Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 14, 2017

Een beetje een blah dagje

Om verschillende redenen hebben Rick en ik vannacht erbarmelijk geslapen.  Ik viel pas rond half twee in slaap en Ricks wekker van kwart over zeven is mij dan ook veel te vroeg.  Het is grijs buiten dus de kamer is donker en het lukt me nog anderhalf uur door te doezelen.

Ietwat geradbraakt, want ik kan niet goed tegen laat naar bed gaan plus dit weer helpt niet sta ik op.  Gelukkig heeft Rick de koffie al klaarstaan en ik schenk gauw een mok in.  Rick vertrekt krakkemikkig naar zijn werk en ik probeer wakker genoeg te worden om naar personal training te gaan.

Bij Anytime Fitness wacht Sharon me al op. Wonder boven wonder lukt het me al haar oefeningen te doen en daarna nog cardio tot ik 8000 stappen bijeen heb.  Dit is zo'n vreemde zomer tot nu toe, ook vandaag is het weer geen zwemweer dus ik wil mijn sporten toch goed doen.

Thuis lijn ik Orion aan en gaan we met zijn bakje snoepjes wandelen.  Het lukt heel goed hem daarmee af te leiden. Als we terugkomen oefenen we ook weer even de muilkorf.  Orion laat die al wat langer op zijn snuit.  Ik ben benieuwd of hij hem ooit gewillig vast laat maken.

Ondanks de bewolking is het lekker warm met een graad of zesentwintig.  Ik kan dus wel op het deck lunch eten.  Ik maak weer een kaastosti net als gisteren en heb er dit keer watermeloen gazpacho bij. 

Dit natte weer is prima voor onze hibiscus, die heeft heel veel knoppen!

Het smaakt me prima en intussen komen de kolibrietjes ook eten. Het zijn er zeker twee, want ze vechten. Het zijn zeer territoriale diertjes!

Het is al lang geleden dat ik met Christine gekletst heb en ik kan wel een vriendin gebruiken vanmiddag dus ik bel haar op.  Christine neemt meteen de telefoon op en is ook blij met de afleiding.  Twee uur (!) later nemen we weer afscheid, wensend dat we weer dichter bij elkaar zouden wonen.

Gauw ga ik Vienna in voor mijn boodschappen.  Ik haal wat dingen bij Walgreens en bij Petco knauwdingetjes voor Orion.  Bij Whole Foods raap ik ons avondeten bijeen.  Wetend dat Rick en ik ons niet optimaal voelen haal ik alles van de al bereide gerechten balie.
Zonnebloemen brengen de zon in huis!

Als ik op het deck wil gaan lezen begint het net te regenen dus ik ga maar naar binnen.  Vandaag is echt een beetje een blah dag, maar dat mag ook best eens.  Niet iedere dag hoeft een drukke vrolijk gevulde dag te zijn. 

Rick komt vroeg thuis en we eten ook eerder dan gewoonlijk.  Ik heb een moot zalm, peultjessalade en aardappelsalade.  Rick heeft London Broil biefstuk, asperges en aardappelsalade.  Een voordeel van die al bereide gerechten is dat ik dingen kan eten, die Rick niet lekker vindt, zoals peultjes.  Daar ben ik namelijk dol op!

We gaan het vanavond niet laat maken weet ik zeker!  Morgen heb ik allerlei plannen dus dit dagje niets doen is ook weleens prima geweest.

4 reacties:

Anja L. zei

Ach, zo'n blah dagje mag ook wel eens toch?
Soms heb je van die nachten dat je alletwee ligt te woelen en te draaien. Geen idee waarom.
Je hebt in ieder geval in Christine een goede vriendin om even te praten (al is het via de telefoon).
Fijne dinsdag!

Marion2 zei

Het kan niet altijd feest zijn. Helaas. Ik hoop niet dat jullie een
naar bericht hebben gehad.

Een dagje nietsdoen is juist fijn, vind ik. Heb je ook weleens nodig.

Becs zei

Een dagje niets doen heb je gewoon af en toe een beetje nodig. Hopelijk voelen jullie je beide weer beter!

Petra zei

@Anja - Inderdaad, geen echte reden, maar beiden niet echt happy.

@Marion - Nee, hoor, gelukkig geen naar bericht. Gewoon beiden tegelijkertijd (gebeurt eigenlijk nooit) een moeilijke nacht.

@Becs - Vandaag gelukkig een stuk beter, ja