Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 29, 2017

Dag 6 Nieuw Zeeland en Australie: Shoppen en strand

Gisteravond gingen Rick en ik zo vroeg naar bed dat we beiden om zes uur al klaarwakker zijn. Rick zelfs al om half zes en hij kletste nog met Katja online voor zij naar Los Angeles vertrok op weg naar Melbourne. Daar zullen we haar overmorgen weer zien.

Rick besluit Perth te voet wat te gaan verkennen, maar ik vind dat het hoog tijd is voor een gewichtenroutine.  Mijn verkoudheid is overgegaan in een hinderlijke hoest waardoor ik me wat kortademig voel. Ik doe dus maar een beetje cardio, maar daarna oefeningen met gewichten voor alle spiergroepen.

Mooi uitzicht vanaf mijn elliptische machine

Net voor ik klaar ben sms-t Rick dat hij in het restaurant op mij gaat wachten. Niet veel later vind ik hem daar aan een tafeltje. Het ontbijt zit bij onze reservering inbegrepen en het is een smorgasbord van lekkernijen. Gerookte zalm, eieren, verse broodjes, Britse gegrilde tomaten, witte bonen in tomatensaus en champignons en meer. We laten het ons met een vers gezette cappuccino heel goed smaken!

Na het ontbijt wil Rick met de auto Perth wat verkennen. Ik zou willen dat ik me beter voelde, maar mijn verkoudheid maakt me zwak en ik verwelkom een autoritje. Perth is een erg leuke stad, die vooral in het centrum vaak Europees aandoet.

Saskia had een telefoontje uit de VS en als zij daar klaar mee is halen we haar op. Als eerste gaan we naar Kings Park waar de botanische tuinen van Perth zijn. Wat een variatie aan ongewone planten zien we hier! Het is een bijna woestijnachtig klimaat in West Australie dus de planten moeten zich aan droogte aanpassen.

Jammer genoeg is de lente net voorbij en is het meeste uitgebloeid. Net als in ons gebied gaat dat heel snel met de zomerse warmte die al gauw komt. Toch zien we nog een aantal interessante bloemen, inclusief een eucalyptus bloem.

Ook zijn er mooie plekken met uitzicht op Perth. We nemen een aantal foto's en dan lopen we terug naar de auto. Rick en Saskia zetten er goed de pas in maar ik kuch er achteraan. Ik baal zo van deze verkoudheid! Ik probeer zoveel mogelijk van alles te genieten, maar voel me gewoon niet mijn gewone zelf.

Deze Australische ekster schijnt nogal agressief te zijn, Saskia heeft er heilig ontzag voor

Het is inmiddels alweer lunchtijd en Saskia neemt ons graag mee naar haar favoriete veganistische restaurant. Ik weet meteen wat ik lekker ga vinden, de "garden party bruschetta". Brood met verschillende groente "dips".

Er is een erwtjes dip, die ik heerlijk vind, en een pompoendip, die ook heel goed smaakt. De portie is enorm dus ik kan het niet allemaal op. Ik ben wel blij weer even echt gezond te eten, verse groentes mis ik wel als we zo reizen.

Zelfs Rick vindt zijn burrito lekker en dat zegt wat. Het wordt ook zo mooi gepresenteerd en ik vind dat het oog ook altijd wat wil qua presentatie van eten. In ieder geval een bijzondere en lekkere lunch en tevreden gaan we nu shoppen.

Saskia heeft het een en ander nodig en neemt ons mee het gezellige Europees aandoende centrum van Perth in. Sommige straatjes zouden zo in Europa kunnen zijn, ongetwijfeld zo bedoeld. Verder is het vooral heel modern en alles is afgesloten voor het verkeer.

Ik heb spijt dit kangoeroe stalletje niet te hebben gekocht!

Opeens zie ik daar ook een Pandora winkel! Ik ga vragen welke bedeltjes ze hebben voor Australie en dat blijken er heel wat te zijn! De leukste vind ik de koala en de kangoeroe maar ik kan niet kiezen. Rick stelt voor ze dan maar allebei te nemen, daar zeg ik geen nee tegen! Naast de kiwi heb ik nu dus die twee leukerds aan mijn armband.
Saskia slaagt ook goed en wij zien zo eens een aantal heel leuke winkels. Het is heel anders, maar ook weer hetzelfde als in de VS. Een deel is overdekte mall, maar het gros buiten. Dat wordt ook steeds meer de trend in onze omgeving.

Als het lijstje met benodigdheden is afgewerkt gaan we terug naar de auto. Gelukkig heeft Rick het potje ibuprofen mee want dat is het enige wat helpt tegen de keelpijn en andere malaise. Ik baal zo van deze verkoudheid!!!

Saskia haalt nog een recept op bij haar psychiater en dan zetten wij haar weer af bij haar dorm. Ze heeft nog van alles af te werken voor ze donderdag definitief haar dorm verlaat. Daardoor doen Rick en ik ook dingen met zijn tweeen hier in Perth.

