Ons pleintje nu:

donderdag, september 22, 2016

Een zomerse eerste herfstdag

We slapen wat langer vanochtend want gisteren kwam Rick inderdaad pas na middernacht thuis.  Bovendien heb ik enorme last van mijn nek en schouders en daardoor is het altijd wat moeilijker mezelf aan de gang te krijgen.

Het is echter prachtig weer op deze eerste herfstdag en warm genoeg om buiten te ontbijten.  Dat doen we dan ook samen. Dan vertrekt Rick naar zijn werk en ik naar de sportschool.  Daar doe ik een half uur cardio voor Sharon me komt halen voor personal training.

Zij ontziet mijn schouders zoveel mogelijk, maar bovenlichaamoefeningen zijn moeilijk zonder de schouderspieren erbij te betrekken.  Na afloop rolt Sharon mijn schouders en ik hoop vurig dat de massage vanmiddag gaat helpen.

Zin om nog meer cardio op de machines te doen ontbreekt me.  Het is zulk lekker weer dus ik neem Cosmo mee naar het park.  Alles is nog groen, maar heel af en toe zijn de eerste herfstkleuren al te zien.  Ik heb altijd een haat-liefde relatie met de herfst.

Aan de ene kant is het hier meestal prachtig met alle diepe kleuren en knalblauwe luchten, maar aan de andere kant leidt het tot dode natuur en koude en korte dagen. Ik heb in de lente en zomer altijd echt het gevoel te leven, in de herfst en winter wordt dat meer overleven.Vandaag genieten we echter nog van temperaturen van dertig graden.
  Als lunch haal ik een dunne avocado BLT bagel van Manhattan Bagel en peuzel die op het deck op.  Snickers zou graag een paar hapjes krijgen, maar dat kan hij vergeten.  Hij kan net zo goed bedelen als Cosmo en komt heel stiekem op mijn broodje afgeslopen.  Ik moet er hartelijk om lachen.
Jammer genoeg begin ik me echter steeds slechter te voelen.  Alles doet pijn en ik ben doodmoe.  Ik besluit even een paar uur in mijn hangmatstoel te gaan rusten.  Intussen komen er allerlei vlinders overvliegen en vogels op het deck eten.  Zelfs het cardinaaltje komt en is eindelijk niet bang van mij en Cosmo.
 
Cosmo heeft geen botjes meer voor zijn speeltje en tijdens de massage houden hem die goed bezig.  Ik neem hem dus mee naar Petco waar hij ook lekker snuffelt en veel aandacht krijgt. Met een zak vol lekkernijen voor Cosmo vertrek ik weer.

Als Lisa komt voor mijn massage heeft Cosmo het druk met zijn traktatie uit zijn speeltje halen.  Lisa merkt ook op dat alles heel erg vast zit in mijn lichaam.  Dat voel ik ook goed en het is een uur doorbijten, al zijn Lisa's massages lang niet zo pijnlijk als die van andere masseurs. Nu maar hopen dat het gaat helpen.

Zoals altijd maken de pijn en massage me heel moe.  Rick vraagt lief waar ik zin in heb om te eten.  Hij weet dat op pijndagen de maaltijden het hoogtepunt zijn.  Hij wil wel graag buiten eten en ik ook. 

Greenhouse Bistro heeft een leuk terras en een heerlijk gerecht met inktvispasta, tomaat en gamba's. Rick neemt de spaghetti en we delen een bijgerecht van zoete erwtjes.  Het smaakt allemaal prima en de bediening is supervriendelijk.
Het is lekker en ontspannend en we blijven nog wat nakletsen al slaan we het aanbod van een aardbeientiramisu af.  Thuis gaan we onderuitgezakt tv staren en op tijd naar bed. Hopelijk heeft de massage geholpen en zijn mijn spieren morgen minder recalcitrant.

4 reacties:

Anja L. zei

Hier krijgen we ook een lekker warm weekend, lekker hoor.
Onze poes kan ook zo goed bedelen, een pootje op je arm als je aan het eten bent of op je schouder proberen te klimmen om zo bij je bord te komen.
Ik hoop dat de massage heeft geholpen en dat vandaag een betere dag is,

Tinek zei

Hier ook herfst met schitterend weer, we zijn op Texel en vermaken ons prima; dochter met ega en 3 kids zijn ook op Texel, dus ook lekker socialisen.

Marion2 zei

Wat een schitterende foto van het cardinaaltje. Zo'n mooi vogeltje lijkt me dat
(heb er nooit een in het echt gezien).

Hopelijk gaat het morgen weer wat beter met je.

Petra zei

@Anja - Grappig toch, die dieren!

@Tineke - Veel plezier! Geniet van het samen zijn.

@Marion - De cardinaaltjes zijn vooral zo mooi als enige kleur in de winter