Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 10, 2017

Br, koud opeens!

Het is maar net boven het vriespunt als ik opsta. Gelukkig schijnt de zon weer wel en dat maakt de wereld toch een stuk vrolijker. Rick vertrekt snel naar zijn werk en als ik beneden kom heeft hij weer lief de koffie al aangezet.

Verlangend naar een lekker warm bakje schenk ik nog wat slaapdronken in. Kennelijk was Rick dat ook toen hij "koffie" zette, want de kan bevat enkel heet water! Ik bel Rick en we moeten er hartelijk om lachen. Gelukkig is de echte koffie gauw gezet.

Als ontbijt bak ik een paar eieren met Parmezaanse kaas en Tabasco saus.  Daarbij een glas V8 mango/wortelsap en ik kan er weer tegenaan.

Intussen heeft Katja haar interview voor een baan bij het ziekenhuis waar ze graag wil werken. Dat gaat zo goed dat ze meteen aangenomen wordt! Ze moet nu alleen begin volgend jaar nog haar staatsexamen halen maar ik heb geen twijfel dat dat gaat lukken. Een pak van Katja's schouders dus!

Boven op de elliptische machine doe ik een uur cardio terwijl Orion aan mijn voeten ligt. Saskia is vandaag naar het strand geweest, want in Perth is het lekker warm. Inderdaad omgekeerde wereld met hier!

Na mijn douche kleed ik me warm aan en neem Orion mee de tuin in. Jammer genoeg kijkt Mia van achter hun tuindeuren toe. Het is altijd zo handig als zij naar buiten komt en de honden hun energie met elkaar kwijt kunnen.


Voor de lunch wil ik iets warms maar ik heb de afgelopen paar dagen al soep gegeten. Ik kies dus voor District Dumplings. De gestoomde dumplings smaken me weer opperbest en volgende keer krijg ik een gratis portie. Heel goede klantenbinding is dat!
Bij de bank haal ik mijn eergisteren bestelde Nieuw-Zeelandse en Australische dollars op. Wat een mooi kleurig geld is dat!  De Amerikaanse dollars blijven een van de saaiste biljetten.
Gelukkig nog genoeg vlammende kleuren ondanks de wind 

Gisteren zijn onze kerstkaarten binnengekomen en aangezien ik me zoveel beter kan concentreren bij Starbucks bestel ik daar een ijsthee. Met moeite krijg ik een tafeltje te pakken want het restaurant zit vol tieners.

Het adresseren gaat verder prima en tegen half vijf is het, met uitzondering van een paar waar ik de adressen niet van hem, klaar. Dit kan ook weer van het lijstje geschrapt. Nu nog postzegels en opsturen voor we vertrekken, ik wil wedden dat wij de eersten zijn dit jaar.

Tegen vijven ga ik huiswaarts. De zonsondergang is prachtig dus ik stop even om daar een foto van te maken. Dan neem ik Orion de achtertuin in waar hij zijn pootjes weer lekker modderig rent langs het hek met de Deense doggen van de buren.

Rick heeft een paar weken geleden met een stille veiling (hebben ze die in Nederland ook?) een cadeaubon voor Matchbox gewonnen. We besluiten die te gaan gebruiken. Het restaurant is zoals altijd heel druk en we moeten ongeveer een half uur wachten voor mensen bij de bar weggaan.
 
Brian is een super ober en we beginnen met een spinazie en artisjok dip, die is ons wat te zwaar dus veel eten we er niet van. Ik bestel de zalm met een korstje van mosterdzaden, die komt met boerenkool en prei en zoete aardappelschijfjes. De chef raadt medium aan voor de zalm en ik zeg nog dat het niet meer moet zijn.
 
Helaas, de zalm die ik voorgeschoteld krijg is droger dan droog. Rick vindt zijn pastagerecht lekker, maar ik zend de zalm terug. Die wordt prompt van de rekening gehaald en de manager komt zijn excuses maken. De tweede versie is werkelijk heerlijk. Zoals altijd wordt het toch een goed maal en dankzij de cadeaubon heel goedkoop (al geven we de fooi over het gewoonlijke bedrag zoals het hoort).
 
