Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 12, 2017

Alvast wat Kerstversieringen en andere voorbereidingen

Zaterdag

Het is berekoud als ik wakker word. Rick staat op, maar alles zit weer eens in de knoop en ik heb even tijd nodig om moed te verzamelen het bed te verlaten. Alsof er messen in mijn nek en schouders steken voelt het en dat geeft ook flinke hoofdpijn. Als ik zo wakker word vind ik het heel moeilijk om niet te blijven liggen, maar ik weet ook dat dat het slechtste is wat ik kan doen.

Met dikke winterjassen gaan Rick en ik naar Starbucks. Voor het eerst dit seizoen bestel ik warme koffie. Alleen heb ik niet eens door dat ik automatisch "ice coffee" zeg en krijg tot mijn verbazing toch ijskoffie. Gelukkig kennen ze me hier inmiddels en veranderen het met liefde in een warme koffie.

Thuis eten we het meegebrachte ontbijt, voor mij weer de egg bites. Dan moet ik er weer aan geloven, sporten. Mijn trouwe schaduw Orion volgt me naar boven terwijl Rick het deck en voor het huis bladervrij gaat maken. Ik stel de elliptische machine in op verschillende hoogtes iedere tien minuten en zo gaat het uur redelijk snel voorbij.


Voor de lunch gaan we naar Panera. Daar is het een drukte van jewelste, we kunnen nog net het laatste tafeltje bemachtigen. Ik heb een kalkoen, bacon, kaas boterham zonder kalkoen en kaas, ha ha. Een soort BLT maar dan met spinazie. Daarbij een lekkere kop kippensoep, die warmt op.

Maandag was het nog 22 graden en nu is het kwik maar net boven het vriespunt! De records voor koudste nacht op 11 november zijn geevenaard bij de vliegvelden! Ik mis de warmte nu al.

Aan de andere kant krijgt het ons wel wat meer in de kerststemming. Kai en Bea zullen er dit jaar niet bij zijn en Rick en ik hebben besloten hen een gevulde stocking te sturen. Bij Michaels slagen we bijzonder goed met leuke kleine typisch Amerikaanse dingen.

Dan wil Rick alvast beginnen met versieren voor Kerst en steekt mij ook aan. We versieren de hal en zetten de kerstboom op. Wat ben ik dol op dat ding! Geen gedoe met takken goed krijgen of gebroken ballen. Gewoon als een rok over een stok doen en daar staat hij binnen de vijf minuten!

Wel moet ik nog even terug naar Michaels want twee van de groene slingers voor de trap doen het niet meer. Dit keer zie ik ook een heel leuke slinger met allemaal kaboutertjes eraan. Die neem ik mee voor de grootvaderklok.
De rest doen we volgend weekend en de echte boom zullen we pas als we weer terug zijn halen. Het is wel grappig, het huis voor is helemaal Kerst en hier achter nog helemaal herfst. In ieder geval is het hoe dan ook gezellig, dat is wel voor dit seizoen te zeggen.
Wel heel vroeg maar ook wel weer gezellig nu het om vijf uur al donker wordt

Rick gaat verder met onze planning voor Australie en ik doe de kerstkaarten in hun enveloppen. Die hoeven nu enkel nog een postzegels en dan kunnen we ze opsturen. Ook doe ik al wat online kerstinkopen voor iedereen want ook dat wil ik voor we vertrekken klaar hebben.

Tegen zessen zegt Rick dat hij trek heeft en stelt voor Iers te gaan eten. Dat hebben we allang niet meer gedaan dus ik ben voor. We gaan naar de Auld Shebeen in het gezellige oude gedeelte van Fairfax. We zijn niet de enigen en moeten wachten op een tafel, maar aan de bar komen net een paar stoelen vrij.

Iers eten is zwaar en daarom gaan we niet vaak. Maar op zo'n koude avond is het wel erg lekker. Ik bestel het Ierse ontbijt en Rick de shepherd's pie. Dat "ontbijt" is een flinke portie, die ik ook bij lange niet op krijg, maar wel erg lekker. Ik ben bijvoorbeeld dol op black and white "pudding".

Rillend lopen we terug naar de auto, gelukkig wordt het morgen alweer iets warmer. Thuis gaat de tv aan en kijken we afleveringen van Cake Boss. Extra leuk is dat Katja's cake volgend jaar van deze bakkerij zal komen. Ze moet er nog heen om te proeven en te besluiten welke ze willen. Ik hoop dat ik dan ook mee kan, maar weet niet of dat de norm is.

Zondag

Om de een of andere reden ben ik heel vroeg wakker en probeer hard weer in slaap te vallen. Met mijn schouders, nek en hoofd in een knoop lukt dat niet meer. Ik doezel nog wat door en rond half negen staan we op.

