Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 26, 2017

Boxing Day (die wij niet echt vieren hier in de VS)

Vannacht heb ik heerlijk geslapen met mijn Alexa fan aan. De Echo Dot kan ook allerlei witte geluiden maken. Ik slaap altijd het best met het geluid van een fan. Ik had ook een wekker gezet voor kwart over acht bij Alexa, maar zij blijft stil.

Toch ben ik om kwart over acht wakker. Het is echter zo koud in de slaapkamer dat ik echt niet op wil staan. Ik wacht tot Rick tegen negenen uit bed gaat en de verwarming aandoet. Ik vraag Alexa hoe laat het is en het antwoord is een uur 's nachts. Geen wonder dat de wekker niet ging, ze staat op Australische tijd!

We nemen nog een keer stol en panettone als ontbijt, maar Rick en ik zijn het erover eens dat we niet zo van het zoete ontbijt zijn. Morgen dus weer iets hartigs, althans voor mij. Daar heb ik ook alle ingredienten voor.

Voor mij is het daarna tijd om naar de sportschool te gaan. Daar warm ik tien minuten op en dan komt Sharon me halen voor personal training. Na het uur waarin alle spiergroepen aan bod komen doe ik nog drie kwartier cardio.

Dan ben ik klaar voor vandaag en heb wat van de Kerstcalorieen verbrand. Jammer genoeg maakt dat tegenwoordig lang niet zoveel meer uit als vroeger. Maar beweging is gezond en vooral in de winter heel nodig voor mij. Ook vandaag is de temperatuur slechts rond het vriespunt.


Op de terugweg vang ik nog een paar Pokemon, die ik nog niet had. Thuis gaan Rick en ik naar de logeerkamer beneden want daar zijn weer allerlei zwarte mini kevertjes. Zo ergerlijk! Ik stofzuig ze op en Rick neemt het beddengoed naar boven om te wassen. Mijn broer komt morgen en dan willen we geen zwarte kevertjes meer in die kamer hebben!

Terwijl ik stofzuig doet mijn linker heup super veel pijn. Ik ben blij dat Lisa straks komt voor mijn massage. Mijn heupen geven me veel problemen tegenwoordig en dat beinvloedt ook mijn sporten. Ik zag vanochtend een jonge man "burpee's" doen en bedacht me dat ik die met de beste wil van de wereld niet meer zou kunnen doen.

Als lunch eten Rick en ik voor het laatst van het Kerstavond buffet. Er zijn nog wat dingen, die we later gaan eten, maar die kunnen we bevriezen. We hebben Oudejaarsavond weer een buffet al is dat heel anders. Sommige dingen kunnen we daar ook voor gebruiken.

Rick gaat boodschappen doen en ik ontspan me even voor Lisa komt voor de massage. Rick houdt Orion bij ons weg en Lisa brengt haar tafel naar boven want met de kerstboom voor is er geen plaats in de woonkamer.

Alexa speelt heel fijne spa muziek en Lisa gaat er hard tegenaan op mijn rug vooral! Volgens haar komen mijn heupproblemen daar van. Het is een uur van afzien waar ik af en toe heel diep moet ademen om de pijn aan te kunnen. Wie zei dat massages fijn zijn? Ik nooit!

Lisa raadt me aan vanavond een bad te nemen of andere warmte op mijn spieren te doen. Ik ben niet zo van het in bad gaan, echter. Ik beloof haar warmte op mijn spieren te doen. Wat zou ik nu graag de hot tub schoon hebben want dat is veel leuker.

Eerst hebben Rick en ik kaartjes voor Jumanji. Na Star Wars de populairste film en de mall is ook weer druk vanwege Boxing Day. Hier betekent dat dat iedereen voor koopjes gaat winkelen of cadeautjes ruilt.

Het duurt even voor we een parkeerplaats vinden maar die is eigenlijk ook heel gunstig. Rick heeft niet eens een jas aan dus hij rent naar binnen. Ik kan niet zonder jas, zelfs niet binnen de mall waar het ook flink koud is.

Rick heeft ook een kaartje voor Saskia gekocht, maar die heeft na een doktersafspraak meer zin om te ontspannen en rusten. Ik ga naar klantenservice om het geld voor dat kaartje terug te krijgen. Rick wilde tot na de film wachten, maar geen mens die dan nog gelooft dat je niet toch stiekem bent gegaan.

Intussen staat Rick in de lange rij om drankjes te bestellen. Ik probeer de app voor AMC op tijd te downloaden en daarmee te bestellen, maar dat duurt toch te lang. Ik kan steeds minder wachten tot ook ik kan zeggen "but there is an App for that!". Rick geeft toe ook bijna klaar te zijn met zijn Windows Phone. Het heeft gewoon ook zoveel voordelen, die Apple of Android niet bieden. Maar die apps...

Onze film is 3D en gewoonlijk vind ik dat maar matig, maar dit keer maakte het de film meer levend. Het is spannend, het is grappig, het is lief, het is gewoon een heel goede film! Echt een aanrader, persoonlijk vind ik hem leuker dan Star Wars hoewel je de films eigenlijk niet kunt vergelijken.

Als de film afgelopen is, is het etenstijd. Rick wil graag naar Gordon Biersch en ik geef toe al is er niet veel van mijn gading op hun menu. We krijgen een paar plaatsen aan de bar. Rick geniet van zijn biertje en we bestellen eten.

Rick de bruschetta kip en ik garnalen en kreeft taco's in blauwe mais tortilla's. Ik heb er ook een quinoa met boerenkoolsalade bij en die is me toch lekker! Daar zou ik een hele bowl van op kunnen voor lunch! Het smaakt ons dus zeer goed.

Thuis treffen we Saskia en Kaylee aan het kokkerellen. Ik ben zo blij dat haar vriendinnen hier nu ook zijn. Laura was er eerder vanmiddag. Deze meisjes, inmiddels jonge vrouwen zijn al sinds het begin van de basisschool vriendinnen, heel bijzonder.

Wij kijken nog een paar Kerstfilms op Hallmark want tenslotte is Kerst pas op 6 january met Drie Koningen officieel over. Morgen halen we dus mijn broer op en die blijft voor een paar dagen. We hebben zin om dingen met hem te doen, helaas kan mijn schoonzusje niet mee vanwege oogproblemen.

6 reacties:

Marion2 zei

De drukke en gezellige dagen gaan dus nog even door bij jullie.

Leuk om over Jumanji te lezen. Ik vroeg me af of het de moeite
waard is om erheen te gaan en dat is dus zeker het geval.

Wat zijn witte geluiden? Ik heb daar nog nooit over gehoord.
Of bedoel je misschien verschillende tinten wit licht?

Becs zei

Ik ben erg benieuwd naar Jumanji en mijn jongens ook! Leuk dat Saskia nog altijd bevriend is met haar vriendinnen can de basis school.

Anoniem zei

Petra,lees dat je last had van van minikevertjes.
Kan het zijn dat je daar in die buurt van die kamer honden of kattebrokjes hebt staan?
Die er al langer staan of vergeten zijn?
In die brokjes komen op den duur ook kevertjes uit,
die zitten in het meel wat daarvoor gebruikt is,als eitjes en zo ineens heb je dan daar kevertjes lopen.
Heb dat in het verleden ook eens meegemaakt,dat ik niet wist waar ze vandaan kwamen.
Bij naderonderzoek ,kwamen ze uit n kast waar nog een rest oudere vergeten brokjes stonden.
Hoop voor je,dat je het vind waar ze vandaan komen...

groetjes Joke

MoJuffie zei

Ik ben ook benieuwd naar Jumanji. Is het een remake van de film met Robin Williams of een heel ander verhaal?
Morgenochtend ga ik met mijn 14-jarige naar Star Wars. Dus in de vakantie toch maar een keer de wekker zetten ;-)

Petra zei

@Marion - Ik heb "white noise" letterlijk vertaald. Slecht witte ruis je wat? Ik heb dus een fan geluid om me te helpen slapen en andere geluiden te blokkeren. Het is dus geluid geen licht.

@Becs - Jumanji is wel intens voor kleinere kinderen lijkt me, maar zeker de moeite waard.

@Joke - Nee, ze komen van buiten maar wat ze precies zijn weten we dus niet.

@MoJuffie - Het is een compleet apart en ander verhaal, de enige overeenkomst is het spel. Star Wars is ook super!

Marion2 zei

Ik ken White Noise alleen als naam van een vroegere platenzaak, haha.
Maar mijn man, die heel goed Engels spreekt, zei meteen 'ruis'.
Nou ja, ik snap het nu. Ik ga me er eens in verdiepen, want het lijkt
me heel fijn als dat werkt!