Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 14, 2017

Gezellige dag met Katja

Na een wat rusteloze nacht sta ik op als Rick en Orion weer boven komen om een uur of kwart over acht. Django is ook al beneden maar van Katja nog geen teken. Rick vertrekt naar zijn werk en net na negenen komt Katja ook in het land der levenden.

Zij vraagt of ik ontbijt kan halen en dat doe ik natuurlijk. Bij Panera bestel ik de ham, ei en kaas boterham met spinazie en voor Katja hetzelfde. Zij wil ook een latte, ik heb thuis koffie.  We eten gezellig samen en dan gaat Katja studeren en ik boven sporten.

Mijn uur op de elliptische machine gaat snel en Orion slaapt lekker aan mijn voeten. Mijn draakjes kijken zoals altijd geduldig toe. Wat ben ik toch altijd blij als dat uur voorbij is!


De honden vermaken zich in de achtertuin hoewel Orion niet blij is dat Django nu met Mia rent en hij niet. Mia wacht duidelijk op Orion maar Django is de alpha hond en Orion durft niet of probeert het even en geeft dan op. Grappig om gade te slaan, die interacties.

Als Katja klaar is om te gaan lunchen kiest zij de Lebanese Taverna. Daar ben ik allang niet meer geweest. Ik bestel een niet zoete yoghurtdrank, die erg lekker is, en Katja een mousserende sangria. Als lunch delen we diverse gerechten.

Katja kiest want zij hebben geen Libanees in hun buurt. Het wordt een garnalengerecht, de kip samosa's en kibbeh nayeh, rauw lamsvlees met knoflooksaus. Katja wil ook hummus. Hun pita's zijn heerlijk, de knoflooksaus super. We smullen en Katja neemt de hummus mee naar huis.

Daar gaat zij naar boven om een proefexamen te doen en ik blijf beneden met de honden. Dan weet ik weer waarom ik de meeste middagen "ontsnap". Ik probeer Orion en Django bezig te houden in de tuin maar daarin zijn zij niet geinteresseerd.

Binnen blaffen ze zich echter een ongeluk iedere keer als de buurhonden blaffen! Het is werkelijk om gek van te worden! Katja doet haar proefexamen wonder boven wonder heel goed en dat geeft vertrouwen. Ze hoopt het examen later in december te doen.

Eindelijk worden de honden wat rustiger en spelen zelfs met elkaar. Rick komt thuis en Katja wil graag Thais eten. Rick stelt voor naar Neisha Thai te gaan waar we een 15% kortingscoupon voor hebben.

Daar is het altijd gezellig en gelukkig ook warm. We delen de zalmrolletjes als voorafje en ik bestel het garnalengerecht met pindasaus en waterkers. De anderen hebben ook lekker uitziende gerechten. Dit is een heel goed Thais restaurant en we smullen allemaal.

Terug thuis ontspannen we allemaal, voeten omhoog of in Katja's geval zelfs op de bank liggen. De honden spelen weer en gaan dan naast elkaar liggen slapen. We zijn zo blij dat Orion en Django het met elkaar kunnen vinden!
Orion zou zo door dit hek kunnen lopen want het zit niet vast maar dat heeft hij (nog) niet door 

4 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat Katja haar proefexamen goed heeft gedaan ondanks het blaffen van de honden.

Klinkt heerlijk dat Libanese eten!

Sonja zei

Wat sneu dat Orion moet toekijken hoe Django met Mia rent en hij niet ...

Anja L. zei

Wat een lekker gevoel zal het Katja geven dat het proefexamen zo goed ging.
Wat doen jullie dan met Django als jullie gaan eten. Gaat hij ook in een bench?
Fijne woensdag!

Petra zei

@Petra - Ja, dat is een goed restaurant

@Sonja - Vond ik ook, maar Django is duidelijk de alpha hond

@Anja - Nee, Django blijft gewoon los. Hopelijk kan dat met Orion op een gegeven moment ook