Thuis gaan de voeten omhoog en de verwarming aan. Dit weer maakt dat ik eigenlijk alleen maar in bed wil liggen, maar dat is geen optie. Maar het is weekend dus hoeven niets de komende paar dagen.

9 reacties:

Wentje zei

Wat een goed nieuws van Katja, gefeliciteerd!
Verder moest ik erg lachen toen ik je eitje zag liggen op dat bord, want volgens mij hebben wij bordjes uit dezelfde serie! Toen we afgelopen zomer op (kampeer) vakantie waren in de USA hebben we op de eerste dag borden gekocht bij Walmart! Wij hebben de zeester en de schildpad! Aan het einde van de vakantie hebben we ze meegenomen naar huis, omdat ze ons iedere keer als we ze tijdens een vakantie gebruiken aan die geweldige USA vakantie doen denken.....
Maar nu denk ik er ook weer evenaar als ik Jouw bordje zie! Super grappig! Staat er een dolfijn op? Die keuze hadden we niet meer!😄
Lieve groetjes Wendy

Tineke zei

gefeliciteerd met Katja s baan, fijn dat ze kan gaan werken waar ze wil. Wanneer begint ze?

Bij ons op het plein brandde gisterenavond de 1e kerstboom

Sonja zei

Gefeliciteerd (voor) Katja, wat een mooi vooruitzicht. Oh wat ziet dat eitje er lekker uit!

Anoniem zei

Wat naar dat je je zo slecht voelt door het weer. Maar wel fijn voor Katja. Waarvoor had ze eigenlijk oorspronkelijk gestudeerd? ik herinner me nog de foto's die jullie voor haar afstuderen bij een molen hadden gemaakt, maar weet niet meer waar ze in is afgestudeerd. En wat voor werk deed ze daarna, dat ze alsnog opnieuw is gaan verder studeren, nu voor verpleegster dan?
groetjes angelique

Sally zei

Haha laat ik nou vanmorgen ook koffie zetten zonder bonen. Lekker blond. :-)
Gefeliciteerd aan Katja met haar nwe baan. Fijn dat ze aangenomen is.

Anoniem zei

Proficiat Katja met de nieuwe baan! Nu begint het echte werk pas :) Welke afdeling gaat ze werken. Wel zeker zo slim om nog even te wachten met beginnen tot na de feestdagen. Dan weet ze zeker dat ze vrij zal hebben :)
Groetjes
Annemiek

Anoniem zei

Mijn felicitaties voor Katja met haar gewenste baan. Nu mijn kleindochter ook aan zo'n zelfde studie werkt als Katja weten we nu hoe moeilijk het is, dus heb ik alle bewonderingen voor haar. Nog een prettig weekend.
Groetjes, Ida

Petra zei

@Wentje - Er staat een walvis op. Ze zijn niet van Walmart dus misschien ietsje anders.

@Tineke - Ze weet nog niet wanneer ze kan beginnen. In ieder geval niet voor het nieuwe jaar wanneer ze haar examens moet doen. En dan is er waarschijnlijk nog een wachtlijst.

@Sonja - Dank je!

@Angelique - Ze heeft eerst voedings- en bewegingsleer gedaan. En ze heeft voornamelijk voor cardiologenpraktijken gewerkt als doktersassistente. En ja, nu wordt ze verpleegster en daarna is ze van plan Nurse Practitioner te worden.

@Sally - Grappig! Gebeurt ons niet vaak, het zal de tand des tijds zijn

@Annemiek - Ze heeft niet veel keuze, ze kan haar boards pas volgend jaar doen.

@Ida - Een pittige studie inderdaad in zo'n korte tijd, maar ze heeft het voor elkaar.

Anoniem zei

De meeste staten kun je al als graduate nurse werken, voordat je de boards gedaan hebt, vandaar dat ik dat zei. Ik weet niet of New Jersey er een van is. Destijds toen in in Indiana terecht kwam kon ik ook nog niet aan de slag als graduate nurse; mijn vriendin in South Carolina wel. Maar het kan geen kwaad om even vrij te hebben :)