Ons pleintje nu:

maandag, mei 01, 2017

Een gewone maandag

Rick en Orion gaan om half acht naar beneden en zoals gewoonlijk doezel ik nog wat verder.  Als zij weer boven komen ben ik ook helemaal wakker.  Het is bewolkt, maar ik zie blauwe lucht aankomen. Het zal weer een ongewoon warme dag worden voor deze eerste meidag.

Christine belt om te vragen hoe alles gaat.  Ze heeft over de buurman en Saskia's jaar in Australie gelezen op Facebook en we kletsen even bij.  Dan maak ik crackers met kaas en tomaat als ontbijt en eet dat met een flinke bak koffie in mijn Tinkerbell mok buiten op. Het waait flink, maar de temperatuur is heerlijk.

Intussen maak ik een afspraak met de hondengedrag gespecialiseerde dierenarts.  We kunnen daar de vijftiende terecht. Hopelijk kunnen ze helpen want de afschriktechnieken van Bark Busters helpen even maar verder zie ik geen vooruitgang.  Orion doet het eigenlijk beter met snoepjes.

Na Orion even uitgelaten te hebben ga ik naar Anytime Fitness.  Daar doe ik een uur cardio voor Sharon me komt halen voor personal training.  Ik heb mijn Simply Fit board mee en dat draagt altijd bij aan de moeilijkheidsgraad.  Het halve uur vliegt voorbij en voor ik het weet is het tijd voor een minuut planken.

Thuis speel ik met Orion in de achtertuin, blij dat de buurman naar zijn werk is. Ik heb intussen online gevonden dat hij de politie kan bellen als Orion vijf minuten achtereen zou blaffen.  Dat is nog niet voorgekomen, maar ik weet niet wat voor bewijzen iemand moet hebben of dat ze gewoon kunnen klagen zonder bewijs. Ik loop dus maar geen risico meer.

Mensen van een Australische herders Facebook groep vertelden dat sommige honden door zulk soort buren zijn vergiftigd.  Nu hoop ik dat iemand, die zelf een hond heeft, zoiets niet zou doen, maar je weet nooit.

Orion gaat in zijn bench want ik heb een lijstje van boodschappen af te werken. Eerst verwissel ik bij Safeway het wasmiddel waarvan ik de verkeerde mee had genomen.  Geen probleem.  Bij Pet Valu kijk ik of ze knietjes hebben, maar die zijn uitverkocht.  Hun botjes zijn goedkoper dan bij Petco dus ik neem er een aantal mee.

In Vienna ga ik naar het stadhuis om Cosmo uit te schrijven en Orion in te schrijven en de $10 hondenbelasting te betalen.  Dan hebben we die penning en is Orion helemaal legaal voor het geval de politie toch wordt geroepen. 

Dan heb ik toch wel flinke trek en besluit naar Noodles & Company te gaan zodat ik op hun terrasje kan eten.  Ik probeer eens een nieuw gerecht, de Med salade met kip.  Die heeft natuurlijk kip, maar ook feta, pasta, tomaat, komkommer, gemengde sla, olijven en een pittige yoghurtdressing.  Het smaakt me prima!


Bij Petco vraag ik om hulp bij de elektronische halsbanden.  De medewerkster zegt er niets van af te weten en begint van de dozen te lezen.  Tja, dat kan ik ook.  Ik vraag of er niemand is die beter advies kan geven en dan komt de manager, die me zeer goed adviseert.  Ik neem een halsband die automatisch vibreert en naarmate de hond meer blaft steeds sterker. 

Mijn volgende stop is Birdwatchers voor wat vogelvoer.  Bij de Giant haal ik spinazie voor vanavond (die in de zak in de magnetron kan).  Als laatste haal ik avondeten en bloemen bij Whole Foods. 

Thuis doe ik de halsband meteen om Orions nek en ga op het deck zitten lezen.  Chuck, vriendelijke buurman waar Orion ook altijd tegen blijft blaffen, komt naar buiten met zijn Deense dog en Orion blaft zoals gewoonlijk. 

Maar de halsband werkt duidelijk want Orion houdt plotseling op.  Dat gebeurt nog een paar keer en dan blaft Orion niet meer.  Ook als hij tegen de achterburen wil blaffen houdt hij al snel op. Misschien is dit toch het antwoord dan.  Dat lost lang niet alles op, maar wel hopelijk het achterbuurman probleem.

Er wordt onweer voorspeld, maar voorlopig is het droog en zeer aangenaam buiten.  Ik speel wat met Orion en lees wat, genietend van dit lekkere weer.  Wat maakt buiten kunnen zijn het leven toch aangenamer!

Op een gegeven moment gaat het druppen en moeten we dus naar binnen.  Rick komt net thuis en neemt Orion mee voor een wandeling. Het lijkt wel of die halsband hem rustiger maakt.

Jammer genoeg begint het te regenen dus geen buiten eten vanavond.  We smullen van de zalm, spinazie en oven zoete aardappelfrietjes.  Zoals gewoonlijk trekken de onweersbuien om ons heen en horen wij slechts wat gerommel in de verte.

Helaas maakt het wel dat ik veel pijn heb.  Hopelijk gaat dat morgen weer beter. Iedere keer sta ik er weer versteld van hoe het weer beinvloedt hoe ik me voel.

5 reacties:

Gabrielle zei

Bij onze vorige hond hebben wij op een gegeven moment ook een halsband gekocht, die iedere keer een schokje gaf als ze blafte. Bleef ze blaffen dan werden de schokjes steeds iets sterker.Haar blaffen was voornamelijk binnenshuis, heel heel vervelend. Gedragstherapie werkte eigenlijk niet of alleen als we aanwezig waren. Let wel, ik heb het over een jaar of 15 geleden ��

Uiteindelijk heeft ze ruim 5 jaar (tot aan haar inslapen) de halsband gedragen. Zodra die nl afging begon het blaffen direct weer. Met halsband was ze stil of blafte ze een enkele keer.

In die tijd hadden we best wat familieleden, die het niet eens waren met deze methode. Mijn zus heeft zelfs eens de dierenbescherming gebeld om dit te melden ��. Voor ons was t de enige manier om haar te kunnen houden in ons gezin en niet te hoeven herplaatsen.
Want idd ook klagende buren (en terecht!).

Succes Petra, ik hoop dat jullie uiteindelijk een oplossing vinden dat werkt!

Anja L. zei

Dat zou fijn zijn als die halsband helpt. Zou die buurman ook geen grote mond hebben opgezet omdat hij iemand bij zich had?
Fijne dinsdag!

Anoniem zei

Wat leuk dat jij ook een Tinkerbell mok hebt! Ik heb gek op die van mij, heerlijk groot en leuk "sassy" ;)

Ik hoop echt dat die halsband blijft werken. Het is sowieso vervelend als je hond niet luistert (onze honden kunnen daar soms ook wat van), maar helemaal als je een buurman met issues hebt.

Hier is het vandaag weer stralend weer, ik hoop dat dat bij jullie ook zo is en je je weer wat beter voelt!

Judith

Ann zei

We hadden dit ook voor de engelse bulldog en dat werkte goed ! We deden hem wel af binnen.

Petra zei

@Gabrielle - Tegenwoordig geven die banden geen schok meer maar alleen vibratie en het werkt prima. Raar hoor om dat dierenbescherming te bellen. Sommige honden hebben het kennelijk nodig.

@Anja - Ik heb geen idee maar neem geen risico!

@Judith - Ik heb speciaal voor jou die mok vanochtend weer gebruikt. Ik ben benieuwd of ze hetzelfde zijn. Het was stralend weer maar mijn lichaam besloot te rebelleren.

@Ann - Wij hebben hem binnen ook aan, want Orion terroriseert onze kat ook met geblaf en dat is nu afgelopen. 's Avonds gaat hij wel uit.