Ons pleintje nu:

vrijdag, april 14, 2017

Een drukke vrijdag

Rick en Orion staan al vroeg op, want Orion moet naar de dierenarts om gecastreerd te worden. Ik heb Rick gevraagd dat te doen, omdat Orion helemaal gek wordt daar.  Hij is best sterk en dat is niet goed voor mijn spieren. Gelukkig vindt Rick het niet erg om te doen.

Zo kan ik ook lekker verder slapen en dat heb ik ook nodig.  Net als ik opsta gaat de telefoon en zegt Rick eindelijk op weg naar huis te zijn.  Het was een heel gedoe, want inderdaad blafte Orion tegen alles en iedereen. Hij moest een muilkorf aan en kreeg een verdovingsmiddel toegediend.  Rick droeg alle 27 kilo hond naar de operatiekamer, want Orion kon daarna niet meer zelf lopen.

Rick neemt McDonalds ontbijt mee, voor mij een egg Mcmuffin. Ik drink er een flinke kop koffie bij. Het is vreemd stil zonder puppy.  Aan de andere kant kan ik ook de hele dag doen wat ik wil en ik besluit daar goed gebruik van te maken.

Goede vrijdag, het Paasweekend is begonnen als merken wij er niets van (Katja en Kevin hebben wel vrij)

Als eerste doe ik een uur op de elliptical.  Eerst een half uur interval en dan gewoon bewegen.  Intussen zie ik het weer steeds mooier worden.  Tegen het einde van mijn sporten schijnt de zon uitbundig.

Gauw douche ik en kleed me in nog een nieuwe combinatie.  Bij Macy's online heb ik heel veel leuke dingen gevonden en ik ben klaar voor de zomer. Vandaag is het een geel (ook een nieuwe kleur voor mij, maar het staat goed) topje en een multikleurige capri.

Als eerste op mijn lijstje staan mijn nagels. Gisteravond bladderde opeens de nagellak van het gros van mijn nagels. Ik heb eens zin in iets anders en besluit een roze lak te nemen met een roze glitterlak eroverheen.  Ook op mijn tenen neem ik roze, maar donkerder.
Wetend hoe Cosmo de harde plastic "hoed" na zijn operatie haatte koop ik bij Pet Valu een opblaasbare band voor Orion. Hopelijk werkt die om hem niet bij zijn hechtingen te kunnen komen.

Het is inmiddels lunchtijd en ik rijd naar het Mosaic District. Er zijn tafeltjes vrij op het terras van Jinya en ik vraag er een.  Het is zulk lekker weer!  Ondanks dat het al na enen is zitten de terrasjes vol. Ik waan me bijna in Europa!

De pittige kip ramen soep smaakt me prima.  Intussen speel ik ook weer eens wat Pokemon Go. De komende week is het dubbele punten dus daar moet ik gebruik van maken.
Het is zulk mooi weer en ik wil graag de tulpenvelden bij het Netherlands Carillon zien.  In de lente hier moet je snel zijn, want met de warme temperaturen is de bloeiperiode maar kort.  Na wat fileverkeer (Washington is tweede in het land qua slecht verkeer) parkeer ik bij het Iwo Jima Memorial.

De tulpen zijn best populair en het is een uitdaging foto's zonder mensen erin te krijgen.  Soms is het ook juist leuk er mensen in te hebben voor de compositie.  De National Mall met zijn monumenten zorgt in ieder geval voor een mooie achtergrond.
 

Rick belt dat Orions operatie goed is gegaan.  We mogen hem vanavond ophalen.  De dierenarts raadt wel aan een hondengedragsspecialist in de arm te nemen voor Orion.  Ik wil dat ook graag, ik denk dat training alleen niet genoeg is met hem.  Mijn grote angst is dat hij op een gegeven moment iemand bijt. Ik ga dus zeker informatie daarover vragen.

Na een uurtje en allerlei foto's rijd ik terug naar Vienna.  Daar haal ik nieuwe tulpen bij Whole Foods, want geen Pasen zonder verse lentebloemen. Saskia komt vanavond thuis en ik haal op haar verzoek eten voor haar katten, die kennelijk beter eten dan onze Snickers van zestien jaar.

Als laatste ga ik naar Bird Watchers voor suikerwater voor de kolibries.  Kolibries zijn al in Pennsylvania gesignaleerd en dat is ten noorden van ons.  Die vogeltjes zijn een enorm teken van zomer voor mij. Ik ben benieuwd welke we dit jaar gaan zien.  Ik hoop eens op een mannetje met rode bef.

Thuis wacht ik op Rick, die zijn auto leeg moet halen, want die wordt ingeruild.  Ik ga op hem wachten aan de bar bij Matchbox waar Rick me afzet.  Het zal een half uurtje duren, schat Rick, de eeuwige optimist.

