Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, augustus 20, 2017

Negenentwintig jaar getrouwd!

Zaterdag


Rick staat op maar ik droom nog zo lekker dus blijf liggen.  Pas tegen negenen dwing ik mezelf wakker te worden.  Ik wil morgen echt vroeger opstaan, zonde van de mooie zomerse dagen om zo lang te blijven doezelen!

Het is na de onweersbuien van gisteren een stuk minder vochtig en belooft een prachtige zomerse dag te worden. We gaan Vienna in en halen ontbijt en koffies van Starbucks. Voor mij weer de eiwit en paprika egg bites. Ieder hapje is zo smaakvol!

Op de terugweg halen we eieren en meerkleurige kerstomaatjes bij het gezellige wekelijkse marktje.  Dat wordt goed bezocht, er staat een rij voor de parkeerplaats maar gelukkig kan Rick nog met zijn kleine (ja, ik weet het) BMW i3 langs de straat parkeren. De tomaatjes zullen we vanavond eten, want die zijn lekker rijp.


Thuis gaat Rick zijn "biathlon" doen, stukje hardlopen, stukje fietsen.  Ik ga weer eens een uur op de plaats rennen op het deck. Het is zo genieten met al het vogelgezang, de kolibrietjes, de krekels en cicaden.  Eigenlijk is het een en al natuur concert, alleen helaas wel af en toe onderbroken door maaiers. Wat dat betreft was zo'n handmaaiertje als we vroeger hadden een stuk rustiger.

Na ons sporten gaat Rick gauw een duik in het zwembad nemen en ik rijd gauw naar Walgreens en Whole Foods om wat dingen voor onze trouwdag morgen te kopen.  Daarna gaan we met zijn tweeen terug naar Whole Foods en kopen daar spullen voor de lunch en het avondeten.

Mijn lunch bestaat uit een Goudse (is hier niet vanzelfsprekend) kaas tosti met rozemarijn brood en een kop watermeloen gazpacho. Rick heeft een boterham met Goudse kaas en rosbief.  We genieten er natuurlijk weer buiten van. 

Rick wil nog wat boodschappen doen en ik maak me klaar om naar het zwembad te gaan. Daar is het vrij rustig en ik vind al gauw een stoel onder een parasol.  Ik wacht tot mijn favoriete zwembaan vrijkomt en zwem dan vijftig baantjes, 1,25 kilometer.  Eigenlijk zou ik verder willen, maar ben bang dan mijn spieren te overbelasten.

Op mijn ligstoel ga ik eerst weer verder met Italiaanse strips lezen en dat gaat me goed af. Nu moet ik het ook weer kunnen produceren straks. Kai is duidelijk al veel verder gevorderd en verbetert mij af en toe, maar ik vind het al prima als ik mezelf goed verstaanbaar kan maken.

Rick komt ook naar het zwembad en we blijven tot vijf uur genieten van het lekkere water en weer. Ik lees weer meer in de biografie over Isabella van Castilie.  Dat is een serieus boek, ik heb ongeveer 250 pagina's gelezen volgens mijn Kindle en heb pas een derde van het boek uit!

Thuis ga ik lekker in mijn hangmatstoel verder lezen en Orion komt op het deck bij me liggen.  Als Mia naar buiten komt gaat hij langs het hek met haar rennen en blaft dan, want dat doen honden nu eenmaal, maar niet idioot veel. 

Even later komt die vervelende baas van Mia weer naar buiten en gilt "shut up" tegen Orion! Duidelijk is dat bedoeld voor Rick en mij en wij ergeren ons groen en geel.  We hebben honden aan alle kanten van ons en al die honden, inclusief Mia, blaffen.  Rick denkt erover te gaan praten met de man, ik begin er niet aan. Ik vind het gewoon een sukkel.

Rick grilt vanavond iets nieuws, zwaardvis.  We hebben er een speciale tequila en limoen marinade voor.  Ik maak de kersentomaatjes met verse olijven en augurken salade, een favoriet van ons, maar deze tomaatjes geven nog extra smaak. Een snee rozemarijnbrood met boter maakt het maal compleet.

