Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 10, 2017

Dag 17 Nieuw Zeeland en Australie:

Tegen achten word ik wakker en vind Rick nog in diepe rust. Ik sta op en maak mezelf klaar. Dan is Rick ook wakker en een kwartiertje later zijn we beiden klaar om erop uit te gaan. De meisjes hebben beiden slecht geslapen en Saskia voelt zich ziek.

Rick en ik zoeken en zoeken en vinden dan eindelijk een ontbijtrestaurantje open. Door de weeks is alles open, maar in het weekend duidelijk niet. Het restaurantje waar we gisteren aten is compleet dicht.

Bij de Chrysler Bar and Cafe vinden we nog een tafeltje buiten en bestellen ons ontbijt. We nemen beiden de gerookte zalm met eieren, Rick roerei en ik gepocheerde eieren, gegrilde tomaatjes en Turks brood waar ze hier dol op zijn. Het smaakt ons heel goed, maar is teveel!

In Australie moet je ook Vegemite eten. Ik vind het lekker, Rick helemaal niet

Voor Katja nemen we eten mee, maar Saskia wil niets. Zij voelt zich echt ziek en besluit niet mee te gaan vandaag. Sowieso heeft Saskia wat moeite met Australie verlaten en we laten haar haar gang maar gaan. Het zal vast een omgekeerde cultuurschok worden voor haar straks.

Thuis wordt er sneeuw voorspeld, maar wij gaan vandaag de kust wat verkennen met zo'n 23 graden. Het is wat bewolkt maar in de verte zien we blauwe lucht. Rick heeft al maanden een foto van de Sea Cliff Brug op zijn PC en dat is onze eerste bestemming.
De weg erheen is veel saaier dan ik had gedacht, maar op een gegeven moment krijgen we de mooiste zeegezichten! De brug is heel bijzonder, hij gaat langs de kliffen en is helemaal bestemd tegen allerlei geweld. Men denkt dat deze brug meer dan honderd jaar zal blijven staan.
 
 
We vinden een parkeerplaatsje bij een speeltuintje vlakbij en lopen erheen. Wat een prachtig uitzicht overal, foto na foto nemen we. We zien zwart met gele kaketoes, ik lees de grootste kaketoes,  en zelfs een zonnende slang.  De zon is inmiddels ook present en Rick gaat met zijn drone filmen.

Katja en ik lopen naar het einde van de brug en zien dan dat we door een gat in het hek ook naar beneden kunnen lopen. Dat doen we natuurlijk maar het uitzicht daar is niet zo bijzonder. We lopen terug naar Rick, die wat foto's van ons maakt met de drone.
Deze prachtige passiebloemen bloeien hier gewoon in het wild!

Dan lopen we terug naar de auto en gaan een stukje van de Grand Pacific Ocean Drive rijden. Niet veel later zien we het Flying High Cafe. Er zijn hier hanggliders en een ervan "vliegt" net boven ons. Lijkt me best een gevaarlijke sport en later zie ik op het nieuws dat er een gered moest worden, weliswaar niet waar wij zijn.

Het Flying High Cafe heeft eigenlijk alleen maar hamburgers of kip sandwiches. Ik besluit dan maar een burger te nemen, verwachtend dat ik het maar zeer matig ga vinden. Ik eet in de VS vrijwel nooit een hamburger. Rick neemt ook een burger en Katja de kip sandwich, die helaas voor haar gefrituurd is.

We nemen een picknicktafel langs het water en het uitzicht kan niet mooier. De burgers zijn zo lekker! Werkelijk de beste burger, die ik ooit heb gegeten (nu heb ik er niet veel op, toegegeven). Er zitten uien in en op het broodje bacon jam. Rick en ik smullen en Katja heeft spijt niet ook een burger te hebben genomen maar zij dacht gezond te eten. Toch vindt zij haar broodje ook lekker.

Na nog wat foto's genomen te hebben gaan we de Grand Pacific Drive volgen. Die leidt echter enkel door het bos, hoe mooi ook en zou veel te lang duren om naar Bondi Beach te komen. Op een gegeven moment gaan we dus de snelweg weer op.

Bondi Beach is anders dan ik had verwacht.  Het is op zich maar een klein strand, maar wel heel interessant. We lopen langs het water en gaan er met onze voeten in, nu zijn we ook in de Tasman Zee geweest. Rick en Katja zijn helemaal gefascineerd door de topless dames.
De surfers liggen in het water en sommigen zijn heel goed. We lezen dat een paar decennia terug er drie enorme golven kwamen, die honderden surfers met verdrinking dreigden. De reddingssurfers redden de meesten, slechts vijf overleden. Dat is nog steeds bekend als zwarte zondag. Zonder gevaar is surfen dus zeker niet.
In de Tasman Zee

Na een uurtje zijn we terug bij de auto. We rijden nog even langs Bronte beach, maar Bondi beach is duidelijk "the place to be". Het is al na vijven en we banen ons een weg terug naar het hotel. Daar vinden we Saskia een stuk beter dan we haar achterlieten.

