Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 17, 2017

De kerstboom en een kerstbrunch

 Zaterdag

Om half zeven komt Orion mijn gezicht likken. Schattig, maar ik ben nog niet klaar om op te staan. Een half uurtje later is hij er weer en ik knuffel hem en dan gaat hij weer weg. Om acht uur is het kennelijk hoge nood, want nu krijg ik zijn nagels op mijn hoofd!

Gelukkig is Rick bereid naar beneden te gaan en Orion even uit te laten. Cosmo had al gauw door dat Rick degene was waar hij 's nachts moest zijn. Hopelijk leert Orion dat ook, want zeker in de winter vind ik het heel erg moeilijk in de kou op te staan!

Nu zijn we wel zo'n beetje wakker maar doezelen toch nog wat verder. Buiten ligt een dun laagje sneeuw, maar de zon schijnt en dat zal dus gauw smelten. Helemaal goed!

Als we eenmaal bij onze positieven zijn gaan we op zoek naar ontbijt. Voor Saskia halen we een acai bowl bij haar geliefde Southblock. Nick bij Starbucks verwelkomt ons terug, hij heeft ons gemist zegt hij. Dat is natuurlijk fijn om te horen.

Met koffies rijden we naar Peet's waar we bij de drive thru onze favoriete sausage broodjes bestellen. Als laatste halen we een pepermunt soja latte voor Saskia bij Caffe Amouri. We eten en drinken alles gezellig thuis op.

Daarna doe ik snel een half uur op de elliptische machine terwijl Rick zich klaarmaakt. Dan neem ik mijn douche en vervolgens gaan Rick en ik met Orion op weg naar Mayne's Kerstboom boerderij in Maryland. Dat is zo'n drie kwartier rijden en we hopen dat zij nog bomen hebben om om te zagen, plaatselijk zijn ze namelijk uitverkocht!

Onderweg

Het valt ons al op dat er weinig mensen geparkeerd staan bij aankomst en dan zien we dat de enige bomen, die ze nog verkopen, al omgezaagd zijn. Blij dat Saskia haar plannen hier niet voor veranderde, dat was zo'n teleurstelling geweest!

Toch hebben we ruime keuze uit mooi gevormde bomen. Ze zijn wat dunner dan we hadden gehoopt, maar Rick krijgt zijn hoge boom met ruim 2,5 meter. In het winkeltje vind ik nog een candy cane versiering voor de van en een cadeautje voor mijn vriendin, die morgen haar jaarlijkse kerstbrunch houdt. Ook nemen we een nieuwe houder voor de boom mee.
De boom wordt in draad gewikkeld en kan zo makkelijk achterin de van, zoals we vorig jaar ook de boom meenamen. Orion heeft dan wat minder plaats, maar nog meer dan genoeg. Hij vindt de van fijn vertoeven.

Het is inmiddels lunchtijd en Rick heeft onderweg een Buffalo Wild Wings restaurant gezien. Daar vragen we een tafeltje en het valt me op wat een typisch Amerikaans restaurant dit is. TV schermen overal en het menu is ook authentiek. Eigenlijk eten wij vrijwel nooit bij dit soort restaurants, bedenk ik me.

Grappig genoeg vroeg er net iemand in een van mijn Facebook groepen over Amerikaanse borrelhapjes. Ik stuur haar een foto van dit menu daarvoor, want het zijn veelal echt Amerikaanse dingen. Dit restaurant specialiseert zich ook in kippenvleugeltjes met allerlei sauzen, van mild tot super heet. 
Rick is fan van de hete sauzen en won zelfs een van hun wedstrijden met een andere klant om wie de meeste superhete vleugeltjes at. Zijn foto en naam staan nog steeds op de muur in dat restaurant in Omaha, Nebraska. Ook nu weer merkt de serveerder op dat Rick van heet houdt.

Wij bestellen een "snack" van de kippen"vleugeltjes" zonder botjes en dat zijn toch nog acht kiphapjes. Teveel voor ons, maar het smaakt zeer goed. Verder eten we beiden de tortilla's met kip in onze gekozen saus (voor mij teriyaki, voor Rick zo heet mogelijk) en die zijn heerlijk!

