Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, augustus 23, 2017

Naar New Jersey en een etentje met speciaal uitzicht

Rick is vanochtend al heel vroeg uit de veren!  Zoals meestal dan doet hij Orion in zijn bench zodat ik nog verder kan slapen.  Als ik om half negen beneden kom ligt Orion daar ook nog in diepe rust.  Hij vindt zijn bench duidelijk prima.

Het is bewolkt, maar een zeer aangename temperatuur.  Ik bak een paar eieren met Parmezaanse kaas als ontbijt en eet dat buiten op het deck. Dan ga ik op de plaats hardlopen en een uur later heb ik achtduizend stappen bijeen.

Orion vindt onze decktafel een goed uitkijkpunt!

Dan lijn ik Orion aan voor zijn wandeling en krijg zo mijn tienduizend stappen bijeen.  De wandeling gaat prima tot we bijna thuis zijn en de honden van onze nieuwe buren komen blaffen.  Dan is Orion wel heel sterk!  Ik kan hem bijna niet aan. Op zulke momenten denk ik dat een volgende hond beter kleiner kan zijn.

Thuis trek ik gauw mijn bikini aan en loop naar de overkant om een kilometer te zwemmen.  Het is nog steeds bewolkt al komt er blauwe lucht aan.  Tot mijn verbazing heb ik het hele zwembad voor me alleen.  Ik voel me dan ook nogal bekeken door de lifeguard terwijl ik mijn baantjes trek.

Na een half uurtje heb ik kilometer 44 van dit seizoen erop zitten.  Ik heb goede hoop volgende week de vijftig te halen.  Inmiddels is Rick ook thuis dus ik loop meteen na afloop terug naar huis.

Daar pakken we in en maken ons klaar om naar New Jersey te rijden.  Eerst eten we lunch in Vienna.  Rick neemt taco's van Taco Bamba en ik een quinoa bowl van Chop't.  Buiten op het terras smullen we ervan.

Bij Whole Foods halen we nog wat bier voor Kevin, die gisteren jarig was, en beginnen dan aan de bijna vier uur durende rit. Gelukkig komen we maar een enkele keer in langzaam rijdend verkeer terecht.  We nemen ook een paar keer een plas of benzine pauze.

Tegen half zes rijden we bij Katja en Kevins appartement voor.  Katja heeft vanavond bij een bijzonder restaurant gereserveerd dus we gaan vrijwel meteen op weg daarheen. Kevin rijdt en het duurt iets meer dan een uur voor we er zijn.

Het restaurant is het Liberty House in Jersey City aan de Hudson rivier met schitterend zicht op de New York skyline met de Freedom Tower. We krijgen een tafeltje op het terras met ongehinderd uitzicht, zo mooi!



Het is ook een prachtig dag dus de zonsondergang wordt heel mooi.  We maken allerlei foto's, maar genieten ook van het lekkere eten.  Katja en ik delen een schotel met verschillende zeevruchten.  Ik neem als hoofdgerecht de gestreepte baars, erg lekker!  De anderen hebben biefstuk en vinden die duidelijk ook zeer goed bereid.



Als we klaar zijn met eten lopen we nog naar de rand van de rivier voor foto's van de stad in het donker.  Dan is het tijd om terug te rijden en het is al tien uur als we terug zijn bij het appartement.  We nemen gauw afscheid en gelukkig is ons hotel maar zes kilometer verderop.

We logeren in de moderne Hampton Inn en krijgen een heel grote kamer.  Ik ben doodop en ga zodra ik dit blog gepost heb naar bed!

4 reacties:

Sonja zei

Wat een heerlijk diner en een schitterend uitzicht !

Caro zei

Prachtig uitzicht en wat een gezellug diner zo samen.

Anja zei

Mooi uitzicht op New York, het blijft een bijzondere stad.

Anja L. zei

Wat een prachtig uitzicht! Veel plezier.