Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 22, 2017

De kerstdrukte trotseren in de supermarkt en verlaat Thanksgiving diner

"Dum de dum dum dum", zegt mijn telefoon opeens mij eraan herinnerend dat Orion medicijn nodig heeft. Met schrik word ik wakker want die staat er voor negen uur en ik heb om half tien personal training!


Gauw kleed ik me aan en op aanraden van Rick haal ik ontbijt bij de Starbucks vlakbij Anytime Fitness. Ik gooi een kop koffie achterover en eet de ontzettend hete eiwithapjes in de van. Het is een wonder dat ik mijn mond niet brand!

Precies om half tien loop ik de sportschool binnen en Sharon vraagt of ik haar sms-je heb gekregen. Vast wel maar ik heb nog geen tijd gehad naar mijn telefoon te kijken. Ze vraagt of we om tien uur kunnen beginnen, maar merkt mijn aarzeling meteen. Ik had me voorgenomen direct na de personal training naar huis te gaan in de hoop de enorme drukte bij de supermarkt voor te zijn.

De vrouw, die Sharon aan het trainen is, verontschuldigt zich dat het haar fout is. Gewoonlijk zou het me echt niets kunnen schelen, maar vandaag wel. Ik bedank beiden dat ze mij voor laten gaan. Het halve uur gaat snel met allerlei gewichtenoefeningen.

Na afloop zie ik opeens allerlei nieuwe Pokemon vlakbij. Gauw vang ik er drie en ga dan huiswaarts. Ik vind het spel het leukst als het wat nieuwe wendingen heeft. Met de nieuwe Pokemon op het weer gebaseerd is er weer een andere dimensie.

Rick is bezig met de boodschappenlijst voor het Kerstweekend. We hebben alles onderverdeeld in de verschillende afdelingen van Wegmans en beiden een lijst. Het is precies zo druk als we het verwachtten, constant maneuvreren langs wagens (ik noem ze niet eens wagentjes zo groot zijn ze!).

We verdelen de lijst en Rick neemt de rechterkant van de winkel en ik begin in het groentegedeelte. Al gauw heb ik heel veel van de lijst afgewerkt maar er is slecht bereik in de winkel en ik heb geen idee waar Rick is.

Terwijl ik zoek naar krieltjes hoor ik opeens mijn naam en daar is Rick. We hebben een paar dingen allebei gepakt dus daar leggen we er een van terug. De rest van de lijst werken we samen af. Natuurlijk duurt het veel langer dan we hoopten.

Dit is het drukst dat je een Amerikaanse supermarkt zal zien! Gelukkig is iedereen in een goed humeur. Ik heb weer mijn trui met de Kerstman erop aan en krijg van verschillende kanten complimenten.

Voor ons kerstdiner zoek ik dus krieltjes en op een gegeven moment zie ik dat iemand die in haar wagentje heeft liggen. Ik vraag haar waar ze die heeft gevonden en zij wijst ongeveer waar. Even later vraagt iemand anders aan mij waar ik de creme fraiche vond. Deze winkel is zeer slecht gearrangeerd en dat verbroedert.

Eindelijk hebben we alles bij elkaar en rekenen af. Dan gaat Rick de spullen in de van doen en ik haal lunch voor Katja en mij. Dat worden verschillende bakjes sushi en sashimi, die we gaan delen. Rick wacht me op voor de uitgang.

Op de terugweg stoppen we nog bij de Russische winkel. Daar willen we zalm en echte kaviaar kopen. De man spreekt nauwelijks Engels en neemt telkens de verkeerde dingen uit de vitrine. De vrouw komt helpen en probeert ons de kaviaar van bijna $100 aan te smeren. Dat lukt niet want we weten wat we willen. Ik zie er nu al naar uit het te eten!

Thuis zetten we de boodschappen weg en Katja en ik genieten van de sushi. Voor we het weten is het tijd om naar Pro Nails 3 te gaan. Daar weet ik al dat ik goudkleurige glitternagels wil en Katja wil goudkleurige nagels met wat groene glitter. Zij heeft daar een foto van.

Mary doet mijn nagels en vertelt me dat ze de goudkleurige glitters niet meer hebben. Ik vind de koperkleurige met verschillende kleuren glitter ook erg mooi en kies die. Ik heb koperkleurige nagellak als basis en het past perfect!

Katja is minder blij met haar resultaat. Deze nagelsalon is helemaal niet creatief. Ik hoor de eigenaar aan iemand zeggen dat hij ombre kent en hij is van plan haar nagels half een kleur en half de andere te maken. Dat is niet ombre!

Katja wilde wat glitter onderaan haar nagels, maar haar styliste snapt dat niet en maakt de helft van haar nagels met groene glitters en de andere helft goudkleurig. Het lijkt absoluut niet op de foto, die Katja liet zien. Maar de taalbarriere helpt helemaal niet en Katja laat het maar zo. Voor meer creatieve nagels moet je hier inderdaad niet zijn.
Ik ben wel blij met de mijne

Rick is intussen bezig aan de kalkoen en het maal dat hij gewoonlijk voor Thanksgiving maakt. De kalkoen is in de oven en de pompoenvlaai ook. Het ruikt heerlijk al ben ik geen fan van dit maal. Intussen kijk ik gauw de tekenfilm van How The Grinch Stole Christmas, zo leuk altijd!
Kevin komt na veel verkeer en files ook aan. Katja is natuurlijk heel blij hem weer te zien. De maaltijd wordt dan ook erg gezellig. Wij hadden wel wat veganistische dingen gevonden voor Saskia  maar zij geniet van haar overblijfselen van de lunch, die ze vanmiddag met Laura en Kaylee genoot. Die zien er werkelijk heerlijk uit, moet ik zeggen!

Mijn ding met het Thanksgiving maal is dat het zo flauw is. De kalkoen is flauw, de puree is flauw, de mais is flauw, de asperges uit blik hebben toegevoegd zout en de stuffing (vulling) is ook wat smakelijker. Ik doe er dan ook lepels sambal op!  Toch vind ik het smakelijker dan andere jaren en het is gezellig.
De tafel op zijn netst

Als we klaar zijn blijven we nog een tijdje gezellig na kletsen. Dan hoef ik niet mee te helpen met afwassen want ik heb de boodschappen al gedaan. Ik ben er blij om want ik voel me weer eens niet lekker.

Saskia haalt haar schoolvriend Neal op, een aardige jongeman met een luide stem. Orion vindt het dus een uitdaging al die mensen bij elkaar. Ik vind het wel goed want mijn broer komt volgende week en die is ook zo lang met luide stem. Orion went er langzamerhand toch wel aan, merk ik, dat was toen hij klein was echt niet het geval.

De ster in de boom deed het niet meer en lang leve Amazon, we hebben er een nieuwe in. Niet echt wat we leuk vinden, maar voor nu is het prima. De oude ster is helaas met de val van de boom gesneuveld.

We praten nog een tijd na en sommigen van ons (niet ik) nemen een stuk pompoen pie. Ik vind die nog steeds maar zeer matig na al die jaren. Eigenlijk zou ik slagroom maken maar de energie ontbreekt me.

Katja en Kevin zijn moe en gaan op tijd naar bed. Saskia en Neal blijven nog een tijdje en ik train Orion om stil te zijn. Hopelijk helpt het want hij blijft toch af en toe blaffen. Morgen weer een drukke en gezellige dag, ik geniet zoveel van bijna iedereen hier.

Kai zal hier voor het eerst ooit niet zijn voor Kerst zoals ik al eerder heb geschreven. Hij is in Italie bij Bea's ouders. Een logische stap want zij krijgen minder dan twee weken vrij voor Kerst en Oud en Nieuw. Bovendien miste hij Bea heel erg vorig jaar. Maar er is toch een gemis, zowel hier als in Australie. We gaan op kerstochtend skypen.

Als ik dit blog klaar heb ga ik ook naar boven. Morgen weer een heel andere dag, maar net zo druk. Ik geniet er nog maar even van zolang tenminste een gedeelte van de kinderen thuiskomen. De tijd dat Rick en ik samen zullen zijn zonder kinderen is niet ver weg.

Voor nu zeg ik goede nacht en hoop ik dat de suikerpruimen in jullie dromen dansen. Wat die dan ook mogen zijn, volgens het The Night Before Christmas iets om over te dromen. Tot morgen!

2 reacties:

Anja L. zei

Ik ben zo blij dat ik de drukte niet in hoef met Kerst. Gelukkig helpt Rick met de boodschappen doen, dat zal tijd schelen.
Ik vind jouw nagels erg mooi geworden, ik moet straks proberen om het zelf netjes te krijgen voor de kerstdagen.
Fijne zaterdag!

Petra zei

@Anja - Ik vind het ook wel wat hebben dat winkelen. Sterkte met je nagels!