Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 05, 2017

Lekker buiten creatief zijn

Als Rick weer vroeg opstaat draai ik me nog eens om en droom de raarste dingen. Daarom ben ik nog helemaal groggy als Rick terug boven komt met Orion. Toch forceer ik mezelf op te staan. Het is alweer mooi zonnig weer, maar dat gaat niet lang meer duren dus het is zaak ervan te genieten.

Rick heeft de koffie al aan het pruttelen en het is warempel warm genoeg om buiten te ontbijten! Op vijf oktober, het voelt als vakantie. Ik besmeer weer crackers met geitenkaas en schenk een glas wortel-mango sap in. Het is heerlijk!


Dan ga ik op weg naar Anytime Fitness. Als ik daar aankom sms-t Sharon dat ze een kwartier later zal komen dan afgesproken. Maakt mij niet uit dan hoef ik na de personal training minder cardio te doen.

Als Sharon er is heeft ze weer een intensief half uur voor me. Alle spieren komen aan bod en ik vind het fijn dat ze me iedere keer toch weer aanmoedigt om nieuwe oefeningen te proberen. Toch houdt Sharon altijd in gedachten dat ik fibromyalgie heb en probeert dat niet te verergeren. Na het halve uur doe ik nog wat cardio en ga dan van het mooie weer genieten.

Op de terugweg zie ik een paar erg leuk versierde Halloween huizen. Hoogstwaarschijnlijk zijn er na dit weekend nog meer. Dat blijft toch wel het leuke van de herfst hier en vroege winter. Alle versierde tuinen, eerst voor Halloween en dan voor Kerst.
De skeletten hier in Vienna rijden zelfs motor

Orion gaat graag mee voor zijn wandeling, maar niet lang want er zijn wegwerkzaamheden bij het zwembad en als ik de andere kant oploop zijn er de honden van de buren. Orion is flink sterk en ik heb al veel schouderpijn vandaag dus riskeer niet dat te verergeren.
Deze wolf maakt Orion bang, hij staat twee huizen verderop van ons huis

Gelukkig is de tuin groot en het aantal honden van buren waar Orion mee langs het hek kan rennen groot. Ik ben in ieder geval niet bang dat hij zijn beweging niet krijgt zo!

Voor mijn lunch maak ik weer een tosti en de overgebleven tomaat basilicum soep. Alweer buiten smaakt het extra goed. Vanmiddag heb ik helemaal niets gepland dus ik ben van plan honderd procent van dit weer te genieten.

Gewoon zitten is echter niets voor mij dus ik begin aan het projectje waarvoor ik witte pompoentjes kocht bij DePaul's Urban Farm een paar dagen geleden. Ik neem er een van en een Sharpie om mee te tekenen. Makkelijk is het niet, want ik moet telkens de tip van de stift schoonmaken.

Het neemt de hele middag maar dan ben ik best tevreden over het resultaat. Allerminst professioneel, maar dat is met zentangle, allemaal met de hand getekend en op een ronde pompoen een grotere uitdaging.

Voor Rick thuiskomt kijk ik nog wat Tussen Kunst en Kitsch en drink een glas Clamato, zo lekker! Het is zo genieten buiten! Jammer genoeg gaat dit zomerse weer natuurlijk niet duren. Ik denk er nog maar even niet aan dat het echt kouder zal worden. Mijn pijn is op het moment ook te doen.

Het is donderdagavond en dan willen we ergens heen. Rick stelt voor een drankje te drinken bij BJ's en dan naar Neisha Thai te lopen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik bestel een schuldvrije Cosmopolitan cocktail bij BJ's en Rick een Chimay. Erg lekker, maar het is zo koud dat ik ondanks mijn jasje zit te klappertanden. Wat haat ik dat toch in sommige restaurants!!

Gelukkig is het bij Neisha Thai om de hoek een stuk warmer. Rick en ik zitten gezellig naast elkaar wat de serveerster zo lief vindt. We delen de "bikini garnalen" en dan heb ik nog een garnalen gerecht met pindasaus en waterkers, enorm lekker! Ook Ricks gerecht met biefstuk ziet er goed uit.  Dit is een van de beste Thaise restaurants in onze omgeving.

Thuis gaan de voeten omhoog en de tv aan. Ik ben best moe om de een of andere reden. Ik hoop mijn bed dan ook binnenkort op te zoeken. 

3 reacties:

Tineke zei

Wij hebben binnen de haloween spulletjes ook op gezocht, voor het heksje vinden de kleinkids altjd leuk om mee te spelen.
weer is hier heel herfstig , veel regen en wind, dus binnen maar gezellig maken.
Alhoewel de tuin ook nog vrolijk doorbloeit.

Anoniem zei

Wowww,wat heb je die pompoen apart en zeer mooi bewerkt,echt gaaf Petra!
Zo heb ik ze nog nooit gezien,heb je dat met een viltstift gedaan?
Hier worden ze ook vaker met wat kunstbloemetjes versierd
en dat bij het steeltje als een klein bosje vast gezet.
Maar altijd leuk zo,n nieuwe ideetjes.
Hoelaat is het nu bij jullie s,avonds donker?
Hier om half acht savonds al en qua gevoel al echt herfstig.
Konden we maar de winterslaap houden tot in het voorjaar, denk ik dan!
Wens jullie een mooi weekend toe.

groetjes Joke

Petra zei

@Tineke - Grappig, want ik kende Halloween helemaal niet in Nederland. Het weer is hier juist zomers waardoor het herfstgevoel wat ontbreekt, maar ik klaag geen moment.

@Joke - Het wordt hier rond dezelfde tijd donker, maar wij zitten veel zuidelijker (hoogte van Rome) dus wij hebben in de winter veel langere dagen dan in Nederland. Ik heb de pompoen met een watervaste viltstift versierd inderdaad.