De zwaardvis stukken lijken heel groot, maar de vis is zo licht dat het niet teveel is. Rick heeft het perfect gegrild. De vis is lekker zacht en de kruiden maken het werkelijk een delicatesse.  Voor herhaling vatbaar is het zeker!

We zitten nog een tijdje buiten en zien weer vleermuizen overvliegen.  Ik zou best eens willen zien wat er in het "bos" om ons huis heen woont wat we overdag niet zien.  Er zijn waarschijnlijk ook vliegende eekhoorns (een ervan vond onze zolder jaren geleden), wasberen en andere nachtdieren.

Zondag

Zomaar opeens zijn we negenentwintig jaar getrouwd!  Het weer vandaag is zeker veel beter dan op onze regenachtige trouwdag.  We halen Starbucks ontbijt en eten op het deck.

Dan gaat Rick een stukje fietsen en ik ga een half uur op de plaats hardlopen. Orion houdt me gezelschap. Intussen komen ook van alle kanten felicitaties, erg leuk.  Volgend jaar weer een jubileumjaar, we nemen echter geen dag vanzelfsprekend!
 
Dat betekent dat we van vandaag een bijzondere dag gaan maken. Ik heb Lorraine gevraagd of ze voor Orion kan zorgen, zodat Rick en ik naar Washington kunnen gaan.  Gelukkig doet ze dat graag.
Voor de verandering slapen ze samen

Wij vertrekken tegen twaalven en gaan eerst op zoek naar lunch. In het weekend is het in het kantoorgedeelte van de stad uitgestorven en veel restaurants gesloten.  Wij vinden Taylor Gourmet wel open en die hebben natuurlijk de heerlijke rucola en watermeloen salade.  Rick vindt een broodje naar zijn gading en we laten het ons goed smaken.

Dan rijden we naar het Kennedy Center.  Als cadeautje voor Rick heb ik kaartjes voor de King and I musical gekocht.  Rick vertelde me hier graag heen te willen en het is zo zelden dat hij een musical leuk vindt dat ik meteen het idee kreeg er op onze trouwdag heen te gaan.

Het Kennedy Center alleen al is een ervaring.  Wat een gigantische schouwburg is het toch en hij wordt nu zelfs uitgebreid. We nemen een drankje en wachten op het enorme balkon met uitzicht op Georgetown.  Ik vind het hier zijn al een belevenis, de grootste schouwburg in de hoofdstad van de Verenigde Staten.

 

Onze stoelen zijn helemaal bovenaan in het theater, maar wel in het midden.  De "nosebleed section" noemen ze dat hier. We zitten naast een groepje dames en degene naast mij laat mij regelmatig haar verrekijkertje gebruiken, zo aardig!

De show is werkelijk fantastisch! Rick en ik herinneren ons beiden de versie met Yul Brynner van onze kindertijd. Sommige liedjes kennen we dus goed, maar een aantal ook niet.  Het verhaal daarentegen is weer helemaal nieuw. Het doet me nu willen lezen over de Thaise geschiedenis.

Voor we het weten is het pauze en staan onze van tevoren bestelde drankjes klaar.  We kletsen gezellig met iemand naast ons, een oudere dame, die Yul Brynner nog in persoon heeft zien optreden. Die was toch echt de "King of Siam", al doet de huidige acteur het ook heel goed.

De tweede acte is zo mogelijk nog kleuriger, maar ook wat donkerder.  Rick en ik herinnerden ons niet het gedeelte over slavernij of de uiteindelijke dood van de koning. Voor ik het weet valt het doek en ben ik uit het sprookje.  Een staande ovatie wacht het ensemble. Wij hebben ook echt genoten!

Gelukkig staan we makkelijk geparkeerd en zijn zo de garage uit. We rijden naar de bruisende buurt rond Logan Circle en hebben een reservering bij Le Diplomate, een zeer geliefde Franse bistro. We zijn nog wat vroeg en drinken eerst iets aan de bar.

Dan krijgen we een tafeltje aan het open raam, want het is heerlijk weer. Dit restaurant is geen super luxueuze plek, maar iedereen is altijd laaiend over hun eten.  En terecht!

We beginnen met een kir royale en voor Rick een garnalencocktail en ik heb een halve kreeft.  Heerlijk!  De bediening is zeer attent, maar niet ergerlijk constant aanwezig.
 

Als hoofdgerecht heb ik gegrilde spijkerrog (skate) met kappertjes en citroen en een frisee salade.  Rick heeft de beef bourgignon, die ziet er lekker, maar heel zwaar uit.  Ik vind mijn gerecht, ondanks dat ik niet van frisee houd, heerlijk, ik eet zelfs de salade, want de olijven en artisjokharten maken die lekker fris.

Intussen pakken we ook elkaars cadeautjes uit.  The King and I was dus mijn grotere cadeautje voor Rick en ik heb daarbij een fles blauwe Chimay met een kaart.  Voor mij heeft Rick natuurlijk iets blinkends.  Ik ben tenslotte een ekster.

In het pakketje zitten een ketting, armband en oorbellen. De kristallen zijn blauw en ik doe alles meteen aan.  Wat ik al draag doe ik in het doosje waarin mijn cadeau kwam.  Ik krijg meteen allerlei complimenten.  Ik ben dan ook heel blij met dit ensemble!
We krijgen een gratis pot de creme van het restaurant met een kaarsje voor onze trouwdag.  Ook brengt de serveerder een paar glazen champagne op zijn kosten. Zo leuk! Ik geniet van een kaasplankje en Rick van die pot de creme waar ik ook een paar hapjes van neem.

Rick vraagt de auto van de valet en we rijden terug naar "het ware leven". Daar wacht onze hondenbaby ons op.  Hij is goed verzorgd door Lorraine en heeft al eten gehad. Het was werkelijk een heel leuke viering van negenentwintig jaar getrouwd! 

13 reacties:

Sonja zei

Prachtige set, staat erg mooi!

Anja L. zei

Ik ken inderdaad ook de film met Yul Brynner. Volgens mij was dat een eind goed, al goed einde.
Wat een prachtige set heb je gekregen van Rick, staat je heel goed.
Fijne maandag!

Irene zei

Van harte gefeliciteerd!!

Charly zei

Gefeliciteerd!

Anoniem zei

Nog van harte met jullie trouwdag. Jullie maken er altijd iets moois van. En die buurman is gewoon een sukkel inderdaad.
Groetjes, Bea

Anoniem zei

Gefeliciteerd. Wat een mooie set, zelfs passend bij jouw ogen. Rick weet wel goed te kiezen en weet wat jij wenst. Dat mag wel nà 29 jaar.
Groeten van Hilde uit B.

Anoniem zei

Hartelijk gefeliciteerd met je 29ste trowdag! Een leuke dag met de voorstelling van de "King and I", en natuurlijk het mooie cadeautje van Rick, het staat je geweldig.
Groetjes, Ida

Yvonne en Rob zei

Weer een mooie herinnering erbij!! Prachtige set en theater uitje. Dan gezellig samen uit eten, heerlijk!
Op naar de 30😀

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag. En wat een leuke set...mijn favoriete kleur!

Greet(aaforum)

Sandrah zei

Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag. Altijd leuk zo'n voorstelling. Het cadeau van Rick staat je goed!

Sandra

Angela zei

Gefeliciteerd met je trouwdag en zo te lezen gezellig gevierd. Groeten uit Rotterdam.

Petra zei

@Sonja - Dank je, ik ben er erg blij mee!

@Anja - Ik herinner me het einde van de King and I niet, maar lijkt me dat Yul Brynner dan ook overleed zoals in de musical.

@Irene - Dank je!

@Charly - Dank je!

@Bea - Nou, inderdaad, vanavond weer, zucht!

@Hilde - Rick weet inderdaad goed wat mijn smaak is (hoewel ik moet toegeven dat ik al blij ben met alles wat blinkt ;) )

@Ida - Dank je wel!

@Yvonne - We smeden er al plannen voor :)

@Greet - Ja, ik vind hem ook erg mooi

@Sandra - Dank je!

@Angela - Dank ne en groeten terug!

Anoniem zei

Proficiat!
Groetjes Inge