Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, augustus 25, 2017

Nog even strand en dan weer huiswaarts

Na de halve nacht met het dekbed geworsteld te hebben (mijn fout, ik beken het ruiterlijk) zijn Rick en ik voor ons doen al vroeg wakker.  We doezelen nog wat, maar om kwart over acht staan we op. Grappig genoeg hebben we thuis nooit zulke problemen met ons dekbed.

Een uurtje later rijden we weer door de drive thru van Starbucks en halen ontbijt voor ons drieen.  Helaas hebben ze de egg bites niet meer, dus ik neem dan maar net als Rick en Katja een broodje met kaas, ei en spek. 

Gelukkig proef ik mijn ijskoffie voor we vertrekken, want daar zit noch melk noch vanillesiroop in.  Dan is het wel erg bitter!  Rick wil toch servetten halen en neemt mijn drankje terug.  Gelukkig komt hij met een veel lekkerder versie terug!

Katja wacht ons al op en we eten gezellig ontbijt samen.  Dan verkleedt Rick zich in zijn zwembroek en rijden we naar Belmar, maar zo'n tien minuten rijden van Katja's appartement.  Daar vinden we gelukkig snel een heel gunstige parkeerplek, want dit is duidelijk een zeer toeristisch strand.


Om het strand op te gaan heb je ook hier een strandpas nodig.  Ik kan die van Kevin gebruiken, maar Rick moet een dag pas kopen.  Wij vinden het nog steeds zo raar, want voor de stranden in onze omgeving hoef je helemaal niet te betalen.

Het is koeler dan gisteren met een graad of zesentwintig en er staat een briesje.  We zetten onze stoeltjes en parasol neer en ik ga even pootje baden.  Ik houd verder mijn kleding gewoon aan, maar Rick en Katja gaan eerst een bal gooien en dan de golven trotseren.

In Aruba of andere eilanden vind ik in zee dobberen heerlijk, maar ik heb het niet op golven.  Ik blijf dus lekker ontspannen op mijn stoeltje en kijk naar de surfers, die aan onze kant van het strand oefenen.  Een meisje vooral is erg goed.

Toen Kai vertrok liet hij een Italiaanse dikke Donald Duck voor mij achter. Ik heb er dagelijks in gelezen en ben nu bijna aan het einde.  Ik moet zeggen dat ik nauwelijks woorden hoef op te zoeken.  Ik begrijp alles dus prima, maar dat moet ik dan straks ook voortbrengen. Kai wil graag alleen Italiaans spreken als ik daar ben.  Slik!

Het is heerlijk aan het strand en we lezen en genieten van het geluid van de golven.  Om kwart over een heeft Rick er echter genoeg van (hij heeft niets meer te lezen).  Ik vraag of ik nog even dat stripboek uit mag lezen en een kwartiertje later is dat het geval.

We doen de strandspullen terug in de auto en lopen naar de overkant naar D'Jays om lunch te eten.  We krijgen een tafeltje op hun terras met zicht op zee.  Rick en ik denken erover eens een huis hier ergens in New Jersey aan het strand te huren in de zomer met de familie.  Het is zo leuk!

Rick neemt een broodje met biefstuk en kaas en Katja en ik de Atlantic wrap met gegrilde tonijn en groentes.  Dat is een goede keuze, want ik smul ervan.  Het is leuk dat we deze paar dagen ook tijd met Katja alleen hebben kunnen doorbrengen.

Jammer genoeg komt er ook alweer heel gauw een einde aan deze leuke dagen.  Rick verkleedt zich in Katja's appartement en dan nemen we weer afscheid. Op het moment weten we niet wanneer we elkaar weer zullen zien, maar zeker weer in november wanneer Katja klaar is met haar opleiding.

De terugrit verloopt goed tot we over de brug in Delaware moeten.  Door een ongeluk staat er een ellenlange file en we komen nauwelijks vooruit.  We verliezen een uur, maar gelukkig hebben we daarna geen oponthoud meer.

In Vienna halen we eten van Skorpios, ook tanken we bij de Shell, want de orkaan, die Texas op het moment teistert, zou de benzine weleens duurder kunnen maken.  In die contreien bevinden zich veel olie raffinaderijen, die getroffen zouden kunnen worden. Rick zal daar nooit problemen mee hebben met zijn elektrische auto.

Thuis wacht ons een heel enthousiaste Orion.  Hij volgt mij als een schaduw, zo schattig!  De avgolemono soep smaakt me supergoed en de gyro ook, ondanks dat ze vergeten zijn er tzatziki in te doen. 

Jammer dat we niet langer konden blijven in New Jersey.  Het strand is altijd zo leuk en het was lekker ontspannend.  Maar ik heb morgen een rondleiding en het is ook wel fijn om nu het weekend nog te hebben, vooral voor Rick.

4 reacties:

Anoniem zei

Strand is altijd leuk. Wij gaan gewoonlijk ietje noordelijker, naar Sandy Hook. Altijd weer even een leuk uitstapje.
groetjes, Annemiek

Anja L. zei

Ik vind het ook altijd leuk om op het strand te zijn. Lekker door de branding lopen of gewoon over het steand.
Fijn weekend!

Anoniem zei

Ik hou ook van het strand, maar ben eigenlijk te lui om er heen te rijden. Nog een fijne zondag.
Groetjes,

Bea

Petra zei

@Annemiek - De Jersey Shore is wel heel gezellig moet ik zeggen

@Anja - Ja, dat mis ik wel een beetje van Nederland, mijn oma en opa woonden in Den Haag

@Bea - Dat kan ik me voorstellen, daarom komt het er bij ons ook niet zo vaak van (al is het maar een paar uur hiervandaan)