Aan de bar bij Matchbox bestel ik mijn favoriete cocktail, wodka martini met bloody Mary mix en het glas in Old Bay kruiden gedoopt.  Het smaakt me prima.  Intussen kijk ik naar de honkbalwedstrijd tussen de Washington Nationals en de Philadelphia Phillies.  Ik ben geen enorme sportfan, maar vind het wel leuk om te volgen allemaal.

Het duurt maar en duurt maar en geen Rick, die het restaurant binnenloopt.  Ik bestel maar eens een kop soep, want ik heb enorme trek.  Het wordt langzaamaan duidelijk dat Rick niet op tijd zal komen, want Orion moet voor acht uur opgehaald worden.

Dan bestel ik maar een paar pizza's om mee naar huis te nemen. Ik ga buiten wachten (en rillen, want opeens is het een stuk koeler) tot Rick mij in zijn wel erg leuke turquoise BMW i3-tje op komt halen.  Hij zet mij thuis af en neemt dan meteen de van om Orion op te halen.

Orion vindt zijn plastic "cone of shame" niets, maar de opblaasbare voorkomt niet dat hij kan likken aan zijn hechtingen. De plastic kap gaat dus weer aan en ik geef hem een botje.  Dat houdt hem goed bezig, want hij kan zijn poten niet gebruiken. Hij lijkt het als een soort uitdaging te zien dus heel anders dan Cosmo.  De komende week moet hij die kap op.

Saskia is intussen thuis en haar vriendin Laura komt ook mee. Saskia's katten voelen zich duidelijk een stuk veiliger met een Orion met kap op.  Het is weer gezellig wat leven in de brouwerij te hebben. En zo gaan we het Paasweekend in.

7 reacties:

Yvonne en Rob zei

Ach gossie, zo'n kapje ziet er wel ernstig uit, maar ja het moet even.
Nice car btw, mooie kleur ook. Het is wel grappig dat je het met "tje" uitspreekt, voor onze begrippen zijn Amerikaanse auto's gewoon groot.
Ik met m'n Fiat panda, dat is pas een klein "auto'tje";-)
Veel rijplezier met de nieuwe mooie bolide!

Anja L. zei

Dat is ook weer gebeurt. Nu maar hopen dat Orion iets rustigger wordt.
Mooie kleur heeft de auto.
Ik ben jaloers op het weer bij jullie, wij krijgen frisse paasdagen.
Veel plezier.

Irene zei

Een heel fijn Paas weekend!

Anoniem zei

Hoop dat Orion snel van zijn kap af is.
Leuk wagentje van Rick, zelf heb ik nog een kleinere BMW wat binnenkant betreft een z4m
En kolibrie water is makkelijk zelf te maken 1 deel suiker op 4 delen water, even in de magnetron zodat de suiker goed oplost

Hester

Anoniem zei

Wat een supergave auto heeft Rick nu,ook de kleur vind ik geweldig.
Makkelijk overal te parkeren ook,handige auto zo te zien.
Ja zo,n plastik kap om ,vind Orion zeker niet leuk,ook geeneen hond!
Stoot zich dan meestal ook overal tegenaan met dat ding.
Ook met eten ziet dat komisch uit,de hele kap gaat dan over de eetbak heen.
Maar een week gaat gelukkig vlug om...
Prachtig de tulpen daar in Washington,ja jammer dat ze zo kort bloeien.
Wens jullie hele mooie gezellige Paasdagen toe!

groetjes Joke

Marion2 zei

Tjonge, dat de dierenarts problemen ziet in het gedrag van Orion, terwijl je
er echt al álles aan doet. Hopelijk kunnen jullie inderdaad een goede specialist
voor hem vinden. Misschien wordt hij ook rustiger nu hij gecastreerd is (ik weet
niet hoe dat bij honden zit)?

Is de auto van Rick volledig elektrisch? En zo ja, hoeveel km kan hij ermee rijden?
Erg mooie kleur, past goed bij het model!

Gezellige Paasdagen!

Petra zei

@Yvonne - De i3 vind ik toch echt wel klein, hoor. Maar inderdaad, misschien lijkt hij groter in Nederland.

@Anja - Inderdaad is het weer om heel blij van te worden!

@Irene - Dank je wel, insgelijks!

@Hester - Ja, ik weet dat het makkelijk zelf te maken is, maar ik ben lui en vind het ook fijn de plaatselijke vogelwinkel lopende te houden.

@Joke - Orion is het eerste huisdier ooit die die kap helemaal niet erg lijkt te vinden! Inderdaad loopt hij wel tegen alles aan, LOL

@Marion - Honden moeten als het goed inderdaad na castratie rustiger worden. Ik merk er nog niets, we zullen zien.