Het is niet zo koud als gisteren, maar warm absoluut niet! We halen koffies bij Starbucks, dit keer vraag ik om de Christmas blend die zeker geen ijskoffie is. Dan gaan we naar Panera waar we broodjes bestellen. Voor mij met ham, kaas, ei en spinazie en het is zo lekker!

Na het ontbijt besluit ik een uur op de plaats te gaan hardlopen terwijl ik tv kijk. Op sommige dagen kan ik me gewoon niet tot de elliptische machine zetten. Ik ben dan al trots als ik ueberhaupt beweeg. Mijn zus belt ook nog even dus voor ik het weet heb ik 8000 stappen bijeen.

Rick gaat intussen proberen of hij zijn drone in een park in de omgeving kan vliegen. Rond Washington is een heel grote "no drone zone". Wij wonen zeventien kilometer buiten de stad en vallen nog in die zone!

Met Orion gaat Rick op pad en ik ga douchen.  Rick heeft geen succes en komt onverrichterzake huiswaarts. Echt jammer dat het zo moeilijk is een drone te vliegen. In de stad snap ik het heel goed, maar zo ver erbuiten?

Voor de lunch gaan we naar Zoe's Kitchen. Daar hebben ze een nieuw menu en het ziet er erg lekker en gezond uit! Ik kies vandaag de linzensoep, die me zeer goed smaakt. We nemen een menu mee zodat we er ook avondeten kunnen ophalen.

Thuis gaan we verder met de planning voor onze reis. We proppen zoals gewoonlijk heel veel in korte tijd dus we vullen iedere dag. Natuurlijk is er wat flexibiliteit, maar we zijn een keer zonder plan gaan reizen en dat was een grote vergissing.
We gaan hopelijk heel veel moois zien maar dit gebouw staat hoog op de lijst

Tegen drieen rijden we naar Tysons Corner. Daar is het een drukte van jewelste, het lijkt al wel kersttijd! We kopen een grotere koffer voor Rick bij Macy's en nog wat "stocking stuffers" om naar Kai en Bea te sturen bij Brookstone en de Lego winkel.

We brengen alles naar de auto en gaan dan naar AMC. Daar hebben we kaartjes voor Murder on the Orient Express. Wat een leuke film is dat! Niet voor iedereen kennelijk want Katja schreef dat Kevin hem saai vond. Rick en ik in ieder geval niet en nu willen we de Agatha Christie boeken weer lezen.

Het is inmiddels etenstijd en we nemen plaats aan de bar van Seasons 52. Hier zijn we alweer een tijd niet geweest maar toch herkent de bartender ons. Ik weet meteen dat ik de paddenstoelensoep wil zonder zure room. Die is zo lekker! Rick neemt een mini kaasfondue als voorafje.

Mijn hoofdgerecht wordt de varkenshaas met haricots verts en zoete aardappelpuree, zo lekker en relatief weinig calorieen. Een van de dingen, die ik fijn vind hier is dat bij elk gerecht de calorieen vermeld worden. Rick vindt zijn flatbread (heel dunne soort pizza) ook lekker.

Het weekend begon net en nu is het alweer voorbij! Veel leuke dingen gaande volgende week, dus ik zie ernaar uit. Deze tijd van het jaar is toch altijd wel gezellig en ook druk!

4 reacties:

Anja L. zei

De temperatuur is bij jullie wel heel erg omlaag gegaan! Niet gek dat je weer zoveel pijn hebt!
Wat leuk dat Katja en Kevin een taart bestellen bij Carlo´s Bakery! Ik ben benieuwd hoe die er uit komt te zien. Op tv ziet het er altijd prachtig uit.
Wat jammer dat Rick niet met zijn drone kan vliegen, je kunt zulke mooie beelden maken met zo´n drone.
Wij vonden Murder on the Orient Express heel leuk, echt een ouderwetse film, met bijbehorend tempo. Maar ik kan me voorstellen dat er voor sommige mensen te weinig in gebeurd. En grappig, je kent het verhaal en toch ben je weer verrast door de uitkomst.
Fijne maandag!

Marion2 zei

Leuk de kabouterslinger! Alsof hij bij de klok hoort.
Jullie hal is echt prachtig versierd.

Geweldig om een bruidstaart van Cake Boss te hebben.
Beter kan gewoonweg niet!

Petra zei

@Anja - Heel leuke film inderdaad!

@Marion - Ik ben heel benieuwd welke smaak ze gaan kiezen.

Petr@ zei

Wat leuk dat Katja's taart daar vandaan gaat komen. Ik vind het altijd zo'n leuk programma!

Ik twijfel of ik de film ga kijken. Vond de boeken van Agatha Christie vroeger wel erg leuk.