Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 10, 2017

Nog een laatste heel warme dag

Nog een zomerse dag vandaag voor wij ook aan de herfst moeten geloven (hoewel nog altijd wat warmer dan in Nederland volgens mij). Ik ben dan ook van plan er alles uit te halen! Rick heeft mijn koffie weer gezet en vertrekt naar zijn werk.

Als ontbijt bak ik een paar eieren in mijn Gotham Steel pan. Ik vind dat ding nog steeds fantastisch! De eieren glijden er zo uit, perfect gebakken. Zondag hadden we ook ovenfrietjes in een Gotham Steel pan en die waren veel knapperiger dan gewoon op een bakplaat.

Zin om binnen te sporten heb ik niet dus het wordt op de plaats hardlopen op het deck vandaag. Nog even genieten van de geluiden van de krekels, de fontein en de eeuwige grasmaaiers. Een uur later heb ik er 9000 stappen opzitten.

Orion snapt maar niet dat Snickers niet met hem wil spelen

Met Orion ga ik de rest van mijn stappen bijeen krijgen. Heel vervelend alleen dat er gewerkt wordt aan de stoep voor het zwembad. Dat betekent dat er een verkeersregelaar vlak voor de uitgang van ons pleintje staat. Zin in een blaffende en trekkende hond heb ik niet dus loop maar een aantal keren om het plein heen. Orion snuffelt graag zijn snoepjes uit het gras.

Voor de lunch haal ik een salade van Chop't. Op het deck smul ik ervan. Natuurlijk kun je salades ook met koeler weer eten, maar met warmer weer heb ik er meer zin in. Ik heb weer genoeg groentes voor vandaag binnen na die bak vol!

Na wat op het deck gezeten te hebben besluit ik naar DePaul's Urban Farm te gaan. We hebben onze pompoenen al, maar ik wil ook wat "Indiaanse mais", decoratieve meerkleurige maiskolven. Alweer maak ik allemaal foto's, want het is hier zo fotogeniek!
 


Als ik het trosje maiskolven afreken vraag ik of ze een designer hebben. Het is allemaal te mooi en op kleur gecoordineerd om toevallig te zijn. De kassa juffrouw antwoordt trots dat dit het werk van haar zus is. Die heeft een kunst achtergrond en dat is te zien. Ik zeg haar haar zus een groot compliment te geven!
 


 
 

Thuis hang ik de mais op en zie dat Lorraine en de buren aan de andere kant van ons intussen ook hun Halloween versieringen hebben aangebracht. Waarschijnlijk wilden zij dat ook doen voor het weer omslaat. Het ziet er weer spookachtig uit op ons plein!
 

Orion en ik ontspannen ons nog een paar uur in de heerlijke warmte op het deck. Hoewel, voor Orion is het langs het hek rennen met Mia en de honden van de buren links van ons. Zo krijgt hij in ieder geval wel zijn beweging.

Als Rick thuiskomt bestellen we kabobs van Friends. Voor mij de zalm, die met kikkererwten tomatensoep en rijst wordt bezorgd. De zalm is erg lekker, maar de kikkererwten soep/moes doet me aan snert denken en die is mij veel te dik! Na een hap heb ik het wel gehad.

Met moeite neem ik afscheid van het warme weer. Het zal een hele aanpassing worden opeens onder de twintig graden na de bijna dertig graden van vandaag. Tijd om de zomerkleding te verwisselen voor veel warmere kleding! Het is al heel bijzonder dat het tot zo laat in oktober zo warm was.

5 reacties:

Anja L. zei

Het ziet er inderdaad prachtig uit op die farm. Mooi al die kleuren.
Sterkte met de temperatuur daling. Hier krijgen een weekend met wat hogere temperaturen.
Fijne woensdag!

Sonja zei

Prachtig die kleuren bij de Paul's farm. Die pan lijkt me ideaal!

Tineke zei

Het is heel kunstzinnig opgesteld, prachtig herfstig gezicht. Is de prijs daardoor hoger ?
Ik vind chrysanten ook alleen in de herfst mooi, tegenwoordig kun je ze het hele jaar door kopen. Ik heb 3 chrysant planten van vorig jaar overgehouden, maar die beginnen nu pas net wat kleur te vertonen; dus echt in de herfst.

Marion2 zei

Wat ziet de boerderij er sfeervol uit. Echt heel erg mooi!
Ik zou er bij wijze van spreken een halve dag kunnen rondlopen.

Handig zo'n pan! Ik heb even op de site gekeken, maar vrees dat
het hier niet kan (wij koken op inductie).

Petra zei

@Anja - Hier wordt het dit weekend weer zomers, maar in Michigan helaas niet :(

@Sonja - Dat is hij echt, eieren bakken was nooit zo makkelijk

@Tineke - Nee, de prijs is hetzelfde als bij andere stands.

@Marion - Ik heb geen idee waar die pan gebruikt kan worden, wij hebben gas