Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, augustus 16, 2017

Halverwege de week alweer

Rick moet deze week telkens heel vroeg weg en doet Orion dan in zijn bench zodat ik door kan slapen.  Dat werkt goed, want pas om half negen word ik wakker.  Tot mijn vreugde zie ik de zon buiten vrolijk schijnen.

Orion is heel blij mij te zien en we gaan het deck op.  Ik zet koffie en maak een paar crackers met geitenkaas als ontbijt.  Een glas groen sap maakt het compleet. Het smaakt me  heel goed en ik vind het iedere dag weer bijzonder als een van de kolibrietjes mee komt "ontbijten", deze tsjirpt ook zo schattig.

De hibiscus is dol op dit natte weer, heel veel knoppen!

Gisteravond merkten we dat de afwasmachine zijn programma niet had afgewerkt.  Na het eten probeer ik hem aan de gang te krijgen, maar hij komt niet verder dan een diepe zucht. Deze machine is minder dan drie jaar oud!  Duidelijk moeten we een monteur roepen.  Gelukkig is het enkel Rick en ik hier thuis en kunnen we dingen gewoon met de hand wassen.

Zin om binnen te gaan sporten heb ik weer eens niet en doe een uur hardlopen op de plaats op het deck. Nu komt er een andere kolibrie langs, maar die durft niet zo dichtbij te komen. Orion gaat weer eens achter Saskia's katten aan, maar met een botje houd ik hem rustig.

Helaas zijn er werkers bezig aan de weg naast ons en kan ik Orion dus niet goed uitlaten.  Hij blaft al genoeg als hij ze vanaf het deck ziet.  Ik besluit dus in de achtertuin met hem te gaan spelen.  De deugniet luistert helemaal niet en wurmt zich weer onder het hek door de vijver in! Dat ondeugende kopje van daaruit zorgt ervoor dat ik echt niet boos kan worden.

Met druipende hond loop ik weer naar boven.  Orion mag nu een tijdje niet binnen komen! Ik geniet van het lekkere weer en speel mijn spelletjes op mijn telefoon.  Wordfeud is mijn favoriet, maar daar ben ik afhankelijk van mensen, die mijn tegenstanders zijn, om te spelen. Verder speel ik Candy Crush en Bubble Witch.

Als ik mijn maag voel rommelen zie ik dat het al tegen enen loopt.  Ik heb nog watermeloen gazpacho en maak daar een tosti met Goudse kaas bij als lunch.  Ieder hapje is een genot.  Zoiets simpels kan zo lekker zijn!

Eindelijk is het weer lekker zwemweer en ik kleed me in bikini en loop naar de overkant. Er zijn veel kinderen, want er worden ieder uur gratis ijsjes vergeven.  Gelukkig is mijn favoriete zwembaan wel vrij en ik spring in het koele water.

Iets meer dan een half uur later heb ik kilometer nummer veertig dit seizoen erop zitten.  Jammer genoeg zijn er nog maar een paar weken dat het zwembad open is dus ik hoop nog tenminste tien keer te kunnen gaan en de vijftig vol te maken.

Chuck, onze buurman, vertelde me een paar dagen geleden iets interessants over het zwembad met de gebeurtenissen in Charlottesville in gedachten.  De prive zwembaden, zoals VAC, werden in de jaren zestig geopend zodat de blanken toch een eigen zwembad hadden, omdat toen de openbare zwembaden niet meer mochten discrimineren tegen de zwarte bevolking. Pas in de jaren zeventig werd die racistische restrictie verwijderd!

Jammer genoeg kan ik niet lang blijven, want ik heb mijn halfjaarlijkse tandartsafspraak.  Ala, de mondhygieniste, komt me halen en na het vaste praatje over hoe alles is begint ze mijn marteling.  Wat heb ik toch een hekel hieraan, maar gelukkig heb ik niet veel plaque en ben ik na een half uur al klaar.

Duidelijk wordt er een uur gerekend voor een schoonmaakbeurt en Ala en ik kletsen het kwartier vol.  Gelukkig duurde het niet langer, want mijn neus kriebelde enorm!

Ala is Oekraiens en vertelt over haar land en vraagt mij of ik nog wat dingen in Washington weet waar de meeste mensen niet vanaf weten.  Ze is verbaasd als ik zo een heel aantal plaatsen opnoem.  Washington is veel meer dan de monumenten, musea en regeringsgebouwen!

De tandarts komt eindelijk ook kijken en verklaart mijn gebit perfect.  Helemaal goed, weer voor tenminste een half jaar hier vanaf! Als ik de tandartsenpraktijk verlaat heb ik steevast flinke hoofdpijn en dat is vandaag niet anders.

Gelukkig wacht mijn hangmatstoel op me en ik lees verder in mijn biografie over Isabella van Castilie.  Bijzonder interessant is die!  Het is geen fictie, maar wel zo geschreven dat je blijft lezen.  Dit koningspaar heeft mij altijd al gefascineerd, vooral Isabella.  Wisten jullie dat in het huidige schaakspel de koningin zoveel macht heeft door haar?

Rick komt thuis en we besluiten Thais te halen van Natta Thai.  Het eten is heerlijk!  Ik heb iets nieuws voor mij besteld, de kip met gember.  Heel veel groentes en een lekker sausje, die wordt het vaker.

Morgen weer een warme rondleiding, maar ik heb er erge zin in!  Waar ik tegenop zag deze week is voorbij dus ik kan weer vrolijk verder.

5 reacties:

Sonja zei

Als je een WF maatje zoekt, mijn gebruikersnaam is Sonhelena ...

Tineke zei

onze licht roze met donker roze streep hibiscus staat ook prachtig te bloeien, nog versterkt door een andere roze vaste plant.
Ik heb zo een afspraak bij de mondhygieniste, heb er ook zo'n hekel aan. Ik begrijp nooit dat iemand zo'n beroep kiest, maar gelukkig zijn er wel mensen die dat doen.
We duimen hard dat Amerika het hoofd koel kan houden.

Anja L. zei

Wat lekker dat je weer voor een half jaar van de tandarts af bent.
Hier hadden we alweer een regendag, jammer hoor!
Die kip met gember klinkt als iet wat ik ook lekker zou vinden.

Anoniem zei

Onze planten doen het helaas niet zo goed, teveel regen deze zomer. Mijn dochter is een mondhygieniste for bijna 30 jaar, vind haar baan fantastisch. Heeft patienten van over de 80 en 90 jaar, en die komen trouw iedere 6 maanden!
Groetjes, Ida

Petra zei

@Sonja - Ik heb je een uitnodiging gestuurd.

@Tineke - Hebben jullie een hibiscus plant of een Rose of Sharon, zoals ze die hier noemen, een vaste struik in de tuin. Ja, die tandarts, het blijft iets waar ik mezelf naar toe moet slepen.

@Anja - Jammer van het slechte weer! Hopelijk krijgen jullie nog een mooie nazomer.

@Ida - Mijn broer zei ook al dat het zo nat is geweest. Ik heb bewondering voor mondhygienistes, het lijkt me zo'n gedoe dat gepriegel in die monden.