dinsdag, oktober 31, 2017

Happy Halloween!

Rick moet er weer vroeg vandoor en doet Orion weer in zijn bench. Tegen negenen ga ik naar beneden en tref Orion in diepe rust in zijn bench. Hij wordt pas wakker als ik hem eruit laat.

Ondanks zijn vroege vertrek heeft Rick toch de tijd gevonden mijn koffie te zetten, zo lief! Ik heb gisteren ook een bestelling van de Dutch Store gehad waaronder de oliebollenmix voor Oud en Nieuw alvast. Daar zaten ook een paar Goudkuipjes in en ik besmeer een paar crackers met peper smeerkaas, heerlijk!

Orion wordt een hot dog voor Halloween en ik doe zijn kostuum aan. Hij heeft geen zin om te poseren, maar het kostuum deert hem absoluut niet. Het gaat dan ook om zijn nek en om zijn buik en verhindert verder zijn bewegingen niet.

Moet ik nu echt poseren voor ik mijn snoepje krijg???

Orion gaat dan ook lief naast mij slapen terwijl ik mijn uur op de elliptische machine doe. Intussen doet Katja haar laatste examen van haar versnelde verpleegopleiding. Dat is snel gegaan en ze heeft vrijwel perfecte scores gehaald. Nu begin volgend jaar nog een groot examen en dan kan ze als verpleegster aan het werk.

Het uur cardio gaat snel al spelend op mijn telefoon en dan neem ik gauw een warme douche, want het is te koud om bezweet met Orion naar buiten te gaan. Eenmaal droog en schoon ga ik met Orion de achtertuin in.
Skelet oorbellen en een sjaal met pompoenen voor Halloween

Gelukkig is Mia er ook en krijgt Orion broodnodige beweging door met haar langs het hek te rennen. Voor ons pleintje zijn wegwerkzaamheden dus wandelingen zitten er voorlopig niet in. Grappig genoeg heeft Orion er op een gegeven moment genoeg van en dan doe ik hem in zijn bench.

Mijn maandelijkse lunch met Sara is vandaag wat verder weg in Annandale. Hier is wat ze "Korea Town" noemen, veel Koreaanse restaurants en overal Koreaans alfabet bij de winkelnamen. Zo'n andere wereld opeens een kwartiertje rijden bij ons vandaan.

We hebben om half een afgesproken bij The Block, een soort Aziatisch food court met vijf verschillende restaurantjes. Sara is iets verlaat en ik kies vast een tafeltje uit. Op mijn gemak lees ik de menu's en zie dat ze ook interessant "sneeuw" ijs hebben.

Sara bestelt een poke bowl, die er erg lekker uitziet, maar ik heb meer zin in de boat noodle soep met biefstuk die op mijn tong smelt. Het smaakt ons beiden heel goed, maar ik denk dat we niet speciaal hier naartoe hoeven voor dit eten.

Toch moet ik van mezelf dat sneeuwijs proberen en daar hebben ze ook nog eens exotische smaken van. Ik bestel de zwarte sesam smaak. Ik krijg een enorme bak ijs met een structuur, die ik nog nooit eerder heb geproefd. Het lijkt wel poederig bijna en helemaal niet romig. Toch smaakt het me wel al kan ik die hele bak niet op.

Sara en ik nemen weer voor ongeveer een maand afscheid en ik rijd terug naar Vienna. Daar haal ik avondeten bij Whole Foods en ga dan met Orion voor het huis van de zon genieten. Het is zestien graden maar in de zon voelt het veel warmer.  Ik moet zelfs af en toe even in de schaduw af gaan koelen.
Dit is een typisch Amerikaans soort sjoelen en deze skeletten doen het met doodshoofden
 
Count Porkula is er weer
Nog wat laatste Halloween buurtfoto's

Als de zon achter de huizen verdwijnt verkleed ik me in mijn Halloween kostuum en doe Orions hot dog weer aan. Rick komt thuis en lacht hardop om ons broodje hond. Het is schattig hoe het Orion niets kan schelen, dat ding op zijn rug. Hij lijkt er wel makkelijker mee dan Cosmo.

Rick doet alle enge dingen voor het huis aan en dan eten we makkelijk worstjes met brood en tomatensoep. In vol kostuum begroeten we daarna de eerste Trick or Treaters. Orion hebben we vastgelegd aan zijn riem in de family room achter en hij geeft geen piep!
Ik ben een monarch vlinder

Rick is The Halloween Man

Bijna twee uur lang komen de groepjes Trick or Treaters langs. Gelukkig hebben we dit jaar genoeg snoep. We krijgen heel veel complimenten over onze versieringen, altijd leuk om te horen. Alle tien huizen aan ons plein doen mee en zijn versierd dus mensen rijden hier ook heen om met hun kinderen te lopen.

Dit jaar denk ik dat ons huis het best versierd is met de engste effecten, maar een paar andere buren wedijveren ook voor die titel. Wij waren er de afgelopen twee jaar niet op 31 oktober dus dat maakt het dit jaar ook extra leuk.  Grappig is dat de kleinste kinderen niet bang zijn om naar onze voordeur te komen, zo eng is het dus ook weer niet.


Eindelijk om kwart over negen komt de laatste Trick or Treater langs. De opkomst dit jaar was heel goed, waarschijnlijk omdat het droog en niet te koud was. We kunnen weer terugkijken op een geslaagde Halloween!


3 reacties:

Anja L. zei

Jullie huis zag er eng uit, vooral de kamer boven met die spoken!
Jouw vlinder costuum was ook erg mooi.
Wat knap van Katja dat ze zo snel die verpleegopleiding heeft afgerond en met mooie cijfers. Wil ze op een bepaalde afdeling gaan werken of is alles goed.
Dat sneeuwijs lijkt me heel apart!
Fijne woensdag.

Marion2 zei

Wat een schitterend kostuum had je aan! Heel bijzonder.
Jammer dat Halloween weer voorbij is. Laten jullie
de versieringen nog even staan?

Wat heerlijk voor Katja dat haar opleiding bijna
klaar is. Het lijkt me een hele opgave om steeds
maar te moeten studeren naast je werk.

Petra zei

@Anja - Katja wil eerst verschillende afdelingen proberen voor ze zich specialiseert.

@Marion - Ik ben van plan morgen en overmorgen in ieder geval het grootste deel van de versieringen op te ruimen. Katja heeft tijdens haar studie niet gewerkt maar hoopt in het ziekenhuis waar ze vrijwilligster is een baan aangeboden te krijgen.