zo leuk!

Met mijn Kindle en een diet Coke ga ik de tuin in en in de hangmat liggen lezen.  Heerlijk!  Cosmo ligt naast de hangmat en gaat af en toe de tuin verdedigen als er andere honden langskomen.  Het voelt een beetje als vakantie in eigen tuin.

Jammer genoeg zie ik tegen vijven donkere wolken samenpakken en een vervaarlijke donder klinkt.  Niet veel later begint het te spatten.  Cosmo gaat meteen bang naar binnen en ik volg al snel.  Voor we het weten vliegen de "severe thunderstorm warnings" ons om de oren.  Arme Cosmo!

Het ene na het andere onweer volgt en Rick maakt ons eten dus binnen.  We smullen van worstjes, asperges en meergranen brood.  Intussen "kletsen" we met de meisjes.  Katja is natuurlijk zo opgelucht dat ze nu echt terug naar school kan deze herfst.  Saskia heeft vijftien kilometer gewandeld met een groep vrienden en dat is niet echt haar ding dus ze is "dood" zoals ze zelf zegt.

Jammer genoeg brengen de onweersbuien ook weer koelere en onstabielere lucht.  Ik kijk reikhalzend uit naar het weekend en volgende week als het eindelijk minder regenachtig en koel zal worden!


6 reacties:

Anja zei

Fijn voor Katja dat ze is aangenomen! Wat een weer vanavond he, goed voor de natuur zullen we maar denken.

Anja L. zei

Zo, die salades zien er lekker uit zeg! Daar zou ik veel gebruik van maken als zo iets in de buurt zou zitten.
Heerlijk toch, een wandeling buiten maken i.p.v. sporten in de sportschool. Ik geniet 's ochtends ook zo van de fluitende vogels als ik naar het werk fiets.
Lekker dat Katja in ieder geval op één school is aangenomen. Dat geeft in ieder geval rust.
Fijne dinsdag.

Jeanny zei

Fijn, dat Katja is aangenomen. Gefeliciteerd!!!

Sally zei

Zo Ben weer helemaal bijgelezen. Nog gefeliciteerd met Kai en super nieuws voor Katja. Die hangmat zag er zalig uit, idd net een vakantie in eigen tuin.

Sandrah zei

Wat leuk en fijn voor Katja! Dat zal zeker een opluchting zijn.

Heerlijk, die hangmat. Nu nog het stabiele mooie weer en het echte genieten kan beginnen.

Sandra

Petra zei

@Anja - Tenminste zien we de zon ietsje vaker dan vorige week!

@Anja - Het lied van de vogels stemt inderdaad vrolijk! Zelfs op een sombere dag.

@Jeanny - Dank je, pak van mijn hart!

@Sally - Het was van korte duur, maar volgende week ziet er beter uit

@Sandra - Inderdaad, ik tel de dagen tot het zwembad opengaat!