Vanmiddag is dat de stranden verkennen. We moeten natuurlijk even pootje baden in de Indische Oceaan. Dit is onze derde oceaan en hoogstwaarschijnlijk blijft het daarbij want de Arctische en Zuidelijke oceanen zijn veel te koud om zelfs maar een teen in te steken!
Wilde kaketoe's!

Fris maar niet heel koud, die Indische Oceaan hier

De stranden hier zijn mooi met wit zand en een diepblauwe zee. Het is wat te koel om er echt te gaan zitten, maar het is ook wel erg leuk de badplaatsjes van Perth wat te verkennen. De huizen hier zijn prachtig, die zullen wel het een en ander kosten denken we zo.

We rijden een stuk naar het noorden maar eigenlijk vonden we City Beach, zo'n beetje in het midden, het leukst. Daar zijn een heel aantal restaurants pal aan het water. Wij strijken neer op het terras van Oddysea wat gezellig druk is.

We worden heel vriendelijk begroet en krijgen een tafeltje met prachtig uitzicht op zee.  De zon schijnt, na een paar uur achter de wolken verdwenen te zijn geweest, weer volop. Ik bestel een lekkere niet te zoete cocktail met wodka, ginger ale, limoen en komkommer o.a. Rick heeft een gemberbier wat er ook lekker uitziet.
We ontspannen ons helemaal hier en ik zou eerlijk gezegd zo in slaap kunnen vallen! Zo af en toe echt relaxen is toch ook weleens nodig tijdens zo'n vakantie waar iedere minuut ingepland lijkt. Voor we het weten loopt het al bij vijven en gaan we Saskia weer ophalen.

Zij kent een grappig restaurant in de stad, Lucky Chan's. Van buiten en als je er binnenloopt lijkt het wel een wasserette, maar daarachter ligt een trendy restaurant. Er staat een rij buiten waarin we aansluiten. Ik hoop dat het niet lang gaat duren want ik voel mezelf steeds moeier worden en dat brengt de fibromyalgie pijnen waarvan ik tot nu toe weinig last had met zich mee.

Een half uur later krijgen we eindelijk een tafel op hun dakterras. We beginnen met wat kroepoek, of althans Rick en ik want Saskia kan dat niet eten. Gelukkig heeft dit restaurant een ruime keuze aan veganistische maaltijden en Saskia smult ook.

Rick neemt een paar "sandwiches", die in gestoomde broodjes worden geserveerd. Ik bestel de ramen met viscakejes en soft shell crab. Die laatste is hier nu in seizoen en je ziet ze overal op het menu. Dit is dus helemaal mijn ding, zowel de ramen als de krab!

Als we klaar zijn met eten hoop ik zo snel mogelijk naar het hotel te kunnen. Rick en Saskia willen echter nog graag dessert. Dat duurt maar en duurt maar en ik ben op. Saskia stelt dat ik een Uber neem naar het hotel en dat vind ik een prima idee!

Mijn chauffeur wordt een aardige Brit, die al dertig jaar in Perth woont. Hij klinkt er zo enthousiast over als ik over Washington DC. Misschien moet je ergens bewust voor kiezen om de schoonheid ervan te blijven waarderen en het niet voor vanzelfsprekend te nemen.

Eindelijk is daar mijn bed dan en kan ik weer liggen. Het is zeker niet de ergste verkoudheid ooit, maar ik wil mijn energie terug en beter kunnen genieten. Hopelijk helpt bijtijds slapengaan!

8 reacties:

Sonja zei

Wat akelig dat je je zo beroerd voelt, ik hoop dat je snel opknapt.

Caro zei

Je zo akelig voelen is al niet fijn maar al helemaal nu niet. Beterschap!!

Sandrah zei

Een verkoudheid is nooit fijn, maar helemaal niet als je met vakantie bent. Hopelijk voel je je snel weer beter.

Sandra

Petr@ zei

Die verkoudheid is natuurlijk extra vervelend omdat je op vakantie bent! Hopelijk knap je snel op.

Wat een leuk stadje, Perth. Had ik eigenlijk niet verwacht. Geen idee waarom niet.
Shopping malls zijn natuurlijk heel makkelijk maar 'buiten' winkelen is wel gezelliger, zeker rond de feestdagen met alle lichtjes aan.

Anja L. zei

Wat jammer dat je je zo slecht voelt! Ik hoop dat het snel over gaat.
Wat een leuke stad lijkt Perth me. Nooit gedacht dat er zulke leuke straatjes zijn.

Charly zei

Beterschap, hopelijk knap je snel op en kun je meer gaan genieten van jullie prachtige reis!

Anoniem zei

Ik ben een keer tijdens kerst in nieuw zeeland geweest, vond het zo raar.... kerst in de zomer :)
Beterschap!
Marjon

Petra zei

@Allemaal - Dank voor de beterschapswensen! Ik baal inderdaad best want het duurt altijd zo lang voor het weggaat.