Zij komt zelfs mee om te eten. We gaan naar de Rabbit Hole Bar and Grill. Daar is het erg gezellig, maar de website deed het lijken of dit ook een restaurant is. Het eten is echter meer bar eten. We bestellen dan ook aan de bar.

Katja en ik nemen beiden de gegrilde barramundi en ik dacht als voorgerecht de gegrilde halloumi te krijgen. Er gaat van alles mis. De halloumi komt niet, Katja krijgt extra zoete aardappel chips  terwijl ze die als vervanging van haar frietjes had besteld en Saskia had gehoopt een veganistische pizza te eten, maar die is haar te saai.

De eigenaar komt naar ons tafeltje en verontschuldigt zich. Hij legt uit dat ze meer een bar dan een restaurant zijn. Hij vindt het echter heel vervelend dat onze maaltijden niet zo zijn als we zouden willen. Hij geeft ons een hele fles rose om het goed te maken!

Natuurlijk kunnen Katja en ik die lang niet op en in Virginia mag je dan een dichte fles mee naar huis nemen. Als ik dat vraag komt de eigenaar stiekem de dop brengen en vertelt dat het eigenlijk niet mag, maar zolang we de fles kunnen verstoppen weet hij van niets. Zo aardig!

Saskia doet de fles in haar rugzak en zo smokkelen we de rest van de fles terug naar het hotel. Ik moet echt een goede recensie schrijven voor deze bar. De atmosfeer is erg leuk en het eten niet fantastisch, maar de bediening duidelijk super.

Saskia heeft via UberEats eten besteld en de meisjes wachten daarop in de lobby. Rick gaat op zoek naar een bar met lekker bier en ik heb mijn energie opgebruikt voor vandaag en ga naar de kamer om te ontspannen.

Nog twee volle dagen hier in Australie voor we aan de lange terugweg beginnen. Deze vakantie is zo snel gegaan, maar we hebben ook iedere dag weer een prachtig en uniek avontuur beleefd. Hopelijk de komende paar dagen nog even. Het schijnt thuis te sneeuwen dus nog even genieten van het lekkere weer



7 reacties:

Miek zei

Geniet er nog van ! Hier in Antwerpen sneeuwt het ook !⛄❄

Aafje zei

Nog een paar dagen genieten dus! Een fantastische reis hebben jullie. Veel plezier nog!

Anoniem zei

Wat hebben jullie een schitterende reis, echt geweldig! Hoe is het met de contactlens verder gegaan, gelukkig geen last meer van?
Kan me voorstellen dat het voor Saskia even heel dubbel is in deze dagen, zal ongetwijfeld snel weer wennen als ze eenmaal thuis is. Geniet nog van de laatste dagen!
groet, Anouk

Jeanny zei

Een mooie reis en heerlijk, dat we mee kunnen genieten. Ook ik vraag me af, hoe het met je oog is. Kennelijk oké, want anders had je er wel over geschreven. :)
Geniet ze van de laatste dagen en van je dochters!!

Anoniem zei

Jullie heerlijk nog in de zon,prachtige vergezichten daar,
ook die brug bij de kliffen, heel bijzonder dat ze zoiets
kunnen bouwen op zo,n plaats,zal best moeilijk geweest zijn.
Wens jullie nog mooie laatste dagen toe en een behouden thuis reis!

Hier blijft het vandaag maar sneeuwen,
pff,hier ligt al n dik pak in het limburgse land.
Bij deze een link hoe het gesteld is in Nederland met het verkeer in de sneeuw..

https://webcam.nl/verkeerstoezicht/

groetjes Joke

Anoniem zei

Wat n mooie fotos weer.vandaag veel sneeuw en met 60 km over de snelweg rijden..want moet toch werken ondanks code orange..n dan geniet ik van je mooie fotos met mooi weer...wat n prachtig land is t...mijn oudste is een jaar terug daar geweest om boedererij werk te doen via travelactive.beviel niet dus hij was snel terug..maar zoals ik al zei..Australie staat op.mijn wensenlijst.veel plezier komende dagen.

Flore

MoJuffie zei

Wat grappig van die fles rosé!