Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 01, 2017

Het is alweer november!

Allerheiligen is het vandaag en vroeger ruimde ik dan de Halloween versieringen op door een soort bijgeloof. Dat is allang niet meer het geval en ik hoor het spook bij de voordeur klagen dat hij vrijgelaten wil worden als ik naar beneden loop.

Rick is al vertrokken en Orion ligt in zijn bench te slapen. Hij wordt pas wakker als ik de deur opendoe. Rick heeft mijn koffie al klaargezet en die is onmisbaar bij het ontbijt! Ik zou willen dat ik meer Blond Amsterdam mokken had, mijn "Delfts blauwe" is nog steeds vermist dus ik heb er maar twee.

Die zijn gebruikt dus vandaag drink ik uit Eeyore. Misschien ook wel passend, want het is maar een sombere kille dag. Ik besmeer een cracker met Nederlandse smeerkaas en drink een glas V8. Dan is het tijd voor sporten.

De sportkamer boven is ijskoud en ik zie al gauw waarom. Om de een of andere reden staan de ramen op een kier. Zouden we dan toch spoken hebben? Gauw doe ik ze dicht en sloof me uit op de elliptische machine om het maar gauw warm te krijgen. Dat lukt goed en een uur later heb ik 9000 stappen bijeen.

Nu is het even bedenken wat we met al het overgebleven snoep gaan doen!

Na mijn douche neem ik Orion de tuin in. Helaas voor hem is Mia er niet, hij gaat wel heel schattig telkens kijken waar ze toch blijft. Ik heb snoepjes mee en gooi ze in het gras. Orion vindt het heel leuk ze op te snuffelen. Dan gooi ik er een aantal en hij wordt steeds bekwamer met het vangen uit de lucht. Dit zijn kleine snoepjes!

Jammer genoeg komt Mia maar niet en na nog wat frisbee gooien wil Orion naar binnen. Ik geef hem zijn Kong met kaas en ga dan zelf op zoek naar lunch. Die bestel ik bij District Dumplings. Zo lekker is het weer, ik ben dol op hun dumplings!
 
Soms waan ik me hier in Europa

Bij Target heb ik een paar dingen te kopen en vertrek toch weer met van alles en nog wat. Een kaart voor Katja's graduation (hoewel er geen enkele graduation kaart te verkrijgen is dus dan maar een felicitatiekaart), een topje wat me leuk lijkt, handschoenen, Easy Cheese kaas voor Orion en een sportwaterfles, o.a. Het blijft nog net onder de magische grens van $100.
Target heeft besloten dat deze jurken leuk zijn voor volwassen vrouwen!

Intussen zijn de schoonmaaksters bezig in ons huis en dan wil ik wegblijven. Ik heb mijn laptop mee en bestel een ijsthee bij Starbucks. Daar is het drukker dan ik had verwacht, maar ik vind nog een tafeltje.

Omdat we het grootste deel van de periode tussen Thanksgiving en Kerst op vakantie zullen zijn wil ik voor we vertrekken al zoveel mogelijk gedaan hebben. Ik heb een hele lijst van tradities en daarop staan ook de fotokerstkaarten en de fotokalender.

Dit is waarschijnlijk (of eigenlijk zeker!) het vroegst ooit dat ik onze kerstkaarten heb besteld! Ook heb ik de foto's voor de kalender bijeen als ik huiswaarts ga. Die moet ik alleen nog per maand organiseren. Ook de traditionele kerstavond pyjama's zijn besteld.

Voldaan ga ik huiswaarts en speel weer even met Orion. Hij is zo blij weer allemaal kunstjes te doen. Ik moet dat weer als routine invoeren. Vandaag zag ik ook weer allemaal foto's van Cosmo en Orion samen en moest ik weer flink slikken. Cosmo krijgt een ereplaats in onze 2018 kalender, zo vreemd dat ik die lieve kop nooit weer zal zien.

Rick komt thuis en stelt voor aan de sushi bar bij Yama te gaan eten. Hij is heel moe van een drukke week op zijn werk en gek genoeg vindt hij sushi dan ook lekker. We nemen plaats aan de sushi bar en ik bestel eerst een zeewiersoep. Die is heerlijk en voor herhaling vatbaar.

Achter de sushi bar staat altijd Andy, hij is de sushi master. Hij herkent ons ook en we krijgen weer verse en lekkere sashimi en sushi voorgeschoteld. Hapje voor hapje genieten!
Op de terugweg bel ik mijn schoonzus in Canada, die vandaag jarig is. Mijn broer is op reis dus zij is met mijn nichtje Athena. Zo te horen heeft ze toch een gezellige verjaardag. Wat zou ik willen dat ze dichterbij woonden! Zoveel reizen om elkaar te zien, dit weekend ook weer. Gelukkig vinden we het leuk om te reizen!

5 reacties:

Anja L. zei

Een soort van ugly Christmas dress.
Je bent inderddad mooi op tijd met je kerstkaarten maar dan is het maar gebeurt voor jullie vakantie.
Fijne donderdag!

Anoniem zei

Op 1 november brengen bij ons in Belgiƫ vele mensen een bezoek aan het kerkhof en brengen dan bloemen naar de grafsteen van hun geliefden. Allerheiligen is dus een verlofdag.
Ik heb de indruk dat jullie dat in Amerika niet doen en dat het geen verlofdag is.
Groeten van Hilde uit B.

Anoniem zei

Hahaha, die jurk ........ hij is zo fout (lees: lelijk)!
Hier is vanaf 3e week oktober ook al veel kerstster, wel vroeg hoor!
Groetje van Henny Breedijk.

Petra zei

@Anja - Ja, vreselijk die jurk!

@Hilde - Nee, wij hebben hier geen religieuze vrije dagen met uitzondering van Kerstmis. Geen Goede Vrijdag of Pasen of Hemelvaart of wat ook en zeker geen Allerheiligen, want dat is zover ik weet alleen katholiek.

@Henny - Ja, hier ook allang Kerstspullen te verkrijgen. Meestal wachten wij tot na Thanksgiving maar die luxe heb ik dit jaar niet.

Petr@ zei

Vreselijk, die Kerstjurk! Zullen er echt vrouwen met zo'n jurk gaan rondlopen?