Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 09, 2017

Columbus Day, de belachelijkste federale feestdag in de VS

De hele nacht heeft het geplensd en het waait nog heel hard als we opstaan. Rick natuurlijk weer eerder dan ik, maar ik ben er ook vroeger uit dan gewoonlijk. Het spettert inmiddels nog en de overblijfselen van tropische storm Nate zijn alweer voortgereisd.

Vandaag is het Columbus Day, een federale feestdag. De scholen zijn dicht en de federale regering ook. Rick moet wel werken en terecht want wat een belachelijk feestdag is dit! Sowieso heeft Columbus nooit een voet in wat nu de Verenigde Staten zijn gezet en verder was hij ook niet iemand, die een feestdag verdient hier.

Columbus was op zijn zachtst gezegd wreed tegen de oorspronkelijke bevolking en heeft heel veel levens op zijn geweten. Veel steden en staten veranderen deze feestdag nu in Indigenous Peoples Day, voor de oorspronkelijke bevolking dus.

Het is dan wel bewolkt en regenachtig maar toch al 23 graden! Rick vertrekt naar zijn werk en heeft mijn koffie al klaarstaan. Ik besmeer een paar crackers met geitenkaas en schenk een glas mango-wortelsap in. Ondanks de warmte is het te nat om buiten te ontbijten, morgen misschien weer.

Sharon sms-t dat ze vroeger kan beginnen met personal training dus ik haast me naar Anytime Fitness. Echt vreemd om op negen oktober nog zonder jas te kunnen gaan. Als ik er ben komt Sharon toch vragen of ik een half uur later kan beginnen.

Onze buurt wordt steeds enger

Geen probleem, ik vind het toch altijd fijn mijn uur cardio op te breken. Het halve uur personal training gaat snel. Sharon is echt goed. Ik had ooit het idee een personal trainer te willen worden, maar ik zag mezelf niet keer op keer nieuwe dingen bedenken.

Na nog dertig minuten op de elliptical vind ik anderhalf uur sporten voor vandaag wel weer genoeg. Het waait nog flink buiten, maar tot mijn verrassing zie ik de zon voorzichtig tevoorschijn komen. Orion gaat dan ook graag mee voor een wandeling.

Langzamerhand zie ik wat herfstkleuren beginnen. Volgens mij later dan andere jaren. Ergens las ik dat de kleuren dit jaar minder zullen zijn vanwege de droge warmte van de afgelopen weken. Ik hoop het niet, want juist die kleuren maken de herfst zo mooi hier.

Voor de lunch heb ik zin in pho. Daarin ben ik niet alleen, want ik krijg nog het laatste tafeltje bij Pho Thang Long. Dit restaurant zit altijd wel vol! Het smaakt me weer prima, zoals altijd.

Ernaast koop ik wat gevulde hoefjes voor Orion bij Pet Valu. Dan rijd ik Vienna weer in en haal Orions medicijnen bij Rite Aid. Zo grappig dat ze het helemaal niet vreemd vinden medicijnen voor honden te verkopen.

Als laatste ga ik bij de Michaels kijken of ik nog wat leuks zie. Ik vind een paar leuke dingen voor mijn feeentuintje, maar er staat een lange rij bij de kassa. Daar heb ik geen zin in dus besluit misschien op een minder druk tijdstip terug te komen.
Ze hebben allerlei engs!

Thuis ga ik lekker buiten op het deck genieten van het mooie weer. Mijn zusje belt en we zijn zo een uur later met alles wat we elkaar te vertellen hebben! Ik mis haar, we hebben elkaar al sinds Sinterklaas vorig jaar niet meer gezien. Dat is toch wel moeilijk vind ik, al onze familie woont een reis weg, inclusief de kinderen.

Als Rick thuiskomt bestellen we van Bangkok Street Thais eten. Ik neem eens wat anders dan gewoonlijk, de sweet en sour kip.  Dat is een goede keuze, veel groentes en een lichte saus. Die ga ik vaker bestellen.
 Na zo'n storm is er vaak een prachtige zonsondergang

Zo is de kop weer van de week af. Dit keer een korte en drukke week, want over verre familie gesproken, vrijdag gaan we een deel daarvan bezoeken.

8 reacties:

Petr@ zei

Wat een lekkere temperatuur nog bij jullie al schijnt het hier ook wat warmer te worden later in de week.
Fijn vooruitzicht, familiebezoek��

Anja L. zei

Gaan jullie vrijdag al naar Saskia? Wat is dat snel gegaan zeg!
Fijne dinsdag.

Marion2 zei

Heerlijk om even door Michaels te struinen. Al helemaal met
die leuke seizoensversieringen.

Het lijkt me heel moeilijk om geen familie in de buurt te hebben wonen.
Dat is voor mij de reden geweest om een verhuizing naar het buitenland
altijd af te houden, hoe leuk het avontuur soms ook leek. Nu gaat dit
afhouden mogelijk niet meer lukken :/. We zullen zien wat er gaat
gebeuren. Ben jij er ooit aan gewend of leer je er mee leven in de
loop der jaren?

MoJuffie zei

Wat mooi die herfstkleuren al.

Petra zei

@Petra - Het is voor hier wel erg warm en de komende dagen wordt het dan ook een stuk koeler. Het zal een hele overgang worden!

@Anja - Nee, we gaan naar Ricks vader en familie in Michigan

@Marion - Ik denk wel dat ik eraan gewend ben, maar zeker nu de kinderen ook nog eens ver weg wonen wordt het steeds moeilijker om andere familie ook regelmatig te zien. Waar gaan jullie misschien heen?

@MoJuffie - Ja, heel langzaam begint het te komen

Marion2 zei

Het hangt er op het moment nog om: NZ of de VS.
Ik hoop dan nog het laatste, want minder ver weg en een
veel aantrekkelijker land (in mijn ogen). Moeilijk, want
ik wil niemand missen en heb ook het gevoel dat ik hier
nodig ben. Mijn hoop is dat het toch op een andere manier
geregeld kan worden.

Petra zei

@Marion - Oh, dat is spannend! Houd je me op de hoogte?

Marion2 zei

Zal ik doen! Er gaan nog wel wat maanden overheen
voor alles zeker is. Ik vermoed niet voor het
nieuwe jaar.