Intussen is Orion in de van gebleven en is helemaal blij ons weer te zien. Tijdens de terugrit slaapt hij voornamelijk. Dit alles lijkt ons beter voor hem dan uren in zijn bench te verblijven. Hij is zo tenminste bij ons.

Terug in Vienna haalt Rick de boom uit de van en ik versier de van met de candy canes en het pepermunt "snoepjes" als neus.  Dat laatste valt me nog niet mee, misschien doe ik het ook niet goed. We zullen zien hoe het blijft als ermee gereden wordt. Veel mensen hebben Rudolph met antennes en rode neus voorop, maar deze pepermunt snoepjes heb ik nog niet eerder gezien.
Betere foto's volgen

Dan neemt Saskia de van om iets met vrienden te gaan doen. Rick en ik gaan verder aan de voortuin. Ik moet mijn blauwe lichtjes langs de oprit, Santa's landingsbaan vroeger toen de kinderen klein waren, nog aanleggen en Rick zet de sneeuwpoppen neer en richt de groene en rode lichtjes op ons huis.

Van die blauwe lampjes doen vier strengen het niet meer! Ik heb gelukkig wel twee nieuwe gekocht, maar weet ook dat die nu overal uitverkocht zullen zijn (blauw is ook een Hannukah kleur). Gelukkig vind ik ze op Amazon.com nog wel en die zullen morgen bezorgd worden.

Als we daarmee klaar zijn zet Rick de boom in de nieuwe houder en draagt hem naar binnen. Deze boom is hoog en vrij dun voor onze begrippen. Ik vind hem prachtig, zeker als hij straks versierd is. Rick en de kinderen willen altijd meer boom, maar deze neemt niet de hele kamer over. Ik zie ernaar uit hem morgen te versieren!
Morgen wordt hij mooier

Intussen is het alweer etenstijd en we besluiten Vietnamees te gaan eten bij Viet Aroma. Ik weet al van tevoren wat ik wil bestellen, de vier spiesjes met gegrilde kip, rundvlees, varkensvlees en garnalen. Die rol ik in rijstpapier en het is smullen geblazen!
Op de terugweg een tuin waar van alles gebeurt

Thuis gaan weer de gezellige kerstfilms aan. Langzaamaan kom ik  weer in de kerststemming. Er zijn nog een aantal cadeautjes te verkrijgen en ik ben van plan volgende week naar de mall te gaan. Ik wil ook nog onze Toys for Tots cadeautjes kopen tenslotte.

Zondag

Daar is die rare jet lag weer. Om vier uur vannacht was ik klaar wakker en dan schrik ik om tien over negen opeens weer wakker! Rick slaapt ook nog. Wij slapen gewoonlijk nooit zo lang!

Na een kop thee om wat tot mijn positieven te komen ga ik gauw douchen en kleed me aan voor de Kerstbrunch van Chris. Die brunch houdt zij al bijna twintig jaar en ieder jaar ben ik erbij geweest. Ik ben dus heel blij hem niet gemist te hebben dit jaar.

Met een klein cadeautje loop ik rond half elf Chris' huis binnen. Daar zijn al een aantal bekende dames aanwezig en iedereen wil natuurlijk horen over onze reis. We hebben ook allemaal kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd en zijn dames van ahem, middelbare leeftijd dus gesprekstof te over.

Chris begroet me met een poinsettia drankje, champagne met cranberry sap en een paar cranberries voor garnering. Meteen ben ik in gesprek met deze en gene, maar de alcohol op mijn lege maag lijkt me niet goed dus ik schep gauw een bordje met lekkernijen vol.
Lekkere gerookte zalm, champignonquiche en verschillende groentes en fruit, van het zoete spul hoef ik niets. Al kletsend zijn er zo een paar uur voorbij. Net voor iedereen vertrekt wil Chris een groepsfoto laten maken. Jammer genoeg sta ik op de meest onflatteuze plek het dichtst bij de camera en zie eruit als een reuzin, maar ach.
Samen met Bets en Ellen loop ik terug naar huis waar Rick de slingers en lichtjes (rood, groen en wit) al in de boom heeft gehangen. De ster hangt wat scheef wat ons aan een boom van de Grinch film doet denken. Rick zal hem morgen of overmorgen rechtzetten.

Rick en ik gaan verder kerstcadeautjes voor iedereen bedenken. We hebben al veel gedaan voor we weggingen, maar er is altijd meer. Ik heb de komende week ook nog een aantal winkels te bezoeken.

