Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 01, 2017

De eerste dag van mijn verjaardagsmaand

Rick en Orion gaan weer om half acht naar beneden.  Ik doezel nog door en heb eigenlijk zelfs als ze een uurtje later weer boven komen geen zin om op te staan.  Het is grijs en koel buiten, idioot "koud" voor ons doen in augustus, maar zestien graden!

Toch sleep ik mezelf naar beneden waar Rick gelukkig de koffie al klaar heeft staan. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor! Ik schenk een mok in en Rick neemt afscheid en vertrekt naar zijn werk.

Als ontbijt bak ik een paar eieren met Parmezaanse kaas.  Ik ben nog steeds dol op mijn Gotham steel bakpan, ik hoef hem nauwelijks schoon te maken na afloop.  De eieren smaken me ook weer zeer goed met een glas wortel-mango sap.

Dit ondeugende feetje is een van mijn favorieten

Dan moet ik eigenlijk gaan sporten, maar ik heb er gewoon geen zin in! Echt helemaal niet! Wat zou ik graag gewoon eens een dag overslaan, maar vooral op een dag als vandaag is dat niet aan te raden. Uiteindelijk ga ik toch maar op de elliptical staan en zien wat ervan komt.

Zodra ik begin lijkt het wel of er een knop in mijn brein omgaat en ik span me goed in tot ik 9000 stappen bijeen heb na een uur. Wat ben ik blij om klaar te zijn! Vandaag is het voor mij echt te koud om te gaan zwemmen, al is mijn vriendin Chris vastbesloten te gaan.

Met Orion doe ik een lange training sessie. Hij laat de muilkorf nu langer toe op zijn snuit, maar als ik hem vast probeer te maken is hij er meteen klaar mee.  Dat is wel echt een oefening in geduld!

Daarna oefenen we allerlei bevelen, die Kai Orion heeft aangeleerd, maar degene, die ik hem heb aangeleerd, "play dead", is zijn favoriet.  Hij weet dat ik daar altijd om moet lachen en slim als deze hond is probeert hij de andere bevelen te omzeilen door maar op zijn rug te gaan liggen. 

Al gauw heeft Orion door dat ik de baas ben en dat niet werkt. Zodra hij dat doorheeft volgt hij mijn bevelen keurig op.  Inwendig moet ik natuurlijk wel lachen en vraag me af hoeveel ik gedaan zou krijgen met hem als we echt voor iets specifieks zouden trainen.  Ik schat heel veel, het lijkt wel of hij alles wat ik tegen hem zeg begrijpt!

Tijd om te douchen en daarna neem ik Orion mee in de van. Ik ga bij de bank mijn bestelde euro's ophalen, die ik dit keer meteen meekrijg.  Ik rijd wat rond zodat Orion wat verandering van omgeving krijgt en vang (stilstaand) ook de Pokemon voor vandaag.

Ondanks dat het twintig graden is kan ik toch maar niet warm worden. Grappig hoe die temperatuur in de winter heerlijk is, maar nu echt koud aanvoelt. Ik ga dan ook pho eten als lunch in de hoop dat het me opwarmt. Ik voel me niet zo lekker vandaag door het weer.

Inderdaad smaakt de soep werkelijk heerlijk en voel ik me nadien een stuk warmer.  Ik rijd naar Pro Nails 3 en daar kan Mary (vast niet haar werkelijke naam) mijn nagels weer netjes maken.  Ik kies dit keer een bronskleurige glitternagellak en ben er zeer tevreden over.

De rest van de middag kijk ik afleveringen van Tussen Kunst en Kitsch en speel met Orion in de tuin.  De zon komt zelfs nog even tevoorschijn maar helpt weinig met de temperatuur.  Toch blijkt het weer dat er maar zo weinig dagen zijn  hier dat we de zon helemaal niet te zien krijgen.

Als Rick thuiskomt gaan we meteen naar Passion Fin.  Daar hebben we een 15% korting coupon voor en we hebben beiden wel zin in sushi en sashimi. We nemen plaats aan de sushi bar en het wordt smullen!

Mijn sashimi ziet er als een kunstwerk uit en is nota bene gemaakt door een Chinees.  Iedereen hier is Chinees!  Grappig is dat veel van de sushi restaurants hier door Koreanen, Chinezen en Vietnamezen worden gerund. Ik ken maar een restaurant met echt Japanse sushi chefs en dat is dan ook super goed (niet te zeggen dat de rest niet goed zijn).

Wij genieten in ieder geval van onze maaltijd. We hebben een lang weekend, maar morgen zullen de overblijfselen van Harvey over ons heen komen.  Gelukkig gaat het gros ervan ten zuiden van ons, maar toch. Rick en ik zijn vastbesloten leuke dingen te gaan doen.

2 reacties:

Anoniem zei

Mooie kleur nagels! Misschien een idee om met Orion een behendigheidscurisus te doen? Volgens mij iis hij daar goed geschikt voor.
Hier worden de dagen ook al korter en net als jij heb ik ieder jaar weer veel moeite met de overgang van zomer naar herfst! Gelukkig ga ik woensdag op vakantie naar de zon...
Goed weekend
Evelyn

Petra zei

@Evelyn - Orion zou dat erg leuk vinden ware het niet dat hij tegen vreemde mensen blaft. Veel plezier tijdens je vakantie!