Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 18, 2017

Een drukke, maar gezellige woensdag

Rick kondigt aan dat het prachtig weer is en dat maakt het makkelijker om op te staan. Het is wel maar vijf graden dus buiten ontbijten zit er niet in! Ik besmeer weer een paar crackers met veel zaden met de heerlijke zalm dip.


Dan maak ik me klaar om naar de sportschool te gaan. Voor Sharon me komt halen doe ik een half uur cardio. Het is snikheet in de zaal en ik druip al gauw weer. In het gedeelte met gewichten is het gelukkig een stuk koeler.

Sharon heeft weer een snel half uur voor mij en na afloop doe ik nog wat cardio op de elliptical. Ik heb echter wat haast want heb om twaalf uur voor de lunch afgesproken. Orion heeft ook zijn beweging nodig en we spelen een tijdje "voetbal" in de achtertuin.

Dan vertrek ik naar de Tysons Galleria mall, ook wel Tysons 2 genoemd. Daar heb ik bij Paul afgesproken met Marielle. Als ik erheen loop hoor ik mijn naam achter me en Marielle komt ook net aan.

We sluiten aan in de rij want dit is een populair restaurant. Er zijn allerlei lekkere broodjes, maar ik kan het niet laten en neem weer de baguette met gerookte zalm, tomaat en sla. Marielle neemt het broodje met geitenkaas wat er ook heerlijk uitziet.

Iedereen eet binnen, maar het is heerlijk weer en Marielle en ik besluiten als echte Nederlanders op het terrasje te gaan zitten. In de zon is het zelfs bijna te warm! Natuurlijk doet goed voorbeeld goed volgen en zijn we al gauw niet meer alleen.

Het smaakt ons allemaal heel goed en we hebben heel wat bij te kletsen. Marielle is hier pas een half jaar dus helemaal nog in de verkenningsfase. Zo te horen doet ze dat met familie heel goed. Voor we het weten is het kwart over een en tijd om afscheid te nemen.

Mijn vans "maint req" lichtje staat al een paar weken aan, tijd voor een beurt voor DRAAKJE dus. Hij is al tien en heeft 96000 mijlen op de teller. Ik ga naar Jiffy Lube waar ik behalve een olie verversing nog wat andere vloeistoffen laat vervangen.

Aan hun picknicktafel buiten wacht ik tot het twintig minuten later klaar is. Het heet Jiffy Lube (snelle olieverversing) omdat ze dus twintig minuten garanderen voor routine dingen. De van kan er weer vijfduizend mijl tegenaan en zal dan meer dan 100000 mijlen gereden hebben (160000 km).

Bij de Shell gooi ik mijn trouwe ros vol en zie dan op de webcam app dat de schoonmaaksters bij ons huis zijn aangekomen. Ik besluit op het terrasje van Starbucks te gaan wachten tot zij klaar zijn, want Orion is dan beter in zijn bench volgens de dierenarts.

Met een perzik citrus ijsthee is het goed vertoeven half in de schaduw, half in de zon. Ik speel Candy Crush Saga en luister intussen naar de twee vrouwen naast mij. Zij weten allerlei sappige verhalen over restaurant mensen, die ik ook ken, te vertellen.

Eindelijk net na vijven zijn de schoonmaaksters klaar en ga ik met Orion de tuin in. Morgen heb ik alle tijd voor hem wat me iets beter doet voelen als ik hem met zijn avondeten weer in zijn bench doe.
Ieder jaar is het weer een verrassing wat deze skeletten gaan doen.
Dit jaar maken ze dit schilderij

Chris komt mij ophalen en we rijden naar het Mosaic District. Daar hebben we bij Matchbox ons maandelijkse happy hour. Als we uit de auto stappen is Serena daar ook meteen. Met zijn drieen lopen we het restaurant binnen en vinden nog genoeg stoelen aan het einde van de bar.

David, die ik nu al jaren ken vanwege ons verblijf in het hotel hier vlakbij, komt onze bestellingen opnemen. Hij weet zelfs mijn speciale cocktail (wodka martini met bloody Mary mix en Old Bay kruiden op de rand van mijn glas).

Chris en ik bestellen een pizza en de anderen nemen daar ook een stukje van. Serena neemt al gauw afscheid, maar Kirsten en Mary nemen haar plaats in. Het is grappig, ik dacht dat alleen Chris en ik vanavond konden en dan komen er toch nog drie anderen.

Het is supergezellig en Rick komt er ook nog bij. Hij kent alle dames ook en neemt deel aan het gesprek. Hij bestelt dezelfde pizza als ik met prosciutto, rucola, vijgen, kaas en honing. Pas tegen achten gaan we weer huiswaarts.
Onze overburen zijn ook klaar voor Halloween

Om de een of andere reden ben ik doodmoe. Gelukkig staat er morgen niets specifieks op het programma. Alleen maar genieten van het mooie weer waar ik goed in ben!

3 reacties:

Anja L. zei

Wat een gezellige dag zo met verschillende eet en drink afspraken.
Ik ga zo meteen op de fiets naar de stad om van de waarschijnlijk laatste mooie dag te genieten.
Fijne donderdag!

Marion2 zei

Wat een ontzettend leuke, witte pompoen! Heb je die zelf versierd?
Ik vind het erg gezellig staan op het kleedje. Ik heb het hier ook
helemaal in herfst/Halloweenstijl gedecoreerd. Pompoenen zijn er
in overvloed en de kleedjes, hand soaps en bordjes en dergelijke heb
ik uit Amerika meegenomen. Vind het altijd zo'n gezellige sfeer geven.

Ik vroeg me altijd af wat Jiffy Lube betekent, dat weet ik nu dus
ook weer. Mijn vorige (Duitse) auto heeft 150.000 km in 9 jaar gereden.
Toen was hij dusdanig op, dat hij niet meer doorverkocht kon worden.
Ik was er helemaal aan gehecht en het kostte me moeite om er afscheid
van te nemen, haha.

Petra zei

@Anja - Oh, alweer de laatste mooie dag :(. Hopelijk komt er geen vreselijk weer.

@Marion - Ja, die pompoen heb ik vorig jaar versierd. Ik ben ook dol op mijn DRAAKJE en ben nog niet van plan hem in te wisselen!