Voor de lunch haal ik een kop hot and sour soup bij de Chinees. Veel trek heb ik niet na de brunch en dan is soep perfect. Ook haal ik een stoot medicijnen op bij Rite Aid, vlak voor het einde van het jaar krijg ik die bijna gratis mee.  Op 1 januari beginnen we met een nieuw eigen risico.

Het is bewolkt maar lekker qua temperatuur. Mijn nieuwe blauwe lichtjes zijn aangekomen, lang leve Amazon. Ik maak mijn versieringen buiten af.  Nu is er weer zoals ieder jaar omlijning met blauwe lichtjes.

Intussen is Fairyville de afgelopen weken verwaarloosd. Er liggen nogal wat bladeren en ik graaf de arme feetjes uit. Daarna komt Kerst naar Fairyville met allerlei versieringen. Ik wilde bij Michaels meer vinden vrijdag, maar daar waren ze helemaal uitverkocht! Het ziet er in ieder geval weer gezellig uit.
Bij de buren ga ik even bedanken voor het zorgen voor de dieren. Patricia wordt daarvoor door ons betaald, maar ik weet dat Lorraine vooral en zelfs af en toe Chuck, al is Orion niet dol op hem, ook veel doen. We hebben een boomversiering en een magneet uit Australie voor hen mee.

Rick heeft intussen de boomversieringen van zolder gehaald. We hangen de boom samen vol met Hallmark en gepersonaliseerde versieringen. Lang niet alles wat we hebben past erin want deze boom is een stuk slanker dan de gewoonlijke. Ik vind het prachtig!

Bij het versieren van de boom hoort volgens Ricks traditie eggnog met rum en nootmuskaat. Dit is de enige keer dat ik dit drankje drink al vind ik het voor zo'n enkele keer wel erg lekker. Een soort dunne advocaat is het.
Het is onze dertigste Kerst samen dit jaar!

Voor het avondeten bestellen we Indiaas wat niet veel later bezorgd wordt. Dan gaan we eerst The Grinch (mijn favoriete Kerstfilm) en de live uitzending van de A Christmas Story musical kijken. Ik heb die film dinsdag in het vliegtuig nog gekeken dus ik vind het eigenlijk een beetje saai. Maar toch ook wel weer leuk, zo'n ouderwets kerstverhaal en dan live met al die kinderen, supergoed gedaan!
Wie hier viert Kerst met cadeautjes en wie niet en wat zijn jullie favoriete tradities? Ik zie ernaar uit die te lezen!

13 reacties:

Sonja zei

Dat is een prachtige boom, niet zo'n brede sta-in-de-weg! Wij vieren kerst hier in de Floridiaanse zon met een heerlijk licht kerstdiner, geen kalkoen. We hebben een mini-mini boompje, daar passen geen kadootjes onder 😁.

Kiki zei

Wij hebben vandaag een vroege Kerst gedaan met de kinderen thuis. We vliegen woensdag naar NL om daar met familie en vrienden Kerst te vieren, altijd leuk en vooral druk. Geen boom voor ons dit jaar, volgend jaar weer. Zo gezellig! Fijne dagen.

Sylvia zei

Hoi Petra,
Het zal mijn Duitse achtergrond wel zijn maar ik heb totaal niets met Sinterklaas of suprises en gedichten. Zolang de kinderen gelovig waren vierden we het met volle overgave maar zodra dat over was stapten we voor de cadeautjes heel snel over naar de kerst! Grappig genoeg zei Deirdre van de week dat zeniets met Sinterklaas heeft en uitkeek naar de Kerst. Haar eerste herinnering is er één van echte kaarsjes in de boom bij opa Duitsland. Hier komen beide kinderen met aanhang kerst vieren, mijn verzoek zo begin november aan hen is dat ze samen eruit komen welke dag ze samen bij ons zijn en dit jaar zijn ze uitgekomen op kerstavond. Altijd een ingewikkeld iets want Deirdre moet 1 dag werken.
Na jaren een kunst boom hebben we dit jaar weer een echte en ik ben er blij mee.
Fijne dag vandaag

Anja L. zei

Ha, ha, je lijkt echt groot vergeleken bij de rest op die foto!
Ik vind jullie boom mooi hoor. Inderdaad, niet zo'n sta in de weg.
Eerste kerstdag gaan wij altijd in een restaurant eten met mijn schoonfamilie en tweede kerstdag vieren wij met mijn familie. We maken allemaal een gang van het diner en pakken de kerstkadootjes uit.
Dit keer ben ik lekker vrij na de kerstdagen dus dit is mijn laatste werkweek in 2017!
Fijne maandag.

