Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 03, 2017

Herfstfoto's maken met zomerse temperaturen

Zoals de meeste doordeweekse ochtenden staat Rick vroeg op en blijf ik liggen tot hij en Orion weer boven komen. Alweer is het een schitterende zonnige dag. Tot nu toe is het werkelijk een prachtige herfst, die nog meer als de zomer voelt. Mij hoor je niet klagen!


Het is wel te koel om buiten te ontbijten dus ik nuttig mijn crackers met geitenkaas, koffie en een glas wortel-mango sap in de keuken. Intussen vliegen de vogeltjes af en aan voor hun ontbijt van onze vogelvoerhouder. Ook het kardinaalpaartje komt, zij zullen de komende maanden weer de kleurigsten zijn nu de kolibries zijn vertrokken.

Christine sms-t wat ik vanochtend doe en of ik zin heb in een "sport en klets" uurtje. Dat deden we vroeger altijd in persoon, maar nu moet dat gecoordineerd worden. Het komt mij prima uit want de elliptical boven staat op mijn sportprogramma.

Het is weer fijn bij te praten met deze vriendin waarmee ik veel gemeen heb.  Zij begrijpt alle gebeurtenissen van het weekend in Canada heel goed. Het uur vliegt dan ook voorbij en voor we het weten hebben we allebei onze dagelijkse stappen bijeen.

Tijd om Orion uit te laten en dat heeft weer wat voeten in de aarde. Bij onze buren komt een jongetje op hem afgerend en natuurlijk laat Orion weten daar niet van gediend te zijn. Hij blaft flink en het jongetje rent weer gauw weg. Hopelijk heeft het jochie er geen trauma van. In ieder geval gromt Orion niet meer en dat is een verbetering.

Jammer genoeg zie ik mij hem dus nog steeds niet mee de natuur in nemen, althans niet op paden waar mensen regelmatig hun honden uitlaten.  Dat vind ik helemaal niet leuk want met Cosmo ging ik overal heen, maar ik neem me voor binnenkort naar de Shenandoah te gaan. Daar kan ik hopelijk wel een pad vinden zonder mensen.

Voor de lunch heb ik enorme zin in pho. Het is weliswaar niet koud buiten maar die soep is zo lekker en in Vietnam is het ook altijd warm. Het smaakt me dan ook weer prima.

Bij Pro Nails 3 krijg ik een nieuwe nagelstyliste, Nancy. Zij maakt mijn handen en voeten weer keurig. Ik kies dit keer een paarse ondergrond met glitters en ben er zeer tevreden over.

Op de terugweg rijd ik langs DePaul's Urban Farm vlakbij. Dit is een fotogeniek marktje met allerlei herfstplanten, herfstvruchten en pompoenen in alle soorten en maten. Ik maak een aantal mooie foto's en koop drie witte pompoentjes. Ik heb daar een idee voor waar ik vanmiddag helaas geen tijd meer voor heb.




Net als ik thuiskom komt Chris van Gutter Helmet ook voorrijden. Gutter Helmet hebben wij al sinds we hier wonen op onze goten. Dit product zorgt ervoor dat onze goten verschoond blijven van bladeren. Alleen zijn met de jaren een aantal beschadigd of zelfs helemaal verdwenen.

Voordat de vele bladeren in onze tuin gaan vallen wil Rick dat gemaakt hebben. Ik ben blij dat ik de goede man onderschepte zodat Orion hem niet ziet. Inderdaad ziet hij dat reparaties nodig zijn en die komen ze binnenkort doen.

Als de goede man weg is laat ik Orion naar buiten en "samen" doen we de lichtgevende "spinnenweb" op de brievenbus en aan een kant van de voordeuren. Vroeger deed ik die spinnenwebben overal op de struiken, maar daar zit het nog vol bijen en vlinders, die erin verstrikt raken.

Dit jaar zijn er heel veel painted lady vlinders. Ik tel er vandaag wel tien. Er zijn ook twee monarchs, die steeds zeldzamer worden helaas. Geen van allen laten ze zich goed met mijn telefoon fotograferen.

Rick klaagt al dagen dat de vloer in de kamer waar Snickers verblijft zo vies is, want die oude kat gaat telkens naast zijn kattenbak. Ik besluit Rick te verrassen en het schoon te boenen. Als Rick thuiskomt verkleedt hij zich gelijk in zijn oudste plunje om het klusje te klaren en is dan heel blij verrast om een schone vloer te zien. Het zijn de kleine dingen...

We zijn beiden moe en bestellen makkelijk Thais. Bangkok Street heeft goed en gezond eten. Mijn kip met groentes en gember is heel erg lekker!

Dan is het weer tijd voor The Middle, een van mijn favoriete sitcoms, en Halloween shows. Morgen een rondleiding en het zal weer prachtig weer worden. Ik heb er zin in!

0 reacties: