Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, december 02, 2017

Dag 10 Nieuw Zeeland en Australië: Koala's, kangoeroes en helaas geen pinguïns

Ondanks mijn hoestsiroop heb ik toch aardig wat gehoest vannacht. Gelukkig kon Katja me niet horen dankzij een fan in haar kamer, maar arme Rick wel. Hij heeft dan ook moeite wakker te worden.

Katja en ik douchen eerst zodat Rick nog wat kan doezelen. Rick haalt daarna koffies en sausage rolls voor ons ontbijt. Het smaakt weer prima.

Terwijl de anderen nog wat dingen bijeen rapen ga ik beneden de auto opvragen. Die komt al gauw en Rick stelt de navigatie in op Phillip Island. Daar moet van alles te zien en doen zijn. Het weer is nog steeds miezerig, maar de voorspelde zware regens hebben we nog niet gezien gelukkig. Bij tijd en wijle is het zelfs droog.

De rit naar het eiland is vrij saai. Veel vlak platteland. Op een gegeven moment zien we een boerderij met café waar we een pit stop maken. Er zijn ook geitjes en kalfjes, die je gratis mag voeren. Katja en ik zijn zulke stadsmensen, we zien bijna nooit boerderij dieren. Het is dus extra leuk ze te voeren en aaien.


Dan zetten we onze tocht voort. Opeens zien we het Maru Koala and Animal Park. Dat willen we natuurlijk bezoeken! Daar krijgen we geen spijt van! Eerst kunnen we met een koala op de foto en zelf zoveel foto's maken als we willen met de lekker eucalyptus etende Henry. Zo leuk om een koala aan te kunnen raken!
 
We hebben kangoeroe eten gekocht en daar zijn ze dol op. Ze boksen er zelfs om, zo grappig! Er zijn schattige joeys, die we kunnen knuffelen en we zien een van de joeys drinken bij zijn moeder. Daarna gaat hij of zij terug in de buidel. Bijzonder om dat gezien te hebben!
 
 
Er zijn ook andere Australische dieren, maar de wombat en Tasmanian devil slapen. We zeggen de schattige kangoeroes gedag en zetten onze tocht voort. Het is inmiddels lunchtijd en we strijken neer bij RSL. Dit blijkt een club te zijn waar niet leden ook kunnen eten.

Het is nog steeds miezerig weer en Katja en bestellen  de wortel-gember soep vooraf. Dat blijkt geen kopje, maar een enorme bak! Ik krijg dan ook maar de helft op anders heb ik ruimte meer voor de rest. We bestellen alle drie de kip tikka marsala. Het is heerlijk! Gesterkt gaan we verder.

Dit eiland staat bekend om zijn pinguïn parade. Helaas vindt die pas na zonsondergang plaats en dan zouden we pas tegen middernacht terug in Melbourne zijn. Veel te laat, maar we gaan nu proberen ze in Melbourne te zien.
 
Later zien we inderdaad kangoeroes in de weilanden
De galah, nog een soort kakatoe

We rijden door naar de Nobbies waar we een stuk van de boardwalk lopen. We hebben hier prachtig uitzicht op de ruige kust. Er zouden hier ook zeehonden zijn, maar die zien we niet. Als we uitgekeken (en gewaaid) zijn beginnen we aan de terugweg. We hebben nog een stop te maken en wat een leuke wordt dat!
Het is het Koala Conservatory. Hier kun je koala's in hun natuurlijke omgeving zien. We beginnen met de koala boardwalk. Hier zien we drie koala's, maar hoog in de bomen en in slaap. Dat valt wat tegen, maar bij de volgende boardwalk hebben we de jackpot. Vier heel actieve koala's vlakbij ons. We fotograferen en filmen erop los!
 
 
 
Zulke leuke dieren en met moeite verlaten we ze weer. Op de terugweg zien we allerlei kangoeroes in de velden, zo leuk! Jammer genoeg begint het weer te plenzen, moeilijk rijden voor Rick. We hebben zo'n geluk gehad dat het de hele dag bijna droog was op wat miezeren na.
Zoekplaatje, vind de kangoeroes!

Het gaat steeds harder regenen en waaien en soms ben ik bang voor aquaplaning. Af en toe is de stroom van de stoplichten uitgevallen, voor Rick extra eng met het links rijden. Onze hoop vanavond pinguins te gaan zien op de St. Kilda Pier vervliegt langzaam.

Wel gaan we bij het Pelican restaurant in St. Kilda eten. Daar hebben ze lekkere tapas en delen we o.a. een bruschetta met forel, heel lekker, patatas brava en gegrilde calamari. Het smaakt allemaal erg lekker. Onze serveerder is Frans en het valt me op dat Fransen in het buitenland vaak zoveel meer praterig zijn dan in hun eigen land, of althans in de VS en hier in Australie.

Intussen zien we de vlagen regen over de straten waaien en paraplu's gaan links en rechts kapot. Gelukkig hebben wij onze nieuwe regenjassen met capuchon die ons droog houden. We rennen terug naar de auto en laten de pinguins voor wat ze zijn.

Een rustige avond op de hotelkamer doet ook niemand kwaad. Morgen nog een dagje in deze omgeving, hopelijk wordt het iets beter weer!



5 reacties:

Joke zei

Wat leuk dat jullie die Koala beertjes konden aaien en die kangoeroes en die andere dieren.
Zullen ze ook wel gewend zijn van de vele die bezoekers er komen.
Ja,is het zeker angstig auto rijden bij zulk slecht weer en dan ook nog links.
Gelukkig weer zonder schade in jullie hotel aangekomen..
Zucht van verlichting is dat weer.

groetjes Joke

Jort & Suus - On the road zei

Wat maken jullie toch een fantastische reis. En zo fijn dan Katja er ook bij is. Geniet er van.

Angela zei

Wat een gave reis zijn jullie aan het maken! Ik vond dat links rijden in Nieuw Zeeland ook heel vreemd. Constant die ruitenwissers maar aan;) Geniet lekker verder en hopelijk ben je snel van die vervelende hoest af!

Tineke zei

Gezellig met Katja erbij, was het niet de bedoeling dat Katja ook deze reis zou meereizen?
Duimen voor beter weer en geen kriebelhoest meer. ik heb ook last van kriebelhoest.

Tineke zei

De bedoeling dat Saskia zou meereizen, moest er staan.