Anoniem zei

Jullie hebben een geweldige mooie slanke boom uit gezocht en opgetuigd echt een plaatje.
Wat ik ook zo mooi er aan vind,zijn de groenige lichtjes erin,het past perfect.
Vanaf dat mijn man overleed,heb ik geen kerstboom meer gezet,wel een kleinigheid van kerst..
Zelf vier ik kerst bij me zoon,die naast me woont met zijn vrouw en kinderen.
Meestal is het zo,als zijn vrouw, mijn schoondochter dus... met de kerst moet werken,dan kook ik voor hun en heeft ze vrij,dan maakt de ene oma bv de pudding
en ik de andere oma zorgt voor het gebraden vlees.
Mijn schoondochter zorgt dan voor de rest van het eten.
Zo doet ieder het op zijn manier,belangrijkste is het samen zijn van het gezin he.

groetjes Joke

Marion2 zei

Oeps, inderdaad geen flatteuze foto. Heel schattig is de kerstversiering
van jullie eerste Kerst samen.

Ook wij vieren Kerst met cadeautjes. Vroeger was dat met Sinterklaas,
maar omdat er nu geen kleintjes (meer) in de familie zijn, is dat vervangen
door Kerst. Ik houd er enorm van. Alles is thuis in kerstsfeer en naar mijn
mening op een smaakvolle manier. Ik denk een beetje hetzelfde idee als jullie.
Met de cadeautjes ben ik heel lang bezig: ik wil het graag goed doen en het is
altijd een gedoe wat voor wie en om een enigszins eerlijke verdeling te krijgen.
Gevolg: veel te veel, haha. Maar ik geniet ervan. Na het uitpakken van de cadeautjes
drinken we wat en eten een stukje roomboter kerstkrans. Ook heb ik heel leuke
kerstkransjes en kerstbonbons. Daarna gourmetten met ouders, kinderen en aanhang
en een kerstijstaart toe. Altijd hetzelfde, maar zo gezellig. Tweede Kerstdag ben ik
er klaar mee, ruim op en ga lekker kerstfilms kijken.

Jurgen de Bruin zei

Het ziet er allemaal gezellig uit bij je. Ik krijg altijd zo’n coca-cola kerstgevoel bij jouw kerstfoto’s.
Wij hebben wel een boom en wat andere versiersels maar geen cadeaus. Dit word ook onze eerste kerst in ons nieuwe huis en eerste kerstdag komt de familie gourmetten. Wij hebben het grootste huis en dat leek mij wel handig met 6 volwassenen en 2 kinderen.
Verder heb ik niet echt een kerstgevoel omdat ik na mijn hernia operatie thuis zit en ik verder niet zo veel mee krijg hiervan. De kerstboodschappen maak ik dit jaar ook niet mee en dat mis ik zeker niet. Hahahaha, wat een paniekmoment is dat voor veel mensen.

Nog een ander dingetje; volgend jaar wilde we naar Spanje op vakantie en het is Tysons Corner geworden. (Het kan raar lopen en het staat pas met potlood genoteerd) We hebben een leuk appartement gevonden bij Tysons LRV apartments en we willen rond memorialday Washington weer bezoeken. Je reclameblog werkt dus nog uitstekend,, Hahahahaha!!! Nu nog even kijken of we goede tickets kunnen vinden.

Anoniem zei

Traditie is dat ik, sinds onze dochters konden lezen, boeken onder de kerstboom leg.
Deze tijd van het jaar maakt me altijd weemoedig, sinds mijn man overleed is het toch anders, er is geen ‘kerststemming’ meer.
Maar ik ben dit jaar samen met dochters, schoonzoons, kleinkinders, en daar word ik, ondanks het gemis, tegelijkertijd héél gelukkig van.
Fijne Kerstdagen voor jou en je gezin!
Lian

Anoniem zei

Mooie boom.hebben jullie!En wat leuk al die versieringen van de huizen waar jullie voorbij rijden.
Wat vervelend dat jullie nog last hebben van de jetlag.duurt lang voordat jullie in je ritme zijn!
Wij hebben als traditie boeken als kado..maar dit jaar wordt t anders..war weet ik nog niet wamt wij hebben ook sinterklaas gevierd met suprises en daar geloven ze al n tijdje niet in..maar daar hadden wij zin in dot jaar.Ik moet werken kerstavond en eerste kerstdag zowel in de ochtend als avond..dus 1e kerstdag gaat een beetje aan ons voorbij,het zal wel n kerstlunch worden..2e kerstdag gaan wij met t gezin alleen uit eten.Lekker makkelijk...ik heb n druk periode achter de rug en t laatste waar ik zin in heb is de kerstdrukte en kerst stress..

Gr Flore

Petr@ zei

Wij vieren nog steeds Sinterklaas met cadeaus en alles er om heen. Cadeaus met Kerst doen we niet, hooguit een kleinigheidje. Ik heb niet zoveel met Kerst. Op Kerstavond doen we meestal wat hapjes en kijken we een film. Eerste Kerstdag komen mijn ouders hier eten. Tweede Kerstdag zijn de kinderen bij hun vader en heb ik kerstontbijt bij de ouders van mijn vriend. Daarna moet hij werken en heb ik heerlijk een dag voor mezelf. Lekker met een goed boek op de bank.

Angela zei

Wij vertrekken morgen naa Portugal en zullen daar (of in Spanje) zijn met de kerst. Anders hadden we een dag thuis gebleven en de andere dag bij mijn broer. Met cadeautjes onder de kerstboom en gewoon lekker (maar niet overdreven veel) eten. Vind het fijn om er even tussenuit te gaan na een bewogen jaar, maar ga mijn familie wel missen!

Anoniem zei

Wij vieren 1ste kerstdag met zijn zessen. We trekken lootjes voor de kadootjes.
Helaas wordt de samenstelling elk jaar anders . In vijf jaar tijd zijn mijn tante en oom overleden en woont mijn vader in een verpleeghuis en weet niet eens meer wat kerst is.
Maar we houden allemaal van de kerst en hebben het gezellig met elkaar.
Als ik een foto kon toevoegen zou ik een foto van onze kerstboom plaatsen😀
Fijne dagen.
Greet(aaforum)

Petra zei

@Sonja = Heerlijk! Ik merk dat ik de warmte van Australie echt mis.

@Kiki - Fijne tijd in Nederland!!

@Sylvia - Dat klinkt gezellig1 Mijn Nederlandse broer heeft nog steeds kaarsjes in hun kerstboom!

@Anja - Ja, vreselijk die foto, maar er is er maar een gemaakt, dus. Ik moet leren niet zo aan de zijkant te gaan staan, op de een of andere manier overkomt me dit vaker.

@Joke - Fijn dat je zoon naast je woont! Kai zal er dit jaar voor het eerst niet bij zijn en ik mis hem enorm!

@Marion - Ik probeer tegenwoordig me minder druk te maken hoe ik op een foto sta, maar deze is wel erg. Maar ja, enige groepsfoto dus het moet maar.

@Jurgen - Beterschap! En superleuk dat jullie deze kant weer opkomen, een steenworp afstand van ons!

@Lian - Ik kan me helemaal voorstellen dat het niet meer hetzelfde is zonder je man. Ik besef me ook steeds meer dat we echt van elkaar moeten genieten. Wel fijn dat je zo omringd wordt door familie.

@Flore - Moeilijk altijd als je moet werken. Ik vermoed dat dat Katja de komende jaren ook gaat overkomen. Nog maar even van haar aanwezigheid later deze week genieten dus. Hopelijk wordt het snel wat minder druk voor je!

@Petra - Hier is Kerst natuurlijk het feest, maar soms vraag ik me ook wel af waarom we al die dingen doen voor anderhalve dag plezier, ha ha.

@Angela - Heerlijk, geniet van je vakantie!

@Greet - Dat is toch moeilijk van het ouder worden. Het is niet meer zo vanzelfsprekend dat iedereen bij elkaar komt.

@Allemaal - Leuk, alle reacties en een heel fijne Kerst gewenst hoe je die ook viert!